Hejka,
temat juz pewnie kilka razy walkowany ale ja dalej mam watpliwosci. Bylam dwa lata temu u okulisty, przez prace zdalna odczulam pogorszenie wzroku. Dostalam okulary -0.5 i astygmatyzm. Na poczatku nosilam dosyc czesto i faktycznie bardzo pomagaly, ale potem byly wakacje, oczy odpoczely i zaczelam lepiej widziec. Od tego czasu nosze okulary tylko wlasciwie czasem do komputera jak siedze dlugo bo widze ekran niewyraznie. Zastanawiam sie czy jednak nie lepiej by bylo nosic te okulary caly czas lub chcociaz czesciej ? I jak odsniesc sie do slow mojej okulisty ktora mowila ze lepiej nie nosic caly czas i sciagac w przerwach?
Hejka,
temat juz pewnie kilka razy walkowany ale ja dalej mam watpliwosci. Bylam dwa lata temu u okulisty, przez prace zdalna odczulam pogorszenie wzroku. Dostalam okulary -0.5 i astygmatyzm. Na poczatku nosilam dosyc czesto i faktycznie bardzo pomagaly, ale potem byly wakacje, oczy odpoczely i zaczelam lepiej widziec. Od tego czasu nosze okulary tylko wlasciwie czasem do komputera jak siedze dlugo bo widze ekran niewyraznie. Zastanawiam sie czy jednak nie lepiej by bylo nosic te okulary caly czas lub chcociaz czesciej ? I jak odsniesc sie do slow mojej okulisty ktora mowila ze lepiej nie nosic caly czas i sciagac w przerwach?
Nosić w takich momentach, w jakich zaleca to okulista. Przy małej wadzie można ściągaćni ćwiczyć oko. Przy dużej to już ciężko.
3 2023-03-20 11:56:15 Ostatnio edytowany przez wieka (2023-03-20 11:57:06)
Jak będziesz nosiła na co dzień, astygmatyzm ma szansę się wyrównać i już nie będziesz musiała nosić okularów, można powiedzieć, że one "leczą".
Słuchaj okulisty.
Mam większą wadę niż Ty. Na co dzien noszę okulary albo soczewki, ale w domu zdejmuję. Tak tak kazała mi okulistka, że dopóki sobie radzę i głowa nie boli to w wolne dni itd ściągać szkła.
Nie wiem czy to ma jakiś sens bo poprawy raczej nie ma.
Jak bylas 2 lata temu u okulisty to troche slabo, powinnas chodzic do roku na kontrole.