Chamstwo i prostactwo podczas randkowania w internecie, przypadek? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Chamstwo i prostactwo podczas randkowania w internecie, przypadek?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 61 ]

1 Ostatnio edytowany przez Lazardo (2022-11-18 12:53:02)

Temat: Chamstwo i prostactwo podczas randkowania w internecie, przypadek?

Cześć,
nie wiem czy to dobry dział, jak nie - prośba o przesunięcie.
Nie wiem czy też to zauważyliście, ale obojętnie jaki portal randkowy czy apka, spotyka się coraz częściej, buńczuczne czy wręcz chamskie osobistości.
I to nie mówie o poznawaniu - dwa pierwsze zdania, ale potem gdy niby mamy się umawiać, czar pryska bo...no właśnie takie głupie odzywki jakieś.

Przykład nr 1)
Miałem się wieczorem odezwać do dziewczyny na messengera, drugi dzień rozmów poza apką (tinder), nie dałem już rady, ale niby wszystko ok ale jej tekst - cytat:
"Wiesz co przypomniało mi się czy nie miałeś się wczoraj odezwać wieczorem, z tego co pisałeś i dlatego czekałam. No fakt teraz widzę masz problemy z pamięcią ale z tym można walczyć są leki w aptece."

Po takim czymś mam serio niechęć do dalszych rozmów, nie mówiąc o spotkaniu, czy ja muszę usprawiedliwienie dawać jak w szkole komuś kogo nie znam? Czy my małżeństwem jesteśmy czy jak? czy jakimiś przyjaciółmi od 10 lat? Nie rozumiem, nie dałem rady i tyle, trzeba od razu złośliwości pisać?

Przykład nr 2)
Rozmowa whatsapp z dziewczyną poznaną na badoo - jakoś kilka dni po poznaniu na tym portalu:
Moje pytanie: " To jakich alkoholi np nie lubisz? Czego np byś nie wzięła do ust, tzn to głupi zabrzmiało ale w sensie wódki wszystkie pijesz? Piwa? Rumy? Są różne smaki każdy lubi coś innego smile"

Jej odpowiedź:
"No głupio zabrzmiało jak na człowieka z niby wyższym wykształceniem, szczerze wyszło prostacko -nie jestem alkoholikiem, skoro pytanie na poziomie niżej niż szkoła średnia a nawet nie zawodówka to alkoholi ziołowych
Czasami wydaję mi się że osoby mają wyższe wykształcenie itp a reprezentują bardzo niski poziom intelektualny jak by byli na poziomie szkoły podstawowej nie uważasz?
Można było zadać pytanie o alkoholu inaczej np jaki rodzaj alkoholu Tobie nie smakuje lubię jakich nut smakowych nie lubisz, po osobie z wykształceniem wyżej ponad przeciętnej można spodziewać się bardziej rozwiniętego słownictwa ale z tego co widzę nasze szkoły wyższe nie prezentują najwyższych lotów kształcenia  młodzieży

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Misinx (2022-11-18 15:57:18)

Odp: Chamstwo i prostactwo podczas randkowania w internecie, przypadek?

Co do przykładu nr 2, to akurat panna miała rację. Gdybyś tak zadał pytanie w rozmowie bezpośredniej, to ok, zdarza się, ale Ty je zadałeś pisząc. A pisanie ma tą przewagę nad mówieniem, że można wypowiedź korygować do tyłu. Napisałeś jej to, co dokładnie chciałeś jej napisać. Chodziło Ci o "pieprzny" wydźwięk tej wypowiedzi, bo a nuż "łyknie haczyk" i rozmowa zejdzie na temat seksu. No niestety nie łyknęła, ale wyczuła intencję.

3

Misinx napisał/a:

Co do przykładu nr 2, to akurat panna miała rację. Gdybyś się tak zadał pytanie w rozmowie bezpośredniej, to ok, zdarza się, ale Ty je zadałeś pisząc. A pisanie ma tą przewagę nad mówieniem, że można wypowiedź korygować do tyłu. Napisałeś jej to, co dokładnie chciałeś jej napisać. Chodziło Ci o "pieprzny" wydźwięk tej wypowiedzi, bo a nuż "łyknie haczyk" i rozmowa zejdzie na temat seksu. No niestety nie łyknęła, ale wyczuła intencję.

Mnie to zabolało, że kilka dni z nią pisze, a spróbował zaatakować czy ona lubi robić loda xD

Nie dziwi mnie, że kobieta wyczuła to z daleka i od razu zgasiła delikwenta.
O takich tematach to się fajnie rozmawia, ale jak już jest jakaś relacja, jakaś znajomość, a nie po kilku dniach wink

4

No trochę dla mnie to dziwne co piszecie? Gdzie tam jest jakaś propozycja loda? albo czy lubi robić loda?

Może fakt nie przemyślałem tego w środowisku gdzie tylko nienormalni nie umawiają się na seks, na trójkąty i na lody, ktoś kto po prostu rozmawia i ma ochotę się spotkać na randkę jest dziwny.

Osobiście uważam że nikt kto takie coś ma zamiar zaproponować, nie czeka do 20 wiadomości, więc to jest podwójnie dziwne.

Może ja po prostu powinienem gdzie indziej szukać tych kobiet, a nie w internetach nastawionych tylko na jedno.

5 Ostatnio edytowany przez JohnyBravo777 (2022-11-18 14:29:16)

Lazardo napisał/a:

Nie rozumiem, nie dałem rady i tyle

Widzisz sentyment, ktory masz w stosunku do tych dziewczyn (powyzszy cytat)?
Nie jestes sam. Wiele osob ma podobny sentyment do ludzi poznanych w internecie.

Wiec jesli druga osoba ma w glowie wrogosc (a ciezko w tak podzielonym spoleczenstwie nie miec) to z tego typu sentymentem (mowie co mysle i tyle) zwyczajnie da upust swojej wrogosci w stosunku do obcej osoby, bo czemu nie?

Na zasadzie: "Czy jestem w szkole aby usprawiedliwiac takie zachowanie? Czy jestesmy malzenstwem? Przyjaciolmi od 10 lat? Powiedzialam co mysle i tyle, trzeba sie od razu obrazac?"

Lazardo napisał/a:

w środowisku gdzie tylko nienormalni nie umawiają się na seks, na trójkąty i na lody

Na jakiej podstawie zbudowales to przekonanie?

Lazardo napisał/a:

ktoś kto po prostu rozmawia i ma ochotę się spotkać na randkę jest dziwny.

... Czego np byś nie wzięła do ust ... ?

Ty specjalnie racjonalizujesz sobie rzeczywistosc.
Cokolwiek Ci napiszemy ty i tak bedziesz szukal najbardziej nielogicznego dowodu na to, ze twoje zachowanie jest w porzadku.
Nie jest.

6

Lazardo napisał/a:

No trochę dla mnie to dziwne co piszecie? Gdzie tam jest jakaś propozycja loda? albo czy lubi robić loda?

Tu?
"Czego np byś nie wzięła do ust, tzn to głupi zabrzmiało"

Jak głupio zabrzmiało to trzeba było tego nie wysyłać.

7 Ostatnio edytowany przez Lazardo (2022-11-18 14:12:54)

To jest propozycja zrobienia loda? To jak koleżanka mi mówi żeby nie wzięła do ust np owoców morza, to chce mi loda zrobić? Nie wiedziałem.

