"Przeterminowane" - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 47 ]

Temat: "Przeterminowane"

Ostatnio usłyszałam w pociągu rozmowę dwóch mężczyzn tak po 30-tce. Jeden stwierdził, że szuka kobiety na poważnie, ale najlepiej, żeby miała nie więcej niż 27 lat, bo starsza to już średnio nadaje się na kandydatkę na żonę, bo skoro do tej pory jest sama, to coś jest nie tak. Zresztą z młodszą jest większa szansa na dziecko. Drugi się z nim zgodził. Z moich obserwacji wynika, że to zależy od regionu. W dużych miastach nawet kobieta koło 40-tki często ma spore powodzenie, bo ludzie tam później wchodzą w związki. W tych mniejszych faktycznie po 25 r.ż zainteresowanie facetów maleje. To zdanie zarówno moje jak i znajomych, którzy takowe miejsca zamieszkują. A co Wy myślicie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: "Przeterminowane"

Gadanie
Jak jeszcze jacyś miłośnicy czerwonej pigułki to sporo bzdur z ich ust mogło paść.
Kasiulo - akurat rynek matrymonialny jest po Twojej stronie wink

3

wątpię czy gdyby przed nimi postawiono 10 sztuk 30 i 27 latek to by wiedzieli ile która ma lat.
I lepiej by mieli przy sobie zawsze gumki, skoro nie wiedzą do jakiego wieku kobieta jest płodna smile

Myślę, ze większość męzczyzn tak ma, że chca imponować kobiecie i mniemaja że młodszą, nawet o te 5 lat, łatwiej zarządzać smile

4

Ale autorka ma kompleksy tongue Jakiś obcy chłop powiedział coś w pociągu i od razu temat na forum i pierdolamento lol

Ile masz lat? tongue

5 Ostatnio edytowany przez 123qwerty123 (2021-11-28 20:49:28)

kasiula_245 napisał/a:

Ostatnio usłyszałam w pociągu rozmowę dwóch mężczyzn tak po 30-tce. Jeden stwierdził, że szuka kobiety na poważnie, ale najlepiej, żeby miała nie więcej niż 27 lat, bo starsza to już średnio nadaje się na kandydatkę na żonę, bo skoro do tej pory jest sama, to coś jest nie tak.

ci panowie skoro są po 30stce sami to najwidoczniej z nimi też jest coś nie tak big_smile

Poza tym nie każda ma parcie na szkło. To, że kobieta jest sama, może być oznaką dojrzałości - czyli nie pcha się w związek z pierwszym lepszym typem, czuje się dobrze sama ze sobą. Nie szuka potwierdzenia swojej wartości w oczach faceta.

Na tym forum jest wiele wątków typu: kłócimy się codziennie, ale się kochamy. Zdradził mnie, ale nie mogę bez niego żyć. Nie poradzę sobie sama itp. i mimo wielu rad, żeby taki związek zakończyć to i tak te kobiety dalej ciągną związki bez przyszłości mimo, że nie są w nich szczęśliwe. Karmią się nadzieją, że typ się jednak zmieni. Czy to, że taka kobieta jest w związku to wyznacznik "nadawania się na żonę" w takim przypadku? Według mnie żaden

6

Nie ma reguły do niczego, tak jak teraz czasami 15 latki wyglądają jakby miały 25 lat a 35 latki jak 28. Uważam ze zależy to od prywatnych preferencji każdej osoby bo nie dla każdego osiągnieciem życiowym jest wyjście za maź i urodzenie gromadki dzieci.

7 Ostatnio edytowany przez blueangel (2021-11-28 23:29:53)

no ale dopiero teraz to zwauwazylas, ze wola mlodsze? no i z mlodsza faktycznie lepsze warunki do posiadeania dzieci. kolo 40 okej jeszcze moga miec, ale i ryzyko jakis syndromow wyzsza, sily juz nie te itd itp. +czas, zeby zajsc i zdazyc. bo czasem i kilka lat trzeba sie o te dziecko starac. tym bardziej, gdy pierworodka, a do tego juz po 40. +nie wiadomo, czy nie zdazy w miedzyczasie przekwitnac. zadna z nas nie wie, czy menopauza ja zaskoczy w wieku 40, 50 czy 60tki.
co innego, gdy juz sie w zwiazku ejst i dziecko si etrafi, a co innego szukac dopiero potencjalna druga polowka do zakladania rodziny, gdy ten wybor jeszcze jest.

moje wszystkie zwiazki byly z facetami w tym samym wieku. gdy teraz przekroczylam 30 sama wole z 3 lata mlodszych xD a co dopiero faceci xD

8

Lucyfer666 napisał/a:

(...)

Rynek matrymonialny nie jest po niczyjej stronie. Jest nas kobiet i mężczyzn mniej więcej tyle samo. Tylko, że rynek matrymonialny jest out of balance. Kobiety są naoglądane serialów i magazynów i uważają, że to obciach pokazać się z kimś normalnym takim jak pracownikiem centrum logistycznego, monterem instalacji grzewczych czy nawet inżynierem budującym autostrady. Zamiast tego szukają kogoś o urodzie Chrisa Hemswortha, bogactwie Jeffa Bezosa i inteligencji Stevena Hawkinga. Te bardziej zatwardziałe są w stanie szukać nawet grube lata. Niestety czas działa na naszą niekorzyść. Zarówno kobiet jak i mężczyzn. Praw fizyki się nie zmieni ALE w przypadku kobiet czas działa bardziej niekorzystnie niż na nas facetów.

Zakładam się o skrzynkę wódki, że do autorki zalecali się jacyś goście ale nie spełniali jej oczekiwań. Ironiczne jest to że ci bardziej wartościowi faceci nie zasypują gruszek w popiele tylko cały czas szukają swoich połówek i je znajdują. Za jakieś 5 lat autorka obudzi się z ręką w nocniku bo dostrzeże, że będzie musiała obniżyć swoje wymagania dużo poniżej tych dzisiejszych i duuuuuużo duuuuuużo poniżej tych sprzed 10 lat.

