Nie wiem co robić. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Nie wiem co robić.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Nie wiem co robić.

Witam. Poznałam jakiś czas temu pewnego mężczyznę. Wszystko szybko się rozwinęło. Nie jesteśmy w związku ale spotykamy się. On ma syna który mnie polubił. Ciągnie nas do siebie ale każda ze stron ma wątpliwości czy ciągnąć dalej ta znajomość. Ja dość często analizuje pewne sprawy a jemu się to nie odpowiada. Włącza mnie do swojego życia a za chwilę oddala. On uważa że mam złe o nim zdanie a ja że jemu nie zależy w żadnym stopniu. Nie umiemy się dogadać czy jest sens dalej się poznawać czy lepiej zakończyć coś co stało się szybko skomplikowane ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nie wiem co robić.
Kikimiki90 napisał/a:

Witam. Poznałam jakiś czas temu pewnego mężczyznę. Wszystko szybko się rozwinęło. Nie jesteśmy w związku ale spotykamy się. On ma syna który mnie polubił. Ciągnie nas do siebie ale każda ze stron ma wątpliwości czy ciągnąć dalej ta znajomość. Ja dość często analizuje pewne sprawy a jemu się to nie odpowiada. Włącza mnie do swojego życia a za chwilę oddala. On uważa że mam złe o nim zdanie a ja że jemu nie zależy w żadnym stopniu. Nie umiemy się dogadać czy jest sens dalej się poznawać czy lepiej zakończyć coś co stało się szybko skomplikowane ?

Ile jeszcze tematów założysz zanim zrozumiesz, że nie jesteś dla niego w kategorii "potencjalna partnerka"?

3

Lady Loka napisał/a:
Kikimiki90 napisał/a:

Ile jeszcze tematów założysz zanim zrozumiesz, że nie jesteś dla niego w kategorii "potencjalna partnerka"?

Skąd taka myśl że nie jestem ?

4

Kikimiki90 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:
Kikimiki90 napisał/a:

Bo gdybyś była, to nie byłoby tych wszystkich tematów.

5

Lady Loka napisał/a:
Kikimiki90 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Właśnie ciągle się zastanawiam czy to zakończyć ? Po co spotykać się z kimś kto nie wie czego chce i ma ciągle wątpliwości

Bo gdybyś była, to nie byłoby tych wszystkich tematów.

6

Rozumiem, że jesteście w trudnej sytuacji, gdzie oboje odczuwacie wątpliwości i trudności w komunikacji. Każda relacja jest unikalna i złożona, więc nie mogę dokładnie powiedzieć, czy powinniście kontynuować tę znajomość czy zakończyć ją. Niemniej jednak, mogę podzielić się kilkoma ogólnymi wskazówkami, które mogą pomóc w podjęciu decyzji.

Komunikacja: Ważne jest otwarte i szczerze rozmawianie o waszych uczuciach, oczekiwaniach i obawach. Starajcie się zrozumieć siebie nawzajem i słuchać uważnie. Wyrażajcie swoje potrzeby i oczekiwania wobec relacji, aby uniknąć nieporozumień.

Czas: Jeśli sytuacja jest skomplikowana i oboje macie wątpliwości, może warto dać sobie więcej czasu na poznanie siebie i zobaczenie, jak się rozwija ta relacja. Niekoniecznie musicie podejmować decyzję natychmiastową. Obserwujcie, jak radzicie sobie ze wzajemnymi trudnościami i czy jesteście w stanie znaleźć kompromis.

Samoopieka: Pamiętajcie o swoich własnych potrzebach i granicach. Jeśli znajomość przynosi więcej stresu niż radości, warto zastanowić się, czy jest to zdrowa relacja dla was obojga. Dbajcie o swoje dobre samopoczucie i nie zapominajcie o sobie w procesie podejmowania decyzji.

Zgodność wartości: Sprawdźcie, czy macie podobne wartości, cele i oczekiwania dotyczące związku. Wspólne wartości i zgodność na ważnych płaszczyznach mogą być kluczowe dla trwałej i satysfakcjonującej relacji.

Pamiętajcie, że ostateczną decyzję musisz podjąć Ty i Twój partner, ponieważ to Wy najlepiej znacie swoje potrzeby i sytuację. Jeśli nie jesteście w stanie znaleźć kompromisu i porozumienia, być może warto skonsultować się z terapeutą, który pomoże wam zrozumieć wasze trudności i znaleźć drogę do przodu.

7 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2023-05-23 13:14:24)

Przecież tu nie ma żadnej relacji.
Znajomi, gdzie kobieta się narzuca,  a on ją zlewa, trzymając w odwodzie,  a Ty chcesz ich jako parę do terapeuty.. yikes

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Nie wiem co robić.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024