Dziewczyna na szpilkach za wysoka? Już nie! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Dziewczyna na szpilkach za wysoka? Już nie!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 21 ]

1

Temat: Dziewczyna na szpilkach za wysoka? Już nie!

Właśnie dostałam na swoją skrzynkę mailową reklamę o dosyć wymownym tytule "męskie buty podwyższające". Spam zwykle od razu kasuję, ale przyznam, że tym razem to właśnie tytuł mnie zaciekawił. W treści hasło "Hit tego roku w męskiej modzie. Dziewczyna na szpilkach na wysoka? Już nie!"

Oto w czym tkwi tajemnica:

https://puu.sh/DFdTP/29e7da9504.jpg

Nie będę robić reklamy, więc nie wkleję modeli, które firma oferuje w sprzedaży, ale na podstawie powyższej grafiki wnioskuję, że pod wkładką but posiada coś na kształt ukrytego koturna, którego z zewnątrz zupełnie nie widać, a jego zadaniem jest dodanie panom tych kilka dodatkowych (w sumie siedem) centymetrów.
Co o tym myślicie? Jest to jakieś rozwiązanie na męskie kompleksy czy raczej się nie sprawdzi, a sami panowie nosząc takie obuwie bardziej narażają się na śmieszność niż cokolwiek zyskają?

(źródło grafiki: reklama przesłana przez WP, autor nie jest mi znany)

Zobacz podobne tematy :
Odp: Dziewczyna na szpilkach za wysoka? Już nie!

Gorzej jak przyjdzie co do czego i w sypialni amant będzie musiał zdjąć buty... big_smile

3

I co wtedy właściwie? Będzie śmierdzialo?, Czy, jednak to samo jak wtedy gdy kobieta zdejmie szpile, zdejmie stanik, modelujące gacie/spodnie i zmyje makijaż? Ano właśnie wink.

W życiu bym takich butów nie założył, glany wystarcza jak ktoś chce byc wyższy big_smile.

4

Olinko - Prawdę powiedziawszy to mnie to za bardzo nie dziwi i prawdę powiedziawszy takowe rozwiązanie jest z natury głupie...
Na zachodzie widać stopniową feminizację męskiej mody, więc pewnie niejedno dziwne rozwiązanie jeszcze w najbliższym czasie zobaczymy.

5

Z perspektywy niskiego faceta powiem, że każdy centymetr jest na wagę złota big_smile Ale teraz już jestem za stary na takie sztuczki. Ale 20-kilka lat temu to może bym sobie takie buty sprawił smile

6 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2019-06-13 10:45:57)

Olinko, w ten sposób historia zatoczyła koło :-), bo przecież obcasy wymyślono dla mężczyzn i dopiero później przysposobiły je kobiety.

Myślę, że pomysł z ukrytymi obcasami dla mężczyzn jest tak dobry jak każdy inny. Wiadomo, że jednym się spodoba, innym nie. Nie jest to też propozycja dla wszystkich, bo nie każdy potrzebuje, np. wg danych za 2014 rok wzrost przeciętnej dorosłej Polki wynosił 164,6 cm, natomiast wzrost przeciętnego Polaka analogicznie 177,3, więc nawet jeśli kobieta założy obcasy o średniej wysokości 9-10 cm to i tak jest niższa od przeciętnego mężczyzny, więc męski obcas jest zbędny. Sytuacja ulega zmianie, gdy mamy mężczyznę niższego od przeciętnej lub kobietę wyższą niż średnia. Ale równie dobrze kobieta może zrezygnować z obcasa, albo zdecydować się na niski obcasik.

Nie zmienia to jednak tego, że czasami obcas może mężczyźnie oprócz centymetrów wzrostu dodać pewności siebie i to jest chyba dobry powód, żeby przy niskim wzroście zainwestować w obcasy, gdyż pewność siebie ma odbicie w zachowaniach :-)

7 Ostatnio edytowany przez nudny.trudny (2019-06-13 11:17:33)

haha;) a potem np. zaprosiłbym dziewczynę na jakiś plac zabaw dla dzieci (taki zamykany w galeriach handlowych gdzie chodzi się w samych skarpetkach) i byłoby śmiesznie:D można wtedy powiedzieć: prawda wyszła na jaw:D (gotowy scenariusz do ukrytej prawdy)

8

Ale dlaczego miałbyś ja tam zaprosić? big_smile

9

jest tam dużo fajnych rzeczy do robienia<3 np. zjeżdżalnie, pojemniki z piłeczkami, jakieś labirynty itp. ale najpierw muszę zorientować się w regulaminie, czy jest górna granica wieku odwiedzających:D

10 Ostatnio edytowany przez UżytkownikForum (2019-06-13 12:47:35)

nudny.trudny napisał/a:

haha;) a potem np. zaprosiłbym dziewczynę na jakiś plac zabaw dla dzieci (taki zamykany w galeriach handlowych gdzie chodzi się w samych skarpetkach) i byłoby śmiesznie:D można wtedy powiedzieć: prawda wyszła na jaw:D (gotowy scenariusz do ukrytej prawdy)

big_smile big_smile

Co do butów to przecież widać, że jest obcas. Kobieta, której zależy na wzroście zauważy to od razu i wyśmieje.

11

MagdaLena1111 napisał/a:

Olinko, w ten sposób historia zatoczyła koło :-), bo przecież obcasy wymyślono dla mężczyzn i dopiero później przysposobiły je kobiety.