Przeczekanie jest faktem i zdarza się dość sporej grupie kobiet.

9

Mietki_Wacek napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:

(...)

Rynek matrymonialny nie jest po niczyjej stronie. Jest nas kobiet i mężczyzn mniej więcej tyle samo. Tylko, że rynek matrymonialny jest out of balance. Kobiety są naoglądane serialów i magazynów i uważają, że to obciach pokazać się z kimś normalnym takim jak pracownikiem centrum logistycznego, monterem instalacji grzewczych czy nawet inżynierem budującym autostrady. Zamiast tego szukają kogoś o urodzie Chrisa Hemswortha, bogactwie Jeffa Bezosa i inteligencji Stevena Hawkinga. Te bardziej zatwardziałe są w stanie szukać nawet grube lata. Niestety czas działa na naszą niekorzyść. Zarówno kobiet jak i mężczyzn. Praw fizyki się nie zmieni ALE w przypadku kobiet czas działa bardziej niekorzystnie niż na nas facetów.

Zakładam się o skrzynkę wódki, że do autorki zalecali się jacyś goście ale nie spełniali jej oczekiwań. Ironiczne jest to że ci bardziej wartościowi faceci nie zasypują gruszek w popiele tylko cały czas szukają swoich połówek i je znajdują. Za jakieś 5 lat autorka obudzi się z ręką w nocniku bo dostrzeże, że będzie musiała obniżyć swoje wymagania dużo poniżej tych dzisiejszych i duuuuuużo duuuuuużo poniżej tych sprzed 10 lat.

tak, tak, bo wy umowilibyscie sie z brzydka xD a kobietom zarzucacie powierzchownosc? hahahhaha

10 Ostatnio edytowany przez Mietki_Wacek (2021-11-29 00:14:07)

blueangel napisał/a:

tak, tak, bo wy umowilibyscie sie z brzydka xD a kobietom zarzucacie powierzchownosc? hahahhaha

Oczywiście, że nigdy nie umówiłem się z brzydką kobietą ale to jakie kobiety mi się podobają stanowczo odbiega od tego jaki typ urody jest promowany przez kreatorów mody, beauty magazines, Hollywood, TVP, TVN itp itd. Niektórzy faceci pewnie powiedzieliby że się umawiałem z brzydkimi kobietami choć mnie się one wszystkie podobały.

BTW. Niektóre dziewczyny moich kumpli też mi się nie podobały ale oczywiście tego nie komentowałem -> nie ma jednego wzorcu urody. Jak jeden facet powie, że kobieta jest brzydka to drugi może powiedzieć że jest bardzo ładna.

11

Autor tych słów zapewne przeczytał porady uwodzicieli w stylu: nie związuj się z kobietą która była kiedyś porzucona, jak była by ok to nikt by jej nie zostawił itd. itp. nie ma się co tym przejmować

Wszystko zależy od jednostki i jej życiowego doświadczenia, ale dla wielu ludzi w mieście rdzeniem życia, który nadaje ton ich zachowaniu jest praca, zanim najdzie ich refleksja że może jednak w życiu jest coś więcej niż zagraniczne wyjazdy i kolejny awans to często już 3x na karku. Inna sprawa że w mieści jest ogromny rynek i można przy przeciętnej urodzie mieć spokojnie kilka randek w miesiącu. Niektórzy się od tego tak uzależniają że ciężko im przerwać. Jak w końcu szukają stagnacji to też wiek goni.

12

Mietki_Wacek napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:

(...)

Skąd wiesz, że będzie musiała obniżyć swoje standardy ? To tylko Twoje domniemanie. Równie dobrze może wreszcie spotkać kogoś kto jest najlepszym kandydatem na męża spośród wszystkich mężczyzn z jakimi dotychczas się umawiała / odrzucała bo dokona tego wybory świadomie, z większym doświadczeniem i lepiej znając siebie co na pewno pomaga w utrzymaniu związku.
To nie jest tak, że kobieta po 30 musi się łapać byle jakich spodni bo czas ucieka i trzeba obniżyć standardy.

13 Ostatnio edytowany przez dfx755 (2021-11-29 23:15:19)

Olaodkota napisał/a:
Mietki_Wacek napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:

(...)

Skąd wiesz, że będzie musiała obniżyć swoje standardy ? To tylko Twoje domniemanie. Równie dobrze może wreszcie spotkać kogoś kto jest najlepszym kandydatem na męża spośród wszystkich mężczyzn z jakimi dotychczas się umawiała / odrzucała bo dokona tego wybory świadomie, z większym doświadczeniem i lepiej znając siebie co na pewno pomaga w utrzymaniu związku.
To nie jest tak, że kobieta po 30 musi się łapać byle jakich spodni bo czas ucieka i trzeba obniżyć standardy.

Mam 34 lata, jako który facet obracała się w towarzystwie mężczyzn różnego kalibru od patoli po facetów za kasą i wyglądałem, pantoflarzy oraz nasłuchał się koleżanek po pijaku i tych, co się żaliły. Różnie to bywa, plus naprawdę dużo kobiet żyje w świecie fantazji i urojeń zwłaszcza te co są młode i facetów mają podanych na tacy smile. Oczywiście jakaś 2/10 znajdzie swojego księcia i wysoko jakościowego faceta (tak samo czasami ktoś trafi 5 w totka, ale statystyki i życie to co innego kobietą brakuję realizmu, a mężczyzną nie bo nie mogą sobie pozwolić na to i często spotykają się z rzeczywistością). Większość mężczyzn "zakochuje się wyglądzie i częściowo w charakterze kobiety, a kobieta w tym, co mężczyzna sobą reprezentuje i jak się prezentuję, wygląd, kasa, charakter, status. U nas statystycznie nie jest źle, jeśli chodzi o związki i wymagania kobiet, ale spójrz na UK czy USA (u nas będzie to samo, już rząd widzi w tych państwach że to problem), gdzie właśnie kobiety oddają się karierze, wyzwolenie seksualne, gdzie ich wymagania z czasem rosną... coraz więcej kobiet zostaje singielkami, coraz więcej samotnymi matkami to nie są bajki, tylko rzeczywistość.

