Alkohol na wesele - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Alkohol na wesele

Dzień dobry smile proszę o poradę, jak liczyć alkohol na wesele? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Alkohol na wesele
marcelina5 napisał/a:

Dzień dobry smile proszę o poradę, jak liczyć alkohol na wesele? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi smile

To zależy od tego jakich będziesz miała gości i jaki alkohol chcesz postawić. A także od długości wesela/1 dzień czy 2/, pory roku.
Bo jak będą kobiety w ciąży, stare babcie, abstynenci i inni o których wiesz, ze alkoholu nie używają lub symbolicznie to pójdzie mniej.
Zawsze można się umówić ze sprzedawcą w hurtowni gdzie alkohol masz zamiar zakupić, że niewykorzystany zwracasz bez problemu.
Ostatnio w mojej rodzinie było wesele gdzie po odliczeniu właśnie takich osób niepijących na każdego gościa na jednodniowe przyjęcie zakupiono po pół litra wódki i dodatkowo na połowę liczby gości odpowiednią ilość butelek wina i szampana. Sporo im zostało i oddali do hurtowni.
Znali dobrze swoich gości i ich możliwości dlatego nie obawiali się, że to za mało..
A gdy wiesz, że wśród gości będą tacy, którym pół litra to za mało na wieczór to odpowiednio trzeba to zwiększyć.

3

ja liczyłam 1 flaszkę na 1 głowę. Jeśli chodzi o piwa to brałam i bez alko i normalne tak około 40 butelek. Co zostało to potem można było rozdać teściom np.

4

jeśli chodzi o wesele to można się umówić ze sklepem że zakupi się większą ilość - tak żeby mieć pewność że nie zabraknie, a jak coś zostanie to będzie można zwrócić do sklepu po weselu

5

Najczęściej liczy się 0,5l na osobę, bez pomijania dzieci. Można więcej jeśli są jeszcze poprawiny. Ogólnie wiele tutaj zależy również od tego co będą pili goście. Czy wolą wino czy wódkę. Musisz zastanowić się nad tym co jest ich preferencją smile
https://tricologica.pl/alkohole-na-wese … najlepsze/
Zresztą na stronie jest opisane czym kierować się przy wyborze alkoholi na wesele smile

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024