Spadek libido w zwiazku z mężem - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Spadek libido w zwiazku z mężem

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 16 ]

Temat: Spadek libido w zwiazku z mężem

Cześć dziewczyny. Jestem już w związku z mężem prawie 8 lat. W małżeństwie prawie 5.

Od jakiegoś czasu odczuwam spadek libido. Nic mi się nie chce, jak jestem w łóżku to najchętniej odwróciłabym się pupą i zasnęła. Nie mam ochoty na żadne pieszczoty.

Kocham męża ale również nie chcę się na siłę zmuszać > Widzę, że chodzi coraz bardziej sfrustrowany. Macie może swoje sposoby na zwiększenie libido?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Spadek libido w zwiazku z mężem

Poszukać przyczyny smile

Stres, stan zdrowia, gorsze samopoczucie, tryb życia, zmiana w relacji partnerskiej itp to tylko część możliwych przyczyn.

Jak myślisz, jaka może być przyczyna tego stanu?
Jak długo się to utrzymuje?
Czy coś poprzedziło ten stan?
W jakim wieku jesteście?
Jaki tryb życia prowadzicie, jaki jest stan zdrowotny?

Napisz coś więcej, bo okres wróżenia już za Nami wink

Ponadto warto wiedzieć , że libido jest zmienne, raz większe, raz mniejsze i jest to ok.

Holyanna napisał/a:

Kocham męża ale również nie chcę się na siłę zmuszać > Widzę, że chodzi coraz bardziej sfrustrowany. Macie może swoje sposoby na zwiększenie libido?

Nie rozumiem, to go kochasz i czujesz do niego obrzydzenie?
To co to za miłość jest?

4

Holyanna napisał/a:

Cześć dziewczyny. Jestem już w związku z mężem prawie 8 lat. W małżeństwie prawie 5.

Od jakiegoś czasu odczuwam spadek libido. Nic mi się nie chce, jak jestem w łóżku to najchętniej odwróciłabym się pupą i zasnęła. Nie mam ochoty na żadne pieszczoty.

Kryzys, który najczęściej pojawia się w 7 roku małżeństwa.

5 Ostatnio edytowany przez onaanna (2024-01-12 11:39:45)

Tak juz maja kobiety w dlugoletnich zwiazkachi to jest wg mnie normalne.  Regula dla naszej plci.  Jesli ktos ma zwykle przecietne libido. to jest szok dla faceta ktore ma duze potrzeby. Pomysl dokladnie jaka jest mozliwa przyczyna? Czy maz czyms Ciebie rozczarowal? Albo czy zmeczylo Ciebie zycie z nim ? Chcesz troche spokoju? Czasu dla siebie?

6

onaanna napisał/a:

Tak juz maja kobiety w dlugoletnich zwiazkachi to jest wg mnie normalne.  Regula dla naszej plci.

Wg mnie dobrze określiłaś stan rzeczy.
Kobieta o niskim libido, jest w stanie go podnieść, bo są emocje z nowym facetem. Co w kilku pierwszych latach pozwala spłodzić dziecko, czy dzieci. Potem to już idzie w dół. Żeby jakoś sprawę ratować, są kobiety szukające kochanków - no ale tutaj wchodzą sprawy etyczne.
Ostatnio czytałem watek kobiety, która też jest w związku, niby wszystko ok. No ale sama widzi, że ochota na seks idzie w dół, przez brak emocji. Jest na etapie tłumaczenia sobie, że jest przecież dobrze, bo ma to co chciała. Stabilną rodzinę, dobrego męża. A widzi, że z drugiej strony zaczyna ją męczyć brak emocji.

7

Powiem Ci,że ja również jestem długo w małżeństwie i nie zawsze jest tak różowo. My jednak staramy się walczyć o tą namiętność. Kup sobie nową bieliznę
Może  warto byłoby sobie poczytać jakąś inspirującą książkę? Sposobów na odzywkanie libido jest wiele:)
Stosowałaś może suplementy na libido?
Po prostu super jest Sex Elixir ( czyli tak zwana hiszpańska mucha).

8

Artesa napisał/a:

Powiem Ci,że ja również jestem długo w małżeństwie i nie zawsze jest tak różowo. My jednak staramy się walczyć o tą namiętność. Kup sobie nową bieliznę
Może  warto byłoby sobie poczytać jakąś inspirującą książkę? Sposobów na odzywkanie libido jest wiele:)
Stosowałaś może suplementy na libido?
Po prostu super jest Sex Elixir ( czyli tak zwana hiszpańska mucha).