Tak samo koleżanka niech nie myli popularności wśród mężczyzn z chęcią wejścia w związek... żaden facet który chcę zaliczyć nie powie ci prawdy!!!! Plus facet w top 20% prawie żaden nie myśli się ustatkować nie po to ciężko pracował na tym żeby  teraz z tego nie korzystać (siłka, kasa, pozycja społeczna). Zaraz będzie hejt, ALE ILE KOBIET mając 20+ 25+ związało się z przeciętniakiem lub poniżej mają wybór w facetach!?! Czemu ten facet ma się związać z 30 może z 30+ to jest czysty egoizm czy naiwność!!!!

CHCESZ POZNAĆ PRAWDĘ ODWIEDŹ MĘSKIE FORUM I ZADAJ PYTANIE O SAMOTNE MATKI, SINGIELKI 30+ (a nie pytaj się kobiet jak wygląda rzeczywistość i co myślą mężczyźni) są anonimowi, nie chcą zaliczyć, znajdziesz mężczyzn różnego kalibru... tam szukaj odpowiedzi, a nie u kobiet. Osobiście odwiedzam to forum, z nudów czy jako żart bez obrazy (plus za hejt, nie jestem incelem, jeśli chcę potrafię znaleźć kobietę na jedną noc... tylko raz z tego skorzystałem, nie mój styl, ale nie powiem w związku jest do niczego).

Oczywiście nie każdy facet jest beee, tylko tak naprawdę to przeciętniak czy poniżej potrafi docenić kobietę itp., chcę założyć rodzinę, ale większość kobiet nie chcę przeciętniaka lub broń Boże poniżej przeciętnej. Znam kilku wygląd kiepski, ale naprawdę fajni faceci tylko co przeciętni, nudni, ale bez nałogów tylko dla kobiet są bee

14

a kto to jest nudny facet? jak facet nie jest inteligentny to nie jest nudny.
moze być co najwyżej wredny, a to odstrasza
wiec jak koledzy sa nudni to przeciez muszą mieć coś w zamian.

15

Ela210 napisał/a:

a kto to jest nudny facet? jak facet nie jest inteligentny to nie jest nudny.
moze być co najwyżej wredny, a to odstrasza
wiec jak koledzy sa nudni to przeciez muszą mieć coś w zamian.

Wygląd jednego i drugiego 168/167 chudzi jak zapalki patrząc do mojego też niskiego wzrostu 170 cm. Jeden hobby planszówki, książki oraz koncerty drugi elektoronika, książki, modele. Jeden programista "sredni" drugi cnc jeden wynajem i oszczednosci drugi mieszkanie po babci. Kobiety traktuja ich tylko jako koledzy.

16

dfx755 napisał/a:
Olaodkota napisał/a:
Mietki_Wacek napisał/a:

Mam 34 lata, jako który facet obracała się w towarzystwie mężczyzn różnego kalibru od patoli po facetów za kasą i wyglądałem, pantoflarzy oraz nasłuchał się koleżanek po pijaku i tych, co się żaliły. Różnie to bywa, plus naprawdę dużo kobiet żyje w świecie fantazji i urojeń zwłaszcza te co są młode i facetów mają podanych na tacy smile. Oczywiście jakaś 2/10 znajdzie swojego księcia i wysoko jakościowego faceta (tak samo czasami ktoś trafi 5 w totka, ale statystyki i życie to co innego kobietą brakuję realizmu, a mężczyzną nie bo nie mogą sobie pozwolić na to i często spotykają się z rzeczywistością). Większość mężczyzn "zakochuje się wyglądzie i częściowo w charakterze kobiety, a kobieta w tym, co mężczyzna sobą reprezentuje i jak się prezentuję, wygląd, kasa, charakter, status. U nas statystycznie nie jest źle, jeśli chodzi o związki i wymagania kobiet, ale spójrz na UK czy USA (u nas będzie to samo, już rząd widzi w tych państwach że to problem), gdzie właśnie kobiety oddają się karierze, wyzwolenie seksualne, gdzie ich wymagania z czasem rosną... coraz więcej kobiet zostaje singielkami, coraz więcej samotnymi matkami to nie są bajki, tylko rzeczywistość.

Tak samo koleżanka niech nie myli popularności wśród mężczyzn z chęcią wejścia w związek... żaden facet który chcę zaliczyć nie powie ci prawdy!!!! Plus facet w top 20% prawie żaden nie myśli się ustatkować nie po to ciężko pracował na tym żeby  teraz z tego nie korzystać (siłka, kasa, pozycja społeczna). Zaraz będzie hejt, ALE ILE KOBIET mając 20+ 25+ związało się z przeciętniakiem lub poniżej mają wybór w facetach!?! Czemu ten facet ma się związać z 30 może z 30+ to jest czysty egoizm czy naiwność!!!!

CHCESZ POZNAĆ PRAWDĘ ODWIEDŹ MĘSKIE FORUM I ZADAJ PYTANIE O SAMOTNE MATKI, SINGIELKI 30+ (a nie pytaj się kobiet jak wygląda rzeczywistość i co myślą mężczyźni) są anonimowi, nie chcą zaliczyć, znajdziesz mężczyzn różnego kalibru... tam szukaj odpowiedzi, a nie u kobiet. Osobiście odwiedzam to forum, z nudów czy jako żart bez obrazy (plus za hejt, nie jestem incelem, jeśli chcę potrafię znaleźć kobietę na jedną noc... tylko raz z tego skorzystałem, nie mój styl, ale nie powiem w związku jest do niczego).

