czy chorowałyście na boreliozę? jeśli tak to jak to się objawiało u was? mnie w zeszłym roku ugryzły 3 kleszcze i zachorowałam na zapalenie mózgu, w sierpniu leżałam w szpitalu, ale nadal nie czuje się dobrze, jestem osłabiona i miewam problemy z pamięcią, zastanawiam się czy ten kleszcz nie poczęstował mnie również boreliozą. Co prawda w szpitalu robili mi testy i wyszły ujemne, ale podobno czasami wyniki są fałszywie negatywne
zrób jeszcze raz badania, koszt 200 zł i będziesz pewna
właśnie chyba będę musiała jeszcze raz zrobić, jest jeszcze opcja, że to zapalenie mózgu pozostawiło ślady, że nadal się źle czuję sama już nie wiem
borelioza daje podobne objawy
Masz bóle w stawach i problemy z koncentracją i widzeniem?
z widzeniem nie mam problemów, ale z koncentracją tak, ciężko mi się pracuje i czuje się przez to głupia, poza tym nogi mnie bolą chyba stawy
Zrób jeszcze raz testy. Możesz poprosić lekarza rodzinnego o skierowanie.
Wynik testu zaraz po ukąszeniu nie musi dać pozytywnego wyniku. To pojawia się dopiero z czasem.
tak, jeszcze zrobię, ale niestety muszę prywatnie, pytałam i lekarz rodzinny nie może wystawić skierowania na test na boreliozę, musi to zrobić specjalista, więc szybciej będzie prywatnie