Wyczułem coś na sobie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Wyczułem coś na sobie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 49 ]

Temat: Wyczułem coś na sobie

Wyczułem jakieś zgrubienie na jądrze bolesne

Chyba muszę się wybrać do lekarza

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Wyczułem coś na sobie
Miklosza napisał/a:

Nie chyba tylko koniecznie do lekarza.
Nie lekceważ tego.

3

No tak masz rację pójdę jak najszybciej

4

Miklosza napisał/a:

Umówiłeś już wizytę?

5

Idz do lekarza. To nie musi byc cos powaznego ,ale bedziesz spokojny chociaz

6

Miklosza napisał/a:

Jeszcze nie

7

Miklosza napisał/a:
Miklosza napisał/a:

Jeszcze nie

Jaaasne, masz czas, teraz jesteś zbyt zajęty wink

8

No na dniach to zrobię

9

Miklosza napisał/a:

No na dniach to zrobię

Ależ zrób kiedy chcesz, to nie my będziemy ponosić ewentualne konsekwencje braku Twojej dbałości o siebie.

Nie chcę Cię straszyć, ale zdarzają się takie sytuacje, kiedy każdy dzień jest ważny, a tydzień to już rok świetlny.

10

Byłem w przychodni i dopiero mam lekarza po 26 tego miesiąca sad

11

Miklosza napisał/a:

Pozniej nie ma sie co dziwic, ze sie ludzie wykanczaja.  I tak szybko jak na polskie warunki.  Moja kuzynka to 3 miesiace czekala na wizyte.

12

Miklosza napisał/a:

Do jakiego lekarza się umówiłeś?

13

Powinieneś chceć od lekarza, jak sam nie da, skierowanie do szpitala, to od razu będziesz miał kompleksowe badania na miejscu.

Albo o razu pójdź prywatnie do urologa, w razie potrzeby skieruje na badanie do szpitala, będzie szybciej.

14

Pierw muszę iść do lekarza pierwszego kontaktu później skieruje dalej

Prywatnie mógł bym pójść ale kasa

15

Miklosza napisał/a:

Nie chcesz chyba powiedzieć, że do 26 sierpnia czekasz na wizytę u lekarza POZ??
Nie wierzę i nie uwierzę.

16

Priscilla napisał/a:
Miklosza napisał/a:

Nie chcesz chyba powiedzieć, że do 26 sierpnia czekasz na wizytę u lekarza POZ??

Ze za szybko, czy co?.

17 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2024-08-14 19:03:26)

JuliaUK33 napisał/a:

Ze za szybko, czy co?.

Za szybko? Z zapaleniem płuc też zostałby przyjęty za prawie dwa tygodnie?

U mnie do lekarza POZ pacjent ZAWSZE zostaje przyjęty tego samego dnia. Ewentualnie, jeśli mu zależy, aby był to jego stały lekarz, to wówczas, kiedy ma dyżur, ale w sytuacjach pilnych nikogo nie odsyła się do domu.

18

Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Priscilla napisał/a:

Ze za szybko, czy co?.

U mnie do lekarza POZ ZAWSZE pacjent zostaje przyjęty tego samego dnia. Ewentualnie, jeśli mu zależy, aby był to jego stały lekarz, to wówczas, kiedy ma dyżur, ale w sytuacjach pilnych nikogo nie odsyła się do domu.

No,ale to nie jest zagrozenie jego zycia w sensie,ze jak go.lekarz nie zobaczy tego samego dnia to on wyciagnie nogi do przodu.Moze lekarz zobaczyl, ze dobrze.sie czuje to go odeslal do domu... mnie tez nie badali tego samego dnia jak mialam nieprawidlowe wyniki cytologii lata temu tylko musialam na wizyte czekac

19

JuliaUK33 napisał/a:
Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Ze za szybko, czy co?.

U mnie do lekarza POZ ZAWSZE pacjent zostaje przyjęty tego samego dnia. Ewentualnie, jeśli mu zależy, aby był to jego stały lekarz, to wówczas, kiedy ma dyżur, ale w sytuacjach pilnych nikogo nie odsyła się do domu.