Jak dla mnie sztuczna nadinterpretacja słowa pisanego. Ja nawiązałem do dwuznaczności ale to nie jest żadna propozycja.
Za chwilę to będzie trzeba kółko polonistyczne prosić o konsultacje przed wysyłką wiadomości w internecie, normalnie strach rozmawiać.

8

Lazardo napisał/a:

To jest propozycja zrobienia loda? To jak koleżanka mi mówi żeby nie wzięła do ust np owoców morza, to chce mi loda zrobić? Nie wiedziałem.

Jak dla mnie sztuczna nadinterpretacja słowa pisanego. Ja nawiązałem do dwuznaczności ale to nie jest żadna propozycja.
Za chwilę to będzie trzeba kółko polonistyczne prosić o konsultacje przed wysyłką wiadomości w internecie, normalnie strach rozmawiać.

No to wyobraź sobie, że jak pytasz na portalu randkowym dziewczynę, czego by nie wzięła do ust, to jednak skojarzenie jest dosyć jasne i jak widać tu też wszyscy skojarzyli jednoznacznie.

Masz nauczkę na przyszłość, że to niezbyt fortunne określenie jest.

9

Lazardo napisał/a:

Nie, nic z tych rzeczy.
Pojechałeś dwuznacznością i założyłeś, że ona ją odbierze z taką intencją z jaką napisałeś i tu wszystko poległo, bo ona może odebrać zupełnie inaczej a Ty teraz szukasz czemu Cię zbyła.

Deal with it - tak wygląda czasem pisanie przez neta wink

10 Ostatnio edytowany przez JohnyBravo777 (2022-11-18 14:34:38)

Lazardo napisał/a:

... Czego np byś nie wzięła do ust ... ?

JohnyBravo777 napisał/a:

Ty specjalnie racjonalizujesz sobie rzeczywistosc.
Cokolwiek Ci napiszemy ty i tak bedziesz szukal najbardziej nielogicznego dowodu na to, ze twoje zachowanie jest w porzadku.

Lazardo napisał/a:

To jest propozycja zrobienia loda? To jak koleżanka mi mówi żeby nie wzięła do ust np owoców morza, to chce mi loda zrobić?
Jak dla mnie sztuczna nadinterpretacja słowa pisanego.

Autor pokazuje ze nie chce badac rzeczywistosci, uczyc sie co jest ok, co nie.
Autor chce narzucic na rzeczywistosc wlasna wole.
To nigdy nie dziala.
Ale spojrzenie na rzeczywistosc taka jaka jest dla narcyza jest zbyt przeazajace wiec tylko narzeka na innych.

Dwuznacznosci sa ok ale w odpowiedni sposob i w odpowiednim momencie.
To co napisales demonstruje calkowity brak wyczucia.
Dwuznacznosc powinna byc zabawna - ta jest wulgarna i zalosna bo sztywna, sucha i wcisnieta na sile.
Dwuznacznosci musza wynikac same, naturalnie z dobrej intencji.

11 Ostatnio edytowany przez ulle (2022-11-18 15:00:15)

Autorze, chyba rzeczywiście nie wyszło to fajnie, ale tak to jest z tym słowem pisanym, czasem trzeba policzyć do dziesięciu.
Musiało ja to dotknąć do żywego, skoro aż tyle się napisała w odpowiedzi.
W przypadku tej pierwszej dziewczyny, to fakt, pojechała z tekstem, aż zazgrzytalo po zębach. Strach pomyśleć, jak musi być ona ciężka w bezpośrednim kontakcie, przemadrzala i złośliwa baba.

Przeczytałam odpowiedz tej drugiej jeszcze raz i doszłam do wniosku, że ona też musi być niezła. Typ moralizatorski, przemądrzały i lubiący wbijać komuś szpile. Może i miała włochate skojarzenia, ale mi bardziej wygląda to na wymadrzanie się i to na dodatek ni z gruszki, ni z pietruszki.

Na podstawie tych dwóch przykładów można wywnioskować, że ludzie nawiązujący znajomości przez internet wiele razy musieli naciąć się na jakiegoś kawalarza, kłamcę, na kogoś bardzo nieciekawego, skoro w byle czym od razu dopatrują się najgorszego. Trzeba więc ubrać kolce jeża przed zabraniem się do internetowej konwersacji.
Ty autorze po takich doświadczeniach chyba też ubierzesz się w kolce jeża zaczynając rozmowę z kimś, bo nigdy nie wiadomo, z czym wyskoczy ta druga strona.

12

Tylko pytanie czy jeśli ktoś odbiera tak tego typu wiadomości, to musi od razu jechać po kimś jak po zdechłej rybie?
Czy musi w tak chamski sposób kogoś oceniać? Na podstawie czego ta dziewczyna ocenia czyjąś inteligencje albo kto jakie szkoły skończył?

Podejrzewam że łatwiej będzie odpuścić internety i szukać znajomości na żywo, szkoda czasu, zachodu i domysłów.

13

Lazardo napisał/a:

To nie jest propozycja loda. To był po prostu tendencyjnie dwuznaczny tekst. Zrobiłeś to specjalnie. Owszem, mogłeś trafić na kobietę, która też lubi takie aluzje seksualne i pewnie dalej rozmowa zaczęłaby coraz bardziej schodzić w tym kierunku. Ale trafiłeś na kobietę, dla której tego typu aluzje na samym początku znajomości są przejawem prostactwa. Można się z tym zgadzać, lub nie, ale nie jest to pozbawione sensu.

14

Lazardo napisał/a:

Tylko pytanie czy jeśli ktoś odbiera tak tego typu wiadomości, to musi od razu jechać po kimś jak po zdechłej rybie?
Czy musi w tak chamski sposób kogoś oceniać? Na podstawie czego ta dziewczyna ocenia czyjąś inteligencje albo kto jakie szkoły skończył?

Podejrzewam że łatwiej będzie odpuścić internety i szukać znajomości na żywo, szkoda czasu, zachodu i domysłów.

Nie sądzę, że ona miała problem z ocenianiem kogoś. Robi to, ponieważ może i co jej zależy? Jak już po kimś jechać, to najlepiej po całości. Pewnie miała satysfakcję, tzn one obie miały satysfakcję, bo jedna lepsza od drugiej, że udało się kogoś tak upokorzyć.
Nawet nie wiem czy osoba doświadczająca niezasłużonej złośliwości ze strony drugiego człowieka czuje upokorzenie?
Chyba nawet więcej niż upokorzenie.
Z ciekawosci zapytam Cię więc autorze, co poczułeś czytając takie odpowiedzi? Jakie uczucia Ci towarzyszyły?
Chyba musiało to Cię zaboleć?

15 Ostatnio edytowany przez Misinx (2022-11-18 15:43:32)

A jeszcze odnośnie punktu pierwszego. Kiedy zaczynasz jakąś znajomość, zwłaszcza wirtualnie, to jesteś obarczany bardzo małym kredytem wiarygodności. No niestety tak to jest. Z reguły trafiasz na osobę, która ma już pewne doświadczenie w tego typu relacjach i pewnie wielokrotnie się sparzyła. Dlatego to co piszesz jest tym, co mówi o Tobie. Jeśli np. coś deklarujesz, a za chwilę to się rozmija z deklaracją, to ten mały kredyt wiarygodności szlag trafia. I tak się właśnie stało. Są kobiety, które to mocno irytuje i nie ma im się co dziwić.

Reasumując, w żadnym z obu przypadków nie spotkałeś się chamstwem, tylko z reakcją na to co napisałeś. Reakcje te miały swoje podstawy.

