Faceci są dziwni - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Faceci są dziwni

Hej,

Od 2 tygodni znam się z chłopakiem z roku wyżej (studiujemy to samo), skierowała mnie do niego koleżanka, żeby pomógł mi apropo kolejnego roku studiów. Spotkaliśmy się raz w kawiarni, gadało nam się dobrze. Zamiast zamiast rozmowy o  kolejnym roku studiów, zrobiła się z tego randka. On tak poprowadził rozmowę, że dowiedziałam się trochę o jego życiu, o tym co lubi itp. Serio byłam pozytywnie nim zaskoczona i myślałam, że to pójdzie w dobrym kierunku.

Chciałam jakoś podtrzymać ten kontakt na messengerze i po kilku dniach się odezwałam z kilkoma pytaniami dotyczącymi zajęć (serio musiałam, bo te informacje były mi bardzo potrzebne). On normalnie odpowiadał. Nie był jakiś bufoniasty czy coś, widać, że chciał mi pomóc. Wkurzał mnie natomiast, bo to wyglądało tak, że ja pisałam, a on odpowiadał.

No i zaskoczył mnie w tym tygodniu, bo w końcu wyszedł z jakimś zapytaniem. Napisał do mnie z zapytaniem jak tam poszły mi zapisy na kolejny rok. Ja mu odpisałam, a on odpisał mi dopiero po kilku dniach, co było dla mnie dziwne, ale napisał, że ma ciężki tydzień i dlatego tak odpisuje. W środę napisał do mnie z zapytaniem jak mi poszedł egzamin, na co mu odpisałam i do dzisiaj nawet tej wiadomości nie przeczytał. Widzę, że jest aktywny na facebooku i po prostu szlag mnie trafia, bo to on pytał, tak? Po co skoro pyta, mnie teraz olewa?

Ledwo się powstrzymuję, żeby mu coś napisać, że to jest mega słabe z jego strony i unikam wchodzenia na fb teraz. Jednak dziwnie się z tym czuję.

Waszym zdaniem powinnam tak to zostawić?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Faceci są dziwni
ananaeczka12 napisał/a:

Od 2 tygodni znam się z chłopakiem z roku wyżej (studiujemy to samo), skierowała mnie do niego koleżanka, żeby pomógł mi apropo kolejnego roku studiów. Spotkaliśmy się raz w kawiarni, gadało nam się dobrze. Zamiast zamiast rozmowy o  kolejnym roku studiów, zrobiła się z tego randka. On tak poprowadził rozmowę, że dowiedziałam się trochę o jego życiu, o tym co lubi itp. Serio byłam pozytywnie nim zaskoczona i myślałam, że to pójdzie w dobrym kierunku.

Waszym zdaniem powinnam tak to zostawić?

Według twojego odczucia zrobiła się z tego randka bo gadaliście o życiu a nie tylko suchych faktach na temat kolejnego roku studiów.
Według jego odczucia to raczej było spotkanie żeby pogadać o studiach.
Milo z jego strony ze się zapytał o egzamin ale znasz go 2 tygodnie wiec nie oczekuj ze rzuci wszystko i będzie ci od razu odpisywał, poza tym jakby był zainteresowany rozwijaniem znajomości to by ja rozwijał.
Zostaw to tak jak jest bo chłopak niczego ci nie obiecywał i nie jest ci nic winny żeby do niego wypisywać z jakaś pretensja i robić z siebie idiotkę.

3 Ostatnio edytowany przez Gary (2023-06-10 22:47:00)

Pozostaje zgadywać...

Może faktycznie miał ciężki tydzień, może się rzadko loguje (?).

Może był na spotkaniu z Tobą, mówił o sobie, próbował poderwać Cię jakoś. Ty nie pokazałaś po sobie ani jednej emocji. Uznał, że jesteś "niepodrywalna", dał sobie spokój.

Może to jednak nie była randka wg niego tylko zwykłe spotkanie.

Może... może... może...

Może to jest tak:

On:   Hej cześć! Jak egzamin?
Ona:   A dobrze, dziękuję.   — tak napisała, a pomyślała "Fak! Niechże się on odwali".

