Choć uświadomiono mi niedawno, że jestem przypadkowym randomem, (a może to, i dobrze) ośmielę się zadać pytanie, czy ktoś uczestniczył w balonowej wycieczce o wschodzie słońca. A jeśli tak, to proszę o podzielenie się wrażeniami. Napiszcie, czy warto.
Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad wycieczką balonową. Różnie się mówi, a to, że nie są całkiem bezpieczne, i nie dla każdego, W sumie sam lot trwa tylko godzinę, więc może da się wytrzymać? A jeśli trzeba poczynić odpowiednie przygotowania? Przecież, i tak się czeka na realizację lotu. Proszę, żeby się odezwał ktoś, kto miał takie doświadczenia i o tym opowiedział.
Ja sama się nad tym zastanawiałam, ale to jednak droga impreza, nawet do 3 tys. zł za dwie osoby, a trwa max. godzinę.
Skorzystałam póki co tylko z lotów szybowcem.
Ale jeśli masz kasę, to nie wahaj się! Uważam że taki lot balonem jest bezpieczny, spokojny. Wiatr we włosach, wspaniałe widoki.
3 2023-03-02 14:06:10 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2023-03-02 14:10:26)
Madoja, wg moich informacji, lot może kosztować od 500 zł za osobę, przynajmniej tak się ogłaszają. Chyba, że wchodzą oprócz tego inne koszty, nic o tym mi nie wiadomo.
A dużo zapłaciliście za lot szybowcem?
Tak, tak, napisałam "nawet do", bo zależy od miasta. Teraz patrzę że najtańsze oferty to około 1200 zł za 2 osoby (zależy od miasta).
Za lot szybowcem za 1 osobę płaciłam ok. 250 zł.
Tylko że było tak sobie, maciupka komora w której było cholernie gorąco, przeciążenia itd. Wydaje mi się, że lot balonem jest znacznie przyjemniejszy
Moze nie o wschodzie słonca, ale uczestniczyłam kiedys w takiej wycieczce. Polecam.:)
Moze nie o wschodzie słonca, ale uczestniczyłam kiedys w takiej wycieczce. Polecam.:)
Mogłabyś rozwinąć i szerzej opowiedzieć, jak wyglądają przygotowania?
Alika_ napisał/a:Moze nie o wschodzie słonca, ale uczestniczyłam kiedys w takiej wycieczce. Polecam.:)
Tamiraa, nie wiem, o jakie przygotowania Ci chodzi, całośc przygotowywał mój znajomy, ktorego włąsnością był balon, a rzecz miała miejsce podczas spotkania klasowego po latach, jako jeden z punktow programu. Ogolnie fajna sprawa.
btw. W późniejszym czasie chcieliśmy lecieć ze znajomymi (juz komercyjnie - w Białowieży byly ogranizowane takie loty), ale jednak do tego potrzebna była określona liczba chętnych (koszty), i lot nie doszedł do skutku.
Tamiraa napisał/a:Alika_ napisał/a:Moze nie o wschodzie słonca, ale uczestniczyłam kiedys w takiej wycieczce. Polecam.:)
Tamiraa, nie wiem, o jakie przygotowania Ci chodzi, całośc przygotowywał mój znajomy, ktorego włąsnością był balon, a rzecz miała miejsce podczas spotkania klasowego po latach, jako jeden z punktow programu. Ogolnie fajna sprawa.
btw. W późniejszym czasie chcieliśmy lecieć ze znajomymi (juz komercyjnie - w Białowieży byly ogranizowane takie loty), ale jednak do tego potrzebna była określona liczba chętnych (koszty), i lot nie doszedł do skutku.
No, to mieliście super spotkanie klasowe.
Mnie chodziło raczej , jak się ubrać i na ile czasu wcześniej wiadomo będzie, gdzie. Chociaż to pewnie zależy od miejsca.
O jakiej porze roku najlepiej się wybrać?
Mnie chodziło raczej , jak się ubrać i na ile czasu wcześniej wiadomo będzie, gdzie. Chociaż to pewnie zależy od miejsca.
O jakiej porze roku najlepiej się wybrać?
A to nie zrozumiałyśmy się:)
Co do pory roku, to ja byłam wczesnym latem, jakos chyba poczatek czerwca.
Tamiraa napisał/a:Mnie chodziło raczej , jak się ubrać i na ile czasu wcześniej wiadomo będzie, gdzie. Chociaż to pewnie zależy od miejsca.
O jakiej porze roku najlepiej się wybrać?A to nie zrozumiałyśmy się:)
Co do pory roku, to ja byłam wczesnym latem, jakos chyba poczatek czerwca.
A nie korci cię, żeby jeszcze raz polecieć?
A nie korci cię, żeby jeszcze raz polecieć?
Korci, może kiedys jeszcze polecę
Tak, tak, napisałam "nawet do", bo zależy od miasta. Teraz patrzę że najtańsze oferty to około 1200 zł za 2 osoby (zależy od miasta).
Za lot szybowcem za 1 osobę płaciłam ok. 250 zł.
Tylko że było tak sobie, maciupka komora w której było cholernie gorąco, przeciążenia itd. Wydaje mi się, że lot balonem jest znacznie przyjemniejszy
No, mam nadzieję
Korci, może kiedys jeszcze polecę
Alika, i tego ci życzę