Zagadki i pytania biblijne - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Zagadki i pytania biblijne

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

1 Ostatnio edytowany przez toni144 (2024-02-07 18:25:14)

Temat: Zagadki i pytania biblijne

Czy jest dzieło bez twórcy ?

Niech ateiści wskażą dzieło bez twórcy.
===========================
Owoc bez nasienia.

Jaki owoc bez nasienia spożyli prarodzice ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zagadki i pytania biblijne

Nie ma dziela bez tworcy

3

JuliaUK33 napisał/a:

Nie ma dziela bez tworcy

Według nie tylko Hipokratesa, jesteśmy różnymi typami osobowości. Dlatego wydawałoby się, że każdy będzie miał swoją definicje szczęścia. Natomiast okazało się,że definicja szczęścia jest jedna dla wszystkich typów osobowości.

4

toni144 napisał/a:

Owoc bez nasienia.

Jeśli to ma być dowód na istnienie Boga, to kto stworzył Boga? Skoro coś nie może istnieć bez twórcy?

A, zapomniałam, na to już macie magiczne wytłumaczenie "istniał od zawsze".

5

toni144 napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Nie ma dziela bez tworcy

"Według nie tylko Hipokratesa,..."Komentarz wysłany pomyłkowo

6

madoja napisał/a:
toni144 napisał/a:

Owoc bez nasienia.

Jeśli to ma być dowód na istnienie Boga, to kto stworzył Boga? Skoro coś nie może istnieć bez twórcy?

A, zapomniałam, na to już macie magiczne wytłumaczenie "istniał od zawsze".

Według Biblii, Bóg Wszechmogący jest istotą wiekuistą, czyli istniejącą od zawsze. Natomiast według nauki jest źródłem energii i informacji.

7

toni144 napisał/a:

Według Biblii, Bóg Wszechmogący jest istotą wiekuistą, czyli istniejącą od zawsze. Natomiast według nauki jest źródłem energii i informacji.

Według jakiej nauki? Oprócz teologii...?

8

toni144 napisał/a:

Owoc bez nasienia.

Jaki owoce bez nasienia spożyli?
Spożyli jabłko, ogryzek z komorą nasienną wyrzucili. smile

9

GloriaSoul napisał/a:
toni144 napisał/a:

Owoc bez nasienia.

A dlaczego to mial byc owoc bez nasienia? To niewiem ktory owoc rosnie na drzewie, a nie ma nasienia.  Na poczatku myslalam, ze banany, ale one maja przeciez te czarne nasionka. No chyba,ze ananas, ale one nie rosna na drrzewach. To kokos moze tyle, ze by go musieli rozbic, a to tez do orzechow sie zalicza I tam palmy pewnie tez byly, tylko,jak sie Ewa wspinala po tej palmie to.niewiem jaki owoc jagody nie maja w srodku nasion, ale one na krzakach rosna. Juz nie mam pomyslow. Chociaz ja mysle, ze to byly figi, bo se Adam z Ewa jak zezarli owoc zakazany to upletli sobie kiecki z lisci drzewa figowego

10 Ostatnio edytowany przez GloriaSoul (2024-02-09 16:46:36)

JuliaUK33, zarówno ananas jak i jagody rosnące na krzaczkach mają nasiona.
W ananasie są mało widoczne bo są tuż pod skórą, którą odcinamy, ale są.
Jadłaś figę? Nie zauważyłaś ogromu nasionek jakie w sobie ma?

A z ubraniami w raju to jak to było?
Pan Bóg stworzył Adama i Ewę, odział ich a potem gdy ich wygonił z raju to ubrania im zabrał?

11

JuliaUK33 napisał/a:
GloriaSoul napisał/a:
toni144 napisał/a:

Owoc bez nasienia.

A dlaczego to mial byc owoc bez nasienia? To niewiem ktory owoc rosnie na drzewie, a nie ma nasienia.  Na poczatku myslalam, ze banany, ale one maja przeciez te czarne nasionka. No chyba,ze ananas, ale one nie rosna na drrzewach. To kokos moze tyle, ze by go musieli rozbic, a to tez do orzechow sie zalicza I tam palmy pewnie tez byly, tylko,jak sie Ewa wspinala po tej palmie to.niewiem jaki owoc jagody nie maja w srodku nasion, ale one na krzakach rosna. Juz nie mam pomyslow. Chociaz ja mysle, ze to byly figi, bo se Adam z Ewa jak zezarli owoc zakazany to upletli sobie kiecki z lisci drzewa figowego

Boże, widzisz i nie grzmisz...

