Cześć,
w poniedziałek idę na moje pierwsze spotkanie rekrutacyjne, gdzie będą sprawdzane moje umiejętności. Zastanawiam się, jak się ubrać. Wiem, że prawidłowo byłoby, gdybym założyła biznesowy kostium - odpowiednia marynarka, koszula, odpowiednie spodnie / spódnica, cieliste rajstopy oraz buty na niskim obcasie. Prawdopodobnie będzie mi w tym zimno w trakcie, gdy będę szła na to spotkanie - mieszkam w regionie, gdzie już spadł śnieg i jest przeraźliwie zimno. Same spodnie do kostiumu są zrobione z cienkiego materiału i bardziej nadają się na wiosnę. Kiedyś już w nich byłam na egzaminie zimowym na studiach i marzłam przez całą drogę na uczelnię.
Czy ewentualnie pasowałoby założyć na takie spotkanie marynarkę, koszulę, proste, czarne dżinsowe spodnie, grube czarne rajstopy oraz czarne botki? Jeśli nie, w takim razie jak mogłabym zabezpieczyć się przed zimnem? Jestem bardzo wrażliwa na zimno, a artykuły w internecie niewiele pomagają w kwestii ubioru na taką rozmowę w porze późnojesiennej.
Kostium to lekka przesada, nikt tak na rozmowy nie chodzi.
Elegancka bluzka, niekoniecznie biała, marynarka, gładkie spodnie i wystarczy.
3 2022-11-20 19:43:04 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2022-11-20 19:43:54)
Ubierz się odpowiednio do stanowiska o które się starasz.
Jeśli to biurowiec, to możesz przyjść wcześniej do łazienki i się przebrać.
Albo wziąć ubera, taxi..
The most important thing is well exposed breasts
Przecież pod spodnie od kostiumu możesz nałożyć grubsze rajstopy by było cieplej
Napisz jakiego rodzaju to praca, bo jeżeli to zawód w którym ważna jest prezencja i przewidywany jest częsty kontakt z wymagającym klientem, to faktycznie należy się odpowiednio ubrać, ale jeżeli to praca w rodzaju programisty lub inżyniera, to ubiór nie ma kompletnie żadnego znaczenia, liczą się wyłącznie umiejętności.
7 2022-11-21 00:10:54 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2022-11-21 00:15:37)
Nie masz prostych, czarnych lub szarych cygaretek z grubszej bawełny lub po prostu spodni o klasycznym fasonie z prostymi nogawkami? Do tego biały top, marynarka i botki. Ewentualnie elegancka sukienka z grubszej dzianiny i wysokie kozaki.
Napisz jakiego rodzaju to praca, bo jeżeli to zawód w którym ważna jest prezencja i przewidywany jest częsty kontakt z wymagającym klientem, to faktycznie należy się odpowiednio ubrać, ale jeżeli to praca w rodzaju programisty lub inżyniera, to ubiór nie ma kompletnie żadnego znaczenia, liczą się wyłącznie umiejętności.
Praca w sądzie na stanowisku protokolanta sądowego, więc raczej przyjście w nieformalnym stroju zupełnie odpada.
Nie masz prostych, czarnych lub szarych cygaretek z grubszej bawełny lub po prostu spodni o klasycznym fasonie z prostymi nogawkami? Do tego biały top, marynarka i botki. Ewentualnie elegancka sukienka z grubszej dzianiny i wysokie kozaki.
Niestety, jedynie ze spodni mam coś w tym stylu co w poniższym linku: https://wearmedicine.com/p/jeansy-damsk … Channable. Nie licząc tych nieszczęsnych spodni od kostiumu, które są ze zbyt lekkiego materiału.
Jak do sądu, to ubiór na czarno, stonowany i oficjalny.