Porady medyczne - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Porady medyczne

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 29 ]

Temat: Porady medyczne

Zauważyłem, że nikt tu już nie szuka porad medycznych. Bedę zaglądał i chętnie pomogę.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Porady medyczne

Też się dziwię, że Zdrowie nie cieszy się zainteresowaniem.

3

dimedicus napisał/a:

Zauważyłem, że nikt tu już nie szuka porad medycznych. Bedę zaglądał i chętnie pomogę.

Może dlatego, że od porad medycznych jest lekarz, a udzielanie porad przez internet bez zobaczenia pacjenta jest wysoce nieetyczne?

Może ludzie sobie uświadomili, że nie ma sensu pytać tylko się idzie po poradę do specjalisty?

4 Ostatnio edytowany przez dimedicus (2022-04-18 21:40:16)

Miedzy leczeniem a poradą jest różnica!
Non habes ut mea ope

5 Ostatnio edytowany przez Lady Loka (2022-04-18 22:37:37)

dimedicus napisał/a:

Miedzy leczeniem a poradą jest różnica!
Non habes ut mea ope

Jest. Ale lekarz udzielający porad bierze odpowiedzialność za swojego pacjenta.

Anonimowa ksoba w internecie takiej odpowiedzialności nie weźmie.

Dlatego od porad zdrowotnych nie są fora internetowe, a wizyta u lekarza.

PS. Weszłam na tą Twoją facebookową grupę i nie widzę tam żadnej przydatnej wiedzy. Nie wgłębiałam się za bardzo, bo ani czasu ani ochoty, ale jeden post, który przeczytałam w całości był niezgodny z obecną wiedzą i zaleceniami. Więc może lepiej nie doradzaj?

6

Lady Loka napisał/a:

PS. Weszłam na tą Twoją facebookową grupę i nie widzę tam żadnej przydatnej wiedzy. Nie wgłębiałam się za bardzo, bo ani czasu ani ochoty, ale jeden post, który przeczytałam w całości był niezgodny z obecną wiedzą i zaleceniami. Więc może lepiej nie doradzaj?

Rozumiem, że jest pani lekarzem, skoro tak " autorytatywnie" się wypowiada. A tak na marginesie nigdzie na fb nie ma  mojej wypowiedzi ani mojego postu czy tematu! I na tym zakończyłem wymianę zdań. Życzę powodzenia.

7

dimedicus napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Rozumiem, że jest pani lekarzem, skoro tak " autorytatywnie" się wypowiada. A tak na marginesie nigdzie na fb nie ma  mojej wypowiedzi ani mojego postu czy tematu! I na tym zakończyłem wymianę zdań. Życzę powodzenia.

Nie muszę być lekarzem, żeby wiedzieć, jakie jest aktualne stanowisko towarzystw medycznych na temat, który mnie interesuje albo jakoś dotyka smile

Skoro nie ma na fb Twoich postów, tematów czy wypowiedzi, to co robi w Twojej stopce reklama tejże grupy?

8

dimedicus napisał/a:

A swoje porady opierarasz na wiedzy teoretycznej czy praktycznej?

Bo fora służą głównie do wymiany doświadczeń, tu taka wiedza bywa często bardziej pomocna niż lekarska, która też często bywa błędna, dlatego żadna rada nie zwalnia od samodzielnego myślenia.

9

Napiszę tutaj bo tak naprawdę nie wiem sam gdzie mógł bym dodać ten post . Chodzi o poradę związana z zdrowiem a dokładniej o kwestie płodności Pozdrawiam

10

Mariusz198438 napisał/a:

Napiszę tutaj bo tak naprawdę nie wiem sam gdzie mógł bym dodać ten post . Chodzi o poradę związana z zdrowiem a dokładniej o kwestie płodności Pozdrawiam

To już są sprawy bardzo specjalistyczne i indywidualne, więc forum nie za bardzo może Ci w tym pomóc, pozostaje osobista konsultacja ze specjalistą, który zleci odpowiednie badania.

11

wieka napisał/a:
Mariusz198438 napisał/a:

To już są sprawy bardzo specjalistyczne i indywidualne, więc forum nie za bardzo może Ci w tym pomóc, pozostaje osobista konsultacja ze specjalistą, który zleci odpowiednie badania.

Tak naprawdę sam nie wiem czy na pewno jest to aż tak bardzo specjalistyczne jest to po części powiązane z jądrem

12

Mariusz198438 napisał/a:
wieka napisał/a:
Mariusz198438 napisał/a:

Tak naprawdę sam nie wiem czy na pewno jest to aż tak bardzo specjalistyczne jest to po części powiązane z jądrem

Idź do lekarza? Lekarz Cię zbada albo zleci badania i odpowie na Twoje pytania.

13

Mariusz, zawsze możesz napisać w czym problem, może ktoś Ci coś podpowie.

14

Nie korzystajcie z internetowych porad zdrowotnych, szanujcie się. Chyba, że macie pewność rozmowy z lekarzem.

