Niski wzrost drobna budowa ciała,dyskryminacja . - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Niski wzrost drobna budowa ciała,dyskryminacja .

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 41 ]

1 Ostatnio edytowany przez niski1996 (2024-04-22 13:02:01)

Temat: Niski wzrost drobna budowa ciała,dyskryminacja .

Jestem wiecznie ofiarą kpin z powodu autyzmu i niepełnosprawnosci intelektualnej.Nie jestem w stanie się obronić ani fizycznie ani słownie przed ludźmi .Jestem dosyć niskim mężczyzną mierzący marne 177 cm wzrostu i drobnej budowy ciała trenuje na siłowni kilka lat i dalej jestem drobnej budowy ciała .Nie mam postępów niestety nie przeskocze tego że jestem niski i słaby bo już mam 28 lat.
Nie raz się przez to załamałem w zakładzie aktywności zawodowej jestem wyśmiewany .
Niekiedy nawet na ulicy jestem atakowany ze strony ludzi ze swojej okolicy bo jestem niepełnosprawny.
Nie już się bronić przed kimś .

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Niski wzrost drobna budowa ciała,dyskryminacja .

177 cm to nie jest niski wzrost.

3

W kolko to samo ile razy Ci powtarzamy, ze 177 cm to nie jest wzrost niski tylko sredni.
Ponizej 170- niski
Miedzy 170-179 sredni
180 w gore-wysoki
Wez to sobie zapamietaj to przedzial wzrostu dla doroslego faceta,bo dla kobiet przedzial jest inny
-ponizej 160 cm niska
160-169 cm wzrost sredn(ja mam 165 cm)
170 w gore-wysoka

4

Zielony_Domek napisał/a:

177 cm to nie jest niski wzrost.

Jak nie skoro jestem najniższy w swojej pracy .

5

kurcze gdzie  prcujesz??

poza praca zdarzaja sie faceci niej niz 169  cm,nie masz tego najnizsego wzrostu i tak...

6 Ostatnio edytowany przez niski1996 (2024-04-22 14:04:36)

JuliaUK33 napisał/a:

W kolko to samo ile razy Ci powtarzamy, ze 177 cm to nie jest wzrost niski tylko sredni.
Ponizej 170- niski
Miedzy 170-179 sredni
180 w gore-wysoki
Wez to sobie zapamietaj to przedzial wzrostu dla doroslego faceta,bo dla kobiet przedzial jest inny
-ponizej 160 cm niska
170 w gore-wysoka

W pracy należę do najniższych mężczyzn wytłumacz mi to.

7

jea1 napisał/a:

kurcze gdzie  prcujesz??

poza praca zdarzaja sie faceci niej niz 169  cm,nie masz tego najnizsego wzrostu i tak...

No ale należę do niskich ludzi .Nieważne tutaj gdzie pracuje .

8

niski1996 napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Ponizej 170- niski
Miedzy 170-179 sredni
180 w gore-wysoki
-ponizej 160 cm niska
170 w gore-wysoka

W pracy należę do najniższych mężczyzn wytłumacz mi to.

To,ze jestes najnizszy w pracy nie oznacza ,ze jestes niski po prostu obracasz sie wsrod wysokich. Znajdz sobie prace z niszymi od siebie to bedziesz sie czul wysoki

9

I myślisz, że jak założysz jeszcze kilka tematów o swoim wzroście to urośniesz do 185 cm?

10

Anewe napisał/a:

I myślisz, że jak założysz jeszcze kilka tematów o swoim wzroście to urośniesz do 185 cm?

Nie rozumiesz tego,że założyłem temat nie tylko o wzroście?

11

niski1996 napisał/a:
Anewe napisał/a:

Nie rozumiesz tego,że założyłem temat nie tylko o wzroście?

Ale glownie o wzroscie piszesz... to sobie kup takie buty z wkladkami adidasy meskie co Ci 10 cm dodadza i bedziesz se mial 187 cm.

12

Jestem mniej więcej tego samego wzrostu i nie czuję się niski.

13

Buty podkój

14

5i5kiN napisał/a:

Buty podkój

Nie potrzeba .Baby mają buty tylko podkute.

