Ze sprzedazy bizuterii. Wlasnie bylam na poczcie wyslac paczki.
1 2024-01-31 15:14:33 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-01-31 15:14:59)
Dodam, ze to wcale nie jest ciezkie praca, ani zadno zapierdzielanie jak z poczatku myslalam. Po prostu zrobilam sobie juz 50 sztuk bizuterii, kazdego dnia robie sobie po 20 sztuk wiecej, co bardzo lubie robic, bo jestem kreatywna, wiec traktuje to jak hobby, a nie jak prace. Wystawiam przez sklep internetowy w Anglii na swoje konto i jak ktos kupuje to wyskakuje mi powiadomiemie, ja dostaje przelew w ciagu max 2-3 dni i jedyne co musze to co 3 dni isc na poczte i wyslac paczke...fajne takie cos jest,wogole sie nie narobie,a zarobie. Juz nie musze byc wiec na zasilkach. Narazie zarobilam £20,ale to dopiero sie rozkreca,bo przez dwa dni bylam zajeta robieniem bizuterii, a dopiero dzis rano wystawilam na sprzedaz i juz mialam pierwsze dwie klientki i wierze, ze bede zarabiac bardzo dobrze... takze nie trzeba isc do zwyklej roboty, by miec kase
oby zdobycie
tych materialow na produkty było dalej jak najszybsze,łatwe i kurcze jak najtańsze,,reszta spokoo: ))
ileto jest funt na złotówki,pln??;DD
no i czas robienia oby jak najkrótszy..
4 2024-01-31 17:40:08 Ostatnio edytowany przez jea1 (2024-01-31 17:41:08)
nie musisz przy tym jakoś tychcv całych aplikacji,podan o prace do roboty wysyłac
ibardzo dobrze;]ile mozna a ciekawie nie jest
5 2024-01-31 17:41:55 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2024-01-31 17:47:43)
ileto jest funt na złotówki,pln??;DD
Funt na ten moment to równowartość ok. 5 złotych.
Gratulacje, Julko, ale nie zapominaj, że zarobek to jest to, co Ci zostaje po odliczeniu wszystkich kosztów. To też musisz brać pod uwagę pisząc, że ileś zarobiłaś.
jea1 napisał/a:ileto jest funt na złotówki,pln??;DD
Funt na ten moment to równowartość ok. 5 złotych.
Gratulacje, Julko, ale nie zapominaj, że zarobek to jest to, co Ci zostaje po odliczeniu wszystkich kosztów. To też musisz brać pod uwagę pisząc, że ileś zarobiłaś.
Dzieki. Tak wiem juz po odliczeniu. Na wydatki zwiazane z dzialalnoscia dostalam dofinansowanie
nie musisz przy tym jakoś tychcv całych aplikacji,podan o prace do roboty wysyłac
ibardzo dobrze;]ile mozna a ciekawie nie jest
Dokladnie
Jak dopiero zaczęłaś i już się sprzedaje to powinno być dobrze. Jak coś lubisz, idzie łatwo.Mi by nie poszło łatwo, bo akurat nie mam zdolności do takich rzeczy.
W kazdym razie gratulacje:)
Gratulacje!
Średnia pensja netto w UK to jakieś 2000 funtów.
Masz już 20.
Teraz to już z górki.
Dzieki. Tak wiem juz po odliczeniu. Na wydatki zwiazane z dzialalnoscia dostalam dofinansowanie
To dofinansowanie jest bezzwrotne? Szacujesz, że na jak długo powinno Ci wystarczyć na pokrycie kosztów? Dostałaś jakiś warunek dotyczący czasu, w którym musisz utrzymać swoją działalność?
Swoją drogą bardzo jestem ciekawa, jak wygląda Twoja biżuteria? Teraz rękodzieło wraca do łask, więc jeśli to co robisz jest ciekawe, powinnaś mieć stały zbyt.
Trzymam kciuki!
JuliaUK33 napisał/a:Dzieki. Tak wiem juz po odliczeniu. Na wydatki zwiazane z dzialalnoscia dostalam dofinansowanie
To dofinansowanie jest bezzwrotne? Szacujesz, że na jak długo powinno Ci wystarczyć na pokrycie kosztów? Dostałaś jakiś warunek dotyczący czasu, w którym musisz utrzymać swoją działalność?
Swoją drogą bardzo jestem ciekawa, jak wygląda Twoja biżuteria? Teraz rękodzieło wraca do łask, więc jeśli to co robisz jest ciekawe, powinnaś mieć stały zbyt.
Trzymam kciuki!
Pytanie czy Julka robi biżuterię, czy składa, czyli czy można nazwać to rękodziełem.
Pytanie czy Julka robi biżuterię, czy składa, czyli czy można nazwać to rękodziełem.
W sumie racja
JuliaUK33 napisał/a:Dzieki. Tak wiem juz po odliczeniu. Na wydatki zwiazane z dzialalnoscia dostalam dofinansowanie
Trzymam kciuki!
Dzieki. Dofinansowanie jest bezwrotne jednorazowe. Jezeli nie uda mnie sie utrzymac dzialalnosci to beda pobierac w odsetkach pieniadze z difinansowania. Natomiast jezeli uda mnie sie utrzymac dzialalnosc to nie musze nic zwracac
Gratulacje!
Średnia pensja netto w UK to jakieś 2000 funtów.
Masz już 20.
Teraz to już z górki.
