coporadzi - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: coporadzi

Cześć Postanowiłam napisać post i poszukać porad. Jestem kobieta, dwadzieścia osiem lat, brunetka, wzrost 1,79. Pracuje na zlecenie, gdzie mam kontakt z ludźmi i powoli kończe studia. Opis ciekawy, jednak pojawia się problem braku chłopaka,połówki. Pierwszy związek to raczej typowa relacja koleżeńska z czasu liceum, który zakończył się na studiach wraz z pierwszymi problemami, jego życiem rozrywkowym, ok tak bywa, normalne na początek. Później przez trzy lata nie randkowałam praca, studia, nowe koleżanki, plus nie było okazji, może to też nieśmiałość. Moi znajomi kiedyś urządzili spotkanie na które zaprosili znajomego i mnie, okazja do zapoznania, ciekawe. Kolega później zaprosił mnie na spotkanie lecz podczas spotkania przeglądał telefon z kobietami i okazał się małomówny, dodatkowo inne poglądy, po spotkaniu rozmowa na face się już nie kleiła przez ten telefon. Dałam sobie spokój na jakiś czas. Postanowiłam założyć portal, lecz dziwne pomysły od ludzi i niechęć. Na studiach przygotowywałam projekt i nawiązałam kontakt z pewnym korepetytorem pracującym w zawodzie. Okazało się że wspólne tematy, rozmowa się potoczyła, on sam zaproponował kilka spotkań, podobało się i na ostatnim spotkaniu, nie wiem, co mu się stało zmieniła mu się płyta, próbowałam coś dalej delikatnie dopytać, lecz on zaczął mówić filozoficznie, zasugerował ze ma jmysł analityczny,  pojawił się wcześniej temat dziwnie zachowującej się koleżanki z pracy, szukał porady ode mnie, raz zażartował czemu mam takie ciemne włosy, na tym ostatnim spotkaniu opowiedział że wybiera się na kolejne studia mimo że ma już skończone bardzo dobre studia i idzie kupić auto, poczułam się jak koleżanka i tyle, może to wzrost albo zabawa. Powróciłam po dwóch miesiącach na portal i ktoś zaczął pisać, rozmowa się potoczyła, chłopak zainteresowania, sport, praca w instytucie badawczym, laboratorium, po miesiącu zaproponował spotkanie i cóż zgodziłam się, naszykowałam, zaskoczyłam się na duży plus, wiele rozmów ciekawych, wszystko jak z poradnika wyszło, później mnie odprowadził pod praca i nie napisał tego dnia, podziękiwałam za spotkanie na portalu kilka dni później i cisza mimo że przeczytał, później za kilka dni znowu zapytanie z mojej strony że pewnie ma dużo pracy i odpowiedź że przeprasza ale nie wiedział co napisać, ale że jest ktoś jeszcze i że chyba się sobie spodobali i zeby nie mieć tego za złe, słabe to czemu się spotyka, umawia, bardzo smutno mi się zrobiło i jest   co poradzić jeśli tak to wszystko się przedstawia? nie mam już chęci się spotykać, angażować jeśli po kilku spotkaniach tak to wygląda, nie wiem czy to może coś ze mną jest nie tak, dodam że dużo osób w rodzinie, znajomi, w pracy opowiadają że dobra że mnie osoba, pomocna, pracowita, ładna.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Legat (2023-12-27 13:15:11)

Odp: coporadzi

Tu na forum było sporo podobnych przypadków i to obu płci. Spokojna, ładna, niby dobra partia - a nie chcą brać.
Zapewne brakuje tzw. ikry. Do tego wyczuwalna jest desperacja, że to musi być akuratnie ten. No i wyczuwalny smutek.
No ale to tylko takie gadanie moje. Pewnych rzeczy nie przeskoczysz. Są ludzie, którzy sprawiają dobre wrażenie, ale nie ma tego czegoś.

3 Ostatnio edytowany przez mac3478 (2023-12-27 14:50:52)

Dziękuje za odpowiedz, brak ikry raczej nie możliwy,  rozmowy, w przypadku tych dwóch ostatnich spotkań, pojawiły się wspólne tematy, czasem żartowanie, desperacja raczej nie, normalna rozmowa znajomych osób, z mojej strony bez narzucania, ze zrozumieniem, opowiadaniem m.in o hobby  nie wiem czy desperacją można nazwać wysłanie sms po spotkaniu raz na kilka dni z zapytaniem co słychać, z innej strony na profilach, portalach z opisów wiele się zgadza i pasuje czego poszukuje

4

mac3478 napisał/a:

dodam że dużo osób w rodzinie, znajomi, w pracy opowiadają że dobra że mnie osoba, pomocna, pracowita, ładna.

ale niekoniecznie do związku

5

Jeśli nie, to co powinnam zrobić, zmienić? dodatkowo pracuje w zawodzie medycznym już kilka lat, znam się trochę na ludziach, znana jest mi porażka jak i sukces.

6

mac3478 napisał/a:

Jeśli nie, to co powinnam zrobić, zmienić? dodatkowo pracuje w zawodzie medycznym już kilka lat, znam się trochę na ludziach, znana jest mi porażka jak i sukces.

Nie wiem. Nie spotkałem ciebie na żywo w sytuacji randkowej. Robisz dziwne miny smile?

To nie wygląd, bo masz zainteresowanie.

Dziwne, że żaden nie kontynuował znajomości, ani nie zapraszał do siebie na Netflix & chill.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024