Muszę się zastanowić/ pomyśleć co to znaczy ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Muszę się zastanowić/ pomyśleć co to znaczy ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

Temat: Muszę się zastanowić/ pomyśleć co to znaczy ?

Dzień Dobry wszystkim Paniom / Panom
Jak w tytule, jakie wnioski można wyciągnąć ?

W pracy już parę miesięcy podobała mi się pewna dziewczyna.
Jest starsza ode mnie ,  ładna, po studiach i zajmuje dość stresujące stanowisko więc napewno nie jest szarą myszką.

Nie potrafię nawiązywać sprawnie relacji z kobietami więc moje jakieś zaloty i próby nawiązania jakiejś relacji - mogła wogóle nie zwracać uwagi.
To bardziej były pojedyncze zaczepki i wymiana paru słów więc też mogła się niczego nie domyślać.

Wczoraj ,bo pracowaliśmy chwilę razem przyszła do mnie by wymienić parę słów i poszła zbierać się do domu.
To była szybka nieprzemyślana reakcja : złapałem telefon i zadzwoniłem i spytałem czy mogę o coś zapytać
Czy kiedyś po koleżeńsku chciałaby pójść do kina ?
Ona sprawnie i bez emocji : Muszę się zastanowić.

Co to może znaczyć ? Mam jej dać spokój i zapomnieć, nie wracać do tematu i traktować jak koleżankę z pracy ?

Problemem może być też to ,że zajmuje słabe stanowisko ,nie mam ustabilizowanego życia ,generalnie dużo przepaść między nami

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Muszę się zastanowić/ pomyśleć co to znaczy ?

To znaczy ni mniej ni więcej że nie jest zainteresowana. Jeżeli się sama nie odezwie to ja już bym nie podbijał drugi raz - piłka jest po jej stronie.

3

Dać spokój i tylko zawodowe sprawy?

4

Kobiety są hipergamiczne, oczywiście sa wyjątki od tego ale co do zasady tak jest.
Raczej wątpię że zwiąże sie z kimś kto jest niżej tak w hierarchii zawodowej, jak i społecznej od niej.
Szanse zawsze swa, ale nikłe.

"Co to może znaczyć ? Mam jej dać spokój i zapomnieć, nie wracać do tematu i traktować jak koleżankę z pracy ?"

Dokładnie tak, czekaj na informacje zwrotną.

5

Szeptuch napisał/a:

Kobiety są hipergamiczne, oczywiście sa wyjątki od tego ale co do zasady tak jest.
Raczej wątpię że zwiąże sie z kimś kto jest niżej tak w hierarchii zawodowej, jak i społecznej od niej.
Szanse zawsze swa, ale nikłe.

ną.

Nie przesadzaj. Dla jednych będzie to problem, dla innych nie.

6

Kobieta zainteresowana mężczyzną nigdy tak nie odpowie. Jedyne co możesz zrobić to czekać na jej ruch.

7

Poczekaj na odpowiedź. Według mnie, bardzo dobrze zadziałałeś, przynajmniej będziesz wiedział czy masz szansę.

8

Jak to jest z wyglądem zewnętrznym ?
Mam podejście : prysznic, jakaś woda toaletowa , czyste ubrania i nic więcej .
Poprostu nie myślę o tym.

Kobiety wolą gości co przesiadują w łazience i ubierają się drogo i powiedzmy modnie ?
Moim zdaniem goście idący za modą jaka teraz panuje  wyglądają trochę ....

Dziurawe i przykrótkie spodnie ,różowe
koszulki kiedyś to chyba prawie każda pomyślała by ,że bardzo biedny albo bezdomny : D

9

Spotkałem ją na korytarzu na mój widok była zdenerwowana i niemiła
Co to znaczy ?

10

Rambo4444gg napisał/a:

Spotkałem ją na korytarzu na mój widok była zdenerwowana i niemiła
Co to znaczy ?

Chyba, że nie jest zainteresowana i chce cię zniechęcić do siebie, może czuje się z sytuacją niekomfortowo ?
Zapytałeś czy zastanowiła się?

11

Robota to kiepskie miejsce na romanse Autorze.

12

Napewno jest coś w tym ,że romansowanie w pracy jest średnie.
Nie zapytałem o nic bo nie była w humorze.
Trudno nie będę jej zaczepiał lepiej.

13

A może ma zły dzień i nie jest to związane z tobą. Możesz zagadać jak kolega koleżankę. Nie bierz wszystkiego przeciwko sobie.

14

Ajko napisał/a:

A może ma zły dzień i nie jest to związane z tobą. Możesz zagadać jak kolega koleżankę. Nie bierz wszystkiego przeciwko sobie.

Może.
Może zagadam do niej kiedyś jak ją spotkam.
Poproszenie kolegi o jej numer(wtedy dzwoniłem na służbowy) i napisanie do niej , jest trochę jak to mówią kripi ?
Trzeba ją poprosić o numer ?

15

Pozamiatane
Nic z tego nie będzie

16 Ostatnio edytowany przez Nowe_otwarcie (2022-08-29 21:21:43)

Foxterier napisał/a:

To znaczy ni mniej ni więcej że nie jest zainteresowana. Jeżeli się sama nie odezwie to ja już bym nie podbijał drugi raz - piłka jest po jej stronie.

Lepiej bym tego nie podsumował. Może jedynie tak że jej reakcja właściwie zostawia tylko dwie możliwości:

1) Istotnie już wie że nie jest zainteresowana i dyplomatycznie spławiła absztyfikanta, czując że nie chodzi o koleżeńskie spotkanie;

2) Zostawiła go sobie na zaś, odkładając chwilowo na półkę do momentu podjęcia decyzji czy wziąć go jakoś pod uwagę czy nie; nie zdecydowała się od razu palić mostów (pewnie i ze względu na pracę; jeśli to jest powód, to jest to zawoalowane "NIE").

W każdym razie autor nie robi na niej wrażenia każącego jej odpowiedzieć "TAK" lub "Prawdopodobnie TAK", a to niestety sumarycznie przesuwa szalę w kierunku "NIE"

Autorze, tytułem podsumowania: nie rób sobie nadziei.

EDIT: nie doczytałem ostatniego update'u Autora, ale należało się spodziewać takiego obrotu spraw. Przykre, bywa...

17

Raczej nie rób sobie nadziei, chyba że kobieta odpowie Ci pozytywnie.
Jeżeli nie, podejdź do tego na luzie, dobrze że spróbowałeś, wiadomo że nie każda będzie zainteresowana i nie ma co się z tego powodu samobiczować.
Jeżeli nawiąże do Twojej propozycji przy jakiejś okazji - luz i spokój, możesz obrócić w żart lub w czysto koleżeńską propozycję.

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Muszę się zastanowić/ pomyśleć co to znaczy ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024