16

O ile panna numer jeden przysapała się do Ciebie z byle powodu i chyba szukała pretekstu do wzniecenia afery koperkowej, tak numer dwa: no mogłeś sobie odpuścić ten tekst, oj mogłeś.
Zrozumiałbym gdybyście się znali dłuższy czas, a wasza znajomość eskalowała w kierunku związku, gdzie pojawia się napięcie między dwójką, ale nie na początku znajomości.

Trudno, stało się. Zjebałeś nośny temat, musisz ponieść konsekwencje.

17

Może ktoś wykorzysta nowa okazję na rynku i zorganizuje szkolenia pt Uczymy się rozmawiać w internecie, bo wydaje mi się, tak przynajmniej sądzę na podstawie zakładanych tu wątków, że coraz więcej ludzi ma problem z komunikacją w internecie, podczas gdy w realnym życiu jest osobą kontaktowa i potrafiąca dogadywać się z innymi ludźmi.

18

Lazardo napisał/a:

Ale Ty nie rozumiesz, że pisząc jej coś takiego, to Ty wyszedłeś na chama? Więc oceniła Cię odpowiednio.

A patrząc na to, że tutaj zamiast przyjąć, że wygląda to jak wygląda, to Ty idziesz w zaparte, że wszyscy myślą źle, a Ty jeden dobrze, no to ja sukcesów wielu nie wróżę.

19

ulle napisał/a:

Może ktoś wykorzysta nowa okazję na rynku i zorganizuje szkolenia pt Uczymy się rozmawiać w internecie, bo wydaje mi się, tak przynajmniej sądzę na podstawie zakładanych tu wątków, że coraz więcej ludzi ma problem z komunikacją w internecie, podczas gdy w realnym życiu jest osobą kontaktowa i potrafiąca dogadywać się z innymi ludźmi.

Dopóki Internet będzie pozbawiony niuansów ludzkiej komunikacji czyli niewerbalnych sygnałów, intonacji głosowej, gestów, będzie to sucha forma gdzie pole do interpretacji jest ogromne.
Mogę napisać "dupa" i każdy zrozumie to inaczej.
Jeden jako przecinek, drugi jako partykułę, trzeci jako przytyk, czwarty jako wołacz, a ja po prostu napisałem "dupa".

20

Mikry Mike napisał/a:
ulle napisał/a:

Dopóki Internet będzie pozbawiony niuansów ludzkiej komunikacji czyli niewerbalnych sygnałów, intonacji głosowej, gestów, będzie to sucha forma gdzie pole do interpretacji jest ogromne.
Mogę napisać "dupa" i każdy zrozumie to inaczej.
Jeden jako przecinek, drugi jako partykułę, trzeci jako przytyk, czwarty jako wołacz, a ja po prostu napisałem "dupa".

Ale tutaj autor, akurat liczył, że niuans w wypowiedzi ad.2 zadziała. No zadziałał, tylko, że inaczej niż chciał.

21

@Misinx

To się nazywa Uno i właśnie dostał na ryło kartą Reverse czy jakoś tak.

22

Lady Loka napisał/a:

Ale Ty nie rozumiesz, że pisząc jej coś takiego, to Ty wyszedłeś na chama? Więc oceniła Cię odpowiednio.

Rozumiem, to patrząc po nr 1 muszę zostawić całe swoje realne życie, może najlepiej z roboty się zwolnię? albo podczas pracy odstawie to co mam zrobić na bok i zacznę rozmawiać na mesendżerze z randomowym użytkownikiem portalu randkowego.

Troszkę zaczynamy wchodzić w jakieś kuriozalne sfery, to dlaczego połowa ludzi przestaje się odzywać na Tinderze? bo mogą? czy są prostakami i chamami a może leków zapomnieli z apteki, zaczęli z kimś rozmowę a teraz o niej zapomnieli.

Dla mnie niestety odbiór tego co napisałem przez tą Panią i jej reakcja świadczy tylko o niej, no sorry taka prawda, wytyka komuś niski poziom, a sama po reakcji pokazała raczej małą elokwencję że tak to ujmę.
Dla normalnej osoby zdrowej na umyśle, to byłby żart i by się uśmiechnęła a nie jechała po kimś, widocznie ma spore kompleksy.

Równie dobrze mógłbym na żywo tak powiedzieć i reakcja byłaby podobna. Bo to co piszemy jest wynikiem tego co myślimy więc skąd pewność że na żywo tak by nie było??

Nie ma co się doktoryzować było minęło dla mnie obydwie reakcje to coś masakrycznego.

Nie rozumiem też Waszych aluzji, to że większość facetów szuka w Internetach tylko na seks to nie znaczy że wszyscy tacy są, znacie na pewno kogoś kto się poznał i co? zaczęli od seksu?

23

Przestań wyolbrzymiać. Pisałam o tej nr 2, a o tej nr 1 już nie, więc nie wiem po ci do mnie wyburzasz.

Odbiór tego, co napisałeś jest dosyć jednoznaczny i potwjerdzili Ci to tu wszyscy, który tu piszą. Wszyscy mamy niski poziom? Normalna osoba zdrowa na umyśle na taki tekst ma ciary żenady, a jak ona takich facetów miała więcej po drodze, a prawdopodobnie miała, to jej reakcja jest nak najbardziej uzasadniona doświadczeniem.

No i jasne, nie wszyscy szukają seksu. Ale większość szuka. I teraz wyobraź sobie, że ona od 20 Twoich poprzedników dostawała wiadomości z podtekstami. No i na Tobie skończyła jej się cierpliwość. Życie.

24

tekst do drugiej dziewczyny był mega, mega słaby, wymuszony, rzucony niby mimochodem, ale tak naprawdę kompletnie nie pasował. Mimo to… Nie wiem jak wasza rozmowa toczyła się wcześniej, ale jesli było fajnie, to można w inny sposób zwrócić komuś uwagę. No chyba ze ten „zart” był już punktem kulminacyjnym w tej rozmowie i dziewczyna nie wytrzymała
Mimo wszystko wydaje mi się, ze komentarze dziewczyn tez nie były na miejscu i mocno przesadzone.
Ale nawet poza internetowymi randkami, nie macie wrażenia ze ludzie od jakiegoś czasu są dla siebie po prostu chamscy? Nawet w rzeczywistosci. Posuwają się coraz dalej i dalej. Niektórych rzeczy po prostu nie wypada mówić, a ludzie i tak mówią. Kpią z człowieka.
Tak jakby takie chamskie prześmiewcze komentarze, dużo ironii w wypowiedziach, były ostatnio oznaka bycia fajnym, lepszym od kogoś, widzę to wszędzie. Nie tylko w internecie.im bardziej się komuś dokopie tym lepiej.
Autorze, już wiesz jakich tekstow masz nie pisać. Nie ma co zastanawiać się co z tym było nie tak tylko po prostu przyjąć, ze nikomu się to nie podoba i już takich żartów nie pisać gdy sytuacja jest nieodpowiednia.

25

AnnieF napisał/a:

Ale nawet poza internetowymi randkami, nie macie wrażenia ze ludzie od jakiegoś czasu są dla siebie po prostu chamscy? Nawet w rzeczywistosci. Posuwają się coraz dalej i dalej. Niektórych rzeczy po prostu nie wypada mówić, a ludzie i tak mówią. Kpią z człowieka.

Nie wiem. Ja mam nie przejmuje się ludźmi i reprezentuje mizantropie. Ludzie więc są mi z grubsza obojętni.
Przejawiam neutralność. Ogrom myli neutralność i kulturę osobistą z szacunkiem. Szacunek nie należy się każdemu, bo to nie jest komunizm, że każdemu po równo, bo tak.
Na szacunek się pracuje i można go stracić.