15

Be. napisał/a:

Nie korzystajcie z internetowych porad zdrowotnych, szanujcie się. Chyba, że macie pewność rozmowy z lekarzem.

Nie zgodzam się z taką tezą, lekarz też niczego nie gwarantuje.

16

A to zdychajcie jednak. Nikt niczego nie gwarantuje...

17

Mariusz, jesteś tu anonimowy, możesz pisać o wszystkim na forum.

W Twoim przypadku, tak na logikę, nie za bardzo da się coś doradzić, bo co by nie było z tym jądrem, nie wiem czy to ma wpływ na płodność, ale to nawet nie ma znaczenia, dopóki nie zrobisz badań na żywotność plemników.
A jak robiłeś takie badanie, to interpretacja należy do lekarza.
A byłeś w ogóle u lekarza z tym problemem?

18

Brak zaufania do lekarzy jest w tym kraju epidemią, więc nie dziwią mnie takie wątki..

19

Przejrzałam z 15 wpisów tej Twojej grupy fejsbukowej i są zgodne z nauką medyczną. Właściwie to tylko artykuły, wyniki badań, kalendarz szczepień. Nie trafiłam jeszcze na jakiś szamański wpis… zatem to nie dla mnie wink tongue

U nas do doktorka to się ciężko teraz dostać. Przez telefon diagnozują. Strata czasu smile Jak już gdzieś wyślą to się okazuje, że nie tam gdzie trzeba… No taka diagnoza bez obejrzenia człowieka.

W ogóle to rusza platforma dla lekarzy, gdzie będą mogli „leczyć” ludzi przez internet z całego świata! Przy zachętach w reklamie wymieniano różne profesje i jak przyszło do nawoływania akupunkturzystów to się poplułam smile „ja, wbij se te igłę na środku pleców, sięgniesz, dawaj dawaj! albo sąsiada poproś, ja, możesz być ta igła od maszyny, co tam masz, wbijaj, gdzie tam chcesz” xD

20 Ostatnio edytowany przez Be. (2022-04-20 08:39:23)

Dobra Deep, miarka się przebrała. Wyskakuj z tych dragów i podziel się, też chce mieć takie loty. Tylko nie płacę w naturze tym razem. Gotówka maleńka, tak wolę uregulować transakcje.

21

Ta wersja z asystą sąsiada wydaje się najciekawsza smile

22

Namiar na dilera chcesz Be. ? Proszę bardzo: 00niebo. Pomódl się do Boga o kreatywność smile Bóg ma najlepszy towar na świecie. Żaden ludzki wymysł go nie przebije.
A tak serio, to urodziłam się w artystycznej rodzinie i już sobie wyobrażam jak czułbyś się zagubiony z moimi braćmi i kuzynkami smile Nam towaru nie trzeba, gdyż dostaliśmy kreatywność za darmoszkę, dziedziczoną najwyraźniej. Pozieleniałeś już z zazdrości? big_smile

W dragi nie idź. To nie to samo. Efekt krótkotrwały, często bełkotyczny, wyniszczający organizm (miałeś siniaka od kołderki 8kg, a to oznaka słabego organizmu), psychikę (po wpisach widać co cię żre od środka). Do tego jak ochrona od szczepionki zwyczajnie efekt zanika z czasem i większe dawki już nie robią różnicy.

Zatem jeśli chcesz mieć jak ja to niestety nie jest to możliwe. Musisz się z tym pogodzić. Zatrzymaj zatem swoje denary natury, bo i tak waluty tej nie honoruję smile

Z panem Bogiem! Bóg z Tobą! Niech się Bóg nad Tobą ulituje! Amen!

P.S. Akupunktura jest genialna na napięcia. Polecam. Ale zapłacić będziesz musiał w złotówkach. Zbieraj złom. Warto!

23

Przeżyłem już igły wbijane w mięśnie, ciekawe uczucie - jak gdyby ciągły skurcz. Natomiast efektu za wiele nie ma. Ja akurat jestem kreatywną osobą, także spoko. Jestem typowym wizjonerem. Z tą kołderką to bym się nie rozpędzał. Na dragach niejeden karierę zrobił, zawsze jakimś kosztem, ale jednak, ale są nudne.

PS Boga nie ma, dajcie spokój.

24 Ostatnio edytowany przez DeepAndBlue (2022-04-20 11:38:41)

Jesteś typowym męczycielem i narcyzkiem. Jaki koń jest każdy widzi. Obok kreatywnej osoby nawet nie stałeś, skoro czaczy nie czaisz.

Edit: akupunkturzysta jak każdy specjalista, jeden lepszy, drugi gorszy. Jest technika szybkiego nabijania. Zabieg trwa ze 3 minuty. Igły średniej długości. Wbija, przekręca, wbija z 5 sztuk. Wyjmuje. Czujesz spięcie elektryczne, bądź rozchodzące się na boki napięcie. Ulga natychmiastowa. Warto się wybrać do znakomitego specjalisty znanego w swoich fachu. Zazwyczaj przyjezdny Azjata, nie pielęgniarz po kursie.

