Mój ojciec jest psychopatą - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Mój ojciec jest psychopatą

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1

Temat: Mój ojciec jest psychopatą

Moi rodzice są już wiele lat po rozwodzie. Wszystko stało się z jego winy(zdrada, kłamstwa, przemoc) bo moja mama nic mu złego nie zrobiła, zawsze była dla niego dobra. Myślałam, że jak się rozstaną to będzie super, koszmar się skończy. Jednak to trwa nadal bo ten typ prześladuje, nęka i zastrasza moją mamę. Dzwoni do niej z pogróżkami, próbuje jej zaszkodzić. Mama nie wytrzymuje tego. On robi wszystko żeby zniszczyć jej życie, bez większego powodu. Czasem jest miły ale tak sztucznie miły bo potem zło wyrządza. Próbowałam już z nim gadać, żeby się odwalił ale to chyba nie zadziałało.. On zgrywa takiego dobrego tatusia i niby miłego. Mam jeszcze młodszego o 3 lata brata. Ja mam 18 lat. Nie wiem czy to ważne w tym całym opisie. Ja po prostu nie mogę patrzeć na to jak ona cierpi. Nie znoszę tego człowieka za to co on jej robi, kilka lat po rozwodzie a on nie chce dać jej spokoju. Chciałabym jakoś pomóc, coś zrobić ale nie wiem jak. Boję się, że on zrobi krzywdę naszej mamie, chociaż niby tak bardzo kocha swoje dzieci(co jest totalną bzdurą bo gdyby nas kochał to by inaczej się zachowywał). Mam podejrzenie że jest psychopatą lub jest zaburzony psychicznie. Nie chcę go znać, chciałabym się odciąć ale nie wiem jak to zrobić bo on do mnie wydzwania i zgrywa dobrego tatusia a jak nie odbieram to ochrzania że nie odbieram telefonu. Rości sobie jakieś prawa do mnie i mówi naokoło jakie to ma cudowne dzieci. Mam tego dość, potrzebuję jakiejś rady

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Mój ojciec jest psychopatą
Balll4 napisał/a:

Jednak to trwa nadal bo ten typ prześladuje, nęka i zastrasza moją mamę. Dzwoni do niej z pogróżkami, próbuje jej zaszkodzić. Mama nie wytrzymuje tego. On robi wszystko żeby zniszczyć jej życie, bez większego powodu.

Na to są paragrafy. Zdobyć dowody (nagrać) i iść na policję.

3

To nie Twoja rola, matka to musi ogarnąć.
Uwierz mi ma siłę na to.
Nie rób z niej dziecka, nie mieszaj ról.

4

Ela210 napisał/a:

To nie Twoja rola, matka to musi ogarnąć.
Uwierz mi ma siłę na to.
Nie rób z niej dziecka, nie mieszaj ról.

Co najwyżej możesz podpowiedzieć, ale to nie twoje zadanie, by podejmować inne kroki.

Zacznij już teraz zbierać pieniądze na swoją terapię.

5

Balll4 napisał/a:

Moi rodzice są już wiele lat po rozwodzie. Wszystko stało się z jego winy(zdrada, kłamstwa, przemoc) bo moja mama nic mu złego nie zrobiła, zawsze była dla niego dobra. Myślałam, że jak się rozstaną to będzie super, koszmar się skończy. Jednak to trwa nadal bo ten typ prześladuje, nęka i zastrasza moją mamę. Dzwoni do niej z pogróżkami, próbuje jej zaszkodzić. Mama nie wytrzymuje tego. On robi wszystko żeby zniszczyć jej życie, bez większego powodu. Czasem jest miły ale tak sztucznie miły bo potem zło wyrządza. Próbowałam już z nim gadać, żeby się odwalił ale to chyba nie zadziałało.. On zgrywa takiego dobrego tatusia i niby miłego. Mam jeszcze młodszego o 3 lata brata. Ja mam 18 lat. Nie wiem czy to ważne w tym całym opisie. Ja po prostu nie mogę patrzeć na to jak ona cierpi. Nie znoszę tego człowieka za to co on jej robi, kilka lat po rozwodzie a on nie chce dać jej spokoju. Chciałabym jakoś pomóc, coś zrobić ale nie wiem jak. Boję się, że on zrobi krzywdę naszej mamie, chociaż niby tak bardzo kocha swoje dzieci(co jest totalną bzdurą bo gdyby nas kochał to by inaczej się zachowywał). Mam podejrzenie że jest psychopatą lub jest zaburzony psychicznie. Nie chcę go znać, chciałabym się odciąć ale nie wiem jak to zrobić bo on do mnie wydzwania i zgrywa dobrego tatusia a jak nie odbieram to ochrzania że nie odbieram telefonu. Rości sobie jakieś prawa do mnie i mówi naokoło jakie to ma cudowne dzieci. Mam tego dość, potrzebuję jakiejś rady

Niestety, ale psychopatów jak grzybów w lesie w bród.
Miałam podobną sytuację i męża psychola na karku. Tutaj nie jest dobre miejsce by się zwierzać, więc jeśli chcesz pogadać, napisz na priv.

6

Musisz się od niego odciąć, by nie ciągnął Cię na dno.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Mój ojciec jest psychopatą

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024