Witam,
W niedzielę współżyłam z partnerem, był to mój ostatni dzień okresu- czyli 5 dzień cyklu. Mniej więcej w połowie stosunku pękła nam prezerwatywa, zorientowaliśmy się od razu i przerwaliśmy stosunek. Pęknięcie było nieco poniżej zbiorniczka, na członku raczej nic nie było, był suchy.
Moje cykle są regularne, 26-28 dniowe, śluz mam obecnie typowo niepłodny (skąpy, gęsty). Zastanawiam się czy w takich warunkach do owulacji mogłyby przetrwać jakieś plemniki? O ile w ogóle jakieś miały szanse się dostać (brak wytrysku, suchy członek). Zastanawiam się również nad zażyciem tabletki dzień po jednak zastanawiam się czy jest to w ogóle zasadne? Jednak zawsze po takiej nieprzyjemnej sytuacji są obawy.
Proszę o poradę
Panikujesz jak 13 latka. Wiesz coś na temat stosunków w czasie miesiączki?
Przetrwać by nie przetrwały, owulacja też może stwarzać niespodzianki, ale ja w tej sytuacji byłabym spokojna.
Panikujesz jak 13 latka. Wiesz coś na temat stosunków w czasie miesiączki?
Wiesz, że można zajść w ciążę w trakcie miesiączki?:)
Ale u Autorki to jest mało prawdopodobne i też byłabym spokojna.
Ryzyko ciazy jest zawsze
Ryzyko ciazy jest zawsze
Jasne zgadzam się, natomiast w moim przypadku jest chyba niewielkie?
JuliaUK33 napisał/a:Ryzyko ciazy jest zawsze
Od wypowiedzi Julki trzeba się dystansować.
paulina_2233 napisał/a:JuliaUK33 napisał/a:Ryzyko ciazy jest zawsze
Od wypowiedzi Julki trzeba się dystansować.
Co jest zlego w mojej wypowiedzi? Przeciez ryzyko ciazy zawsze jest, gdy sie uprawia seks
Dziewczyny witam ponownie, wracam z aktualizacją bo ten cykl doprowadzi mnie do szaleństwa.
Dzisiaj mój 29dc a miesiączki brak … 24 dnia cyklu zaczęły mnie boleć piersi, czyli później niż zwykle, poza tym wcześniej pojawiło się kilka wyprysków na dekolcie jak zwykle, więc czekałam spokojnie na okres do dziś … ponieważ przez przypadek odkryłam coś co mnie bardzo zaniepokoiło. Przy okazji robienia prania zauważyłam że na 2 parach mojej zużytej bielizny są delikatnie brązowe zaschnięte upławy. Wcześniej tego nie zauważyłam mimo że śledzę śluz cały cykl, był on cały czas kremowy. W połowie cyklu stosowałam Iladian dopochowowo przez około 6 dni ponieważ miałam nieprzyjemny zapach.
Powiedzcie czy miałyście coś takiego? Czy ta wydzielina po globulkach może zasychać na brązowo? Przymierzam się do testu w najbliższych dniach, ale bardzo mnie to zestresowało.
Dziewczyny witam ponownie, wracam z aktualizacją bo ten cykl doprowadzi mnie do szaleństwa.
Dzisiaj mój 29dc a miesiączki brak … 24 dnia cyklu zaczęły mnie boleć piersi, czyli później niż zwykle, poza tym wcześniej pojawiło się kilka wyprysków na dekolcie jak zwykle, więc czekałam spokojnie na okres do dziś … ponieważ przez przypadek odkryłam coś co mnie bardzo zaniepokoiło. Przy okazji robienia prania zauważyłam że na 2 parach mojej zużytej bielizny są delikatnie brązowe zaschnięte upławy. Wcześniej tego nie zauważyłam mimo że śledzę śluz cały cykl, był on cały czas kremowy. W połowie cyklu stosowałam Iladian dopochowowo przez około 6 dni ponieważ miałam nieprzyjemny zapach.
Powiedzcie czy miałyście coś takiego? Czy ta wydzielina po globulkach może zasychać na brązowo? Przymierzam się do testu w najbliższych dniach, ale bardzo mnie to zestresowało.
Gratulacje
Ponowna aktualizacja, dzisiaj test ciążowy negatywny
Ponowna aktualizacja, dzisiaj test ciążowy negatywny
To poczekaj jeszcze kilka dni jak nie dostaniesz okresu to idz do ginekologa. Moze masz zaburzenia hormonalne