Dziś w autobusie słyszałam rozmowę dwóch kobiet i jedna mówiła, że odbywa już 4 staż z rzędu Jestem zaskoczona, że tak się da i ktoś się na to godzi. W sumie lepiej by było utworzyć więcej miejsc pracy, zamiast organizować tyle staży. Znacie takich "wiecznych stażystów"? Myślę też, że to średnio wygląda w cv
Oj Oj oj To bardzo nieladnie podsluchiwac cudze rozmowy...jeszcze w autobusie gdzie mozna uciec lub schowac sie pod siedzenia...., nie znasz losow tej kobiety zaslyszalas 1 miliardowa czesc jej zycia wiec po co osadzac:)
Zmien autobus.
Mala podpowiedz, sudenci ( czesto w roznym wieku ) maja nieodplatne badz odplatne staze, wymagane systemem nauczania, staze musza sie zamknac w jakims przedziale czasowym.
Dziś w autobusie słyszałam rozmowę dwóch kobiet i jedna mówiła, że odbywa już 4 staż z rzędu Jestem zaskoczona, że tak się da i ktoś się na to godzi. W sumie lepiej by było utworzyć więcej miejsc pracy, zamiast organizować tyle staży. Znacie takich "wiecznych stażystów"? Myślę też, że to średnio wygląda w cv
Znam gościa, który leci staż za stażem. Gość ma problemy psychiczne i w żadnej pracy ludzie z nim dłużej nie wytrzymają.
Konto zawieszone.
4 2022-07-21 14:40:27 Ostatnio edytowany przez Balaneo (2022-07-21 14:41:11)
Tu raczej chodzi o to że ta Pani pewnie liczy na zatrudnienie, korzysta z takich form a jeśli mówimy o PUP to dla pracodawcy to tania siła robocza, nic nie płacą a mają pracownika na zasadzie oczywiście potem zatrudnienie - które jest fikcją bo nie chcą nikogo zatrudniać.
także zasada taka ŻADNYCH STAŻY, chyba że dobra firma która faktycznie oficjalnie po stażu zatrudnia, ale to raczej nie z PUP.