Nietypowa relacja z dziewczyną - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Nietypowa relacja z dziewczyną

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Nietypowa relacja z dziewczyną

Cześć wszystkim,

przychodzę do Was z prośbą o poradę w kwestii dziwnego zachowania dziewczyny z którą aktualnie jest w relacji. Cała sprawa zaczyna mi coraz bardziej ciążyć i boleć

Może od początku. Jestem 24- letnim chłopakiem, dosyć wrażliwym i spokojnym  oraz z lekka introwertycznym. Właśnie kończę studia. Niestety nie mam zbyt dużego doświadczenia w związkach i z kobietami.

Jakieś dwa miesiące temu poznałem dziewczynę. Okazało się, że jesteśmy do siebie bardzo podobni, dzielimy wspólne wartości, pasje, poczucie humoru. Zaczęliśmy chodzić na randki. W końcu doszło do momentu kiedy pierwszy raz się pocałowaliśmy (po około 3 tygodniach) i najwyraźniej wtedy zaczęliśmy ze sobą chodzić.

Nadmienię też, że owa dziewczyna jest dosyć konserwatywna, do tego introwertyczna. nigdy nie była też w żadnej relacji z mężczyzną (ma 23 lata). Pewnego dnia zakomunikowała mi swoje obawy. Powiedziała, że boi się bliskości, nigdy tego nie potrafiła. Nie wie też, jak pogodzić swoje konserwatywne zasady z różnymi kwestiami związkowymi (np. z seksualnością). Zgodnie z prawdą odpowiedziałem jej, że jestem cierpliwy i wyrozumiały i nie musimy się nigdzie spieszyć.
Od tamtego czasu minął miesiąc i jej obawy się powtarzają regularnie. Mówi często, że nie wie czy uda jej się być odpowiednią, czy uda jej się zaangażować, że boi się, że nie wyjdzie. Mimo wszystko w jakimś stopniu powoli się do mnie zbliża. Stała się bardziej inicjująca, prawi mi coraz więcej komplementów, jest czulsza i bardziej troskliwa.

Dlatego jestem w całkowitej rozterce. Mam złe doświadczenia w relacji. W poprzednim związku słowa o niepewności co do mnie, stały się wytrychem i zerwano ze mną, co wtedy bardzo przeżyłem. Boję się, że też teraz też tak może być. Z drugiej jednak strony ciężko mi sobie wyobrazić, że ktoś, kto zbliża się do mnie fizycznie i inicjuje ze mną kontakt, patrzy z uczuciem, mówi z tygodnia na tydzień coraz więcej i mówi wszystkim o mnie, chce ze mną zerwać.

Próbuję brać poprawkę na jej doświadczenia, konserwatyzm, strach oraz to że 2 miesiące to faktycznie mało , ale czasami jest mi z tym ciężko i sam przejmuje negatywne myślenie. Bądź co bądź nie jestem herosem i sam nie wiem jak się zachowywać czasami, sam też jestem wrażliwy.

Bardzo zależy mi na tej osobie, dawno nie znalazłem kogoś z kim miałbym taką jedność dusz, z drugiej zaś strony boję się jej słów i tego co może się za nimi kryć. Póki co próbuję być przy niej i akceptować, bo chyba nie mogę zrobić nic innego.

A co Wy byście poradzili?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nietypowa relacja z dziewczyną

Wrzucić na luz i zobaczyć co będzie.
I jej doradziłabym to samo. Za bardzo się spinacie, a to przepis na katastrofę.

3

Lady Loka napisał/a:

Wrzucić na luz i zobaczyć co będzie.
I jej doradziłabym to samo. Za bardzo się spinacie, a to przepis na katastrofę.

Tak jej też wciąż mówię. Że życie nie jest takie poważne i co będzie to będzie, zawsze się trochę ryzykuje. Ale czasami też się czuję przytłoczony

4

Według mnie,  obojgu przyda się terapia. Ty masz przeżycia które rzutuja na związek,  ona pewne  obawy.  Potrzebujecie pomocy specjalisty,  który rozwieje pewne kwestie bo sami sobie z nimi nie radzicie widocznie

5 Ostatnio edytowany przez wieka (2021-12-12 23:42:45)

Ja uważam, że powinniście dużo rozmawiać, nie przewidzisz, jak potoczy się ta znajomość, musisz lepiej ją poznać, ale jak dłużej cały czas będzie miała watpliwości, to powiedz konkretnie niech się zdeklaruje, bo nie się dalej się żyć w takiej "chmurze"...

Jeden chłopak ostatnio tu pisał, że był 4 lata z taką "konserwatywną" i nic dobrego z tego nie wyszło.