Niech każdy żyje tak jak chcę.
Ja chcę w spokoju i na moich zasadach odejść z tej rzeczywistości.

26

Lazardo napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Rozumiem, to patrząc po nr 1 muszę zostawić całe swoje realne życie, może najlepiej z roboty się zwolnię? albo podczas pracy odstawie to co mam zrobić na bok i zacznę rozmawiać na mesendżerze z randomowym użytkownikiem portalu randkowego.

Troszkę zaczynamy wchodzić w jakieś kuriozalne sfery, to dlaczego połowa ludzi przestaje się odzywać na Tinderze? bo mogą? czy są prostakami i chamami a może leków zapomnieli z apteki, zaczęli z kimś rozmowę a teraz o niej zapomnieli.

Dla mnie niestety odbiór tego co napisałem przez tą Panią i jej reakcja świadczy tylko o niej, no sorry taka prawda, wytyka komuś niski poziom, a sama po reakcji pokazała raczej małą elokwencję że tak to ujmę.
Dla normalnej osoby zdrowej na umyśle, to byłby żart i by się uśmiechnęła a nie jechała po kimś, widocznie ma spore kompleksy.

Równie dobrze mógłbym na żywo tak powiedzieć i reakcja byłaby podobna. Bo to co piszemy jest wynikiem tego co myślimy więc skąd pewność że na żywo tak by nie było??

Nie ma co się doktoryzować było minęło dla mnie obydwie reakcje to coś masakrycznego.

Nie rozumiem też Waszych aluzji, to że większość facetów szuka w Internetach tylko na seks to nie znaczy że wszyscy tacy są, znacie na pewno kogoś kto się poznał i co? zaczęli od seksu?

Ojojoj...faktycznie, chodziło o żeby rzucić realne życie big_smile Naprawdę nie rozumiesz co Ci tu ludzie piszą, czy tniesz głupa ? Powtarzam jeszcze raz... Jeśli się pannie zadeklarowałeś, że odezwiesz się wieczorem, to skoro nie mogłeś z nią jednak z jakiegoś powodu rozmawiać, co stało na przeszkodzie napisać prosty komunikat, że przykładowo jesteś zawalony pracą i jednak dzisiaj nie masz czasu na rozmowę ? Prosta sprawa. Chodzi o jakiś element wiarygodności i szacunku. Tylko tyle. Panna poczuła się zlekceważona i dała Ci to odczuć, a Ty dalej nie kumasz o co chodzi. Następnym razem zrobisz tak samo.
Co do drugiej panny, to naprawdę brakuje Ci wyobraźni. Nie masz pojęcia z jaką chamówą spotykają się kobiety na portalach randkowych. Porozmawiaj z jakąś na ten temat. Wiele z nich jest już wyczulona na takie sprawy i na taką właśnie trafiłeś. Poza tym aluzja z wkładaniem do ust, to nie jest coś wysublimowanego. Jak na wstępie walisz aluzjami do seksu, to niestety pokazujesz pannie o co Ci naprawdę chodzi. Może trafisz w końcu na taką, którą to zajara, ale trochę się przekopiesz.

27

W punkcie 1 nie mogłeś wieczorem wysłać wiadomości, że nie dasz rady teraz rozmawiać, ale odezwiesz się jutro?
Tak to wyszli, że ktoś mówi, że odezwie się wieczorem, mija wieczorem i nic. Umarl, umówił się z inną, zapomnial, nie chciał się odezwac-kazdy powód to brak szacunku. Nieważne czy to była nowa znajomość, dziewczyna, kolega czy kuzynka.

28 Ostatnio edytowany przez 123Sprawdzam (2022-11-18 21:02:21)

Znak czasów.

Ad.1
Żeby autor mnie ZROZUMIAŁ i "o co biega", posłużę się cytatem z filmu pt. "Sami swoi" : " U Mnie SŁOWO droższe pieniędzy".

U autora wątku, jego słowo jest, jak widać nawet dla niego, "funta kłaków" nie warte.

Obiecać może wszystko i każdemu! A taki random z interneta!? Co ona sobie wyobrażała! Przecież zmęczony był!

Jeżeli w tak prozaicznej sprawie, nie umie go dotrzymać, to nie mamy w ogóle o czym rozmawiać. Spalony na starcie.

Stwierdzone wady charakteru: brak honoru i szacunku dla drugiego człowieka.

Ad. 2

No tutaj, nawet czytając opis sytuacji, czułem zażenowanie. Abstrahując nawet do słów z piosenki KAZIKA : "niech się wstydzi TEN co robi! Nie TEN co widzi", niestety nie dałem rady.

Tekst godny konesera najtańszego wina spod wiejskiego GS-u.

TOTALNIE spalony w oczach wartościowej kobiety po takim komentarzu.

Stwierdzone wady charakteru: grubiaństwo i brak szacunku dla kobiet.

29 Ostatnio edytowany przez JohnyBravo777 (2022-11-18 21:23:00)

123Sprawdzam napisał/a:

Znak czasów.

Ad.1
Żeby autor mnie ZROZUMIAŁ i "o co biega", posłużę się cytatem z filmu pt. "Sami swoi" : " U Mnie SŁOWO droższe pieniędzy".

U autora wątku, jego słowo jest, jak widać nawet dla niego, "funta kłaków" nie warte.

Obiecać może wszystko i każdemu! A taki random z interneta!? Co ona sobie wyobrażała! Przecież zmęczony był!

Jeżeli w tak prozaicznej sprawie, nie umie go dotrzymać, to nie mamy w ogóle o czym rozmawiać. Spalony na starcie.

Stwierdzone wady charakteru: brak honoru i szacunku dla drugiego człowieka.

Ad. 2

No tutaj, nawet czytając opis sytuacji, czułem zażenowanie. Abstrahując nawet do słów z piosenki KAZIKA : "niech się wstydzi TEN co robi! Nie TEN co widzi", niestety nie dałem rady.

Tekst godny konesera najtańszego wina spod wiejskiego GS-u.

TOTALNIE spalony w oczach wartościowej kobiety po takim komentarzu.

Stwierdzone wady charakteru: grubiaństwo i brak szacunku dla kobiet.

+1

30

Lazardo napisał/a:

Cześć,
nie wiem czy to dobry dział, jak nie - prośba o przesunięcie.
Nie wiem czy też to zauważyliście, ale obojętnie jaki portal randkowy czy apka, spotyka się coraz częściej, buńczuczne czy wręcz chamskie osobistości.
I to nie mówie o poznawaniu - dwa pierwsze zdania, ale potem gdy niby mamy się umawiać, czar pryska bo...no właśnie takie głupie odzywki jakieś.

Przykład nr 1)
Miałem się wieczorem odezwać do dziewczyny na messengera, drugi dzień rozmów poza apką (tinder), nie dałem już rady, ale niby wszystko ok ale jej tekst - cytat:
"Wiesz co przypomniało mi się czy nie miałeś się wczoraj odezwać wieczorem, z tego co pisałeś i dlatego czekałam. No fakt teraz widzę masz problemy z pamięcią ale z tym można walczyć są leki w aptece."

Po takim czymś mam serio niechęć do dalszych rozmów, nie mówiąc o spotkaniu, czy ja muszę usprawiedliwienie dawać jak w szkole komuś kogo nie znam? Czy my małżeństwem jesteśmy czy jak? czy jakimiś przyjaciółmi od 10 lat? Nie rozumiem, nie dałem rady i tyle, trzeba od razu złośliwości pisać?