No,ale to nie jest zagrozenie jego zycia w sensie,ze jak go.lekarz nie zobaczy tego samego dnia to on wyciagnie nogi do przodu.Moze lekarz zobaczyl, ze dobrze.sie czuje to go odeslal do domu... mnie tez nie badali tego samego dnia jak mialam nieprawidlowe wyniki cytologii lata temu tylko musialam na wizyte czekac

Ale Ty bylaś z cytologią. Do ginekologa się czeka. Do lekarza pierwszego kontaktu nie. U nas max 2 dni. Nawet z pierdołą.

20

JuliaUK33 napisał/a:

A co ma piernik do wiatraka? Nawet jeśli potrzebuję receptę, bo leki mi się niebawem skończą, to też dostanę termin na ten sam dzień, najpóźniej kolejny, jeśli tak zdecyduję.
Od tego zresztą jest lekarz POZ, pacjent nie zawsze samodzielnie potrafi ocenić, co się dzieje i czy dana sytuacja jest poważna.

21

Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

A co ma piernik do wiatraka? Nawet jeśli potrzebuję receptę, bo leki mi się niebawem skończą, to też dostanę termin na ten sam dzień, najpóźniej kolejny, jeśli tak zdecyduję.
Od tego zresztą jest lekarz POZ, pacjent nie zawsze samodzielnie potrafi ocenić, co się dzieje i czy dana sytuacja jest poważna.

No to leki jakby potrzebowal to by pewnie dostal na recepte. A lekarz widocznie ocenil sytuacje, ze nie potrzeba wizyty tego samego dnia

22 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2024-08-14 19:24:21)

JuliaUK33 napisał/a:

No to leki jakby potrzebowal to by pewnie dostal na recepte. A lekarz widocznie ocenil sytuacje, ze nie potrzeba wizyty tego samego dnia

Julka, zacznij wreszcie myśleć. Na jakiej podstawie ten lekarz to ocenił??
Przypuszczam, że jeśli Miklosza w ogóle tam był, w co wątpię, to odbił się od rejestracji.

Poza tym "nie potrzeba wizyty tego samego dnia" zdecydowanie nie równa się stwierdzeniu: "wystarczy za dwa tygodnie".

23 Ostatnio edytowany przez wieka (2024-08-14 21:04:15)

Miklosza napisał/a:

Takim torem to rodzinny może dać  Ci skierowanie do urologa, a na nfz poczekasz parę m-cy, chyba, że skieruje do szpitala, co pewne nie jest.

24

A ja czekam do swojego innym nie chce

25 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2024-08-15 01:51:22)

Miklosza napisał/a:

A jeśli wróci za dwa miesiące, bo się po drodze rozchoruje, też będziesz na niego czekał?
Najpewniej lekarz POZ wystawi skierowanie do specjalisty, ewentualnie zleci do wykonania jakieś podstawowe badania, żebyś był przygotowany do wizyty, dlatego nie widzę sensu czekania na swojego lekarza. Szkoda cennego czasu.

P.S.
Czy Ty się może krępujesz powiedzieć z czym przychodzisz, stąd ten opór?

26

Priscilla napisał/a:
Miklosza napisał/a:

A jeśli wróci za dwa miesiące, bo się po drodze rozchoruje, też będziesz na niego czekał?
Najpewniej lekarz POZ wystawi skierowanie do specjalisty, ewentualnie zleci do wykonania jakieś podstawowe badania, żebyś był przygotowany do wizyty, dlatego nie widzę sensu czekania na swojego lekarza. Szkoda cennego czasu.

P.S.

Krepuje się i boje co pomyśli o nim boję się też że powie ze to rąk i będą musieli usunąć

27

Miklosza napisał/a:
Priscilla napisał/a:
Miklosza napisał/a:

P.S.

Krepuje się i boje co pomyśli o nim boję się też że powie ze to rąk i będą musieli usunąć

No to usuną.

28

Miklosza napisał/a:

Ale że co miałby pomyśleć?

