Czy da się to naprawić? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy da się to naprawić?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Czy da się to naprawić?

Hej wam wszystkim jestem tu nowa i potrzebuje pomocy/wsparcia. Na pocztaku mojego związku zdradziłam swoje chłopaka z jego kolega wiadomo

jakie są te początki nie od razu jest miłość, był to jednorazowy wyskok i tez alkohol trochę na to wpłynął ale wiem ze mnie to nie usprawiedliwia. W nowym roku czyli po półtora roku związku się o tym dowiedział od swojego kolegi który nie mam pojęcia skąd o tym wiedział. Mój chłopak No teraz już były chłopak jest strasznie załamany, dodam ze chyba tu juz nie chodzi o sama zdradę tylko o kłamstwo a ja bardzo tego żałuje i chce to naprawić i teraz najważniejsze pytanie co mam zrobić żeby był w stanie mi wybaczyć i do mnie wrócić. Tylko proszę bez zbędnych tekstów ze nie wróci ze jaka jestem okropna itp, bo czuje ze po prostu potrzebuje porady od par ktore czegoś takiego doświadczyły i wróciły do siebie wiec naprawdę proszę o każda choć najmniejsza poradę

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Legat (2022-01-06 16:02:10)

Odp: Czy da się to naprawić?

Obawiam się, że i tu prawdy nie mówisz. Nie znam przypadku, w którym ktoś kochający zaraz na początku związku zdradza. Alę często wielka miłość pojawia się gdy ktoś chce nas zostawić.

3

Legat napisał/a:

Obawiam się, że i tu prawdy nie mówisz. Nie znam przypadku, w którym ktoś kochający zaraz na początku związku zdradza. Alę często wielka miłość pojawia się gdy ktoś chce nas zostawić.

Mówię to były początki związku i nie było jeszvze aż takiego silnego uczucia mogę to nazwać zauroczeniem i była to tylko jednorazowa sytuacja

4

No taka wiadomość to bardzo ciężki kaliber. Ja bym chyba się strasznie czuła po takiej wiadomości. Swoje musi przemęczyć i przetrawić twój chłopak. Czy twój były chłopak rozmawia z tobą? Jeśli tak, to może spróbować czegoś co zazwyczaj proponuje się parom z dużym stażem, wspólnej terapii?
Jeśli twój chłopak jest z tych co bardzo zwracają uwagę na to co ludzie powiedzą, to, to tym bardziej nie pomoże w waszym zejściu się. Poza tym jesteście krótko ze sobą, więc tym bardziej to niekorzystnie wpływa na szanse powrotu.

5

Ajko napisał/a:

No taka wiadomość to bardzo ciężki kaliber. Ja bym chyba się strasznie czuła po takiej wiadomości. Swoje musi przemęczyć i przetrawić twój chłopak. Czy twój były chłopak rozmawia z tobą? Jeśli tak, to może spróbować czegoś co zazwyczaj proponuje się parom z dużym stażem, wspólnej terapii?
Jeśli twój chłopak jest z tych co bardzo zwracają uwagę na to co ludzie powiedzą, to, to tym bardziej nie pomoże w waszym zejściu się. Poza tym jesteście krótko ze sobą, więc tym bardziej to niekorzystnie wpływa na szanse powrotu.

No narazie ze sobą nie rozmawiamy bo każdy doradzał żeby mu dać czas ochłonąć. A jeśli chodzi o terapie to jestsmy zbyt młodzi żeby się czegoś takiego podjąć

6 Ostatnio edytowany przez paslawek (2022-01-06 20:02:03)

looluo1456 napisał/a:

Hej wam wszystkim jestem tu nowa i potrzebuje pomocy/wsparcia. Na pocztaku mojego związku zdradziłam swoje chłopaka z jego kolega wiadomo

jakie są te początki nie od razu jest miłość, był to jednorazowy wyskok i tez alkohol trochę na to wpłynął ale wiem ze mnie to nie usprawiedliwia. W nowym roku czyli po półtora roku związku się o tym dowiedział od swojego kolegi który nie mam pojęcia skąd o tym wiedział. Mój chłopak No teraz już były chłopak jest strasznie załamany, dodam ze chyba tu juz nie chodzi o sama zdradę tylko o kłamstwo a ja bardzo tego żałuje i chce to naprawić i teraz najważniejsze pytanie co mam zrobić żeby był w stanie mi wybaczyć i do mnie wrócić. Tylko proszę bez zbędnych tekstów ze nie wróci ze jaka jestem okropna itp, bo czuje ze po prostu potrzebuje porady od par ktore czegoś takiego doświadczyły i wróciły do siebie wiec naprawdę proszę o każda choć najmniejsza poradę