12

toni144 napisał/a:

Owoc bez nasienia.

Coś ci się pomyliło. To po stronie autora tezy spoczywa obowiązek jej udowodnienia. A nie po stronie innych ludzi.

Większość znanych mi 'ateistów' jest albo agnostykami, albo nonteistami. Ty natomiast ateistę utożsamiasz z antyteistą. Niezależnie od wszystkiego, dlaczego ateista miały udowadniać istnienie Boga, a jeśli tak, to którego lub których?

13

Jack Sparrow napisał/a:
toni144 napisał/a:

Owoc bez nasienia.

Coś ci się pomyliło. To po stronie autora tezy spoczywa obowiązek jej udowodnienia. A nie po stronie innych ludzi.

Większość znanych mi 'ateistów' jest albo agnostykami, albo nonteistami. Ty natomiast ateistę utożsamiasz z antyteistą. Niezależnie od wszystkiego, dlaczego ateista miały udowadniać istnienie Boga, a jeśli tak, to którego lub których?

Ateista musi udowodnic nie istnienie Boga. Boga ogolnie jako Stworcy/ Sily Wyzszej,ktory stworzyl swiat. Ludzie wierzacy nie musza nic udowadniac ateistom, bo cena jest tymczasowo zycie doczesne  ktore sie skonczy,wiec nawet jezeli Boga nie ma,to zyjac moralnie, w zgodzie,milosci,przestrzegajac przykazan, ktore mowia nie klam,nie zabijaj, kochaj meza/zone itp mozemy przezyc to zycie pieknie i szczesliwie, a modlitwa nikomu nie zaszkodzi-na mnie dziala odstresowujaco podobnie jak u innych medytacja. Takze ateista nic nie straci zyjac wg przykazan... natomiast ateisci musza udowodnic, ze Bog nie istnieje ,bo cena jest wiecznosc,wiec jezeli ludzie beda sobie zyli jak chca i pojda na wieczne meki to dopiero bedzie tragedia nad tragedie wszystkie,wiec tak ateisci musza udowodnic, ze po smierci NIC nie ma i, ze Bog nie istnieje,bo cena jest zbyt wysoka,zeby im wierzysz na slowo

14 Ostatnio edytowany przez toni144 (2024-02-09 23:02:27)

JuliaUK33 napisał/a:
GloriaSoul napisał/a:
toni144 napisał/a:

Owoc bez nasienia.

Spożyli jabłko, ogryzek z komorą nasienną wyrzucili. :)

To był owoc banana, bez nasienia, czyli bez informacji o całości rodzaju informacji w formie energetycznej. Proszę porównać (Rdz  1, 29-30)

15

toni144 napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
GloriaSoul napisał/a:

To był owoc banana, bez nasienia, czyli bez informacji o całości rodzaju informacji w formie energetycznej. Proszę porównać (Rdz  29-30)

No tak Bog powiedzial "zeby jesc owoce z nasieniem ". A wlasnie rzeczywiscie kiedys banany nie mialy nasion teraz jak zmodyfikowali to.maja nasionka te czarne. No to co banany sa zle,zeby ich nie jesc?

16

Definicja szczęścia

Nie tylko według Hipokratesa jesteśmy różnymi typami osobowości. Dlatego wydawałoby się, że każdy będzie miał swoją definicje szczęścia. Natomiast obecnie okazało się, że definicja szczęścia jest jedna dla wszystkich typów osobowości. Skoro okazało tak się, czy będzie można empirycznie zweryfikować?

17

Urodził się ktoś bardzo wyjątkowy...

Urodził się ktoś bardzo wyjątkowy i ponad czasowy, i celowo nie podaje swojej daty narodzin. By śmieszni ludzie nie obchodzili Jego urodzin. A śmieszni ludzie wybrali datę Jego urodzin w dniu największych jego wrogów. I co sobie myśli, ten ktoś bardzo wyjątkowy i ponad czasowy o tych śmiesznych ludziach ? Jaka to data i kogo dotyczy ?

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Zagadki i pytania biblijne

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024