W każdym razie sądzisz, że im później pójdziesz, tym będzie Ci łatwiej? To ja Ci powiem, że przeciwnie - jeśli zmiana jest do usunięcia, to każdy dzień zwłoki sprawia, że sytuacja może stawać się coraz bardziej poważna. Jeśli trzeba zastosować zwykłą farmakoterapię, to również każdy dzień opóźnienia może spowodować, że będzie trudniej ją wyleczyć. 

Wiesz, że chciałabyś, aby traktowano Cię poważnie, a masz myślenie dziecka?

29

To Ty sie boisz, ze Ci raka usuna? No bez sensu sie zachowujesz jakby rak to byl Twoj przyjaciel i nie chcial bys sie z nim rozstac big_smile

30

Nie no pewnie ze wrazie czego chce ze by szybko usuneli

31

Dalej masz tę zmianę czy się wchłonęła, zmniejszyła?

32

GloriaSoul napisał/a:

Dalej masz tę zmianę czy się wchłonęła, zmniejszyła?

Dalej

A może sobie otarłem tam i nie pamiętam

W każdym bac razie trzeba pójść do lekarza

33

Miklosza napisał/a:

Co ci mają usuwać? Jądra? 
A tak na poważnie. Jutro idziesz do lekarza pierwszego kontaktu i prosisz o skierowanie  do urologa. Jak będziesz miał szczęście to na pierwszej wizycie u urologa będziesz miał diagnozę. Trzeba tylko przełamać wstyd. Jak pamiętam to masz około 40 i w tym wieku możesz już nabawić się żylaka powróska nasiennego lub torbiela  nasieniowodu. Obydwie zmiany pod palcami dają wrażenie zgrubienia na jądrze, ale obydwie nie zagrażają utratą życia. Powodzenia.

34

Teufel napisał/a:
Miklosza napisał/a:

Co ci mają usuwać? Jądra? 
A tak na poważnie. Jutro idziesz do lekarza pierwszego kontaktu i prosisz o skierowanie  do urologa. Jak będziesz miał szczęście to na pierwszej wizycie u urologa będziesz miał diagnozę. Trzeba tylko przełamać wstyd. Jak pamiętam to masz około 40 i w tym wieku możesz już nabawić się żylaka powróska nasiennego lub torbiela  nasieniowodu. Obydwie zmiany pod palcami dają wrażenie zgrubienia na jądrze, ale obydwie nie zagrażają utratą życia. Powodzenia.

Dzięki  smile

35

Byłeś u lekarza?

GloriaSoul napisał/a:
Miklosza napisał/a:

Nie chyba tylko koniecznie do lekarza.
Nie lekceważ tego.

O nie, to oznacza że bedzie musiał ruszyc dupę od monitora, a mama nie chce go ruszać. Co on teraz zrobi, co zrobi?
Jak to co bedzie o tym pisał przez najbliższe dwa lata

37

Ponawiam pytanie, byłeś u lekarza?

38

GloriaSoul napisał/a:

Nie

Wstydzę się i boję sad

39

Miklosza napisał/a:
GloriaSoul napisał/a:

Nie

Wstydzę się i boję sad

Głupio robisz nie idąc.
Nie ma się czego wstydzić, dla lekarza to jest normalne oglądać genitalia. Widzi to codziennie.
Nie wiadomo co to jest, dlatego czym prędzej pójdziesz tym masz większe szanse na wyleczenie.
A do lekarza i tak pewnie trafisz gdy będzie mocno bolało albo zrobi się ogromna narośl, która zmniejszy średnicę cewki moczowej i nie będziesz mógł się nawet wysikać.
Wtedy będziesz błagał o pogotowie i będzie Ci wszystko jedno kto Cię ogląda i co robi z Twoim penisem.
Może nawet cewnik trzeba będzie wtedy założyć abyś mocz oddał.

40

GloriaSoul napisał/a:
Miklosza napisał/a:
GloriaSoul napisał/a:

Nie

Wstydzę się i boję sad

Głupio robisz nie idąc.
Nie ma się czego wstydzić, dla lekarza to jest normalne oglądać genitalia. Widzi to codziennie.
Nie wiadomo co to jest, dlatego czym prędzej pójdziesz tym masz większe szanse na wyleczenie.
A do lekarza i tak pewnie trafisz gdy będzie mocno bolało albo zrobi się ogromna narośl, która zmniejszy średnicę cewki moczowej i nie będziesz mógł się nawet wysikać.
Wtedy będziesz błagał o pogotowie i będzie Ci wszystko jedno kto Cię ogląda i co robi z Twoim penisem.

