Ćwiczenia w ciąży - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Ćwiczenia w ciąży

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Ćwiczenia w ciąży

Drogie Kobiety,

chciałabym poznać Wasze zdanie na temat uprawiania sportu i ćwiczeń w trakcie ciąży. Co o tym sądzicie?

Interesuje mnie Wasze zdanie ponieważ sama się tym zajmuje zawodowo i chciałbym dopasować swój przekaz do Was.
Zależy mi na przygotowaniu dobrej oferty ale do tego potrzebuję Waszej pomocy.

Z góry dzięki.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Ćwiczenia w ciąży
lovactive napisał/a:

Drogie Kobiety,

chciałabym poznać Wasze zdanie na temat uprawiania sportu i ćwiczeń w trakcie ciąży. Co o tym sądzicie?

Interesuje mnie Wasze zdanie ponieważ sama się tym zajmuje zawodowo i chciałbym dopasować swój przekaz do Was.

Z góry dzięki.

W zdrowej ciąży można wszystko. I w sumie w tym jednym zdaniu się wszystko zawiera.

3

Lady Loka napisał/a:
lovactive napisał/a:

Drogie Kobiety,

Z góry dzięki.

W zdrowej ciąży można wszystko. I w sumie w tym jednym zdaniu się wszystko zawiera.

Bardzo cieszy mnie takie zdanie bo ja zauważam szczególnie w mniejszych miastach, że wiele Kobiet ma z tym problem. Na wieść o tym, że są w ciąży od razu sądzą, że należy tylko wziąć L4 i leżeć...

4 Ostatnio edytowany przez blueangel (2023-01-04 19:55:33)

No chyba nie wszystko.. na poczatku ciazy (zdrowej) chcialam zapisac sie na pewne zajecia, a lekarz mi zabronil. w zaawansowanej dochodza tak czy siak pewneprzeciwwskazania. proponowalabym konsultacje z ginekologiem,  anie forum, tym bardziej,  ze nie jest fachowe.

5

blueangel napisał/a:

No chyba nie wszystko.. na poczatku ciazy (zdrowej) chcialam zapisac sie na pewne zajecia, a lekarz mi zabronil. w zaawansowanej dochodza tak czy siak pewneprzeciwwskazania. proponowalabym konsultacje z ginekologiem,  anie forum, tym bardziej,  ze nie jest fachowe.

Z ciekawości, czego Ci zabronili?:)
Wiadomo, że podnoszenie ciężarów odpada czy jakieś intensywne skakania, napinanie brzucha, ale z drugiej strony znam kobiety, które całą ciążę biegały, jeździły na rowerze i generalnie aktywność miały baaaardzo dużą.

6

Ja zdecydowanie skorzystałabym, nawet odpłatnie, z filmików takich jak na YT na przykład, jak należy ćwiczyć, kiedy w ciąży przydarza nam się kontuzja zapelenie ścięgna itp.itd. Czyli takie tematy bardziej dedykowane pod dana przypadłość. I dla mnie bardzo ważne było by ćwiczyć na rwę kulszową, zapalenie stawów biodrowo-krzyżowych - bo mam, a w ciąży nie mogę brać ibuprofenu i tym podobnych, co wiąże się z cierpieniem. Oraz zajęcia relaksacyjne dla ciężarnych, jakiś taki max 30min zestaw rozciągająco-wzmacniająco-rozluźniający w szczególności mięśnie miednicy, bo przy każdym kichnięciu i kaszlnięciu człowiek posikuje się w majtki. Wybacz za szczerość, ale takie problemy własnie maja kobiety w ciazy.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Ćwiczenia w ciąży

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024