Oczywiście nie każdy facet jest beee, tylko tak naprawdę to przeciętniak czy poniżej potrafi docenić kobietę itp., chcę założyć rodzinę, ale większość kobiet nie chcę przeciętniaka lub broń Boże poniżej przeciętnej. Znam kilku wygląd kiepski, ale naprawdę fajni faceci tylko co przeciętni, nudni, ale bez nałogów tylko dla kobiet są bee

Krótko, nie słuchać tego co mówią, patrzeć na to co robią i robić swoje. Dotyczy to obu płci. Sorry gregory ale jak bym słuchał tego co mówią kobiety ad księcia z bajki to bym popadł w depresję. Jak chce się z tobą umawiać, jest napięcie seksualne to jest dobrze, jak nie to szkoda marnować swoich zasobów.
I uważam jak ty, tutaj nawet masz nie raz myślenie życzeniowe i życie w pewnej bańce - tylko skąd tyle tematów samotnych kobiet po 30? Prawda jest taka, że peek atrakcyjności kobiet przypada na wiek 18-28 lat powiedzmy. Gdzie mężczyzn raczej na 28-38 (instytut danych z dupy, takie widełki obrałem). Dlatego zasady gry się zmieniają i dlatego wiele kobiet 30, 35+ ma problem ze znalezieniem stałego partnera. Bo wtedy silniejszą stroną staje się facet. I tyle, natura.
Dodam, że uważam że każdy ma prawo mieć oczekiwanie jakie chce, a czy to realne czy nie to już zupełnie inna sprawa.
Zresztą, fajnie się to balansuje wszystko.

17

Ja tylko dodam, ze mężczyzn i kobiet w wieku produkcyjnym nie jest tyle samo. Różnica jest kolosalna i wynosiła jakiś czas temu ze 300 tysiakow bodaj. Mężczyzn jest więcej, dlatego kobiety mają wymagania - bo mogą. Nie dla każdego faceta wystarczy kobiet. Natomiast kobiety 30 - 39 faktycznie jakoś tak ogólnikowo wydają się bardziej przerażające niż te z 2 czy 4 na początku. Kojarzą się z takimi, co to zaraz będą chciały robić dzieci a faceta wybieraja na zasadzie "a niech już będzie ten", oczywiście miłości z tego raczej nie ma. Gdybym miał w ciemno wybierać to już wolałbym 40 niż 32 np.

18

Be. napisał/a:

Ja tylko dodam, ze mężczyzn i kobiet w wieku produkcyjnym nie jest tyle samo. Różnica jest kolosalna i wynosiła jakiś czas temu ze 300 tysiakow bodaj. Mężczyzn jest więcej, dlatego kobiety mają wymagania - bo mogą. Nie dla każdego faceta wystarczy kobiet. Natomiast kobiety 30 - 39 faktycznie jakoś tak ogólnikowo wydają się bardziej przerażające niż te z 2 czy 4 na początku. Kojarzą się z takimi, co to zaraz będą chciały robić dzieci a faceta wybieraja na zasadzie "a niech już będzie ten", oczywiście miłości z tego raczej nie ma. Gdybym miał w ciemno wybierać to już wolałbym 40 niż 32 np.

A to też prawda, dysproporcja jest bardzo duża w wieku młodym, dopiero na starość się to zmienia bo mężczyźni szybciej umierają.
Jako tako wschodnie witaminki to balansują bo ogarnięty młody polak to łakomy kąsek dla nich, a ukrainiec dla polki średnio

19

Co za bzdury. Każdy gada 3 po trzy, bo gdzieś ktoś gadał tak samo.  Tylko żeby gadać, nie ważne czy sensownie. To takie stąpanie po ciemku w życiu, sam człowiek jeszcze nie wie, nie za bardzo rozumie, ale ktoś chyba już zrozumiał, to może to dobra droga. No i statystyki to potwierdzają, Po czym okazuje się, że ta recepta na dobre życie nie zadziałała. Na logikę, czy młode osoby są atrakcyjne z wyglądu? TAK. Czy wygląd zagwarantuje ci dobry związek? NIE. Czy spłodzenie potomstwa zagwarantuje ci dobry związek, NIE? Czy dobry seks zagwarantuje ci dobry związek? NIECzy ogrom związków rozpada się mimo urody, młodego wieku, dzieci, pieniędzy, sukcesów? TAK.Czy mimo młodości, atrakcyjności ludzie są samotni? TAK. Czy są związki przeciętnych i atrakcyjnych ludzi, które są udane? TAK, tez są. Czy są zwiazki gdzie ludzie nie decydują się na dzieci, mimo mozliwości rozrodczych? TAK. Nie ma jednego schematu, na "bajkowe życie".
Czego pragną ludzie po nieudanych związkach. Miłości, spokoju, energii, swobody, czułości, bezpieczeństwa, przyjaźni, bliskości, bycia ważnym dla 2 człowieka, wspólnych celów, albo indywidualności, akceptacji, szacunku, wsparcie, wybaczenie (ale nie przesadne)... bez tych cech, dążenie do wspólnych celów, uroda, dzieci, pieniądze są bezsensowne.
Jedyne na co mamy wpływ to tylko na siebie i to też nie zawsze. Więc by dobrze i mądrze wybrać trzeba poświęcić sobie trochę czasu, by jedynym wyznacznikiem w życiu nie były schematy i co ludzie powiedzą, Bo to jest zgubne. Tylko właściwe podejście do siebie, a dzięki temu do 2 człowieka, to daje szansę, i nadzieję, że wybierzemy człowieka, który nie jest przesadnie zaburzony i przesadnie schematyczny.

20

To w takim razie wszyscy co do jednego są zaburzeni.

21

Be. napisał/a:

To w takim razie wszyscy co do jednego są zaburzeni.

Bo tak jest, tylko albo ktoś coś z tym robi albo uważa, że ktos za niego powinien cos z tym zrobić.