Raczej to koniec waszego związku i moim zdaniem nie masz niestety żadnej szansy ,jeżeli chłopak zerwał i zakończył związek z Tobą .
Nie oceniam Ciebie i nie o to chodzi.
Zdrada i jej ujawnienie od osób trzecich niszczy Twoją wiarygodność i zaufanie do Ciebie ,to nie tylko męska duma urażona tym że inny Ciebie miał ,to jak słusznie zauważyłaś ,kłamstwa ,zatajenie i złamane słowo już na początku związku .Ten kolega z którym zdradziłaś chłopaka to straszny platfus idiota skoro wszyscy wiedzą o waszej akcji z przed półtora roku to też ma wpływ na Twojego chłopaka dla wielu młodych facetów to po prostu straszny obciach jest .
Teraz nawet jak wiesz sama co czujesz i znasz swój stosunek postawę wobec tego byłego już chłopaka to tak na dobrą sprawę nie masz jak go przekonać ,do swojego stanowiska od niego zależy czy ma chęć słuchać i wierzyć Tobie .
W sytuacji utraty zaufanie nie masz ruchu za bardzo ,wszystko można poddać w wątpliwość i podważyć łatwo to co Ty opowiadasz o swoich motywacjach i intencjach - taki jest skutek zdrady jaka by nie była .Takie ryzyko i konsekwencje ,albo było się przyznać albo zadbać o to żeby to nigdy nie wypłynęło ,ale to drugie ruską ruletką zwłaszcza jak zdrada ma miejsce w gronie znajomych .
Chłopak coś według niego stracił i ma prawo czuć się jak się czuje emocje teraz są na pierwszym miejscu a Ty za niego ani w nim niczego nie jesteś w stanie zmienić ,on ma to do przeżycia ,nie Ty za niego .Ponadto potrzebuje czasu do przetrawienia emocji .
Przykre ,ale w tak młodych świeżych związkach wybaczenie zdrady jest bardzo rzadkie .

7

Wg mnie już po związku i szkoda tracić czas, emocje, energię na próby reanimacji trupa. Z obu stron.
Nie widzę żadnego powodu, dla którego facet miałby dawać drugą szansę komuś, kto go miesiącami oszukiwał, ukrywając przed nim prawdę, udając kogoś, kim nie jest itp.
Rozumiem akcje z odbudowywaniem związku po zdradzie, gdy dwoje ludzi łączy wiele wspólnych lat, dzieci, rodzina i znajomi, majątek, że jeszcze próbują, ale w tym przypadku bez sensu.

8 Ostatnio edytowany przez Ajko (2022-01-06 20:02:24)

Czy w ogóle mieliście okazję po tym wszystkim porozmawiać? Jeśli tak, to co ci powiedział? Czy twój były chłopak był w takim szoku, że wszystko natychmiastowo uciął?
Jaki był wasz związek czy dobrze się dobraliście, czy były jakies problemy (oprócz tego z tematu)?

9

Ajko napisał/a:

Czy w ogóle mieliście okazję po tym wszystkim porozmawiać? Jeśli tak, to co ci powiedział? Czy twój były chłopak był w takim szoku, że wszystko natychmiastowo uciął?
Jaki był wasz związek czy dobrze się dobraliście, czy były jakies problemy (oprócz tego z tematu)?

Mieliśmy okazje chwile pisać i jednak widziałam ze nie chce urywać kontaktu No tylko wiadomo musi ochłonąć. Niby mi powiedział ze może za jakiś czas mi wybaczy i ze porozmawiamy ale ze szans na powrót nie ma ale wiadomo jak to człowiek w nerwach. Mieliśmy czasami jakieś problemy jak to w związku ale wiedzieliśmy obydwoje ze chcemy wiązać ze sobą przyszłość i ze to miłość do końca, dlatego jednak pokładam jakiś cień szansy ze może mi wybaczy

10 Ostatnio edytowany przez Ajko (2022-01-07 21:32:50)

Jeśli czujesz, że to naprawdę ważny dla ciebie człowiek, jeśli jesteś pewna, że nie zrobisz mu krzywdy to spróbuj napisać do niego list. Nie wiem czy coś z tego wyjdzie, ale spróbuj. Pisemnie łatwiej wychodzi przedstawienie swoich myśli. Napisz, że wtedy byłaś kimś innym, że inaczej podchodziłaś do ludzi i świata itd. Napisz od serca jak jest dla ciebie ważny, że szkoda przez twoją głupotę tracić to co was naprawdę i szczerze łączyło. Wytłumacz czego się bałaś. Tylko zaznaczam, jeśli jesteś pewna, że to jest szczere.
Miej też zrozumienie dla jego emocji po tym co się dowiedział, mało osób jest w stanie po takich wiadomościach wyrzucić to z głowy. To jest dla niego pewnie bardzo upokarzające.
Napisz za jakiś czas jak to się między wami potoczyło.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy da się to naprawić?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024