Przykład nr 2)
Rozmowa whatsapp z dziewczyną poznaną na badoo - jakoś kilka dni po poznaniu na tym portalu:
Moje pytanie: " To jakich alkoholi np nie lubisz? Czego np byś nie wzięła do ust, tzn to głupi zabrzmiało ale w sensie wódki wszystkie pijesz? Piwa? Rumy? Są różne smaki każdy lubi coś innego smile"

Jej odpowiedź:
"No głupio zabrzmiało jak na człowieka z niby wyższym wykształceniem, szczerze wyszło prostacko -nie jestem alkoholikiem, skoro pytanie na poziomie niżej niż szkoła średnia a nawet nie zawodówka to alkoholi ziołowych
Czasami wydaję mi się że osoby mają wyższe wykształcenie itp a reprezentują bardzo niski poziom intelektualny jak by byli na poziomie szkoły podstawowej nie uważasz?
Można było zadać pytanie o alkoholu inaczej np jaki rodzaj alkoholu Tobie nie smakuje lubię jakich nut smakowych nie lubisz, po osobie z wykształceniem wyżej ponad przeciętnej można spodziewać się bardziej rozwiniętego słownictwa ale z tego co widzę nasze szkoły wyższe nie prezentują najwyższych lotów kształcenia  młodzieży

Odpuść portale randkowe i poznawaj ludzi na żywo. Jest zupełnie inaczej. W realu ludzie nie mają czasu na przemyślenie odpowiedzi. Nie stroszą piórek jak pawie. Nie udają kogoś kim nie są ( przynajmniej mniej ).

31

Tinder i badoo to apki do seksu.
A autorze nawet tego nie ogarniasz.
Oczarować słowem, miłym komplementem, zabawić treścią.
To jest ci obce.

No cóż. Nie poruchasz ...

32

Nie ma apek do sexu. Tak samo jak nóż nie służy tylko do zabijania.  Portale randkowe służą do poznawania ludzi a kto po co tam jest i jakie ma oczekiwania i czego szuka to zupełnie inna kwestia

33

Ja tam rozumiem obie Panie i nr 1 i 2
Może jestem starej daty ale dla mnie internet mimo ze jest internetem to jednak to kontakt z żywym człowiekiem i nie robię z gęby cholewy. Jeśli umówisz się z kimś na coś ( z kimś z reala) ale nie dasz rady to zbędziesz to milczeniem czy jednak wyjaśnisz czemu nie dało rady? Zwykły komunikat przepraszam dziś nie dam rady. Na pewno tak zrobisz. Czemu wiec nie stosujesz tego samego do osób z neta? Bo to ludzie z neta i nie zasługują na szacunek? Słowność? Jak nie jesteś w stanie się z czegoś wywiązać to nie deklaruj konkretnie albo przeproś ze nie wyszło. Jasne że to początek znajomości albo i niczego ale ja też cenie słowność nawet w stosunku do krótko znanych ludzi. Bo są ludźmi.
Pani nr 2 - rozumiem ja totalnie. W erze gdzie większość panów uwaza ze rozmowa na dzień dobry musi być nasycona żartami z podwojmym dnem enty koleś który zarzuca sucharem o braniu czegos do ust poprostu może na maksa wkur...zyc. Wcale to nie oznacza ze dziewczyna drętwa czy cnotka niewydymka ale na litość może liczyła na to że wkoncu znalazł się facet  z którym sobie fajnie porozmawia pozna się a na erotomanskie gawędy przyjdzie czas jeśli uznają ze cos może serio z tej znajomości wypalić. A tu bach już zajechał oralnymi wstawkami jak rubaszny wujcio.

34

Kaszpir007 napisał/a:

Nie ma apek do sexu. Tak samo jak nóż nie służy tylko do zabijania.  Portale randkowe służą do poznawania ludzi a kto po co tam jest i jakie ma oczekiwania i czego szuka to zupełnie inna kwestia

Wszystkim da się unieszkodliwić przeciwnika. Tylko trzeba wiedzieć jak. Taka mała dygresja nt. noża

35

Ale ja nie rozumiem jednego, to co napisałem może dla kogoś być zbyt "mocne", z tym że moim zdaniem reakcja tych dziewczyn była co najmniej dziwna.
Przeklęnliście mnie na wieki, no ok tylko pytanie gdyby od k...ch..mnie nazwyzywały to byłoby ok? Bo zasłużyłem? Wg mnie reakcja nieadekwatna do sytuacji, tragedia.

36

generalnie to masz rację, bo adekwatną reakcją na oba zachowania byłby po prostu blok zamiast strzępienia języka big_smile

przeczytaj sobie tak ze 20 razy post nr 28 autorstwa @123Sprawdzam - tam jest wyczerpany temat

37 Ostatnio edytowany przez Lazardo (2022-11-20 00:54:01)

Tym sposobem patrzą to połowa osób na forach niekoniecznie tutaj ale wszędzie powinna mieć wyroki w zawieszeniu.

Dla mnie np. blokada bo ktoś się nie odezwał na czas, to poziom 13latki z tik-toka.
Ogólnie blokada kogoś (pomijam wstrętne propozycje lub ubliżania) to na serio kompleksy i jakieś własne problemy, tak ja to odbieram.

38

Lazardo jak chcesz jakiejs zmiany to zacznij od siebie.
Poki co nie widze jakiejkolwiek refleksji do zmiany z twojej strony.
Postepuj tak dalej a bedziesz potrzebowal tego forum aby miec kontakt z kimkolwiek bo wszyscy z twojego otoczenia od Ciebie uciekna (jesli juz tego nie zrobili)

39

Mi się obie odpowiedzi podobały smile Nawet się zaśmiałam smile Wredne bo wredne ale zasłużenie.
Twój tok myślenia: zrobię chamówę, nadam rozmowie chamowaty ton, dostanę w odpowiedzi chamówę, będę oburzony "jak to dostałem chamówę? dlaczego?" No, jak jakiś rozpuszczony bachor smile Byś chociaż wybrnął z sytuacji, nie wiem, przepraszając za nadanie rozmowie takiego klimatu albo konsekwentnie podtrzymując chamówę, bo akurat masz taki humorek... Ale nie... Oburz wleciał smile Niestety, to o Tobie wiele mówi i ja osobiście nie lubię takich ludzi. Już wolę takiego co albo przeprosi i wróci na normalne tory z refleksją skoro odpowiedź się nie spodobała to czym była sprowokowana? Niczym? Czymś, czymś i sam to opisałeś ale tłumaczysz siebie, że Ty możesz, bo po co randomami z internetu się przejmować, prawda randomie z internetu? smile Albo taki cham co by kontynuował dalej chamowato ale żeby wybrnąć to też wybaczalne wink Ale takie roszczeniowe pretensje jak Twoje to niet niet niet.

40

Lazardo napisał/a:

Ale ja nie rozumiem jednego, to co napisałem może dla kogoś być zbyt "mocne", z tym że moim zdaniem reakcja tych dziewczyn była co najmniej dziwna.
Przeklęnliście mnie na wieki, no ok tylko pytanie gdyby od k...ch..mnie nazwyzywały to byłoby ok? Bo zasłużyłem? Wg mnie reakcja nieadekwatna do sytuacji, tragedia.

Nawet przyjmując, że ich reakcja to była tragedia, to jednak Ty stanowisz większą tragedię.
Nie masz chłopie kompletnie autorefleksji.

