Możliwość ciąży a zsunięta prezerwatywa - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Możliwość ciąży a zsunięta prezerwatywa

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Możliwość ciąży a zsunięta prezerwatywa

Dzisiaj po seksie z mężem kiedy było już po wszystkim okazało się, że prezerwatywa we mnie została. Od razu ją wyciągnęliśmy, ale nie jestem pewna czy coś się nie wylało. Ciężko stwierdzić bo byłam na górze i sperma nie była w zbiorniczki tylko jakby "rozlana" po całości. Jestem w 7 dniu cyklu więc raczej dni płodnych nie mam (mówię raczej, bo miesiąc temu odstawiłam hormony i pewnie wszystko mam rozregulowane). Po tabletkę po nie będę biegać, jak się trafi to już niech będzie, ale zastanawia mnie jaka jest możliwość ciąży. Wiem, że nikt nie jest wróżbita i mi nie powie, natomiast zanim będę mogła zrobić test ciążowy muszą minąć 2 tygodnie i do tego czasu chyba nie zasne

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Możliwość ciąży a zsunięta prezerwatywa
Zagubionalandrynka napisał/a:

Dzisiaj po seksie z mężem kiedy było już po wszystkim okazało się, że prezerwatywa we mnie została. Od razu ją wyciągnęliśmy, ale nie jestem pewna czy coś się nie wylało. Ciężko stwierdzić bo byłam na górze i sperma nie była w zbiorniczki tylko jakby "rozlana" po całości. Jestem w 7 dniu cyklu więc raczej dni płodnych nie mam (mówię raczej, bo miesiąc temu odstawiłam hormony i pewnie wszystko mam rozregulowane). Po tabletkę po nie będę biegać, jak się trafi to już niech będzie, ale zastanawia mnie jaka jest możliwość ciąży. Wiem, że nikt nie jest wróżbita i mi nie powie, natomiast zanim będę mogła zrobić test ciążowy muszą minąć 2 tygodnie i do tego czasu chyba nie zasne

Jest możliwość ciąży.
7 dzień cyklu jak najbardziej może być już dniem płodnym.

3

Jeśli masz długie cykle (tak ponad 30 dni) to w 7 dniu jeszcze może udałoby się że nie ma dni płodnych ale przy krótkich cyklach tyi już może być wpadka. Jakie miałaś cykle zanim zaczęłaś brać tabletki?

display napisał/a:

Jeśli masz długie cykle (tak ponad 30 dni) to w 7 dniu jeszcze może udałoby się że nie ma dni płodnych ale przy krótkich cyklach tyi już może być wpadka. Jakie miałaś cykle zanim zaczęłaś brać tabletki?

Sprawdzałam w apce to  25-29 dni, pierwszy po odstawieniu tabletek trwał 28

5

display napisał/a:

Sprawdzałam w apce to  25-29 dni, pierwszy po odstawieniu tabletek trwał 28

Przy 25dniowym cyklu już masz ryzyko, bo owulacja będzie 10-11 dzień.
Ja zaszłam w ciążę w cyklu 24 dni uprawiając seks w 7 dniu cyklu.

6 Ostatnio edytowany przez Gary (2022-05-31 15:51:03)

... po seksie ... okazało się, że prezerwatywa we mnie została. Od razu ją wyciągnęliśmy, ... coś się nie wylało. ... byłam na górze i sperma nie była w zbiorniczki tylko jakby "rozlana" po całości.

Gdyby tak zrobić, gdybym miał orgazm gdy parnerka jest na górze, a potem prezerwatywa by spadła, sperma się rozlała, a partnerka dodatkowo ocierała się waginą o tę rozlaną spermę.... toooooooooooooo...

na 99.99999999999% byśmy nie zaszli w ciążę...

Gdybyśmy tak wiele razy próbowali i próbowali, to nie zaszłaby w ciążę...

Gdybyśmy tak całymi latami próbowali, to nie byłoby dziecka...

Bo prezerwatywa zawiera środki pleminkobójcze... bo jeśli się wylało, to przecież górą prezerwatywy, która to góra była skierowana w dół... a to co się wylało zawierało martwe plemniki... w dodatku te pleminki musiałby przejść od wejścia pochwy, przez szyjkę macicy, potem do macicy, a tam w dodatku trafić jajeczko akurat dostępne.

Będąc plemnikiem, to największym problemem byłoby nie być zabitym w prezerwatywie, a potem przejść ogromną drogę w niesprzyjających, śmiertelnych warunkach. Będąc plemnikiem najmniej bym się martwił o to, czy jajeczko na mnie czeka.

Oczywiście jest strach, bo ciąża jest możliwa... ale jako to w młodości -- trzeba przez to przejść.

smile

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Możliwość ciąży a zsunięta prezerwatywa

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024