6

Baudelaire12 napisał/a:

Cześć wszystkim,

przychodzę do Was z prośbą o poradę w kwestii dziwnego zachowania dziewczyny z którą aktualnie jest w relacji. Cała sprawa zaczyna mi coraz bardziej ciążyć i boleć

Może od początku. Jestem 24- letnim chłopakiem, dosyć wrażliwym i spokojnym  oraz z lekka introwertycznym. Właśnie kończę studia. Niestety nie mam zbyt dużego doświadczenia w związkach i z kobietami.

Jakieś dwa miesiące temu poznałem dziewczynę. Okazało się, że jesteśmy do siebie bardzo podobni, dzielimy wspólne wartości, pasje, poczucie humoru. Zaczęliśmy chodzić na randki. W końcu doszło do momentu kiedy pierwszy raz się pocałowaliśmy (po około 3 tygodniach) i najwyraźniej wtedy zaczęliśmy ze sobą chodzić.

Nadmienię też, że owa dziewczyna jest dosyć konserwatywna, do tego introwertyczna. nigdy nie była też w żadnej relacji z mężczyzną (ma 23 lata). Pewnego dnia zakomunikowała mi swoje obawy. Powiedziała, że boi się bliskości, nigdy tego nie potrafiła. Nie wie też, jak pogodzić swoje konserwatywne zasady z różnymi kwestiami związkowymi (np. z seksualnością). Zgodnie z prawdą odpowiedziałem jej, że jestem cierpliwy i wyrozumiały i nie musimy się nigdzie spieszyć.
Od tamtego czasu minął miesiąc i jej obawy się powtarzają regularnie. Mówi często, że nie wie czy uda jej się być odpowiednią, czy uda jej się zaangażować, że boi się, że nie wyjdzie. Mimo wszystko w jakimś stopniu powoli się do mnie zbliża. Stała się bardziej inicjująca, prawi mi coraz więcej komplementów, jest czulsza i bardziej troskliwa.

Dlatego jestem w całkowitej rozterce. Mam złe doświadczenia w relacji. W poprzednim związku słowa o niepewności co do mnie, stały się wytrychem i zerwano ze mną, co wtedy bardzo przeżyłem. Boję się, że też teraz też tak może być. Z drugiej jednak strony ciężko mi sobie wyobrazić, że ktoś, kto zbliża się do mnie fizycznie i inicjuje ze mną kontakt, patrzy z uczuciem, mówi z tygodnia na tydzień coraz więcej i mówi wszystkim o mnie, chce ze mną zerwać.

Próbuję brać poprawkę na jej doświadczenia, konserwatyzm, strach oraz to że 2 miesiące to faktycznie mało , ale czasami jest mi z tym ciężko i sam przejmuje negatywne myślenie. Bądź co bądź nie jestem herosem i sam nie wiem jak się zachowywać czasami, sam też jestem wrażliwy.

Bardzo zależy mi na tej osobie, dawno nie znalazłem kogoś z kim miałbym taką jedność dusz, z drugiej zaś strony boję się jej słów i tego co może się za nimi kryć. Póki co próbuję być przy niej i akceptować, bo chyba nie mogę zrobić nic innego.

A co Wy byście poradzili?

Będzie cięzko. Jak jesteś wrażliwy i "ciamajda" to na starcie masz -50. Im dalej w las, tym będzie gorzej. Jak ona jest taka delikatna, to potrzebuje u boku "kawałek faceta", który będzie jej imponował i pewnością siebie pociągnie ją za sobą. Niekoniecznie "skurw*syna", ale kogoś z grubszą skórą. Który ma jakieś "obycie". Tak to jest.

Przy każdym porównaniu do innego typa, a tych sytuacji będzie oczywiście pod dostatkiem, Twój wizerunek w jej oczach, będzie coraz bardziej płowiał. A jeśli już teraz jęczy, że nie wie, nie jest pewna, to możesz być pewien, że tylko kwestia czasu jak będzie "odnajdywać siebie". Ona nie mówi o wątpliwościach względem siebie przyjacielu, tylko względem Ciebie.

Musisz się nią zając jak mężczyzna a nie jak jej rówieśnik. Związek to nie jest wzajemne rozbabrywanie i rozpamiętywanie niepewności wyniesionych z domu.

Wyhoduj parę jajek i przestań bredzić o jedności dusz. Tzn tu na forum możesz, ale broń Boże nie przy niej. Kobieta w związku chce mężczyzny a nie psiapsiółki. A już na pewno nie "przyjaciela".

7

nieprawda. ja jej wierze. tez ejstem osba konserwatywna i tez kiedys byl ten pierwszy powazny zwiazek. na twoim miejscu autorze nie bralabym tego zatem do siebie.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Nietypowa relacja z dziewczyną

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024