Hej wszystkim, szybkie pytanie - jak się zaopatrujecie na prośby swoich obecnych partnerów aby usunąć stare foty z byłymi z Fb czy Insta?
Normalna prośba na którą przestajecie, czy też wręcz odwrotnie - dziwicie się/reagujecie ze zdziwieniem?
2 2023-12-26 19:42:36 Ostatnio edytowany przez Lady Loka (2023-12-26 19:42:51)
Posty to posty. Przeszłośc. Przeszlości nie zmienisz.
Pytasz o posty czy zdjęcia?
Jeśli chodzi o zdjęcia to dla mnie normalna prośba.
Nie chciałabym oglądać wspólnych zdjęć na portalu z byłymi, bo to jakby się od nich nie odciął, nie zakończył tamtej relacji. Sama tez bym usunęła.
Nie chodzi o to by się kryć z przeszłością czy zaprzeczać jej, ale też nie trzeba jej wystawiać na pokaz. Jej miejsce jest w pamięci i albumie zamkniętym dla innych.
zawsze sama usuwalam po zerwaniu. po co miec foty na tablicy z bylym?
5 2023-12-26 23:06:52 Ostatnio edytowany przez blueangel (2023-12-26 23:07:19)
tym bardziej, ze moze wprowadzac w blad i mimo ze po zerwaniu ludzie moga dopytywac o bylego, jesli nie sa to bliscy znajomi i nie wiedza, ze juz sie nie jest razem. ja tam nie chce zeby ktos spotkany na ulicy sie mnie pytal co u bylego.
6 2023-12-29 16:23:13 Ostatnio edytowany przez Elena_Lenu (2023-12-29 16:23:44)
Zależy. Moim zdaniem nie ma nic złego w tym, że gdzieś tam w dole tablicy ma się jakieś zdjęcia z imprez gdzie jesteście razem jako para czy wspólnych wyjazdów wakacyjnych. Gdyby jednak partner miał np. jako ostatnie zdjęcie sprzed miesiąca w objęciach z jakimś wyznaniem/romantycznym cytatem - no wyglądałoby to dla mnie dziwnie uważałabym, że wprowadza w błąd.