On wstydzi się i boi (?)
On nic na tych jajach nie ma, to prowokacja, żeby o czymś gadać.
Gada sam ze sobą.

41

0meqaO24 napisał/a:
GloriaSoul napisał/a:
Miklosza napisał/a:

Nie

Wstydzę się i boję sad

Głupio robisz nie idąc.

On wstydzi się i boi (?)
Gada sam ze sobą.

Jezeli faktycznie cos tam ma to do lekarza, a nie jak dziecko, ze sie wstydzi

42

Mnie to się nawet nie chce tego komentować. Dorosły facet, ale niestety tylko w dowodzie.

43

Priscilla napisał/a:

Mnie to się nawet nie chce tego komentować. Dorosły facet, ale niestety tylko w dowodzie.

Komentować nie ma co bo problem nie istnieje, gdyby był to pan  byłby u lekarza i ze strachu nie byłoby wstydu.
Pisze bo pisze dla zabawy i udaje nie ogarniętego. Może nie jest ogarnięty jak powinien, ale na innych kontach pod innymi nickami  jest bardziej ogarnięty, dlatego napisałam, że rozmawia sam ze sobą.

44 Ostatnio edytowany przez 0meqaO24 (2024-08-29 21:51:03)

JuliaUK33 napisał/a:
0meqaO24 napisał/a:
GloriaSoul napisał/a:

Głupio robisz nie idąc.

On wstydzi się i boi (?)
Gada sam ze sobą.

Jezeli faktycznie cos tam ma to do lekarza, a nie jak dziecko, ze sie wstydzi

Ty nie musisz udzielać mi odpowiedzi bo ja nie muszę iść do lekarza, sama/SAM trolujesz i SAM ze SOBĄ gadasz niby kolegę po fachu wspierasz.
Nie musisz udawać bo wszyscy wiedzą że jesteś trollem - mężczyzną, a ty dalej swoje i udajesz głupa.

45 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2024-08-29 22:02:17)

0meqaO24 napisał/a:

Komentować nie ma co bo problem nie istnieje, gdyby był to pan  byłby u lekarza i ze strachu nie byłoby wstydu.
Pisze bo pisze dla zabawy i udaje nie ogarniętego. Może nie jest ogarnięty jak powinien, ale na innych kontach pod innymi nickami  jest bardziej ogarnięty, dlatego napisałam, że rozmawia sam ze sobą.

Znałam takiego, co rzekomo leżał w szpitalu z tętniakiem mózgu do usunięcia, ale kiedy trzeba było podać szczegóły operacji, to szybko się wysypał, że chodziło wyłącznie o uwagę, a że cel uświęca środki...
Niesmak po tej historii pozostał mi do dzisiaj.

46

Innych kont nie mam

Nie jestem trolejbus

A jutro zadzwonię  do przychodni zapytam się czy mój lekarz jest do innego nie pójdę

A dziś się  badałem i nie wiem czy tam co kolwiek jest może optarlem sobie i się  przestraszyłem ale skonsultować pójdę

47

Miklosza napisał/a:

A jutro zadzwonię  do przychodni zapytam się czy mój lekarz jest do innego nie pójdę

Piszesz tak, jakbyś robił to dla nas, a to jest przecież Twoje zdrowie.

48

Priscilla napisał/a:
Miklosza napisał/a:

Piszesz tak, jakbyś robił to dla nas, a to jest przecież Twoje zdrowie.

Przeciwż i tak nie zadzwoni. Będzie jak z każdym innym tematem.

49

Miklosza napisał/a:

Innych kont nie mam

Nie jestem trolejbus

https://img4.demotywatoryfb.pl//uploads/201306/1371693690_zutshp_600.jpg

Posty [ 49 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Wyczułem coś na sobie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności