Lot balonem - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PODRÓŻE MARZEŃ » Lot balonem

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: Lot balonem

Choć uświadomiono mi niedawno, że jestem przypadkowym randomem, (a może to, i dobrze) ośmielę się zadać pytanie, czy ktoś uczestniczył w balonowej wycieczce o wschodzie słońca. A jeśli  tak, to proszę o podzielenie się wrażeniami.  Napiszcie, czy warto.
Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad wycieczką balonową. Różnie się mówi, a to, że nie są całkiem bezpieczne, i nie dla każdego,  W sumie sam lot trwa tylko godzinę, więc może da się wytrzymać? A jeśli trzeba poczynić odpowiednie przygotowania? Przecież, i tak się czeka  na realizację lotu. Proszę, żeby się odezwał ktoś, kto miał takie doświadczenia i o tym opowiedział.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Lot balonem

Ja sama się nad tym zastanawiałam, ale to jednak droga impreza, nawet do 3 tys. zł za dwie osoby, a trwa max. godzinę.
Skorzystałam póki co tylko z lotów szybowcem.

Ale jeśli masz kasę, to nie wahaj się! Uważam że taki lot balonem jest bezpieczny, spokojny. Wiatr we włosach, wspaniałe widoki.

3 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2023-03-02 14:10:26)

Madoja, wg moich informacji, lot może kosztować od 500 zł za osobę, przynajmniej tak się ogłaszają. Chyba, że wchodzą oprócz tego inne koszty, nic o tym mi nie wiadomo.
A dużo zapłaciliście za lot szybowcem?

4

Tak, tak, napisałam "nawet do", bo zależy od miasta. Teraz patrzę że najtańsze oferty to około 1200 zł za 2 osoby (zależy od miasta).
Za lot szybowcem za 1 osobę płaciłam ok. 250 zł.
Tylko że było tak sobie, maciupka komora w której było cholernie gorąco, przeciążenia itd. Wydaje mi się, że lot balonem jest znacznie przyjemniejszy smile

5

Moze nie o wschodzie słonca, ale uczestniczyłam kiedys w takiej wycieczce. Polecam.:)

6

Alika_ napisał/a:

Moze nie o wschodzie słonca, ale uczestniczyłam kiedys w takiej wycieczce. Polecam.:)

Mogłabyś rozwinąć i szerzej opowiedzieć, jak wyglądają przygotowania?

7

Tamiraa napisał/a:
Alika_ napisał/a:

Tamiraa, nie wiem, o jakie przygotowania Ci chodzi, całośc przygotowywał mój znajomy, ktorego włąsnością był balon, a rzecz miała miejsce podczas spotkania klasowego po latach, jako jeden z punktow programu. Ogolnie fajna sprawa.

btw. W późniejszym czasie chcieliśmy lecieć ze znajomymi (juz komercyjnie - w Białowieży byly ogranizowane takie loty), ale jednak do tego potrzebna była określona liczba chętnych (koszty), i lot nie doszedł do skutku.

8

Alika_ napisał/a:
Tamiraa napisał/a:
Alika_ napisał/a:

Tamiraa, nie wiem, o jakie przygotowania Ci chodzi, całośc przygotowywał mój znajomy, ktorego włąsnością był balon, a rzecz miała miejsce podczas spotkania klasowego po latach, jako jeden z punktow programu. Ogolnie fajna sprawa.

btw. W późniejszym czasie chcieliśmy lecieć ze znajomymi (juz komercyjnie - w Białowieży byly ogranizowane takie loty), ale jednak do tego potrzebna była określona liczba chętnych (koszty), i lot nie doszedł do skutku.

No, to mieliście super spotkanie klasowe.
Mnie chodziło raczej , jak się ubrać i na ile czasu wcześniej wiadomo będzie, gdzie. Chociaż to pewnie zależy od miejsca.
O jakiej porze roku najlepiej się wybrać?

9

Tamiraa napisał/a:

Mnie chodziło raczej , jak się ubrać i na ile czasu wcześniej wiadomo będzie, gdzie. Chociaż to pewnie zależy od miejsca.

A to nie zrozumiałyśmy się:)
Co do pory roku, to ja byłam wczesnym latem, jakos chyba poczatek czerwca.

10

Alika_ napisał/a:
Tamiraa napisał/a:

A to nie zrozumiałyśmy się:)
Co do pory roku, to ja byłam wczesnym latem, jakos chyba poczatek czerwca.

A nie korci cię, żeby jeszcze raz polecieć?

11

Tamiraa napisał/a:

A nie korci cię, żeby jeszcze raz polecieć?

Korci, może kiedys jeszcze polecę

12

madoja napisał/a:

Tak, tak, napisałam "nawet do", bo zależy od miasta. Teraz patrzę że najtańsze oferty to około 1200 zł za 2 osoby (zależy od miasta).
Za lot szybowcem za 1 osobę płaciłam ok. 250 zł.
Tylko że było tak sobie, maciupka komora w której było cholernie gorąco, przeciążenia itd. Wydaje mi się, że lot balonem jest znacznie przyjemniejszy smile

No, mam nadzieję smile

Alika napisał/a:

Korci, może kiedys jeszcze polecę

Alika, i tego ci życzę smile

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PODRÓŻE MARZEŃ » Lot balonem

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024