nie mogę zapomnieć o ex - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » nie mogę zapomnieć o ex

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 19 ]

Temat: nie mogę zapomnieć o ex

Rozstaliśmy się pół roku temu przedtem miesiąc przerwy na który się zgodziłem w tym czasie odpuściłem byłem zdruzgotany co zrobić potem po miesiącu chciałem to naprawić ona powiedziała że mnie nie kocha i chce teraz poznawac nowych ludzi i życzy mi szczęście strasznie mnie to rozbiło bylismy razem 3 lata .. związek mocno emocjolany z mojej i z jej strony tylko ja miałem probelm z okzaywaniem uczuciem zawsze miałem ... ona potrzebowała więcej uwagi niż ja sam choc widywaliśmy się prawie codzinnie do tego sypiliśmy u siebie w każdy weekend wkradła sie rutyna znudzenie brak perpsktywy na przyszlosc tzn ja  zacząłem obierac pewna ścieżkę co chce robic ona nie wiedziala nadal i ją to dobijało ja nie wiedziałem za bardzo jak jej pomóć odpuściłem totalnie nie kontaktuje sie z nią od 5 miesiescy jednak caly czas mysle  ale nie wiem czy to dobry pomysl aby znow sie odezwac... chodze do psychologa od czasu zerwania trochę pomaga ale sam nie wiem czy nie zrobię kroku w tył jesli sie do niej odezwe teraz .. ech podzielcie sie swoimi spostrzeżaniami doświdczeniami

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: nie mogę zapomnieć o ex

Wydaje mi się, że to by był krok w tył, ale może tego tego potrzebujesz. Ta sprawa się skończyła. Teraz to wszystko idealizujesz i się obwiniasz. Jeśli napiszesz do niej, a ona nie będzie zainteresowana to albo będziesz jeszcze bardziej przybity, albo może dojdzie do ciebie, że to naprawdę koniec.

3

Ciężko mi się pogodzić  bo w tym związku to ona bardziej kochała niż ja .. a po rozstaniu proporcja się odwróciła związek był dosyć emocjolany byliśmy przy wszystkich ważnych wydarzeniach w swoim  życiu..
Praktycznie znaliśmy się 6 lat z czego 3 lata związku.. jednak ona jest bardzo wrażliwa j potrzebowała dużo miłości której ja też też końca nie potrafiłem dać.. dk tego jej problemy rodzinne też ciężko czasem było mi to przetrawić.. ale starałem się byc wsparciem na ile się dało  , często dopada mnie nostalgia i samotność w tygodniu praca tk ujdzie jakoś... a weekendy masakra z znajomi kiepsko kontakt ze względu że odcinam się od nich bo ciągną bardziej w dół ..  zostałem sam z rozwala głowa i jest mi trudno nawet po takim czasie...

4 Ostatnio edytowany przez cisza to ja (2021-11-14 12:54:18)

często dopada mnie nostalgia i samotność w tygodniu praca tk ujdzie jakoś... a weekendy masakra z znajomi kiepsko kontakt ze względu że odcinam się od nich bo ciągną bardziej w dół ..  zostałem sam z rozwala głowa i jest mi trudno nawet po takim czasie...

Nie unikaj ludzi, bo samotność idealizuje przeszłość jaka by nie była.
Po prostu tęsknimy za nią, bo lepsze coś, co znamy, od nieznanego i właśnie samotności. W końcu cos się działo, a teraz pustka.
Analizujesz kto kogo bardziej kochał, a przecież tego tak naprawdę nie wiesz.
Możesz jedynie mówić za siebie, bo co w Niej siedziało, wie tylko Ona.
Słowa wiele znaczą, ale najwięcej znaczą czyny.
Dziewczyna jasno określiła swoje stanowisko i to z jej strony jest uczciwe.
Miała czas na przemyślenia i podjęła decyzję.
Myślę, że powinieneś pogodzić się z tym rozstaniem i rozejrzeć za kimś nowym.
Doświadczenia z tego związku pozwolą Tobie, nie popełniać takich samych błędów.

5

Warto sobie usiąść, zrobić na kartce i uczciwie zadać sobie pytania, co mi nie pasowało, co pasowało. Czy na pewno za tym tęsknię, czy czasami to nie jest jakaś projekcja, zaprogramowanego umysłu na szukanie, zalepiania własnych dziur u innych, zarówno u niej jak i u ciebie.
Co ci sugeruje psycholog?

6 Ostatnio edytowany przez jędrek867 (2021-11-14 18:01:24)

Nie unikaj ludzi, bo samotność idealizuje przeszłość jaka by nie była.