15

JuliaUK33 napisał/a:

Ponizej 170- niski
Miedzy 170-179 sredni
180 w gore-wysoki
-ponizej 160 cm niska
170 w gore-wysoka

niestety nie jest to prawda, 177 to niski wzrost dla mężczyzny, średni w dzisiejszych czasach to 180-190, kobieta poniżej 170 cm jest niska, chodzi oczywiście o młodych ludzie

16

janek.miedza napisał/a:

średni w dzisiejszych czasach to 180-190

https://media.giphy.com/media/v1.Y2lkPTc5MGI3NjExbHAyZ25raHpvd3VrMjJ4YWg0cWkxNnRwbXE2eXF0ODlhcTh4dXJkZyZlcD12MV9pbnRlcm5hbF9naWZfYnlfaWQmY3Q9Zw/bC9czlgCMtw4cj8RgH/giphy.gif

17

napisałem, ze to wzrost średni dla młodych mężczyzn, wśród pokolenia<25 lat rzadko kiedy spotykam osobę mężczyznę poniżej 180 cm, wiele kobiet ma od 170 do 180, tak wygląda rzeczywistość kolego

18

Rzeczywistość wygląda tak:

Średnia wzrostu dla mężczyzn w Polsce wynosi 177,3 cm, dla kobiet 164,6 cm. Zestawiając aktualne dane z historycznymi sprzed stu lat, możemy zobaczyć, że w ciągu ostatnich 100 lat jako Polacy urośliśmy średnio - panie o 14,1 cm, a panowie o 13,6 cm.

19

"Polacy uplasowali się w omawianym zestawieniu dość wysoko, bo na 15. miejscu. Średni wzrostu mężczyzn wynosi w Polsce 180 cm, a kobiet 165 cm, przy średniej wadze 89 kg i 71,5 kg oraz BMI równym 27,4 dla panów i 26,1 dla pań."

20

Nie wiem skąd to wziąłeś, ale wszystkie źródła jakie znajduję mówią o 177cm.

Natomiast mniej więcej się zgadza w przypadku masy. Polacy są generalnie spasieni. Prawidłowe BMI ma mniej niż 30%

21

Jack Sparrow napisał/a:

Nie wiem skąd to wziąłeś, ale wszystkie źródła jakie znajduję mówią o 177cm.

Natomiast mniej więcej się zgadza w przypadku masy. Polacy są generalnie spasieni. Prawidłowe BMI ma mniej niż 30%

180 cm to najnowsze dane, tak jak pisałem młodzi ludzie do 25 roku zycia są o wiele wyźsi niż pokolenie 40 latków i wyżej, sa również szczuplejsi, maja drobniejsza budowę, widac to szczególnie w dużch miastach
180 -190 cm ma większośc młodych facetów, poniżej 180 cm to sa niscy, a powyżej 190 cm wysocy

22 Ostatnio edytowany przez Jack Sparrow (2024-05-12 13:59:35)

Ok już widzę. Takie dane pojawiły się na nowiny24, powołując się na worlddata.info

Natomiast jak pogonisz króliczka, to dane z Polski pochodzą z pomiaru jakiejś tam grupki 19stolatków. Nie jest to miarodajne dla ogółu populacji.

Nie zależnie od tego, czy to będzie 177 czy 180, to jest to wartość ŚREDNIA. Czyli nie będzie 180-190, a np 175-185 (jeśli chcesz się upierać przy 180cm jako ŚREDNIEJ).

23

Jack Sparrow napisał/a:

Ok już widzę. Takie dane pojawiły się na nowiny24, powołując się na worlddata.info

Natomiast jak pogonisz króliczka, to dane z Polski pochodzą z pomiaru jakiejś tam grupki 19stolatków. Nie jest to miarodajne dla ogółu populacji.

Nie zależnie od tego, czy to będzie 177 czy 180, to jest to wartość ŚREDNIA. Czyli nie będzie 180-190, a np 175-185 (jeśli chcesz się upierać przy 180cm jako ŚREDNIEJ).

nikt nie chce być średni tylko wysoki, nikt nie chce średniej partnerki czy partnera tylko atrakcyjnej
zgodze się z Tobą co napisałeś, ale tak jak wyżej:) poza tym wiele kobiet pisze otwarcie na portalach randkowych - wzrost powyżej 180 cm, a zdarza się już wcale nie tak rzadko, ze powyżej 185