O tym samym pomyślałam smile. Jeśli jednak sięgniemy do początków, to obcasy nie miały dodawać wzrostu, ale zaczęto je nosić w celach użytkowych, głównie po to, by w czasie jazdy konnej dobrze trzymały nogę w strzemionach. Ba, stały się dobrem luksusowym, a pokazywanie się w takich butach świadczyło o wysokim statusie majątkowym. W ten sam sposób weszły do mody, rzecz jasna męskiej wink.

nudny.trudny napisał/a:

Jest mnóstwo innych sytuacji, kiedy trzeba bądź co najmniej wypada zdjąć buty. Poza tym jeśli nie byłoby to jednorazowe spotkanie, to przecież prawdziwego wzrostu nie da się specjalnie długo ukrywać.

12

Gadka o tym wzroście jak gdyby ktoś HIV miał zamiar ukrywać.

13

Ja raczej porównałabym to do tupeciku, którego zadaniem jest zamaskowanie przerzedzonej czupryny wink. Jedno i drugie wydaje mi się pozbawione sensu, choć istotnie samemu noszącemu w sposób znaczący może poprawić samopoczucie.

14

Mystery_ napisał/a:
nudny.trudny napisał/a:

big_smile big_smile

Co do butów to przecież widać, że jest obcas. Kobieta, której zależy na wzroście zauważy to od razu i wyśmieje.

Właśnie ciekawe czy to widać, bo tak naprawdę to większa część podwyższenia jest schowana w bucie i udaje cholewkę, więc zastanawiam się czy da się to dostrzec.
Bo kobiece buty czasami też mają takie patenty, nawet quasi sportowe buty, co jest dla mnie totalną porażką, ale niektóre kobiety potrafią poruszać się w nich z taką lekkością i gracją, że tego niemal nie widać (chociaż te obcasy mają, jak podejrzewam, więcej niż te 4-5 cm schowane w cholewce męskiego odpowiednika), a niektóre poruszają się w ten sposób, że od razu wzrok leci do stóp, żeby znaleźć źródło tego pokracznego chodu.

15

czekoladazfigami napisał/a:

Gorzej jak przyjdzie co do czego i w sypialni amant będzie musiał zdjąć buty... big_smile

Haha o tym samym pomyślałam... big_smile

16

Rewelacja, kupię sobie, wreszcie zobaczę jak to jest mieć ponad 2 metry wzrostu wink

17

Szkot napisał/a:

Rewelacja, kupię sobie, wreszcie zobaczę jak to jest mieć ponad 2 metry wzrostu wink

Czyli teraz masz jakieś 195 i marzy Ci się, by tych centymetrów było jeszcze więcej? wink Biorąc pod uwagę, że w przypadku takiego wzrostu przyrost 7 cm stanowi w zaokrągleniu tylko 3,6%, to nie wiem czy to taka znacząca różnica. Skoro jednak ma Cię to uszczęśliwić, to nie myśl dwa razy i... kupuj! big_smile

18 Ostatnio edytowany przez misiando (2019-06-27 13:40:26)

Olinka napisał/a:

[...][Czy] panowie nosząc takie obuwie bardziej narażają się na śmieszność niż cokolwiek zyskają?

Analogicznie można zapytać o push-upy i makijaż smile

Widziałem reklamę podobnych butów, i tam mężczyzna niebrzydki przytula ognistą panią w czerwonym. Sugestia - kup nasze buty, będziesz casanova.

shinygirl napisał/a:
czekoladazfigami napisał/a:

Haha o tym samym pomyślałam... big_smile

A panie zdjąć szpilki?
Well, na leżąco jesteśmy tego samego wzrostu. Gorzej, jak pani rozepnie gorset, zdejmie modelującą bieliznę itp, i nagle się wyleje na amanta.

19

Olinka napisał/a:
Szkot napisał/a:

Czyli teraz masz jakieś 195 i marzy Ci się, by tych centymetrów było jeszcze więcej? wink Biorąc pod uwagę, że w przypadku takiego wzrostu przyrost 7 cm stanowi w zaokrągleniu tylko 3,6%, to nie wiem czy to taka znacząca różnica. Skoro jednak ma Cię to uszczęśliwić, to nie myśl dwa razy i... kupuj! big_smile

194cm. To trochę taki żart z mojej strony, może sobie kupię aby czasem wyjść na miasto na imprezę smile pytanie czy robią rozmiar 46..?

misiando napisał/a:

A panie zdjąć szpilki?
Well, na leżąco jesteśmy tego samego wzrostu. Gorzej, jak pani rozepnie gorset, zdejmie modelującą bieliznę itp, i nagle się wyleje na amanta.

Szpilki dodają kobiecie atrakcyjności niekoniecznie przez dodatkowe centymetry, no i zawsze widać jakie są wysokie. A z bielizną to bywa tak że pani się później wstydzi rozebrać w sypialni...

20

Szkot napisał/a:

To trochę taki żart z mojej strony (...)

Nie wiem dlaczego, ale nie zakładałam, że jest inaczej wink.
Z tego co widziałam na stronie sklepu, buty wykonuje się na zamówienie, sądzę zatem, że z rozmiarem 46 nie miałbyś problemu smile

misiando napisał/a:

Gorzej, jak pani rozepnie gorset, zdejmie modelującą bieliznę itp, i nagle się wyleje na amanta.

Nawet nie umiem sobie wyobrazić jak koszmarnie trzeba się w czymś takim czuć. Ja sama nawet zimą nie mogę mieć pod swetrem zwykłej koszulki, o jakichś rajstopach pod spodniami nie wspominając, bo już mi ta 'ciasnota' przeszkadza, a co dopiero na siłę wciskać się w tak okrutnie opinającą, modelującą bieliznę.

21

Jednym słowem zainteresowana big_smile
Napisz co wyjdzie po tym spotkaniu.

Posty [ 21 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Dziewczyna na szpilkach za wysoka? Już nie!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024