Też na początku zaznaczę, że mam taką zasadę, że nie płacę za kobiety i oczekuję że one będą również inwestować we mnie. Takie niby 50/50, aczkolwiek raczej na zasadzie, że np. płacimy na zmianę. Akurat trafiałem na takie, co same oferowały nawet zapłacenie za nas obojga na pierwszej randce. Także spoko.
Mam na myśli raczej ogólny vibe, danej osoby. Przykładowo to czym się jeździ, gdzie się mieszka i czy w ogóle się mieszka samemu itp. Czy to ma duże znaczenie?
Tutaj mowa o ludziach raczej poniżej 30 r.ż.
Ja sam mam 27, celuje raczej w minimum 3 lata młodsze dziewczyny. Sytuację finansową mam taką, że stać mnie na wynajem ale póki co zdecydowałem się mieszkać z rodzicami i po studiach po prostu wróciłem do domu. Wszystko co zarabiam, to składam na mieszkanie. Raczej może być ciężko kupić bez kredytu no ale chciałbym mieć jak najmniejszą ratę. Moje zarobki są na poziomie 10-11k, na rękę może z 8k. Także no w takim tempie, to za szybko nie uzbieram na nic sensownego. Pozostaje ten kredyt.
No i druga sprawa, że właśnie to odkładanie powoduje, że na przykład nie mam jakiegoś super auta na dany moment. Gdybym na przykład dostał mieszkanie od rodziców, to już bym jeździł czymś fajnym ale niestety muszę póki co jeździć autem za max 20k.
No i ogólnie na dany moment, to ta moja sytuacja finansowa może nie robić dobrego wrażenia na dziewczynach. Może i nadrabiam ogólnie wyglądem, wzrostem ale wydaje mi się, że pieniądze by mi bardzo pomogły.
No a paradoksalnie nie chciałbym robić za bankomat nigdy, więc może i dobrze, że nie przyciągam takich. Tak, czy inaczej, moje zarobki są, jakie są. Nie jest to dużo. Mając własną firmę, można mieć o wiele więcej. Jak nie wymyślę czegoś, to pozostaje mi tak ciułać te pieniądze i może sobie odbije na starość…
Nie wiem, jak ja to patrzą dziewczyny, wydaje mi się, że mając te materialne rzeczy, mógłbym mieć jaką chcę. Teraz się po prostu bym trochę wstydził, przyznać do swojej sytuacji. Mam na oku kogoś i po prostu wydaje mi się, że mógłby być to problem. Tak poza tym, to poznaje różne dziewczyny i ogólnie powodzenie mam ale do niektórych czuję się za słaby.