nowy chłopak i stalker - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » nowy chłopak i stalker

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

1

Temat: nowy chłopak i stalker

Hej,
chciałabym poznać Wasze zdanie w mojej sprawie.
Poznałam ostatnio chłopaka i w weekend wyszliśmy razem z jego znajomymi. Jak to bywa w niewielkim mieście wszyscy się znają, także ciężko nie mieć wspólnych znajomych.
Tego wieczora dosiadł się do nas chłopak, z którym chwile współpracowałam. Później sporadycznie zaczepiał mnie i do mnie pisał, czasem chwile pogadaliśmy. Z reszta mam wielu znajomych z którymi czasem niezobowiązująco popiszę. To dla mnie i dla nich naturalne.

Po tym wieczorze, kolejnego dnia tenże chłopak zaczął mnie nękać. Wypisywał, że jak mogłam go tak potraktować, że robiłam mu ciągle nadzieje i pokręcałam. Tłumaczyłam, że prawie się nie znamy, a pisanie z nim o niczym nie świadczy, bo były to luźne rozmowy. Jednak on twierdził, że zabawiłam się nim.
W końcu zaczęłam się zastanawiać się czy może faktycznie napisałam coś, co mogło mu dać do zrozumienia, że jestem nim zainteresowana. Wiem jednak, że zakochany człowiek widzi wszystko w innych barwach i pewnie sobie coś nadinterpretował. Nie sądziłam, że darzy mnie jakimkolwiek uczuciem, zachowywał się jak zwykły znajomy.
Napisałam mu, że widocznie źle mnie odebrał i przykro mi, ale nigdy jego uczuć nie odwzajemniałam i że teraz się z kimś spotykam i proszę aby to uszanował. Jednak on odpalił się jeszcze bardziej - zaczął mnie straszyć, że udostępni nasze rozmowy, że może zrobić znacznie więcej, zaczął obrażać tego chłopaka i podkreślać, że uważał mnie za normalną dziewczynę. Nie jestem w stanie przytoczyć wszystkich słów, nawet nie chce...

Prośby nie pomogły więc go zablokowałam, ale zaczął pisać na wszystkich możliwych komunikatorach, znowu straszyć, że popamiętam jeśli go nie odblokuje i że mam nikomu nic nie mówić o tym. Zablokowałam wszędzie.
Byłam strasznie roztrzęsiona, nigdy się z czymś takim nie spotkałam, ale wytłumaczyłam sobie, że jest po prostu chory i coś sobie ubzdurał.

Niestety czuje ciągle strach. Niby nie mam się czego bać, ale nie wiem do czego jest zdolny - lęk budzi sama sytuacja.
Zastanawiałam się czy mówić o tym nowemu chłopakowi. Z pewnością prawda się obroni, ale boję się że rozdmuchując tę sytuacje tylko ją pogorszę.
Oni się znają, na pewno dojdzie do konfrontacji, a ja nie chcę żeby doprowadziło to do tragedii. Dla mnie ten chłopak jest chory, tylko dopiero to się ujawniło.

Nie chcę też aby nowy chłopak zrozumiał coś opatrznie. Każdy z nas ma jakąś przeszłość, mogłam wcześniej pisać z każdym, ale jednak boje się jego reakcji. Może powinnam była mu powiedzieć tamtego wieczora, że pisałam z nim chwile? Znajomość z tamtym chłopakiem niewiele dla mnie znaczyła, więc nie miała potrzeby o tym rozmawiać.

Napiszcie proszę co o tym myślicie. Może warto poczekać aż sytuacja się uspokoi i zostawić to?
Proszę o sensowne odpowiedzi.
Dziękuje

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: nowy chłopak i stalker

Moim zdaniem powinnaś powiedzieć swojemu chlopakowi jak najszybciej. Jeśli sytuacja wygląda tak jak opisałaś, to naprawę masz do czynienia z człowiekiem mocno zaburzonym i nie zostawaj w niej sama. Stalkerzy nie przyjmują do wiadomości odmowy kontaktów, odczuwają potrzebę dominacji nad ofiarą oraz okazują swój brak empatii. Często są to osoby niesamodzielne finansowo, mają niski poziom kompetencji społecznych oraz błędnie interpretują zachowania innych. Ten chłopak tylko czeka, abyś weszła z nim w interakcję na jego warunkach, czyli zatajała przed swoimi bliskimi kontakty z nim, a będzie miał coraz więcej powodów, aby cię szantażować. Zablokuj go wszędzie, nie odpowiadaj na żadną wiadomość a ni smsa. Pamiętaj, że jego celem jest chęć zdominowania twojej osoby i wywarcia na tobie presji. Szantaż jest metodą jego działania. Ponadto, pamiętaj, że w żaden sposób nie odpowiadasz za jego czyny. To człowiek z zaburzeniami psychicznymi i powinnaś powiadomić wszystkich swoich bliskich, że jesteś w takiej sytuacji. Bądź ostrożna i uważaj na siebie, a gdy naprawdę on nie przestanie, powiadom o wszystkim policję.

3

Ja bym zgłosiła na policję. Nawet jeśli ostatecznie nic mu nie zrobią, to wystarczy, że z nim pogadają, żeby miał świadomość, że nie będziesz siedzieć cicho i nie pozwolisz, by właził Ci na głowę.
No i właśnie: przede wszystkim nie siedź cicho, nawet jeśli masz ochotę zamieść to pod dywan, licząc, że facet się uspokoi. Tak pokazujesz, że może robić wszystko, bo Ty nie zareagujesz. Ja bym informowała wszystkich dookoła, zwłaszcza jeśli to małe miasto i wszyscy się znają. Jeśli nie chcesz iść od razu na policję, to przy następnej próbie kontaktu poinformuj go, że nie życzysz sobie znajomości z nim i jeszcze jedna groźba czy cokolwiek, a zgłosisz to na policję. Ewentualnie poproś kolegów, żeby mu to wyraźnie przekazali. wink

4

Jak najszybciej idz na Policje.

5

Powiedz chłopakowi i zgłoś to na policję. Jak sytuacja się powtórzy tj. najdzie Cię gdzieś to zgłoś go drugi raz.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » nowy chłopak i stalker

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024