Słuszna uwaga i dała mi dziś do myślenia .. ma skłonność do idelizowania przeszłości nawet już nie chodzi o związek ciężko przechodzę zmiany...jakiekolwiek ,hmm ale zbytnio nie mam ludzi wokół siebie znajomi jak mówiłem bardziej ciągną w dół poza jednym kumplem ktrego znam x lat ale przeciez nie będę mu ciągle wchodzić na głowę ma swoje życie ..
Nasz związek był oparty o mówieniu sobie o wszystkim ... zawsze staraliśmy się rozwiązać problemy..  zawsze jendo drugiego wspierało .. jednak tu kolejna sprawa w pewnym momencie przerastało mnie to bo Y chciała abym uzależniał cały wolny czas od niej przez to często się nie dogadywaliśmy.. ja miałem dużo obowiązków poza pracą ona mówiła że to rozuemie jednak po czasie ją to już wkurzało a ja już myślalłem przyszłościowo..  ech teraz po czasie rozumiem że ona czuła się jakby była tylko dodatkiem do mojego życia że widywałem się z nią kiedy mi pasowało takie mam odczucia ale ja i tak poświęcałem dużo czasem moim zdaniem na nasz związek... dla niej to było mało , jednak starałem się dla niej zawsze jak najlepiej ... ale mnie również pewna stagnacja i rutyna zaczeła denrwować sam tez nic z tym nie zrobiłem ona równiez źle się czuła sama ze sobą nie tylko przez związek ale przez przeszłość za moją namową poszla do psychologa później do psychiatry z podejrzeniem depresji.. i tam jej lekarz uświadomił że nie może uzależniac całego szczęscia ode  mnie tak mi powedziała gdy chciała przerwy ja się trochę ucieszyłem że może będzie lepiej będzie bardziej samodzielona widzice jak się skończyło..
Boli mnie to że był ktoś tak blisko a teraz odszedł jakby to nic nie znaczyło.. nie wiem może mam jakieś znikształcone myślenie na temat związku widealizowane i przywiązuję się mocno do ludzi a potem jest dramat jak coś kończy ..

7

ł

Ajko napisał/a:

Warto sobie usiąść, zrobić na kartce i uczciwie zadać sobie pytania, co mi nie pasowało, co pasowało. Czy na pewno za tym tęsknię, czy czasami to nie jest jakaś projekcja, zaprogramowanego umysłu na szukanie, zalepiania własnych dziur u innych, zarówno u niej jak i u ciebie.
Co ci sugeruje psycholog?

Robiłem coś takiego jakoś 2 tygodnie temu miałem odczucia na chłodno że jednak dobrze że to się zakończyło ale tylko przez chwilę potem już wróciła tęsknota,uczucie bezsneu myśli o przyszłości .. o tym zalepieniu własych dziur powiedziała jej psycholog że nie mogę byc jej "łatką" ona też mówiła mi często że ja nie jestem jej piorytetem... i owszem miałem tez wiele innych zajęc ale nie oznaczało toże nie jest dla mnie ważna..
Psycholog powiedziała mi właśnie że mogę sporbowac sie odezwac i bedziemy wiedziec na czym stoimy czy to ma sens ale szczerze i chcialbym i sie boje mam wachania totalnie a jednoczenie codziennie o niej mysle i cierpię podczas psychoterapii psycholog uświadomiła mi również że ja sam jestem wrażliwą osobą i też mam problem z  poczucie własnej wartości ... gdzie ja na ogół tak jak pisałem miałem prbolem z okzywaniem uczuc itd.. a tu jak o tym myślałem potem te te myśli wszytskie przez lata się piętrzyły i nie wiedziałem co z nimi zrobić i odregowywałem złością gniewem i obwnianiem siebie traktowałem się mentalnie jak śmiecia i fizycznie też czasem przez jakies niedoskonałości... dopiero teraz zrozumiałem trochę że sam siebie powienem traktować jak przyjaciela..a nie się katowaać .. wiele zrozumiałem po tej psychoterapii i chodze nadal i wiele teraz czuję że mógłbym naprawić jednak boję się odrzucenia boję się i cierpię ...
dziękuję wszystkim za odzew pod tym postem naprawdę miłeże ktoś obcy się zaintersowałem moimi rozterkami..

8

Jędrek jeśli jesteś gotowy na różne warianty swojej próby odnowienia kontaktu to działaj. Ona przez ten czas, pewnie  tez się zmieniła. W sumie  gdybyście zdecydowali się na powrót, to możliwe, że spotkałaby się dwójka nowych osób. Nawet jeśli nic by z tego nie wyszło to przynajmniej jest satysfakcja, że spróbowałeś, upewnienie się, że z tego nic nie bedzie, albo może jednak będzie.