24

janek.miedza napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Ponizej 170- niski
Miedzy 170-179 sredni
180 w gore-wysoki
-ponizej 160 cm niska
170 w gore-wysoka

niestety nie jest to prawda, 177 to niski wzrost dla mężczyzny, średni w dzisiejszych czasach to 180-190, kobieta poniżej 170 cm jest niska, chodzi oczywiście o młodych ludzie

janek.miedza napisał/a:

napisałem, ze to wzrost średni dla młodych mężczyzn, wśród pokolenia<25 lat rzadko kiedy spotykam osobę mężczyznę poniżej 180 cm, wiele kobiet ma od 170 do 180, tak wygląda rzeczywistość kolego

Ocho dzisiaj zarejestrował się na nowe konto brat bliźniak i przyszedł z pomocą.
Ciekawe Ty też jesteś "niski" i nieszczęśliwy ?
Dobra pomoc dołożyć jeszcze do głowy nieszczęśliwego.

25

janek.miedza napisał/a:

nikt nie chce być średni tylko wysoki, nikt nie chce średniej partnerki czy partnera tylko atrakcyjnej

Deklaracje, a realne wybory to dwie różne sprawy. Popatrz na Prince'a. 157cm wzrostu i postura dżokeja, a typ pływał w cipkach, że tak to obrazowo ujmę.

Sam nie jestem wysoki, a na brak powodzenia nigdy nie narzekałem. Dlatego nie utożsamiałbym powodzenia z samym jedynie wzrostem, bo to po prostu głupie.

26

Jack Sparrow napisał/a:
janek.miedza napisał/a:

Deklaracje, a realne wybory to dwie różne sprawy. Popatrz na Prince'a. 157cm wzrostu i postura dżokeja, a typ pływał w cipkach, że tak to obrazowo ujmę.

Sam nie jestem wysoki, a na brak powodzenia nigdy nie narzekałem. Dlatego nie utożsamiałbym powodzenia z samym jedynie wzrostem, bo to po prostu głupie.

nie myl realnego pożądania z leceniem na kase bądź sławę mężczyzny, to, że masz powodzenie nie świadczy, zę masz dostęp do najatrakcyjniejszych kobiet, mi jako niskiemu i brzydkiemu tez się jakieś trafiały, tylko co z tego jak były to kobiety, których nikt inny nic chciał, albo przerobione przez chadów czy ruchaczy?
Z drugiej strony wg mnie powodzenie ze względu na wygląd jest tak równoważne z powodzeniem ze względu na kase - i jedno i drugie to zasób, nie ma ani związku ani pożądania za nic

27 Ostatnio edytowany przez Jack Sparrow (2024-05-12 17:38:08)

Z tym....że miałem i dalej mam dostęp do "najatrakcyjniejszych". Nawet będąc żonatym od ~dekady. Nie, nie zdradzam. Zwyczajnie kobiety chętnie ze mną flirtują przy byle okazji, choć nie specjalnie się o to staram. Po prostu jestem sobą, w dupie mam konwenanse i co kto o mnie myśli, ale staram się być  uprzejmym, choć jestem dość wulgarny. Jak dodasz do tego uśmiech, humor i energię, to naprawdę wiele nie trzeba. Ale brzydki zdecydowanie nie jestem.

edit - jak szukałem przygód to jebało mnie z jakiego powodu babka miała kisiel w majtach będąc ze mną. Czy chciała dopiec swojemu mężowi, czy leciała na kasę (której nie miałem jakoś specjalnie) czy cokolwiek innego. Spędzało się miło i wesoło czas i tyle.

28

Jack Sparrow napisał/a:

Z tym....że miałem i dalej mam dostęp do "najatrakcyjniejszych". Nawet będąc żonatym od ~dekady. Nie, nie zdradzam. Zwyczajnie kobiety chętnie ze mną flirtują przy byle okazji, choć nie specjalnie się o to staram. Po prostu jestem sobą, w dupie mam konwenanse i co kto o mnie myśli, ale staram się być  uprzejmym, choć jestem dość wulgarny. Jak dodasz do tego uśmiech, humor i energię, to naprawdę wiele nie trzeba. Ale brzydki zdecydowanie nie jestem.

edit - jak szukałem przygód to jebało mnie z jakiego powodu babka miała kisiel w majtach będąc ze mną. Czy chciała dopiec swojemu mężowi, czy leciała na kasę (której nie miałem jakoś specjalnie) czy cokolwiek innego. Spędzało się miło i wesoło czas i tyle.