41

Lazardo napisał/a:

Tym sposobem patrzą to połowa osób na forach niekoniecznie tutaj ale wszędzie powinna mieć wyroki w zawieszeniu.

Dla mnie np. blokada bo ktoś się nie odezwał na czas, to poziom 13latki z tik-toka.
Ogólnie blokada kogoś (pomijam wstrętne propozycje lub ubliżania) to na serio kompleksy i jakieś własne problemy, tak ja to odbieram.

Zachowujesz się teraz jak obrażony dzieciak, wiesz?

42 Ostatnio edytowany przez Lazardo (2022-11-20 13:00:19)

Jeżeli nie widzicie różnicy pomiędzy NAWET napisaniem czegoś nietaktowanego a UBLIŻANIEM komuś no to rzeczywiście ciężko będzie się dogadać, takich sytuacji było pełno i nawet nie polegających na jakiś seksualnych aluzjach i też zawsze wrednie i chamsko.
Podałem tylko przykłady które Wam się spodobały i łatwo jest napisać "że to Twoja wina" niż spojrzeć na problem realnie.

43

Lazardo napisał/a:

Jeżeli nie widzicie różnicy pomiędzy NAWET napisaniem czegoś nietaktowanego a UBLIŻANIEM komuś no to rzeczywiście ciężko będzie się dogadać, takich sytuacji było pełno i nawet nie polegających na jakiś seksualnych aluzjach i też zawsze wrednie i chamsko.
Podałem tylko przykłady które Wam się spodobały i łatwo jest napisać "że to Twoja wina" niż spojrzeć na problem realnie.

No to podaj inne przykłady, w których nie wyjdziesz na buca i będzie lepszy ogląd sytuacji.

44

Lazardo napisał/a:

Realnie czyli tak jak Ty chcesz?

Dostałeś informację zwrotną od paru różnych osób i 80% twierdzi, że teksty były infantylno-prymitywne. A Ty dalej uważasz że to z tymi 80% jest problem. Po co więc zakładasz temat skoro nie jestes w stanie przyjąć feedbacku?

45 Ostatnio edytowany przez JohnyBravo777 (2022-11-20 15:45:23)

Lazardo napisał/a:

...niż spojrzeć na problem realnie.

Jedyna osoba, ktora nie patrzy na problem realnie w tym watku jestes Ty.
Jestes jedyna osoba, ktora nie moze byc obiektywna bo temat dotyczy twojego zachowania, wiec wiadomo ze wolalbys wierzyc, ze cala wina jest po stronie kobiet a Ty tylko popelniasz wybaczalne bledy.
No tak nie jest.
Jestes wspolnym mianownikiem wszystkich tych sytuacji to jedno.
Historie ktore przytoczyles wskazuja, ze to Ty jestes zrodlem problemu to drugie.
To w jaki sposob odpowiadasz nawet tutaj na forum sugerujac, ze kazdy kto widzi w Tobie blad zwyczajnie ma problem ze zrozumieniem to trzecie.

Wez 2 glebokie wdechy i przemysl co tutaj jest napisane zamiast sie bronic.

46

Tak mogę wziąć 2 głębokie wdechy i stwierdzić że większośc nie potrafi spojrzeć obiektywnie na temat, tylko wciągnęła się w wir (niczym owczy pęd) schematu problemu ukierunkowanego przez kilku panów, którzy jak widać w tym temacie szukają szybkiego seksu tylko i wyłącznie na portalach.
Problem tutaj jest taki że ja nikogo nie obraziłem, lekka aluzja zawadiacka seksualna to nie są osobiste wycieczki w czyjąś stronę. Rozmawialiśmy o alkoholu tak jak 5 min wcześniej o urlopie, podróżach, pracy etc.
Dorabianie sobie treści które nie padły to raczej problem drugiej strony a nie mój. Wystarczyło jeśli komuś to nie odpowiada też złóśliwa coś odpisać ale nie UBLIŻAĆ bo ja czyjegoś poziomu wykształcenia nie kwestionowałem.

Ciekawe jakbym Was tutaj wyzywał od niskiego poziomu itd pewnie mod by szybko mnie zgasił ale mnie a nie Was.

Wasza postawa jest taka że napisałem coś nie do końca super poprawnego politycznie czy tam jakoś dwuznacznego i taak jak najbardziej Panie mogą mnie obrazić.
Nie stawiłem się na messengerze to tak tylko można komuś naubliżać.

A dla mnie nie ma miejsca w internecie pomiędzy dwoma obcymi osobami, randomowymi userami na osobiste wycieczki.

No ale skoro uważacie że te panie mogły obrazić to spoko no po co dalej ten temat ciągnąć? Was to nie dotyczy to taki macie pogląd szkoda.

47

Nie mi cię oceniać bo cię nie znam , ale dla mnie czy to na internecie czy na żywo umowa to umowa. Jak się z kimś umawiam to dotrzymuje słowa , a jak okazuje się że nie mogę się pojawić to wysyłam szybciej informację że nie mogę dziś i przepraszam i itd.

To się nazywa kultura i tyle.

Ja tego oczekuje także od drugiej strony. Jesteśmy dorosłymi ludźmi i kultura i wychowanie dużo znaczy z kim mamy do czynienia ..

Co do tego tekstu o alkoholu. Nie wiem ile masz lat ale takie rozmowy są deliaktnie mówiąc słabe.

Jak chcesz zapytać o alkoho to pytasz co z alkoholi lubi a czego nie i tyle ..

Po co te kombinowanie ???

Ja z niektórymi osobami rozmawiam po 2-3 tygodnie i nigdy takie pytania by nie padły.

A wypowiedzi innych ludzi ? Jestem tutaj krótko ale widać bardzo często tutaj ludzie robią z igły - widły i z byle pierdoły robią wręcz temat i problem natury jakby od niego zależało czy będzie koniec świata czy nie wink

48

Tak tak, oczywiściez nikt nie potrafi spojrzeć obiektywnie.

A nie możesz po prostu stwierdzićz że skoro wszyscy mówią, że zrypałeś, to zrypałeś, a potem podnieść koronę i iść dalej?

49

Lazardo napisał/a:

Tak mogę wziąć 2 głębokie wdechy i stwierdzić że większośc nie potrafi spojrzeć obiektywnie na temat, tylko wciągnęła się w wir (niczym owczy pęd) schematu problemu ukierunkowanego przez kilku panów, którzy jak widać w tym temacie szukają szybkiego seksu tylko i wyłącznie na portalach.
Problem tutaj jest taki że ja nikogo nie obraziłem, lekka aluzja zawadiacka seksualna to nie są osobiste wycieczki w czyjąś stronę. Rozmawialiśmy o alkoholu tak jak 5 min wcześniej o urlopie, podróżach, pracy etc.
Dorabianie sobie treści które nie padły to raczej problem drugiej strony a nie mój. Wystarczyło jeśli komuś to nie odpowiada też złóśliwa coś odpisać ale nie UBLIŻAĆ bo ja czyjegoś poziomu wykształcenia nie kwestionowałem.

Ciekawe jakbym Was tutaj wyzywał od niskiego poziomu itd pewnie mod by szybko mnie zgasił ale mnie a nie Was.

Wasza postawa jest taka że napisałem coś nie do końca super poprawnego politycznie czy tam jakoś dwuznacznego i taak jak najbardziej Panie mogą mnie obrazić.
Nie stawiłem się na messengerze to tak tylko można komuś naubliżać.