22

zrzutekranu napisał/a:
dfx755 napisał/a:
Olaodkota napisał/a:

Krótko, nie słuchać tego co mówią, patrzeć na to co robią i robić swoje. Dotyczy to obu płci. Sorry gregory ale jak bym słuchał tego co mówią kobiety ad księcia z bajki to bym popadł w depresję. Jak chce się z tobą umawiać, jest napięcie seksualne to jest dobrze, jak nie to szkoda marnować swoich zasobów.
I uważam jak ty, tutaj nawet masz nie raz myślenie życzeniowe i życie w pewnej bańce - tylko skąd tyle tematów samotnych kobiet po 30? Prawda jest taka, że peek atrakcyjności kobiet przypada na wiek 18-28 lat powiedzmy. Gdzie mężczyzn raczej na 28-38 (instytut danych z dupy, takie widełki obrałem). Dlatego zasady gry się zmieniają i dlatego wiele kobiet 30, 35+ ma problem ze znalezieniem stałego partnera. Bo wtedy silniejszą stroną staje się facet. I tyle, natura.
Dodam, że uważam że każdy ma prawo mieć oczekiwanie jakie chce, a czy to realne czy nie to już zupełnie inna sprawa.
Zresztą, fajnie się to balansuje wszystko.

Zawsze też to mówie patrz na czynny nie słowo wtedy zobaczysz  jaka jest różnica między slowami kobiety, a czynami. Jeśli kobieta nie czuje pociagu do ciebie (wygląd, styl bycia jest dosyć uniwersalny dla kobiet),  nie oszukuj się skonczysz jako przyjaciel na posylki. Kobiety często mają zwyczaj że nie lubią uchodzic za "powieszchniowe", ale to zwykła zwierzęca natura skoro nie ma pociagu seksualnego to nic z tego. Facet powie wprost nie pociagasz mnie itp., kobieta powie, ach charakter itp.

23 Ostatnio edytowany przez Bubcia85 (2021-11-30 14:20:33)

Może zadaj sobie pytanie czy chciałabyś być z facetem, który uważa kobiety w pewnym wieku za przeterminowane. Wierz mi, że to specyficzna grupa facetow nie nadająca się do
Poważnych związków. Jakoś nie widzę w swoim otoczeniu (oczywiście wiem, że sa:)) par z dużą różnica wieku, a jeśli takie były to nie były to długie i poważne związki.

Dfx755 po 40 to ze świeczka szukać przystojnych facetow, a biologia też z wami robi swoje i uważam, że na większą niekorzyść. Kobiety może i nie mają już w sobie tej dziewczęcości co w wieku 20lat, ale są przynajmniej zadbane.

24 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-11-30 14:39:07)

Bubcia85 napisał/a:

Może zadaj sobie pytanie czy chciałabyś być z facetem, który uważa kobiety w pewnym wieku za przeterminowane.

Bingo, kochana smile
ja mam 50 i ponieważ niewiele się zmieniłam przez ostatnia dekadę póki co, to właśnie jest to pytanie które sobie zadaję o sens związku nowego w tym momencie i podejscie Pana w sprawie o której napisałaś.
Bo wciąż męzczyzn jakby nie było przywabiam zewnętrznością, chciałoby się myśleć- osobowoscią- ale to niepewne smile
Wiec po co np 35 latce związać sie z facetem który uważa że 40 latki sa przeterminowane, a 50 latce z kimś kto uzna ja za towar do wymiany po 60?

też będziesz miała te 40 czy 60 lat.

Dla mnie facet który żle się przy mnie wyraził na temat wygladu innej kobiety był skreślony: bo to znaczy że choićbyś wygladała teraz jak miss polonia kobieto, to możesz zachorować, stracić na zdrowiu a z tym na urodzie i zestarzec sie jak każdy.

takie same ryzyko jak dla mężczyzny z dużą kasą wiązać się z taką, która na kasę poleci, a jak Ci się powinie noga przeskoczy na lepszy model.

I co ma zrobiź kobieta jak ją jakiś Pan nie pociaga? Na siłę nic nie zrobi.
To ten Pan moze coś zrobić ze sobą. I Vice versa zreszta . I nie chodzi tylko o fizyczność. bo to nie cały seksapil.
Trudno mieć pretensje do człowieka że mu drugi człowiek nie leży.

25

Bubcia85 napisał/a:

Może zadaj sobie pytanie czy chciałabyś być z facetem, który uważa kobiety w pewnym wieku za przeterminowane. Wierz mi, że to specyficzna grupa facetow nie nadająca się do
Poważnych związków. Jakoś nie widzę w swoim otoczeniu (oczywiście wiem, że sa:)) par z dużą różnica wieku, a jeśli takie były to nie były to długie i poważne związki.

Dfx755 po 40 to ze świeczka szukać przystojnych facetow, a biologia też z wami robi swoje i uważam, że na większą niekorzyść. Kobiety może i nie mają już w sobie tej dziewczęcości co w wieku 20lat, ale są przynajmniej zadbane.

Kobiety często myla pojecia przystojny z zadbany. Sorry znam facetów zadbanych którzy nie są przystojni dla większość kobiet niski, bez muskulatury, bez nadwagi. Więc czemu facet nie może mówić o wieku jako o pięknie i jeśli kobieta jest niezadbana to wiek też jej nie pomoże.

26 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-11-30 15:23:39)

kazdy ma swoje kryteria. Moze 30 latek który uznaje 40 latki za stare i vbtrzydkie zmieni zdanie jak sam bedzie miał 40, a moze jak bedzie miał 40 stwierdzi że jego żona co ma 40 jest już stara a oin młody.
ale jak 40 latek uważa 40- latki za stare i zwiąże sie z 30 latką , to duża szansa, że jako 50 latek uznają za starą 40 latkę- tak działa ten mechanizm u niektórych.

A o tym co kto uważa za piękne to de gustibus non est disputantum ..

no i jednak zadbanie każdemu dodaje, a zwłaszcza niepięknemu w zakresie rysów czy sylwetki.
oczywiście sa ludzie tak piękni, że i w worku po ziemniakach będa wyglądać lepiej niż niejeden w garniturze- ale to wyjątki. zwłaszcza w starszym wieku płci obojga. Jest jeszcze wdzięk, którego brak zmniejsza każdą urodę.

