Moj chlopak dostal wyrok na 3msc do zk i tydzień temu go Policja zlapala. I jeszcze ani razu nie zadzwonił. Jak to jest z dzwonieniem z więzienia? Dodam, że jestem obecnie za granicą, ale chlopak posiada moj numer telefonu.
2 2022-10-31 10:29:16 Ostatnio edytowany przez Lady Loka (2022-10-31 10:29:51)
Moj chlopak dostal wyrok na 3msc do zk i tydzień temu go Policja zlapala. I jeszcze ani razu nie zadzwonił. Jak to jest z dzwonieniem z więzienia? Dodam, że jestem obecnie za granicą, ale chlopak posiada moj numer telefonu.
Może nie ma jak zadzwonić, bo mu nie przysługuje? To tylko 3 miesiace, przeżyjesz.
PS. Tylko pogratulować wyboru
Takijaki napisał/a:Moj chlopak dostal wyrok na 3msc do zk i tydzień temu go Policja zlapala. I jeszcze ani razu nie zadzwonił. Jak to jest z dzwonieniem z więzienia? Dodam, że jestem obecnie za granicą, ale chlopak posiada moj numer telefonu.
Może nie ma jak zadzwonić, bo mu nie przysługuje? To tylko 3 miesiace, przeżyjesz.
W zk słyszałam, że można dzwonić do bliskich. Więc czemu mogło by mu nie przysługiwać?
Lady Loka napisał/a:Takijaki napisał/a:Moj chlopak dostal wyrok na 3msc do zk i tydzień temu go Policja zlapala. I jeszcze ani razu nie zadzwonił. Jak to jest z dzwonieniem z więzienia? Dodam, że jestem obecnie za granicą, ale chlopak posiada moj numer telefonu.
W zk słyszałam, że można dzwonić do bliskich. Więc czemu mogło by mu nie przysługiwać?
A skąd mam wiedzieć? Może do innych bliskich woli zadzwonić?
Moj chlopak dostal wyrok na 3msc do zk i tydzień temu go Policja zlapala. I jeszcze ani razu nie zadzwonił.
Co?
Przeczytaj co napisałaś, a następnie rozpędź się i wbiegnij w najbliższą ścianę.
Wejdz na https://www.sw.gov.pl/, na mapce wybierz wojewodztwo, w ktorym zostal zatrzymany i na dole w informacjach bedziesz miala "wazne telefony".
Zadzwon do sekretariatu i niech Cie przekieruja do kogos kto zna odpowiedz.
Ja chyba nie rozumiem. Skoro dostał wyrok to jak i gdzie złapała go policja?
Uciekł przed wyrokiem i wtedy go złapała?
Czy miał w zawieszeniu?
8 2022-10-31 15:55:06 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2022-10-31 15:56:44)
Zrozumiałam, że miał wyrok w zawieszeniu i popełnił przestępstwo albo uciekł przed wyrokiem i go złapali.
Może nie może zadzwonić za granicę? Najlepiej sama zadzwoń i sprawdź, jeśli dasz radę, bo wiadomość skądś dostałaś o tym.
Ja chyba nie rozumiem. Skoro dostał wyrok to jak i gdzie złapała go policja?
Uciekł przed wyrokiem i wtedy go złapała?
Czy miał w zawieszeniu?
Dokładnie tak, ja wiedziałam że go złapali, bo dzielnicowy pozwolił mnie o tym powiadomić i podał mi numer telefonu do mamy abym wysłała jej numer swój i tak zrobiłam.
Zrozumiałam, że miał wyrok w zawieszeniu i popełnił przestępstwo albo uciekł przed wyrokiem i go złapali.
Może nie może zadzwonić za granicę? Najlepiej sama zadzwoń i sprawdź, jeśli dasz radę, bo wiadomość skądś dostałaś o tym.
Ukrywał się i go złapali. Ale to pierwszy raz jego i będzie pewnie przeniesiony do innego zakładu, stąd ten brak kontaktu.