A dla mnie nie ma miejsca w internecie pomiędzy dwoma obcymi osobami, randomowymi userami na osobiste wycieczki.

No ale skoro uważacie że te panie mogły obrazić to spoko no po co dalej ten temat ciągnąć? Was to nie dotyczy to taki macie pogląd szkoda.

Czy możesz podać te cytaty, które Ci tak naubliżały ?
Po drugie powołujesz się też na jakieś inne przykłady, których nie opisałeś, a do których nikt się tutaj nie odwoływał. A jeśli już, to opisz je dokładnie.

50

Lazardo napisał/a:

większośc nie potrafi spojrzeć obiektywnie na temat, tylko wciągnęła się w wir (niczym owczy pęd) schematu problemu ukierunkowanego przez kilku panów, którzy jak widać w tym temacie szukają szybkiego seksu tylko i wyłącznie na portalach.

https://i.ibb.co/PzdvP7m/lazardo.png

51 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2022-11-20 18:42:51)

Lazardo napisał/a:

Nawiązanie wprost do dwuznaczności wyklucza sztuczną nadinterpretację. Natomiast niesmaczna jest sama w sobie użyta przez Ciebie dwuznaczność.

"Wziąć do ust" nie brzmi głupio, o ile nie sugeruje niestosownej aluzji.

Lazardo napisał/a:

Moje pytanie: " To jakich alkoholi np nie lubisz? Czego np byś nie wzięła do ust  (...) wódki wszystkie pijesz? Piwa? Rumy? Są różne smaki każdy lubi coś innego smile"

Teraz. Normalne pytanie o alko. Bez niepotrzebnego akcentowania możliwych skojarzeń. Bo i po co?

52

Kaszpir007 napisał/a:

Nie mi cię oceniać bo cię nie znam , ale dla mnie czy to na internecie czy na żywo umowa to umowa. Jak się z kimś umawiam to dotrzymuje słowa , a jak okazuje się że nie mogę się pojawić to wysyłam szybciej informację że nie mogę dziś i przepraszam i itd.

Gorzej jak nie wiesz jeszcze że nie będziesz się mógł pojawić, poza tym ja miałem zamiar wyjaśnić to nazajutrz, ale no skoro taki atak bezsensowny to aż się odechciało jakichkolwiek kontaktów.
Kontakt był tylko na messengerze, nie miałem nr telefonu, siłą rzeczy ponieważ na ten komunikat nie wchodziłem, nie miałem możliwości napisania,
miałem spotkanie ze znajomymi i nie było warunków do korespondowania na messengerach.

W takim razie dlaczego 90% osób którzy "znikają" podczas rozmów w internecie, nie wyjaśnia tego? Że sory znalazłem/znalazłam sobie kogoś i nie jestem już zainteresowana dalszą znajomością etc. Też tego nie ma.

53

Lazardo napisał/a:
Kaszpir007 napisał/a:

Gorzej jak nie wiesz jeszcze że nie będziesz się mógł pojawić, poza tym ja miałem zamiar wyjaśnić to nazajutrz, ale no skoro taki atak bezsensowny to aż się odechciało jakichkolwiek kontaktów.
Kontakt był tylko na messengerze, nie miałem nr telefonu, siłą rzeczy ponieważ na ten komunikat nie wchodziłem, nie miałem możliwości napisania,
miałem spotkanie ze znajomymi i nie było warunków do korespondowania na messengerach.

W takim razie dlaczego 90% osób którzy "znikają" podczas rozmów w internecie, nie wyjaśnia tego? Że sory znalazłem/znalazłam sobie kogoś i nie jestem już zainteresowana dalszą znajomością etc. Też tego nie ma.

I na spotkaniu ze znajomymi nie dało się poświęcić 10sekund na napisanie "wybacz, będę jutro"? Porwali Cię, zawinęli w dywan, wieźli w bagażniku? Bo insczej to nie wiem, to jest kilka sekund w toalecie nawet, a sytuacja jest odmienna.

To, że inni znikają nie jest usprawiedliwieniem dka Ciebie, bo to inna sytuacja.

54 Ostatnio edytowany przez Lazardo (2022-11-21 12:22:11)

Nie to jest podobna sytuacja, a nie inna.
A co by się stało jakby w dniu kolejnym się odezwał? świat by się skończył? Umarłaby?

Nie, nie wywieźli w bagażniku ale ma się inne rzeczy na głowie niż wirtualna znajomość z "kimś" kto np jutro może się przestać odzywać.

To nie było spotkanie ustalone na 18:00 na którym nie pojawiłem się tylko gadka typu zgadamy się wieczorkiem itp.
Za chwilę to dojdziemy do wniosku ze trzeba było odmówić spotkania ze znajomymi i piątkowy wieczór spędzić w domu na messengerze w spokojny pogadać z dziewczyną, której na oczy nie widziałem.

55

Lazardo napisał/a:

Nie to jest podobna sytuacja, a nie inna.
A co by się stało jakby w dniu kolejnym się odezwał? świat by się skończył? Umarłaby?

Nie, nie wywieźli w bagażniku ale ma się inne rzeczy na głowie niż wirtualna znajomość z "kimś" kto np jutro może się przestać odzywać.

To nie było spotkanie ustalone na 18:00 na którym nie pojawiłem się tylko gadka typu zgadamy się wieczorkiem itp.
Za chwilę to dojdziemy do wniosku ze trzeba było odmówić spotkania ze znajomymi i piątkowy wieczór spędzić w domu na messengerze w spokojny pogadać z dziewczyną, której na oczy nie widziałem.

Nie jest podobna, bo Ty nie miałeś zamiaru więcej się nie odezwać, tylko odezwałeś się na drugi dzień i myślałeś, że będzie ok.

I przestań wyolbrzymiać, bo NIKT nie napisał, że miałeś odwoływać spotkanie ze znajomymi.
Ale serio 10sekund i napisanie jej, że jednak nie dasz rady i że odezwiesz się jutro nie sprawia, że Ci korona z głowy spada.

Po pierwsze, wyszedłeś na niesłownego.
Po drugie, jeśli dziewczyna była już zghostowana wcześniej, to miała prawo się wkurzyć.

Serio, to była jedna wiadomość, 10 sekund. A to, że Tobie się nie chciało albo o tym nie pomyślałeś świadczy tylko o tym, jak mało ta rozmowa z nią znaczyła dla Ciebie.

Ty po prostu te dziewczyny masz w pompie. Bo jak sam piszesz, dziś jest, jutro nie ma. A z takim podejściem to nie znajdziesz nikogo choćby na tydzień związku.

56 Ostatnio edytowany przez Lazardo (2022-11-21 12:35:54)

Tak Lady Loka, jak ja zmienię podejście to cały świat się zmieni, ludzie na portalach będą super mieć podejście.
Moje podejście i jego zmiana ma takie znaczenie jak pogoda w 95 roku dla obecnego klimatu, wiele razy byłem oszukany i porobiony więc bycie super miłym i uczynnym nie prowadzi do niczego, jak Cię kopią po głowie.

Także trzeba myśleć o sobie i o realnych znajomościach a nie wirtualnych.
A z dziewczynami które mnie obrażają tym bardziej nie mam zamiaru być, w pompie to one mnie mają skoro takie ubliżanie, ale masz klapki na oczach jak i większość w tym temacie i tego nie rozumiesz.

Wiesz musiałbym na głowę upaść żeby swoje życie realne podporządkowywać virtualnym znajomościom.