Kobieta żeby była atrakcyjna tez musi być wysoka i dobrze zbudowana + oczywiście łądna twarz i włosy, tak samo jak facet, z tego co obsrewuję za trakcyjne są uznawane przeciętne, niestety jest to nasza mężczyzn wina
ja też miałem mozliwośc wejśc w związek, ale z kobietami , których nikt nie chciał , więc to żaden wybór

29

Nie, nie musi. Salma Hayek jest (była zwłaszcza młodu) mega atrakcyjna. Podobnie jak niewiele od niej wyższa Helen Miren. A to są babki mające ok 160cm.

Mieszasz wiele kwestii na raz.

Atrakcyjność jako całokształt z pojedynczymi cechami uważanymi za atrakcyjne. Tak samo jak mieszasz motywacje wejścia w związek z motywacjami jednorazowej przygody/krótkiego romansu.

Podniecenie/seksualność (szczególnie u kobiet) nie zamyka się na kilku wybranych cechach, na których akurat jesteś zafiksowany.

Ileż to historii spod hasła "nie wiem co w nim jest, ale straaaasznie mi się podoba" i inne "nie wiem jak miał na imię, ale krzyczałam mu O BOŻE!!!!".

Nie ważne jest co wciska się w kolorowych czasopismach, filmach i social mediach. Ważne jest to, jak wygląda twoje życie. Jeśli podobasz się kobietom, które jednocześnie podobają się tobie, to co kogo to obchodzi? Na tym się skup, a nie na jakiś pillarskich/PUA teoriach o chadach.

30

Ja jestem brzydki, więc nie mam szans na normalny związek, seks miałem tylko za pieniądze i każdemu brzydalowi poradzę zrobić to samo, zamiast szukać kobiety, to strata czasu, pua i red pill jest dla przeciętnych gości, przystojniacy nie musza robić nic a i tak maja najatrakcyjniejsze kobiety, tak wygląda rzeczywistość, jak ktoś chce niech traci cenne dni , miesiąca lata żeby przekonać się o tym samemu
Salma hayek może być atrakcyjna seksualnie, ale wyobraź sobie syna podobnego do takiej matki....

31

No i wszystko jasne.

Kompleksy.

Idź ty chłopie do psychiatry, niech ci dobre leki wypisze, a potem na terapię, bo pierdolisz.

32

Jack Sparrow napisał/a:

No i wszystko jasne.

Kompleksy.

Idź ty chłopie do psychiatry, niech ci dobre leki wypisze, a potem na terapię, bo pierdolisz.

nie potrzebuje psychiatry, ty masz problem z rzeczywistością, brakuje ci argumentów, a dzięki takim facetom jak ty zawsze będą brzydcy mężczyźni na świecie - salma hayek to materiał na kochankę a nie na matkę dzieci - za niska, krótkie końćzyny, krępa i potem masz niskich krępych synów z urodą po mamusi

33 Ostatnio edytowany przez dfx755 (2024-07-13 21:47:04)

Dam ci radę po 15 latach doświadczeń

Miej wyjebane... (mam od roku) kłam, bajeruj i tylko wtedy są efekty. (trochę psychologii, manipulacji i masa prób w terenie)

Kobiety są taka samo zezwierzęcone jak cześć mężczyzn i bardziej wyrachowana. I żeby nie było co jakiś czas jestem w związku, układzie czy Relacji, BO OD WIĘKSZEGO CZASU BAJERUJĘ, KŁAMIĘ, BO wzrostu nie ma, kut.. do kolan też nie czy kasy. Zostaję mi to na czym się znam słowach i kłamstwie (od roku z tego korzystam).

Sam jestem niski 170 cm co jakiś czas, wracam na apki, grupy widać jakie znaczenie ma wzrost.
Dużo kobiet z dziećmi już kieruję się wyrachowaniem.
Poznałem typa kut.. do kolan tyle co on ruch... chętnych od singielek po mężatki to głowa mała.

34

dfx755 napisał/a:

Miej wyjebane... (mam od roku) kłam, bajeruj i tylko wtedy są efekty. (trochę psychologii, manipulacji i masa prób w terenie)

Kobiety są taka samo zezwierzęcone jak cześć mężczyzn i bardziej wyrachowana. I żeby nie było co jakiś czas jestem w związku, układzie czy Relacji, BO OD WIĘKSZEGO CZASU BAJERUJĘ, KŁAMIĘ, BO wzrostu nie ma, kut.. do kolan też nie czy kasy. Zostaję mi to na czym się znam słowach i kłamstwie (od roku z tego korzystam).