27

Mnie zawsze bawiła ta męska pewność siebie big_smile Wyłączcie TV i otwórzcie sobie książkę od biologii, tam łatwo znajdziecie informacje o tym kiedy organizm zaczyna się starzeć. To przekonanie że z młodszą partnerką to spokojnie można mieć dzieci zawsze.... Tylko co potem? Dzieciak się musi użerać 18 lat ze starym dziadem big_smile Serio kobiety chcą właśnie takiej przyszłości dla swoich dzieci?:D

Już nawet nie chce mi się wspominać że przeciętny 40sto latek to ma za sobą jakieś 15 lat siedzenia przed kompem albo w samochodzie po 8h dziennie 5 dni w tygodniu więc panowie nie są wcale tak bezterminowi jak im się wydaje.

28

Ela210 napisał/a:

kazdy ma swoje kryteria. Moze 30 latek który uznaje 40 latki za stare i vbtrzydkie zmieni zdanie jak sam bedzie miał 40, a moze jak bedzie miał 40 stwierdzi że jego żona co ma 40 jest już stara a oin młody.
ale jak 40 latek uważa 40- latki za stare i zwiąże sie z 30 latką , to duża szansa, że jako 50 latek uznają za starą 40 latkę- tak działa ten mechanizm u niektórych.

Jak byłem w szkole średniej, to przyznaję, że niektóre "stare rury" były pociągające i niejeden chłopak do takiej starej wzdychał. Niemniej każdy wiedział, że to "stara baba".
Powyższe dotyczyło mojej pani od rosyjskiego i pani od geografii, które zdaje się w chwili kiedy mnie uczyły były tak ok. 30-tki lol

29

Gdzieś czytałam, że ponoć pod względem seksualnym kobiety powinni wiązać się z młodszymi bo im kobieta starsza tym bardziej jej się chce a z facetami na odwrót. Faceci z młodszymi, bo te nie mają takich "wymagań" i są łatwiejsze w obsłudze.

30

Dfx755 nie mylę przystojności z zadbaniem smile zresztą zadbany i pewny siebie facet (nie mylić z chamstwem) może przebić niejednego przystojnego buca. Mówię o związkach "powaznych".

31 Ostatnio edytowany przez Mietki_Wacek (2021-11-30 21:01:54)

Olaodkota napisał/a:

Może się mylę ale w życiu to jest tak, że jak facet ma 5 jaguarów w garażu, 10 domów w tym jeden nad Lazurowym Wybrzeżu i penthouse w Nowym Jorku to do podkreślenia swojego statusu musi mieć żonę o przynajmniej 20 lat młodszą. Ci którzy mają tylko 2 jaguary i 5 domów w tym jeden nad Bałtykiem chcą mieć żonę o 10 lat młodsza. Nawet byle jaki adwokacina któremu się w życiu powiodło jeśli już się ustatkuje to tylko z kobietą o kilka lat młodszą.

Faceci (szczególnie topowe 5 - 20%) traktują płeć przeciwną tak samo przedmiotowo jak wiele kobiet traktuje mężczyzn. Młodsza żona to nie partner tylko symbol statusu.

Tak więc im kobieta starsza tym bardziej zawęża się jej krąg facetów, którzy mogliby się nią zainteresować a szczególnie już tych którym się powiodło tzn. "wartościowych" bo oni w kryteriach wyszukiwania ustawią takie widełki w które wraz z wiekiem coraz ciężej będzie się załapać.

32

Mietki_Wacek napisał/a:

Może się mylę ale w życiu to jest tak, że jak facet ma 5 jaguarów w garażu, 10 domów w tym jeden nad Lazurowym Wybrzeżu i penthouse w Nowym Jorku to do podkreślenia swojego statusu musi mieć żonę o przynajmniej 20 lat młodszą. Ci którzy mają tylko 2 jaguary i 5 domów w tym jeden nad Bałtykiem chcą mieć żonę o 10 lat młodsza. Nawet byle jaki adwokacina któremu się w życiu powiodło jeśli już się ustatkuje to tylko z kobietą o kilka lat młodszą.

Faceci (szczególnie topowe 5 - 20%) traktują płeć przeciwną tak samo przedmiotowo jak wiele kobiet traktuje mężczyzn. Młodsza żona to nie partner tylko symbol statusu.
....

Z tymi domami i jaguarsmi to masz tylko cześciową racje. Moze facet co ma 2 jaguary chce mieć kobietę 10 lst młodszą a facet co ma 10 jaguarów chce mieć kobiete 20 lat młodszà. Ale i jeden i drugi jest nieszczęśliwi. Bo zarówno facet co zadnego jsguara nie ma jak i facet co ma majątek wartości tysiècy jaguarów - woli mieć rownolatkę. Ci nsjbogstsi - multimilionerzy,  sparzyli sie na kobietach w wieku ich własnych córek, wiedzą ze takie związki nierokują. Podobną wiedze ma takze wiekszosc facetow - czyli ci ktorych na zadnego jsguara nie stac. To tylko noeobogackim uderza szampan go głowy i szukają pięknych i młodych ciał.

33

foggy napisał/a:
Mietki_Wacek napisał/a:

....

Z tymi domami i jaguarsmi to masz tylko cześciową racje. Moze facet co ma 2 jaguary chce mieć kobietę 10 lst młodszą a facet co ma 10 jaguarów chce mieć kobiete 20 lat młodszà. Ale i jeden i drugi jest nieszczęśliwi. Bo zarówno facet co zadnego jsguara nie ma jak i facet co ma majątek wartości tysiècy jaguarów - woli mieć rownolatkę. Ci nsjbogstsi - multimilionerzy,  sparzyli sie na kobietach w wieku ich własnych córek, wiedzą ze takie związki nierokują. Podobną wiedze ma takze wiekszosc facetow - czyli ci ktorych na zadnego jsguara nie stac. To tylko noeobogackim uderza szampan go głowy i szukają pięknych i młodych ciał.