9

co rozumiesz przez różne próby odnowienia kontaktu ? Też tak myślałem w ten sposób że to jest zupełnie coś innego niż było przynajmniej jeśli chodzi o mnie.. tylko tu też była kwestia ze jeszcze bardziej się załamie jeśli  z negetywnem odbiorem się spotkam... tu wychodzi ta moja wrażliwość cholerna

10

Ale może potrzebujesz właśnie tego kopa, żeby upaść, a później wstać i zamknąć to na wieki wieków ...?

11

jędrek867 napisał/a:

co rozumiesz przez różne próby odnowienia kontaktu ? Też tak myślałem w ten sposób że to jest zupełnie coś innego niż było przynajmniej jeśli chodzi o mnie.. tylko tu też była kwestia ze jeszcze bardziej się załamie jeśli  z negatywnym odbiorem się spotkam... tu wychodzi ta moja wrażliwość cholerna

Miałam na myśli różne scenariusze do próby odnowienia kontaktu. Jeśli się uda to być może miło, jeśli się nie uda to niemiło. Nie obwiniaj się za wrażliwość, każdy się boi, ale nie każdy się odważy mimo strachu. Zadręczasz się tworzeniem w swojej głowie różnych wizji przeszłości i przyszłości. Być może szukasz w tym odpowiedzi i nadziei, ale to złudne. To droga do ciągłego dowalana sobie samemu. Potrzebujesz się dowiedzieć to idź i pogadaj z nią, nawet jak nic z tego nie będzie, to tak jak napisała KoloroweSny, może cię to otrzeźwi z tego samobiczowania.

12

Myślę, że pomysł odzywania się po 5 miesiącach nie jest dobry. Ona w zasadzie wszystko wyjaśniła przy rozstaniu, ze to koniec. Myślę, że rozmowa z nią to będzie dla Ciebie krok w tył. U mnie mija prawie 3 lata od rozstania po ponad 6 letnim związku, wczoraj się dowiedziałem, że jest w ciąży z nowym facetem, już mężem. Nadal boli, zwłaszcza gdy mi przez 6 lat mówiła, że nie chce ślubu ani dzieci. Także moim zdaniem każda forma kontaktu czy informacji jest krokiem w tył.

13

typowy mechanizm idealizowania drugiej strony po rozstaniu, moim zdaniem dobrze się stało, coś nie grało w waszej relacji, dzięki rozstaniu podjąłeś pracę nad sobą i terapie, to co należy dodać to na maksa wychodzenie do ludzi, podejmowanie nowych aktywności, zajęcie czymś głowy, szybko poczujesz różnice i ona już tej pustki nie będzie wypełniać

14

kamiloo86 napisał/a:

typowy mechanizm idealizowania drugiej strony po rozstaniu, moim zdaniem dobrze się stało, coś nie grało w waszej relacji, dzięki rozstaniu podjąłeś pracę nad sobą i terapie, to co należy dodać to na maksa wychodzenie do ludzi, podejmowanie nowych aktywności, zajęcie czymś głowy, szybko poczujesz różnice i ona już tej pustki nie będzie wypełniać

Ale minęło tyle czasu a ja wciąż nie mogę sobie poradzić z tym .. szczerze uważam ze nie ideliazuje bo miała wady jak każdy ale ja też wiele błędów popełniłem i nie dałem jej wytrczajaco uwagi...
Nie wiem jak mam nowych ludzi poznać czuje się wyobcowany z poznawania ludzi .. a nawet nie chce choć jednocznie czuje się samotny ale chyba chce się zaprzyjaźnić z swoją samotnością

15

''Nie wiem jak mam nowych ludzi poznać czuje się wyobcowany z poznawania ludzi .. a nawet nie chce choć jednocznie czuje się samotny ale chyba chce się zaprzyjaźnić z swoją samotnością''

to jest problem a nie była, była wypełniała jedynie te pustkę

16 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2021-11-16 12:27:44)

kamiloo86 napisał/a:

''Nie wiem jak mam nowych ludzi poznać czuje się wyobcowany z poznawania ludzi .. a nawet nie chce choć jednocznie czuje się samotny ale chyba chce się zaprzyjaźnić z swoją samotnością''

Pełna racja.
Co więcej, nadal ma spełniać tę rolę.