Lepiej byłoby tak:

On: Hej cześć. Jak egzamin?
Ona:   Ooo... miło mi że zapytałeś. Super. A Ty też się stresujesz?

Dziewczyna myśli, że jak będzie tylko reagować, to chłopak będzie ją podrywać i podrywać.
A niekoniecznie właśnie...
Jak ona nie reaguje, to przestaje o nią zabiegać.

4 Ostatnio edytowany przez Legat (2023-06-11 09:10:03)

No tak było blisko zrobić z siebie idiotkę. Facet by się zdziwił. Byłem uprzejmy, pomocny - a tu panna wyskakuje z jakimiś pretensjami.
Co do twojego tytułu wątku. Nie tylko faceci są "dziwni". Każdy tak ma, że działa wg własnego uznania. On tobie zaimponował otwartością, wiedzą, doświadczeniem, poświęconym tobie czasem. Ty zapewne jesteś jedną z wielu młodszych koleżanek, którym on się podoba.
Znowu zgadzam się z Garym. Oczywiście możesz się obrazić na rzeczywistość. Ale też możesz popracować nad tą znajomością. Próbować przebić się do jego większej uwagi. Wybór należy do ciebie.

5

Gary napisał/a:

Dziewczyna myśli, że jak będzie tylko reagować, to chłopak będzie ją podrywać i podrywać.
A niekoniecznie właśnie...
Jak ona nie reaguje, to przestaje o nią zabiegać.

Niestety rzadko która to rozumie, bo od dzieciństwa mają tłoczone do głów przez babcie i mamy, że jak chłopakowi zależy, to będzie się starał i starał do skutku. Może tak było w średniowieczu przed wynalezieniem telefonów komórkowych czy internetu, ale to się na szczęście zmieniło i w czasach współczesnych szukający kogoś facet, na jedno kliknięcie w ekran smartfona, ma tak ogromny wybór lasek do których może podbijać, że musiałby nie spać i nie chodzić do pracy, żeby chociaż połowę z nich obrobić, więc nie ma się co dziwić za bardzo, że po godzinnym bla bla bla szału nie ma i koleś odbija z tematem.

6

A co w tym zachowaniu jest dziwnego niby? Zna cie przelotnie od 2 tygodni i to na zasadzie "służbowej", a ty oczekujesz, że będzie na każde twoje skinienie? Śmiem wątpić, aby on widział wasze spotkanie jako randkę. Prawie na pewno było to dla niego zwykłe spotkanie, bo tej waszej wspólnej znajomej pewnie obiecał, że ci pomoże i tyle.

Sorry, ale na takim etapie znajomości, to mucha na ścianie bywa bardziej ciekawa niż konwersacja tego typu z ledwo co poznaną osobą. Zwłaszcza, że końcówka roku to zawsze jakieś projekty są do zdania, egzaminy, zaliczenia, kolokwia, trzeba latać za prowadzącymi, bo gdzieś punktu brakuje do wyższej oceny albo obecności czy czegokolwiek.

I tak jak to piszą przedmówcy - nie wystarczy odpowiadać, nie wystarczy pozwalać facetowi się zagadywać, podrywać, starać. Trzeba też dać coś od siebie.

7 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2023-06-11 12:25:11)

Hmm, jak to? Przecież
"Mężczyźni to zdobywcy,  mają instynkt łowiecki"
"Mężczyźni kochają zołzy"
Panowie nie lubią kobiet, które im się narzucają.
Autorko, nie zrobiłaś wielkiego wrażenia ma koledze, chociaż dobrze się wam rozmawiało, to jednak nie była randka.
Co nie znaczy,  że nie mogłoby coś  między wami zaistnieć,  czy nie możecie zbudować jakiejś relacji, ale to Ty musiałabyś jego poderwać, a nie odwrotnie.
No tak się w tym układzie składa.
Czy warto, to sama oceń, w sensie, czy jest tego wart.
A o wartości męzczyzny nie świadczy  jego stopień fascynacji nami smile
Pewnie ze miło, że daje to przewagę jakąś na początku relacji, ale nie to jest w sumie najważniejsze jeśli chodzi i dłuższe relacje.
Sama zadecyduj co do niego.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024