Dzieki wierze, ze sie uda
Jak dopiero zaczęłaś i już się sprzedaje to powinno być dobrze. Jak coś lubisz, idzie łatwo.Mi by nie poszło łatwo, bo akurat nie mam zdolności do takich rzeczy.
W kazdym razie gratulacje:)
Dziekuje robienie bizuterii od dawna bylo moim ulubionym hobby, czesto robilam dla rodziny i znajomych,wiec pomyslalam,ze mozna na tym ukrecic biznes tym bardziej, ze wiele kobiet uwielbia bizuterie. Narazie mam biznes zarejetrowany na sprzedaz na terenie UK,ale za rok/dwa lata planuje rozszerzyc na inne kraje. Narazie traktuje to jak okres probny.
Dziekuje robienie bizuterii od dawna bylo moim ulubionym hobby, czesto robilam dla rodziny i znajomych,wiec pomyslalam,ze mozna na tym ukrecic biznes tym bardziej, ze wiele kobiet uwielbia bizuterie.
Tak, to jest fajne, jeśli zarabia się na tym, co lubi się robić, a jeśli jest to hobby, to już w ogóle. Ja uwielbiam biżuterię, ale mam dosyć specyficzny gust i niewiele rzeczy mi się podoba. To znaczy może nie tyle ogólnie mi się nie podoba, co jestem wybredna w tym, co sama zakładam. Po prostu u innych coś potrafi mnie zachwycić, ale niekoniecznie do mnie pasuje.
Rozrabiaka,weż,,wziałbyś pogratulował....;D;p
18 2024-01-31 23:04:04 Ostatnio edytowany przez Salomonka (2024-01-31 23:18:26)
Ela210 napisał/a:Jak dopiero zaczęłaś i już się sprzedaje to powinno być dobrze. Jak coś lubisz, idzie łatwo.Mi by nie poszło łatwo, bo akurat nie mam zdolności do takich rzeczy.
W kazdym razie gratulacje:)Dziekuje robienie bizuterii od dawna bylo moim ulubionym hobby, czesto robilam dla rodziny i znajomych,wiec pomyslalam,ze mozna na tym ukrecic biznes tym bardziej, ze wiele kobiet uwielbia bizuterie. Narazie mam biznes zarejetrowany na sprzedaz na terenie UK,ale za rok/dwa lata planuje rozszerzyc na inne kraje. Narazie traktuje to jak okres probny.
Julka gratuluję, ale 20 funtów? Ile to jest euro? 24? A przecież trzeba odliczyć jeszcze koszty, podatki to zarobiłaś może 10.
Fajnie, cieszę się jednak biżuteria jaką robisz ma określony rodzaj odbiorców, konkurujesz na rynku np. z Chinami, a to już przelewki nie są
Moim zdaniem powinnaś rozszerzyć działalność, aby nie koncentrować się tylko na jednym źródle dochodu. Jednak jak myślę, biznesplan masz opracowany do perfekcji.
Trzymam za ciebie kciuki, nie daj się
JuliaUK33 napisał/a:Ela210 napisał/a:Jak dopiero zaczęłaś i już się sprzedaje to powinno być dobrze. Jak coś lubisz, idzie łatwo.Mi by nie poszło łatwo, bo akurat nie mam zdolności do takich rzeczy.
W kazdym razie gratulacje:)Dziekuje robienie bizuterii od dawna bylo moim ulubionym hobby, czesto robilam dla rodziny i znajomych,wiec pomyslalam,ze mozna na tym ukrecic biznes tym bardziej, ze wiele kobiet uwielbia bizuterie. Narazie mam biznes zarejetrowany na sprzedaz na terenie UK,ale za rok/dwa lata planuje rozszerzyc na inne kraje. Narazie traktuje to jak okres probny.
Julka gratuluję, ale 20 funtów? Ile to jest euro? 24? A przecież trzeba odliczyć jeszcze koszty, podatki to zarobiłaś może 10.
Fajnie, cieszę się jednak biżuteria jaką robisz ma określony rodzaj odbiorców, konkurujesz na rynku np. z Chinami, a to już przelewki nie sąMoim zdaniem powinnaś rozszerzyć działalność, aby nie koncentrować się tylko na jednym źródle dochodu. Jednak jak myślę, biznesplan masz opracowany do perfekcji.
Trzymam za ciebie kciuki, nie daj się
Dzieki ja sie ciesze, ze w koncu zaczelam swoja dzialalnosc
20£ obrotu brutto (bo jak mniemam to nie jest dochód netto po odliczeniu wszystkich kosztów wraz z robocizną) za 3 dni pracy w około tydzień (?) od otwarcia działalności? Gratuluję, ale w takim tempie, to ty długo nie pociągniesz.
20£ obrotu brutto (bo jak mniemam to nie jest dochód netto po odliczeniu wszystkich kosztów wraz z robocizną) za 3 dni pracy w około tydzień (?) od otwarcia działalności? Gratuluję, ale w takim tempie, to ty długo nie pociągniesz.
Sprzedalam juz 17 sztuk bizuterii jutro ide na poczte wyslac paczki, takze sie rozkreca
Ile kosztuje 1 sztuka?
Może podasz namiary na ten swój sklep internetowy abyśmy mogli zobaczyć jak wyglądają Twoje dzieła?
Ile kosztuje 1 sztuka?
Może podasz namiary na ten swój sklep internetowy abyśmy mogli zobaczyć jak wyglądają Twoje dzieła?
Podpinam się. Chętnie zobaczę i jeśli uznam, że mogą się spodobać, to podeślę znajomym mieszkającym w UK.