Przemyślenia o tik toku - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

1

Temat: Przemyślenia o tik toku

Chciałbym występowac przed kamera, ale trochę mam kompleksy związane ze swoim wyglądem. Mam 36 lat, nie mam zakoli a ani siwych włosów ani brody jak stary dziad, nie jestem też gruby.

Jak to jest, że gdy oglądam tik toki, to wydaje mi się, że te osoby 30-50 letnie lepiej wygladają niż ja?
Jak to jest, że teraz jest masa tik tokerów nagrywające swoje przemyślenia życiowe i mające tysiące obserwatorów, ludzie nie wstydzą siebie nagrywać.

Niektóre osoby maja po 20 lat i mają miliony obserwacji i mogą sobie pozwolić na zarabianie na tik toku. Co powoduje, i skąd mają te pomysły, że tyle milionów ludzi ich ogląda?

Jedna osoba mająca miliony obserwatorów -  jeszcze kilka lat temu, myślałem, że może sobie pozwoilić na to jakaś super gwiazda. A tu zwykła osoba zaczyna kręcić, nikomu nie znana i ma po czasie miliony obserwacji.

Wiecie, przez miliony obserwacji można już mieć wpływ na społeczeństwo.

Dla mnie to też szok, do czego doprowadził internet. Jeszcze ta akcja z ishovspeed i mocnym gazem.

Mam tik toka, ale tam zrobiłem jedną scenkę tylko, reszta to moje zdjecia, moje przemyślenia, screeny z neta, jakieś filmiki na różne tematy, ale bez mojego udziału. Nie mam też pomysłu o czym, narazie jest w sumie o wszystkim i o niczym.

Pytanie, skąd ta moja chęć na to aby ludzie mnie obserwowali?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Przemyślenia o tik toku

Naprawdę masz 35 lat? Czytając jeszcze Ci współczułam. Im dalej w las, tym coraz bardziej skłaniam się ku temu, że to pewna prowokacja

3

Istotka6 napisał/a:

Naprawdę masz 35 lat? Czytając jeszcze Ci współczułam. Im dalej w las, tym coraz bardziej skłaniam się ku temu, że to pewna prowokacja

Teraz mam 36 lat.

Jaka prowokacja?

4

Tik tok to jest glupota stulecia

5

JuliaUK33 napisał/a:

Dlaczego tak uważasz?

Tam nie są tylko młodzi ludzie, ale też starsi, firmy różne się reklamują, dużo tematów do przemyśleń, tematy wartościowe, informacyjne.
Można porozmawiać na live z ludzmi.
Jest wg mnie lepszy i szybszy przekaz informacji.

Teraz ludziom sie nie chce czytać.
Wolą widzieć osobe w formie video, napisy i krótko na temat.

6

Solin napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Dlaczego tak uważasz?

Tam nie są tylko młodzi ludzie, ale też starsi, firmy różne się reklamują, dużo tematów do przemyśleń, tematy wartościowe, informacyjne.
Można porozmawiać na live z ludzmi.
Jest wg mnie lepszy i szybszy przekaz informacji.

Teraz ludziom sie nie chce czytać.
Wolą widzieć osobe w formie video, napisy i krótko na temat.

Mi się chce czytać denerwują mnie te krótkie idiotyczne filmiki.

Ale co do treści, niektórzy zzynaja zawartość z zagranicznych kont, niektórzy mają fajny pomysł na siebie, na to co chcą przekazać. Nikt ci tu nie da strategii i tego co masz robić. Jak chcesz być twórca to zastanów się co ciebie interesuje i czym się chcesz podzielić. Generalnie to temat rzeka, poczytaj. Jak ktoś się na tym zna raczej nie udziela darmowych porad.
Ja nie mam tik toka, bo jak mówię irytuje mnie to, ale no bije rekordy popularności i jak umiesz w to to czemu nie.

7

Twój post brzmi, jakby tik tok chciał poszerzyć grupę docelową o starszych użytkowników.
..I kto wie, może chińczycy płacą trollom, którzy przez generator tekstu i translator piszą na forach takie rzeczy.

8 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2024-07-30 23:54:51)

Solin napisał/a:

Nie mam też pomysłu o czym, narazie jest w sumie o wszystkim i o niczym.

No cóż, kreatywność jest ważna, a jeśli nie masz pomysłów ani niczego do przekazania, to na siłę ciekawego kanału nie stworzysz.

Solin napisał/a:

Ale to Ty nas o to pytasz??

9

Priscilla napisał/a:
Solin napisał/a:

Nie mam też pomysłu o czym, narazie jest w sumie o wszystkim i o niczym.

No cóż, kreatywność jest ważna, a jeśli nie masz pomysłów ani niczego do przekazania, to na siłę ciekawego kanału nie stworzysz.

Solin napisał/a:

Ale to Ty nas o to pytasz??

No wlasnie skad my mamy wiedziec po co on lubi,zeby go ludzie obserwowali

10

Wyglądasz  na młodego szansę są

Taki typek  co jednocześnie nawija na insta. Com ma dość  sporo wyświetleń i madre przemyślenia  o relacjach z portali randkowych instagram.com raczej nie planujesz  założyć??  Słabia mnie już trochę te nazwijania  o gotowaniu  tego jest zbyt dużo jakby

11 Ostatnio edytowany przez Solin (2024-08-01 17:26:30)

Husky napisał/a:

Twój post brzmi, jakby tik tok chciał poszerzyć grupę docelową o starszych użytkowników.
..I kto wie, może chińczycy płacą trollom, którzy przez generator tekstu i translator piszą na forach takie rzeczy.

Nie jestem trollem. Nie można o nic pytać/pisać ludzi, na tym forum?

Tam są starsi ludzie. Często mam w zakładce dla ciebie osoby 25-40+ lat, którzy mówią o pracy, życiu itd, ciekawe dyskusje z widzami są.

12

Solin napisał/a:

Jak to jest, że gdy oglądam tik toki, to wydaje mi się, że te osoby 30-50 letnie lepiej wygladają niż ja?

Zbudowane i zastosowane filtry. Ja to jak widzę siebie w lustrze i jak patrze na zdjęcia i nagrania, to jak dwie różne osoby. Na filmach i nagraniach mam przyjemniejszy koloryt skóry i jestem turbo gładki. Jak pupcia niemowlęcia. W rzeczywistości i tak wyglądam młodo, ale nie aż tak. Spokojnie 10-15 lat mi odejmuje.

Co powoduje, i skąd mają te pomysły, że tyle milionów ludzi ich ogląda?

Większość patrzy na to co indeksują algorytmy i co wpada w aktualne trendy i staje się wiralem. Jak reagujesz odpowiednio szybko, to i ty się wybijesz.

Śledź takie zakładki: https://www.tiktok.com/discover/most-po … -right-now

No i są do tego różne aplikacje, które pomagają zoptymalizować filmiki pod kątem długości trwania, kolorystyki, kadrowania i szeregu innych.

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024