I tak i nie. Młoda i piękna może być i fajna, a taki jaguar man ma możliwości by ją zdobyć, nie demonizujmy pięknych, że lecą na kasę tylko. Kasa, pozycja to możliwości - na rynku matrymonialnym również.
I tak jak młoda piękna tak i przeciętna równolatka może jaguar mana wycyganić.
Grunt, by nie sugerować się tylko wyglądem. Poznać i pozwolić się poznać.

34

Autorka od założenia tematu nie pisnęła słowem i wywołała g*wno burze, gratulacje lol

35

Dzisiaj zmienił się kanon piękna. Faceci co chcą zabłysnąć młodsza wybierają też określony typ dziewczyn. Nie zazdroszczę nikomu, bo taki facet raczej nie jest stały w relacjach, a panna jest niedowartościowana i swój czas i uwagę skupia wyłącznie na wyglądzie, a młodość nie wieczność.

36 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-12-01 12:06:05)

No nie, to jednak niesprawiedliwe byłoby. Nikt nie skupia całej swojej uwagi na wyglądzie.
Są pary z różnicą wielu które naprawdę  do siebie pasują, a nawet jak mężczyzna ma pieniądze A ona jest dlugonogą blondynką to nie znaczy że jest głupia.
Np Izabela Janachowska ma pokolenie starszego męża A tą różnicą wieku chociaż widoczna wcale nie razi.
Razem wyglądają super, jest widać  chemia, mają dziecko.
Oba rozwija swoją karierę o nawet jak jego kasa jej pomogła to cóż z tego?
Nie wiem czy jej mą z uznawał z góry rowiesniczki za przeterminowane czy po prostu Izę spotkał i się zakochał.
Zresztą w tę stronę mieli łatwo.
Gdy słynny Pan grający w filmach akcji ma chyba 8 lat starsza żonę  to budzi to sensację.
A Pierce Brosnan ciągle się musi tłumaczyć że żoną na nadwagę. Taki świat. Ale nikt za nas życia nie przeżyje.

37

Ela210 napisał/a:

No nie, to jednak niesprawiedliwe byłoby. Nikt nie skupia całej swojej uwagi na wyglądzie.
Są pary z różnicą wielu które naprawdę  do siebie pasują, a nawet jak mężczyzna ma pieniądze A ona jest dlugonogą blondynką to nie znaczy że jest głupia.
Np Izabela Janachowska ma pokolenie starszego męża A tą różnicą wieku chociaż widoczna wcale nie razi.
Razem wyglądają super, jest widać  chemia, mają dziecko.
Oba rozwija swoją karierę o nawet jak jego kasa jej pomogła to cóż z tego?
Nie wiem czy jej mą z uznawał z góry rowiesniczki za przeterminowane czy po prostu Izę spotkał i się zakochał.
Zresztą w tę stronę mieli łatwo.
Gdy słynny Pan grający w filmach akcji ma chyba 8 lat starsza żonę  to budzi to sensację.
A Pierce Brosnan ciągle się musi tłumaczyć że żoną na nadwagę. Taki świat. Ale nikt za nas życia nie przeżyje.

Ela210 to że coś ładnie wygląda na obrazku to nie znaczy że tak jest. Nikt nie jest w jej czy jego butach. Poznali się 10lat temu, a wtedy myślę że świat nie był aż tak "zepsuty".

38

że nie wiemy do końca jak jest.
Ale z polgodzinnego wywiadu z parą coś tam wyczytać można.
Np wzajemne relacje.

39 Ostatnio edytowany przez Rumunski_Zolnierz (2021-12-01 23:54:08)

Ja mam 27 lat i dla mnie rówieśniczki są ,,za stare"
Najlepiej to chciałbym mieć kobietę tak z 22-24 lata, taka różnica wieku byłaby idealna, nie wyobrażam sobie spotykać się z kobietą starszą.
Chociaż marzeniem jest związek z kobietą 18-20 lat ale to się nigdy nie stanie. Po pierwsze osoby w tym wieku (faceci również) mają pusto w głowach a do tego taka młoda dziewczyna nawet na mnie nie splunie.

Ale to tylko moje teorie, mi to i tak nie grozi bo już do końca będę kawalerem.

40 Ostatnio edytowany przez Nowe_otwarcie (2021-12-07 07:41:21)

Ela210 napisał/a:

Bingo, kochana smile
ja mam 50 i ponieważ niewiele się zmieniłam przez ostatnia dekadę póki co, to właśnie jest to pytanie które sobie zadaję o sens związku nowego w tym momencie i podejscie Pana w sprawie o której napisałaś.
Bo wciąż męzczyzn jakby nie było przywabiam zewnętrznością, chciałoby się myśleć- osobowoscią- ale to niepewne smile
Wiec po co np 35 latce związać sie z facetem który uważa że 40 latki sa przeterminowane, a 50 latce z kimś kto uzna ja za towar do wymiany po 60?

też będziesz miała te 40 czy 60 lat.

Dla mnie facet który żle się przy mnie wyraził na temat wygladu innej kobiety był skreślony: bo to znaczy że choićbyś wygladała teraz jak miss polonia kobieto, to możesz zachorować, stracić na zdrowiu a z tym na urodzie i zestarzec sie jak każdy.

takie same ryzyko jak dla mężczyzny z dużą kasą wiązać się z taką, która na kasę poleci, a jak Ci się powinie noga przeskoczy na lepszy model.

I co ma zrobiź kobieta jak ją jakiś Pan nie pociaga? Na siłę nic nie zrobi.
To ten Pan moze coś zrobić ze sobą. I Vice versa zreszta . I nie chodzi tylko o fizyczność. bo to nie cały seksapil.
Trudno mieć pretensje do człowieka że mu drugi człowiek nie leży.