25 Ostatnio edytowany przez Be. (2022-04-20 12:11:20)

Pudło, nie jestem narcyzem, diagnozowałem się pod tym kątem. Nie kumacie tego pojęcia. Ba, jestem przeciwieństwem;)))), szok, co? Jestem w ch*j kreatywny i pomysłowy. Niech świadczy o tym fakt, że chodzisz za mną po tematach i odpowiadasz na każdy mój post. Musiałem Ci zaimponować, ale ja zawsze miałem powodzenie u starszych Pań;)))

Edit: Słaba z Ciebie kokietka ;x

26

Musiałabym pogadać z Twoim lekarzem, słońce. Nie jesteś pierwszym paranoikiem z dziwnymi historyjkami, z którym mam do czynienia wink

27

bagienni_k napisał/a:

Ta wersja z asystą sąsiada wydaje się najciekawsza smile

-Sąsiedzie!
-Czego?
-Masz tu ta igła…
-No i…
-… i wbij ją pan pod kątem prostym a następnie przekręć pan w lewo.
-Gdzie chcesz?
-Na linii prostej kręgosłupa poniżej wyrostka ościstego siódmego kręgu szyjnego…
-???
-… a drugą pół cuna powyżej tylnej linii włosów, poniżej wyrostka ościstego pierwszego kręgu szyjnego…
-eee… panie!
-… a trzecią na linii środkowej ciała ponad czołem, 1 cun powyżej przedniej granicy włosów…
-A gdzie masz włosy, sąsiedzie?
-Na dvpie! Oddawaj te igły. Sam se powbijam. „

Jakby to miało wyglądać to nie wiem. Laryngolog, ginekolog, internista, o kręgarzu nie wspominając wink

28

Deep, nie wiem co to było, ale błagam nie rób tego więcej.

29

Be. napisał/a:

Deep, nie wiem co to było, ale błagam nie rób tego więcej.

Czemu nie? Akurat lubię sobie nakłuć Yin Tang. Tylko raz nie trafiłam i zalałam sobie twarz krwią wink Wyglądałam jak Kim Kardashian po zabiegu upiększającym smile Możesz sobie spróbować palcem docisnąć ten punkt (między brwiami). Mi się wtedy wzrok jakby poprawia, wizja się stabilizuje i rozjaśnia. Uspokaja mnie.

Co do punktów wymienionych w moim prześmiesznym żarciku to są prawdziwe, należą do Meridianu Głównego Regulatora Tylnego DuMai i używa się ich w leczeniu nerwicy depresyjnej. Tylko samemu się nie da tego zrobić. Dlatego się śmieję z tej reklamy platformy dla lekarzy, i ogólnie teleporad, bo możliwości pomocy są bardzo mocno okrojone, a już w niektórych profesjach totalnie niemożliwe, a te profesje (akupunkturzysta, kręgarz, ginekolog) były zachęcane do przeniesienia tam swojej praktyki i zarabiania dużo większych pieniędzy niż w przychodniach smile Jak??? Lekarz pierwszego kontaktu, ok, jeszcze coś tam przy przeziębieniu, wysypce czy pierwszej pomocy doradzi, jasne. Czasem ludzie chodzą z byle pierdołą. Chorego dziecka roznoszącego wirusy też nie warto z łóżka wyciągać, jeśli rodzic panuje nad sytuacją i teleporada może wystarczyć. Ok, testy można samemu zrobić (na ile poprawnie?) i pocztą wysłać do laba. Receptę wykupić online i czekać na dostawę. Ale gdzie badania palpacyjne, osłuchanie, obdukcja, obserwacje… dostęp do historii medycznej. No jak?!?

Mnie nie dziwi, że ludzie szukają pomocy w internecie, kiedy ciężko dostać pomoc w przychodni ale to nie powinno tak wyglądać. Inna sprawa, że na studia medyczne jest coraz mniej chętnych. W Anglii to w ogóle, lekarzami są prawie sami obcokrajowcy a pielęgniarki to często Polki wink Naklaskali się dla nich ostatnimi czasy a podwyżki dali takie jakby im w twarz chcieli napluć. Potem była afera z obowiązkowymi szczepieniami dla medyków i się chyba wycofali z tego, jak jeden lekarz w telewizji na żywo zapytał czy mają się szczepić co miesiąc (bo tak skuteczna jest) i czy te niemal 70 tysięcy medyków ma nadal szukać innej pracy zamiast skończyć to szaleństwo i pozwolić im wrócić do pracy… bo reszta robi podwójne zmiany, nawet chorzy z koroną… taki bezsens się tu zadział wink

Cyrk na wrotkach.

Czymże w takim razie są samodzielne diagnozy w internecie? Skutkiem, czasami koniecznością, objawem, deską ratunku… kiedy system się kolebie jak stara łajba na morzu podczas sztormu i to długo przed pandemią.

Posty [ 29 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Porady medyczne

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024