Cześć. Co dla was oznacza sypianie z kimś. Przypuśćmy, że poznaliśmy jakąś dziewczynę/faceta. I ta osoba do niedawna spotykała się z kimś innym przez bardzo krótki czas. Jednak jak się okazuje ,,jeszcze z nim/nią nie spała" (tzn z tą inną osobą z którą się krótki spotykała). Co to dla was znaczy. Jak to jest w waszym przypadku. Czy dla was sypianie z kimś oznacza seks tradycyjny, czy ogólnie , że przykładowo uprawianie samego seksu oralnego to też sypianie z kimś.
2 2024-05-21 00:19:51 Ostatnio edytowany przez Noble (2024-05-21 00:32:10)
Wywodzenie, że seks oralny nie jest seksem przypomina wywodzenie, że uprawiając wyłącznie seks analny nadal jest się dziewicą.
Szerzej na temat mógłby sie wypowiedzieć Bill Clinton, który przed laty dowodził, że nie sypiał z Monicą Lewinsky, bo ta tylko mu obciągała albo masturbowała się cygarem.
W moim pojęciu "nie sypiać" w tym kontekście oznacza "nie być z kimś w intymnej sytuacji", co znaczy tyle, że jakakolwiek fizyczna bliskość nosząca znamiona aktu seksualnego jest już sypianiem ze sobą. I nieważne czy nastąpiła pełna penetracja, seks oralny, analny czy może oboje byli nadzy patrząc na siebie nawzajem jak się masturbują.
Każda bliskość fizyczna to już "sypianie". Mówienie, że różne odmiany seksu to nie sypianie, w mojej opinii, jest szukaniem usprawiedliwienia na skok w bok
Anyone who can juggle multiple tasks with ease will fit right in with the Papa's franchise. Your role in the Papa’s games series is to assist with the management of a restaurant. Stay on top of things, though; orders can add up rapidly. Receive orders, cook the dish, and ensure client satisfaction to earn generous gratuities.
Mnie sie jednak kojarzy "sypianie z kims" to tradycyjny seks - penetracja.
Tak jak Mafinka napisala -moze byc to usprawiedliwienie albo zbicie z tropu, ze nie penetracja, a np. sex analny czy oralny.
Każdy ma inną definicję, najlepiej jakbyś zapytał u źródła
Każdy ma inną definicję, najlepiej jakbyś zapytał u źródła
wlasnie
Ale o co sie rozchodzi? Nie ma to jak robic testy na uzytkownikach. Przeciez kazdy może miec inaczej. Często ważny jest kontekst, konkretna sytuacja.
Jeśli mam być szczery to nawet LEŻENIE z kimś nago w łóżku może podpadać pod sypianie ze sobą. Chociaż i tak ten termin jest mocno mylący. Sen, jako zjawisko neurofizjologiczne dotyczy jednak czegoś zupełnie innego
Na dobrą sprawę, można uznać, że jeśli dwie osoby śpią w jednym łóżku w ubraniach, to już ze sobą sypiają
Cześć. Co dla was oznacza sypianie z kimś. Przypuśćmy, że poznaliśmy jakąś dziewczynę/faceta. I ta osoba do niedawna spotykała się z kimś innym przez bardzo krótki czas. Jednak jak się okazuje ,,jeszcze z nim/nią nie spała" (tzn z tą inną osobą z którą się krótki spotykała). Co to dla was znaczy. Jak to jest w waszym przypadku. Czy dla was sypianie z kimś oznacza seks tradycyjny, czy ogólnie , że przykładowo uprawianie samego seksu oralnego to też sypianie z kimś.
Jestem staroświecką tradycjonalistką, więc nie komplikuję. Dla mnie sypianie z kimś oznacza to, co oznaczało do tej pory, czyli uprawianie z kimś seksu, od czasu do czasu, systematycznie bądź jeden jedyny raz.
Przeciez sypianie z kims to nie jest uprawianie seksu tylko idziesz spac z kims proste. To jak bys napisal ide do lozka po seks to by bylo uprawianie seksu a nie ze idziesz tam spac
Zapytaj zainteresowanej. Wg mnie pod sypianie z kimś podciągane są wszystkie aktywności seksualne.
Dla mnie "sypianie z kimś" to wszelkie czynności seksualne, nawet pieszczoty, które przekraczają granicę nieerotycznego dotyku, czyli wspomniany seks oralny jak najbardziej. Jedyne, co bym z tego wykluczyła, to pocałunek.
Pocałunek w usta leży już zdecydowanie ZA granicą. Może to jeszcze nie jest sypianie, ale dla mnie niedopuszczalne w relacjach pozazwiązkowych.
16 2024-11-13 17:26:32 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2024-11-13 17:27:23)
Pocałunek w usta leży już zdecydowanie ZA granicą. Może to jeszcze nie jest sypianie, ale dla mnie niedopuszczalne w relacjach pozazwiązkowych.
Oczywiście, że to jest już forma zdrady, ale rozdzieliłam od reszty, bo samego pocałunku nie nazwałabym jeszcze "sypianiem ze sobą".
bagienni_k napisał/a:Pocałunek w usta leży już zdecydowanie ZA granicą. Może to jeszcze nie jest sypianie, ale dla mnie niedopuszczalne w relacjach pozazwiązkowych.
W mojej opinii i według mojej "osobistej definicji" pocałunek jest już zdradą. A szczególnie taki połączony z emocjonalnym odpłynięciem od partnera i po prostu zaangażowaniem emocjonalnym w drugą osobę. Nie tylko seks to zdrada przecie. No ale pocałunków, nawet namiętnych... w pozycji leżącej i z dotykaniem ciała to bym "spaniem ze sobą" nie nazwała. Wiadomka.
Dla mnie zdrada jest juz pisanie z inna a co dopiero pocalunek