Nieskutkujące leczenie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Nieskutkujące leczenie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Nieskutkujące leczenie

Cześć Dziewczyny!

Od trzech lat mam problemy z plamieniami i krwawieniem między miesiączkami, a leczenie nie daje rezultatów. Może któraś z Was słyszała o podobnym przypadku? Jestem 1978 rocznik.

A więc wygląda to tak.

Pierwsza ginekolog leczyła mnie na tarczycę, a że leczenie trwało koło roku i nie przyniosło rezultatu, to zmieniłam lekarza. U drugiego ginekologa zrobiono mi test roma, który wskazywał na wysokie prawdopodobieństwo raka jajnika. Została podjęta decyzja o operacji, ale nie laparoskopowo, tylko przez rozcięcie jamy brzusznej by lepiej się wszystkiemu przyjrzeć. Usunięto 4 mięśniaki z macicy i guza jajnika, a badania histopatologiczne nic nie wykazały. Plamienia i krwawienia nie ustały. Doktor stwierdził rozchwianie hormonalne i zaczął mnie leczyć hormonami w celu wyciszenia pracy jajników, co nie przyniosło żadnych rezultatów. Po 5 miesiącach postanowiłam zasięgnąć informacji u kolejnego ginekologa, która potwierdziła teorie poprzedniego i również leczy mnie hormonalnie drugi miesiąc, co dalej nie przynosi efektów. 
Błagam pomóżcie, jestem załamana!

Pozdrawiam

Beata

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nieskutkujące leczenie

Witaj,
mam podobną dolegliwość więc interesuje mnie temat. U mnie stwierdzono, że to już początek menopauzy. Nie mam miesiączki. Plamienia praktycznie caly czas. Hormony i zabiegi nie pomogły. Teraz polecają spiralę hormonalną.

3

Ja od dwóch miesięcy przyjmuje dwa razy dziennie Provera 10 ml co powinno wstrzymać wszelkie krwawienia, z tym że u mnie zatrzymało miesiączkę, a plamienia są cały czas. Teraz czekam na wizytę u ginekologa endokrynologa.
A co według Twojego lekarza może pomóc założenie spirali?

4

Brałam Provera 5 mg i cały czas miałam plamienie dość mocne. W końcu krwotok i trafiłam do szpitala i na zabieg czyszczenia. Tabletki brałam w celu przywrócenia miesiączek. Ale w końcu stwierdzono że już nie da się. Spirala ma niby zapobiegać przyrostowi endometrium, które powstaje przez brak miesiączki. Po zabiegach stwierdzono, że mam mięśniaki a nigdy ich nie miałam. Mam torbiel na jajniku która mnie pobolewa ale podobno nie jest groźna. Badamy stan poziomu Ca125, robimy USG i to ma wystarczyć. Ale ciągłe plamienia są poprostu kłopotliwe. Może zdecyduję się w końcu na spiralę po następnej wizycie.

5

Również miałam torbiel na jajniku, a badania CA 125 cały czas mieściły się w granicach. Dopiero gdy inny lekarz zrobił test roma okazało się że norma jest przekroczona. Operacja usunięcia torbieli i mięśniaków miała poprawić mój komfort życia, a tak jak wspomniałam wcześniej plamienia i krwawienia nie ustały mimo tego. Jeśli chodzi o moją menopauzę, to oboje lekarzy twierdzi, że to nie to, a że jest to rozregulowanie hormonalne. Ale jak dla mnie, to Oni sami nie wiedzą co mi dolega.

6 Ostatnio edytowany przez Ajko (2022-04-05 12:12:50)

Chociaż na miesiąc w ramach eksperymentu odstaw cały nabiał. Nabiał to dla nas bomba hormonalna i nie każdy ma taki organizm by z tym sobie poradził. Ponieważ nie wszyscy rozumieją co to  znaczy cały nabiał: mleko, sery białe i żółte, jogurty, śmietany, masło, kefiry, maślanki.
Najlepiej byś przeszła na dobrze zbilansowany weganizm i obserwuj, czy organizm sie leczy. Dużo surówek, sałatek z olejem, strączków. Dużo zielonych warzyw. To powinno pomóc twojemu organizmowi się naprawiać.
Czy masz nadwagę?
Czy się odchudzałaś, bądź robiłas jakiś post na którym szybko i mocno schudłaś?
Czy bierzesz, lub czy brałaś. tabletki antykoncepcyjne, lub inne hormonalne antykoncepcyjne rzeczy?

7

Nie mam i nigdy nie miałam nadwagi, wręcz odwrotnie, delikatna niedowaga. 
Jeśli chodzi o tabletki antykoncepcyjne, to brałam 20 lat ze względu bardzo nieregularne i bardzo obfite miesiączki. Tak lekarze mi to wszystko regulowali. Od 7 lat nie brałam takich tabletek. Ale teraz ze względu na moje dolegliwości jestem leczona znów hormonalnie.

8

Beata Pawlicka napisał/a:

Również miałam torbiel na jajniku, a badania CA 125 cały czas mieściły się w granicach. Dopiero gdy inny lekarz zrobił test roma okazało się że norma jest przekroczona. Operacja usunięcia torbieli i mięśniaków miała poprawić mój komfort życia, a tak jak wspomniałam wcześniej plamienia i krwawienia nie ustały mimo tego. Jeśli chodzi o moją menopauzę, to oboje lekarzy twierdzi, że to nie to, a że jest to rozregulowanie hormonalne. Ale jak dla mnie, to Oni sami nie wiedzą co mi dolega.

Ja też odnoszę wrażenie że oni nie wszystko wiedzą. Ja poziom CA mam podwyższony ale nie na tyle co przy nowotworach. A moje problemy zaczęły się jak miałam 44 lata. Ograniczam nabial bo mam nietolerancję. Podobnie mięso i wędliny. Kiedyś byłam krwiodawcą ale teraz mam słabą morfologię i lekarka powiedziała mi że nieprawidłowo się odżywiam, za mało mięsa. A dodam że zaskoczyło mnie to bo piłam dużo soków wyciskanych z warzyw. Man nadwagę ale pewnie dlatego że kocham cukier i sól.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Nieskutkujące leczenie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024