Sam jestem niski 170 cm co jakiś czas, wracam na apki, grupy widać jakie znaczenie ma wzrost.
Poznałem typa kut.. do kolan tyle co on ruch... chętnych od singielek po mężatki to głowa mała.

Jeśli ktoś nie ma naturalnej bajery, to nawet próba manipulacji zbytnio nie da nic. O ile z samotnymi matkami może udać się, one szukają już beta male.

35

Autor ma 177 cm wzrostu jak to jest niski wzrost to ja jestem karzel ze swoimi 165 cm wzrostu. Autor nie widzial jeszcze niskiego faceta. Ja osobiscie czesto mijam facetow nizszych od siebie,wiec oni musza miec miedzy 150-164 cm wzrostu. Autor spokojnie przewyzsza wiekszosc kobiet,bo malo kobiet jest wyzsza od niego(ma powyzej 177 cm wzrostu). On bedzie tak majaczyl, bo mu 3 cm do 180 brakuje  big_smile

36 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-07-19 17:57:24)

dfx755 napisał/a:

Tak bajerujesz i klamiesz np co piszesz "ze masz 180 wzrostu " a jak dochodzi do spotkania to na szczudlach chyba tam idziesz,zeby sie nie wydalo:D ... nie da rady klamac w sprawie wzrostu,bo przy pierwszym spotkaniu to zaraz sie wyda to klamstwo

37

JuliaUK33 napisał/a:
dfx755 napisał/a:

Tak bajerujesz i klamiesz np co piszesz "ze masz 180 wzrostu " a jak dochodzi do spotkania to na szczudlach chyba tam idziesz,zeby sie nie wydalo:D ... nie da rady klamac w sprawie wzrostu,bo przy pierwszym spotkaniu to zaraz sie wyda to klamstwo

Jasne ze nie oszukam (tu nic nie zrobię) jednak są inne kobiety, ale na weekend ma singielkę z dzieckiem, nawet fajna, jedną singielkę w plusie i jedną sexy w tygodniu, ale niezła wariatka i masochistka smile można

38

dfx755 napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
dfx755 napisał/a:

Jasne ze nie oszukam (tu nic nie zrobię) jednak są inne kobiety, ale na weekend ma singielkę z dzieckiem, nawet fajna, jedną singielkę w plusie i jedną sexy w tygodniu, ale niezła wariatka i masochistka smile można

A nie chcesz miec stalego zwiazku?

39

JuliaUK33 napisał/a:
dfx755 napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Chciałem, ale nie wyszło, a więc skupiam się na dobrych chwilach, tymczasowych relacjach.

40

dfx755 napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
dfx755 napisał/a:

Chciałem, ale nie wyszło, a więc skupiam się na dobrych chwilach, tymczasowych relacjach.

Raz Ci nie wyszlo, czy wiecej razy? Nie szkoda  Ci,ze jak bedziesz stary to juz Ci sie skoncza romanse i nie bedziesz miec partnerki albo zony na stale?

41 Ostatnio edytowany przez dfx755 (2024-07-22 20:42:40)

JuliaUK33 napisał/a:
dfx755 napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Raz Ci nie wyszlo, czy wiecej razy? Nie szkoda  Ci,ze jak bedziesz stary to juz Ci sie skoncza romanse i nie bedziesz miec partnerki albo zony na stale?

3 razy nie wyszło 3 lata, 2 lata, 1.5 roku razem powodów sporo, jedna chciała dziecko, druga dużo problemów emocjonalnych i też niespełniona matka, trzecia to samo plus uzależnienie od alkoholu.

Reszta relacji, owszem nie chciały dziecka, ale także związku. Nie oszukujmy się mimo gadania, masa kobiet chcę dzieci. Te które nie chcą często to karierowiczki, sport, fit sztucznie, nie moje klimaty, a ja ich. Dodajmy że mam upodobania łóżkowe które nie każdej kobiecie pasują BDSM, gadżety.

Czy będę sam może zawał mnie trafi czy coś, chociaż nie palę, nie piję, mam sporo cardio... może być trudno.

Posty [ 41 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Niski wzrost drobna budowa ciała,dyskryminacja .

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024