Tak się zastanawiałem czemu jesteś na mnie tak nadzwyczajnie cięta, czemu mnie tak nie znosisz i praktycznie w każdym poście dajesz o tym znać. I też mogę powiedzieć: BINGO! Ten post to dokładne wyjaśnienie genezy Twojego nastawienia do mnie.
No tak, dla takiej 50-ki to zbrodnia że facet nieco po 40-ce i do tego nie najgorzej wyglądający (tak zawsze - z pewnymi przerwami gdy nieco przybierałem na wadze - było; zresztą reakcje na portalu randkowym zdają się potwierdzać że młodsze i niebrzydkie też mnie dostrzegają...) może chcieć ładnej trzydziestokilkulatki, a nie kilka lat starszej od siebie i to jeszcze bez oglądania się na wygląd big_smile

41

Nowe_otwarcie napisał/a:

No tak, dla takiej 50-ki to zbrodnia że facet nieco po 40-ce i do tego nie najgorzej wyglądający (tak zawsze - z pewnymi przerwami gdy nieco przybierałem na wadze - było; zresztą reakcje na portalu randkowym zdają się potwierdzać że młodsze i niebrzydkie też mnie dostrzegają...) może chcieć ładnej trzydziestokilkulatki, a nie kilka lat starszej od siebie i to jeszcze bez oglądania się na wygląd big_smile

Mój teść lubi 50-tki i całkiem, całkiem je sobie chwali! Niestety zupełnie nie wiem czemu teść mając lat 70 nie ogląda się za paniami w swoim wieku... sad
Ja też kurczę mając za chwilę lat 49 życzliwym okiem patrzę raczej na przedział wiekowy pań w okolicach 35 lat.

42 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-12-07 14:09:28)

Sorry nie rozumiem co moja wypowiedź ma do Twojego związku gdzie robiłeś u młodszej za plaster- rownie dobrze mógłbyś u starszej i konkluzja moja byłaby ta sama. .
Więc z łaski swojej nie wkładaj mi usta czegoś czego nigdy nie napisalan: że ludzie mogą wiązać się tylko z osobami w swoim wieku. Bo tak NIE UWAZAM.
Jeśli uważasz że byłam na Ciebie cięta to chyba jednak w Twoich tematach zmarnowalam czas po prostu.

43

Snake napisał/a:
Nowe_otwarcie napisał/a:

Mój teść lubi 50-tki i całkiem, całkiem je sobie chwali! Niestety zupełnie nie wiem czemu teść mając lat 70 nie ogląda się za paniami w swoim wieku... sad
Ja też kurczę mając za chwilę lat 49 życzliwym okiem patrzę raczej na przedział wiekowy pań w okolicach 35 lat.

Wiesz Snake, może to właśnie natura za to odpowiada. Przecież właśnie natura jakoś tak zrobiła, że facet zachowuje zdolności rozrodcze w daleko bardziej zaawansowanym wieku niż kobieta i nikt nie wie czemu tak jest... ale tak jest.

44 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-12-07 10:02:57)

Właśnie dlatego pisałam w innym temacie obok że mężczyzna 40 plus który nie ma dzieci nie powinien się wiązać że starszą, nawet jak zdarzyła mu się fascynacją nią bo natura będzie go pchać w tę stronę  by te dzieci mieć.
Tam też jakiś Pan uważał że mam osobiste powody.
Więc jeśli w kazdym z tych tematów mam osobiste sprzeczne powody bo ktoś nie może sobie wyobrazić że można coś neutralnie analizować bez emocji to jest gorzej z poziomem intelektualnym tego forum niż myślałam. 
Tam też Pan uważał że jestem do niego uprzedzona.:D
Przez to forum wątpię w to czy to naprawdę  mężczyźni kierują się logiką. 
Snake jeśli Twój teść w w wieku 70 lat ma wiele wdzięku i lecą na niego Panie 20 lat młodsze  to dobra wiadomość dla Twojej żony: No takie cechy się dziedziczy.
A teść to nie Twoje geny smile.

45 Ostatnio edytowany przez Snake (2021-12-07 10:12:08)

Ela210 napisał/a:

Snake jeśli Twój teść w w wieku 70 lat ma wiele wdzięku i lecą na niego Panie 20 lat młodsze  to dobra wiadomość dla Twojej żony: No takie cechy się dziedziczy.
A teść to nie Twoje geny smile.

Ooo ale wiesz, moja małżonka twierdzi, że mój ojciec był najprzystojniejszym facetem jakiego w życiu widziała, a widziała go kiedy miał lat 53-65. Więc patrząc na geny, a trochę po ojcu mam, jeszcze wszystko przede mną! lol
No i czujesz jakich zajebistych mam synów z takiej mieszanki? Starszy obecnie jest skrzyżowaniem posągowego Dawida, rzymskiego patrycjusza i indiańskiego wodza.
Idąc ostatnim tropem kończy chodzić na basen i zapisuje się na jazdę konną. Basen wyrobił mu już figurę, teraz czas na trochę męskiej rozrywki choć tu mam ostre spięcie z małżonką, która twierdzi, że jazda konna jest dla bab lol
Poniekąd jest to słuszne spostrzeżenie, niekoniecznie wniosek ale taki był też lep dla syna na tą jazdę konną. Mówię mu, patrz ile tam fajnych lasek jeździ!

46

wierzę, że był przystojny, smile ale sam wiesz że seksapil to nie tylko przystojność bo są tacy tylko ciut od diabła ładniejsi i mają magnes.
wykorzystując teścia powodzenie moze jednak wydaj go za jakąś 50 bo jak na starość zrobi się upierdliwy to ona sie nim zajmie smile

47

Ela210 napisał/a:

wierzę, że był przystojny, smile ale sam wiesz że seksapil to nie tylko przystojność bo są tacy tylko ciut od diabła ładniejsi i mają magnes.

W sumie raczej chodziło o męskość, a nie przystojność. Coś z niego emanowało wink W końcu za młodu poderwał moją mamę, a to był kawał laski i do tego ze trzy razy mądrzejszej od mojego kochanego ojca, niech spoczywa w spokoju.

Ela210 napisał/a:

wykorzystując teścia powodzenie moze jednak wydaj go za jakąś 50 bo jak na starość zrobi się upierdliwy to ona sie nim zajmie smile

To nie przejdzie, teść za mądry jest.

Posty [ 47 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024