Byłaś chociaż przez tydzień na portalach randkowych? albo miałaś zainstalowaną apkę jakąś? Gadałaś z jakimś kolesiem?
No raczej chyba nie patrząc po tym co tu wypisujesz także nie ma o czym rozmawiać.

P.S. Swego czasu się umówiłem z tindera na spotkanie i....dziewczyna nie przyszła...także na prawdę nie ma o czym rozmawiać.

57 Ostatnio edytowany przez Lady Loka (2022-11-21 13:17:00)

Lazardo napisał/a:

Tak Lady Loka, jak ja zmienię podejście to cały świat się zmieni, ludzie na portalach będą super mieć podejście.
Moje podejście i jego zmiana ma takie znaczenie jak pogoda w 95 roku dla obecnego klimatu, wiele razy byłem oszukany i porobiony więc bycie super miłym i uczynnym nie prowadzi do niczego, jak Cię kopią po głowie.

Także trzeba myśleć o sobie i o realnych znajomościach a nie wirtualnych.
A z dziewczynami które mnie obrażają tym bardziej nie mam zamiaru być, w pompie to one mnie mają skoro takie ubliżanie, ale masz klapki na oczach jak i większość w tym temacie i tego nie rozumiesz.

Wiesz musiałbym na głowę upaść żeby swoje życie realne podporządkowywać virtualnym znajomościom.

Byłaś chociaż przez tydzień na portalach randkowych? albo miałaś zainstalowaną apkę jakąś? Gadałaś z jakimś kolesiem?
No raczej chyba nie patrząc po tym co tu wypisujesz także nie ma o czym rozmawiać.

P.S. Swego czasu się umówiłem z tindera na spotkanie i....dziewczyna nie przyszła...także na prawdę nie ma o czym rozmawiać.

Ja nie napisałam, żebyś zmieniał świat. Tylko, że zmiana podejścia może zmienić Twoje życie.
A jak Ty ludzi lekceważysz, to po co siedzisz na tych portalach? Skoro te dziewczyny są dla Ciebie na końcu listy, to jak chcesz, sobie znaleźć kogoś na stałe?

Znowu wyolbrzymiasz, bo nigdzie nie napisałam, żebyś podporządkował wirtualnym znajomościom te realne. Napisałam tylko, że jedna wiadomość by Cię nie zabiła. A dziewczynie bu pokazała, że jej nie lekceważysz.

Tak, bułam na portalach i znalazłam tam męża, z którym jestem ponad 5 lat, bo nie miałam go w dupie ani on nie miał mnie.

A to, że jakaś laska Cię wystawiła ma usprawiedliwiać to, że teraz Ty lekceważysz innych?
Odsfaw te portale, bo póki co nie jesteś na nie po prostu gotowy.

PS. Zauważ, że w obu przypadkach taką reakcję dziewczyn wywołało jakieś Twoje działanie. Nie obrażały Cię same z siebie. Obie były zaibteresowane, w obu przypadkach mogło coś z tego wyjść i w obu przypadkach skopałeś coś, co mogło rokować.

I tak, jasne, dalej wszyscy się mylą, a Ty wiesz najlepiej.

58 Ostatnio edytowany przez Lazardo (2022-11-21 13:30:58)

Wystawiła mnie niejedna laska a wiele i nie lekceważę innych tylko znajomości z Internetu traktuje mniej "poważnie", nie poświęcam się, bo robiłem to wiele razy i efekt był odwrotny, dopóki z kimś się nie spotykam ileś czasu na żywo, to taka osoba której na oczy nie widziałem to nie jest dziewczyna moja, ani nawet znajoma.
I jeszcze raz podkreślam - powiedzenie że zgadamy się wieczorkiem bez jakiś konkretów nie oznacza że obowiązkowo musi się to udać, równie dobrze ona mogła nie móc itd. Zapewne też by się nie odezwała a tak się nudziła i wielkie halo.

Byłem 4 lata w związku także nie szukam 1 miłości w wieku 18 lat, na portalach też wiele lat przebywałem z przerwami i miałem różne akcje.

Nie wiem też co by to dało czy bym ją lekceważył czy nie? jedna jakaś inna akcja i wyszlo by szydło z worka, różnica polega na tym że ja bym nikomu nie napisał ze ma sobie leki kupić w aptece i to nas rożni więc jeśli ktoś kogoś zlekceważył to ona mnie bardziej niż ja ją.

I chcesz napisać że weszłaś na portal i tam od razu pojawił się on - Twój mąż? Po prostu miałaś w dupie innych, a jak z nim coś zaczęło wychodzić to przestaliście mieć siebie w dupie, tak to przeważnie wychodzi.

Tak skopałem ale na swoje szczęście, bo wiem z kim miałem do czynienia, inteligentna osoba na poziomie wyjaśnia rzeczy a nie obraża, to typowe dla ludzi którzy nie mają argumentów z kompleksami.

Lady Loka napisał/a:

PS. Zauważ, że w obu przypadkach taką reakcję dziewczyn wywołało jakieś Twoje działanie. Nie obrażały Cię same z siebie. Obie były zaibteresowane, w obu przypadkach mogło coś z tego wyjść i w obu przypadkach skopałeś coś, co mogło rokować.

Zgadza się najlepiej być ja wiem? pantoflarzem i nic nie mówić własnego, wszystko pod dyktando i być posłusznym wtedy jest super relacja

59

masz rację że 90% osób ma słabe podejście na tych portalach, tylko właśnei Ty jesteś w tych 90%. jeśli chcesz się związać z dziewczyną która jest w tych 10% to zacznij może od tego by samemu być w tych 10%.
bo aktualnie oczekujesz od innych czegoś czego sam nie dajesz. chcesz żeby ktoś się zachował super prawidłowo na Twoje nieprawidłowe zachowanie. jakbyś jej napisał że jutro się pojawisz a ona wtedy ci naubliżała to by by była inna historia.

druga sprawa jak bardzo trzeba być bezczelnym i zapatrzonym w siebie jak kilkanaście osób tutaj mówi Ci jedno ale Ty uważasz że i tak to TY masz rację, i to bez ŻADNEJ refleksji. zero totalnie. a powiem Ci że rzadko są tutaj tematy gdzie ludzie są tak zgodni. naprawdę rzadko.

60

Tak rzadko są takie tematy - tylko co drugi temat jasne
Poza tym skąd wiesz co ja daje a czego nie? hmm?

Sytuacji że byłem obrażany bez aluzji seksualnych ani że miałem być o 20:30 na messengerze też było wiele, bardzo wiele np rozmowy o 24:00 o urlopie, podróżach po czym przerwaliśmy a na drugi dzień na whatssap napisałem jakby kontynuacja i laska wku...wiona bo się szykuje na 14 na drugą zmianę do roboty i jej "dupę zawracam"...aha a ona mi wczoraj zawracała jak chciałem iść spać bo na 7 do roboty...itd..

i komentarz na końcu czy ja jestem nienormalny?

61

Tak, Ty wjesz najlepiej kogo miałam w dupie i jak wyglądało moje bycie na portalach big_smile

Jesteś bucem i tyle. Pultasz się o jedną (JEDNĄ) wiadomość do dziewczyny z tekstem "pogadamy jutro". No serio poświęcenie tak straszne, jakbyś mial do niej lecieć na drugi koniec świata i zostawić wszystko tutaj.

Lekceważ ludzi dalej, powodzenia. I oczywiście tak, Ty jeden widzisz to dobrze, a tu wszyscy się mylą.

Posty [ 61 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Chamstwo i prostactwo podczas randkowania w internecie, przypadek?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024