Autorze, zastanawiasz się, czy proba nawiązania kontaktu z ex, nie cofnie Cb do tyłu, więc o siebie się martwisz. Ignorujesz fakt, że ona relację z Tb zakończyła i w żaden sposób nie próbuje jej odnowić, bo to Ty potrzebujesz poczuć się lepiej, więc jej oczekiwania masz gdzieś
Nie wiem na co liczysz, że odezwiesz się i ona ucieszy się, rzuci Ci się na szyję i będziecie żyli długo i szczęśliwie? Bardzo wątpię. Raczej uzna to za nagabywanie przez kogoś, kto nie chce zrozumieć, że to koniec.
Czy to sprawi, że poczujesz się lepiej? Nie sądzę. Zatem jeśli nie chcesz uszanować jej decyzji o zakończeniu Waszej relacji, to przynajmniej nie rob tego sobie.

17 Ostatnio edytowany przez jędrek867 (2021-11-16 17:51:05)

MagdaLena1111 napisał/a:
kamiloo86 napisał/a:

Pełna racja.

Autorze, zastanawiasz się, czy proba nawiązania kontaktu z ex, nie cofnie Cb do tyłu, więc o siebie się martwisz. Ignorujesz fakt, że ona relację z Tb zakończyła i w żaden sposób nie próbuje jej odnowić, bo to Ty potrzebujesz poczuć się lepiej, więc jej oczekiwania masz gdzieś
Nie wiem na co liczysz, że odezwiesz się i ona ucieszy się, rzuci Ci się na szyję i będziecie żyli długo i szczęśliwie? Bardzo wątpię. Raczej uzna to za nagabywanie przez kogoś, kto nie chce zrozumieć, że to koniec.
Czy to sprawi, że poczujesz się lepiej? Nie sądzę. Zatem jeśli nie chcesz uszanować jej decyzji o zakończeniu Waszej relacji, to przynajmniej nie rob tego sobie.

Owszem myślę również o sobie masz rację..  ale uważam że oceniasz mnie niesprawiedliwie nie znając też całej historii bo wszystkiego nie da się ująć w poście..  nigdy nie miałem jej zdania gdzieś bo zawsze o nią dbałem i chciałem jak najlepiej więc proszę nie wmawiać takich rzeczy...
Ona zawsze zarzekała się jak mnie kocha i że jest wdzięczna ze spotkała taka osobę jak ja i nawet po pół roku jest to dla jak strzał że to koniec i ona tak o to zakończyła..
Nie oczekuje ze rzuci mi się na szyję ani nic z tych rzeczy które napisałaś/eś
Ale na z pewnością przemyśle to co zostało napisane powyżej

18

rozstanie jest świetnym czasem na rozwój, jeżeli ona tego nie czuję to pozostaje akceptacja, odejść mogła z powodu miliona powodów i niekoniecznie tego co napisałeś
polecam spróbowanie nowych zajęć i rzeczy, sport też pomaga

19

jędrek867 napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:
kamiloo86 napisał/a:

Pełna racja.

Owszem myślę również o sobie masz rację..  ale uważam że oceniasz mnie niesprawiedliwie nie znając też całej historii bo wszystkiego nie da się ująć w poście..  nigdy nie miałem jej zdania gdzieś bo zawsze o nią dbałem i chciałem jak najlepiej więc proszę nie wmawiać takich rzeczy...
Ona zawsze zarzekała się jak mnie kocha i że jest wdzięczna ze spotkała taka osobę jak ja i nawet po pół roku jest to dla jak strzał że to koniec i ona tak o to zakończyła..
Nie oczekuje ze rzuci mi się na szyję ani nic z tych rzeczy które napisałaś/eś
Ale na z pewnością przemyśle to co zostało napisane powyżej

Hm…nie podoba się Tb moja opinia? Trudno, takie życie, że jak prosisz o opinię, to trzeba liczyć się z tym, że otrzymasz różne punkty widzenia ;-)
Moja ocena wynika z tego, co tu napisałeś, a co z tym zrobisz, to już Twoja sprawa.
A nigdzie nie zauważyłam śladu troski z Twojej strony o jej dobrostan. Myślisz, że zakończyła relację z Tb, żeby teraz radośnie podtrzymywać kontakt z Tb? OK, rozumiem, że tęsknisz i czujesz się samotny, więc chcesz załatać pustkę w sobie, ale podchodzisz do tego instrumentalnie, traktując nawiązanie kontaktu z ex jak rodzaj remedium na własne bolączki.

Niemniej, może zamiast chować się za zasłoną przeszłości, lepiej skupić się na tym, co jest tu i teraz. Nic nie jest nam dane raz na zawsze, wszystko płynie. Tamto się skończyło, ale Ty wciąż w tym siedzisz, rozpamiętujesz i nie potrafisz zamknąć drzwi za sobą, a teraz jeszcze chcesz je bardziej otworzyć. Odpowiedz sobie co Cię powstrzymuje, żeby puścić wreszcie klamkę i iść dalej.

Posty [ 19 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » nie mogę zapomnieć o ex

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024