Negatywny test a brak okresu - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Negatywny test a brak okresu

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Negatywny test a brak okresu

Witam ,
Mam pytanie ,dziwna sytuacje
Otwórz miałam podejrzenia że mogę zajść w ciążę . Bez zabezpieczenia przed owulacja. Mam już dwójkę dzieci i teraz przed okresem czuje się inaczej . Każdy czuje swój organizm i wie że coś jest nie tak. Już tydzień przed terminem miesiączki miałam bóle menstruacyjne dosyć mocne bo i w nocy potrafią mnie obudzić gdzie zazwyczaj miałam je jak już ten okres dostałam . Zamiast tego okresu to tylko śluz .mam bardzo regularne okresy , nawet porę dnia zawsze miałam ta sama . Zrobiłam test w dniu spodziewanej miesiączki negatywny . Dodam że po poprzedniej miesiacce miałam dziwne brązowe upławy gdzie wcześniej tak nie miałam ale zbagatelizował to.
Problem jest taki że leczę się na refluks  . Nie wiem czy na jakiś czas nie powinnam odstawić tabletek na refluks. .I nie wiem co myśleć czy poprostu nagle coś mi się rozregulowało czy wsiąść ten test za pewniak.
Te wcześniejsze upławy mogły mi rozregulować?
Wizyta u lekarza odpada termin dopiero jest za dwa tygodnia a na betę też się u nas długo czeka .
Zostaje mi tylko czekać ale chciałabym się trochę uspokoić że nic się nie dzieje .
Jak myślicie taki test jest już chyba w100% wiarygodny ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Negatywny test a brak okresu

O ile się orientuję test ciążowy daje w miarę wiarygodny wynik dopiero po ok 3, a najlepiej 4 tygodniach od zapłodnienia, więc test w dniu miesiączki może być jeszcze fałszywy. Chyba już prędzej ta beta z krwi by wyszła wiarygodna, niż test ciążowy, przecież to badanie tego samego hormonu tylko że w moczu.
Co do tabletek na refluks - co mówi ulotka? Jeżeli jest tam jakiś zapis że "nie należy stosować w ciąży" to skonsultowałabym się z jakimś lekarzem (nawet w ramach głupiej teleporady) czy należy je profilaktycznie odstawić do czasu poznania wyniku. Nie wszystkie leki trzeba bezwzględnie odstawiać w ciąży

3

Technoloszka napisał/a:

O ile się orientuję test ciążowy daje w miarę wiarygodny wynik dopiero po ok 3, a najlepiej 4 tygodniach od zapłodnienia, więc test w dniu miesiączki może być jeszcze fałszywy. Chyba już prędzej ta beta z krwi by wyszła wiarygodna, niż test ciążowy, przecież to badanie tego samego hormonu tylko że w moczu.
Co do tabletek na refluks - co mówi ulotka? Jeżeli jest tam jakiś zapis że "nie należy stosować w ciąży" to skonsultowałabym się z jakimś lekarzem (nawet w ramach głupiej teleporady) czy należy je profilaktycznie odstawić do czasu poznania wyniku. Nie wszystkie leki trzeba bezwzględnie odstawiać w ciąży

1. Test ciążowy jest wiarygodny po 2 tygodniach od zapłodnienia, co równa się terminowi kolejnej miesiączki. Po 4 tygodniach to kobieta już zwykle wie o ciąży...
2. Od kwietnia to Autorka raczej już wie czy ciąża jest czy nie.

4

Brzmi to tak, jakbyś przechodził przez trudny okres. Choć czekanie na odpowiedzi może być stresujące, pamiętaj, że tak jak rice purity test mierzy doświadczenia, twoje ciało ma swoje własne, unikalne wzorce i sygnały. Jeśli nadal czujesz się niepewnie, rozważ zwrócenie się o poradę specjalisty, gdy tylko możesz. Dbaj o siebie!

Niekoniecznie jest wiarygodny po dwóch tygodniach od zapłodnienia. Mi mijały tygodnie, a testy ( a dodam, że robiłam ich kilka) pokazywały mi wynik negatywny. Więc nie do końca. Druga sprawa lata do temu mówili mi, że bardziej wiarygodny jest test z krwi czyli test na betę. Tak mi przynajmniej na forum mówiły dziewczyny. Poza tym jeśli to pierwsza ciąża ( bo przy drugiej wiadomo, że to już raczej niepotrzebne), ale warto chodzić do szkoły rodzenia. Czasem też w takich szkołach można znaleźć fizjoterapeutów , którzy pomagają podczas ciąży oraz po porodzie jak np. tutaj https://www.dobrypoczatek.pl/szkola-rodzenia-poznan/

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Negatywny test a brak okresu

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024