Cześć,
nie wiem czy to dobry dział, jak nie - prośba o przesunięcie.
Nie wiem czy też to zauważyliście, ale obojętnie jaki portal randkowy czy apka, spotyka się coraz częściej, buńczuczne czy wręcz chamskie osobistości.
I to nie mówie o poznawaniu - dwa pierwsze zdania, ale potem gdy niby mamy się umawiać, czar pryska bo...no właśnie takie głupie odzywki jakieś.
Przykład nr 1)
Miałem się wieczorem odezwać do dziewczyny na messengera, drugi dzień rozmów poza apką (tinder), nie dałem już rady, ale niby wszystko ok ale jej tekst - cytat:
"Wiesz co przypomniało mi się czy nie miałeś się wczoraj odezwać wieczorem, z tego co pisałeś i dlatego czekałam. No fakt teraz widzę masz problemy z pamięcią ale z tym można walczyć są leki w aptece."
Po takim czymś mam serio niechęć do dalszych rozmów, nie mówiąc o spotkaniu, czy ja muszę usprawiedliwienie dawać jak w szkole komuś kogo nie znam? Czy my małżeństwem jesteśmy czy jak? czy jakimiś przyjaciółmi od 10 lat? Nie rozumiem, nie dałem rady i tyle, trzeba od razu złośliwości pisać?
Przykład nr 2)
Rozmowa whatsapp z dziewczyną poznaną na badoo - jakoś kilka dni po poznaniu na tym portalu:
Moje pytanie: " To jakich alkoholi np nie lubisz? Czego np byś nie wzięła do ust, tzn to głupi zabrzmiało ale w sensie wódki wszystkie pijesz? Piwa? Rumy? Są różne smaki każdy lubi coś innego "
Jej odpowiedź:
"No głupio zabrzmiało jak na człowieka z niby wyższym wykształceniem, szczerze wyszło prostacko -nie jestem alkoholikiem, skoro pytanie na poziomie niżej niż szkoła średnia a nawet nie zawodówka to alkoholi ziołowych
Czasami wydaję mi się że osoby mają wyższe wykształcenie itp a reprezentują bardzo niski poziom intelektualny jak by byli na poziomie szkoły podstawowej nie uważasz?
Można było zadać pytanie o alkoholu inaczej np jaki rodzaj alkoholu Tobie nie smakuje lubię jakich nut smakowych nie lubisz, po osobie z wykształceniem wyżej ponad przeciętnej można spodziewać się bardziej rozwiniętego słownictwa ale z tego co widzę nasze szkoły wyższe nie prezentują najwyższych lotów kształcenia młodzieży