Wszystlo zalezy od tego na ile jeszcze kochasz meza, chcesz z nim byc itp.
Na ile jest mozliwe rozbudzenie namietnosci czy uczuc do niego.  Tak zebys i Ty miala przyjemnosc z sexu z nim.
Jesli juz tego uczucia dla niego nie odnajdziesz i radosci z sexu z nim Twoje zycie z nim bedzie na zasadzie: Ty bedziesz ofiara i sfrustrowana ze musisz to robic, spelnic tzw obowiazek malzenski. Albo odmowisz mu: on bedzie sfrustrowany.

Ciezko zmuszac sie w zyciu do czegokolwiek rowniez sexu jesli nie ma sie do tego potrzeby...To moze byc pieklo...

9

Jesli go kochasz, to moga byc to przyczyny takie, jak wyzej ktos opisal, stres, zmeczenie, wiek itp.

Na libido pomagaja zwyczajne rosliny, np. imbir, seler czy owoce, truskawki, awokado, no i korzenie maca. Moze nie na wszystkich to dzialac.
Poczytaj, moze sprobujesz.

10 Ostatnio edytowany przez onaanna (2024-01-15 13:57:30)

Sa ludzie ktorzy wola miec spokoj  niz tarzac sie z kims w lozku. To przychodzi z wiekiem. Jak masz 20, 30 lat myslisz ze Twoje libido zawsze  bedzie duze. I Twoj facet tez tak mysli wchodzac w zwiazek, malzenstwo.  U czesci kobiet w wieloletnich spada jednak niespodziwanie  do zera...nie wiem czy to sprawa glowy, emocji czy hormonow czy wieku, ogolnego rozczarowania, lenistwa ( sex to wysilek, kreatywnosc)...

U mezczyzn to libido zazwyczsj nie spada z czasem, wiekiem. I tu jest problem interesow

11

Dzięki dziewczyny za rady ! Wezmę je sobie na pewno do serca. Seksowna bielizna była ale szczerze? To nie czuję się w niej komfortowo w łóżku. Wolę wygodne, bawełniane koszulki smile Może trzeba będzie się jednak przełamać big_smile

Książek również nie czytałam ale wiem,że ma je moja koleżanka to może od niej pożyczę.

O suplementach nie słyszałam. Chociaż powiem Ci , że hiszpańska mucha to przeleciało mi przez uszy...

Gdzie kupowałaś ten Sex Elixir?

12

Przez internet zamawiałam tak więc nie orientuję się czy jest w sklepach stacjonarnych. Powiem Ci,że Sex Elixir jest w kilku sklepach .Wpisz sobie nazwę w google i po prostu zrób sobie porównanie gdzie jest w najtańszej cenie. Ja już jestem przy drugiej buteleczce. Pierwszą zamówił mój mąż rok temu na naszą rocznicę ślubu;) Drugą kupiłam sama.

Nie używamy codziennie, o nie nie nie. Bardziej na specjalne okazje, weekendy kiedy mamy na to czas a dzieciaki są u dziadków.

13

Artesa napisał/a:

Przez internet zamawiałam tak więc nie orientuję się czy jest w sklepach stacjonarnych. Powiem Ci,że Sex Elixir jest w kilku sklepach .Wpisz sobie nazwę w google i po prostu zrób sobie porównanie gdzie jest w najtańszej cenie. Ja już jestem przy drugiej buteleczce. Pierwszą zamówił mój mąż rok temu na naszą rocznicę ślubu;) Drugą kupiłam sama.

Nie używamy codziennie, o nie nie nie. Bardziej na specjalne okazje, weekendy kiedy mamy na to czas a dzieciaki są u dziadków.

Ach, jaki piękny spam! Ktoś się jeszcze na to nabiera? big_smile

14

Faktycznie jest w kilku sklepach. To są takie kropelki wkraplane do napoju ? Czy może bierzesz go w formie tabletek ( do których trochę nie mam zaufania...). Może masz jakieś zdjęcie?

15

Holyanna,
sex tuż przed spaniem osobiście uważam za najbardziej przereklamowaną rzecz w sexie w ogóle wink
Proszę, zamów sobie jakiś piękny bodystocking - w tym mięciutkim, wygodnym i kuszącym wdzianku KAŻDA kobieta wygląda pięknie, także we własnych oczach. Zrób "pokaz mody" dla swojego męża o ludzkiej porze (może być w weekend) a zapewniam Cię, że i Tobie ochota wróci wink
Nie chodzi przecież o ilość, ale o jakość.
Zrób to na moją odpowiedzialność. 
Trzymam kciuki <3

16

Jest w kropelkach właśnie do napoju wink

Posty [ 16 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Spadek libido w zwiazku z mężem

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024