konta nieznanych dziewczyn - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » konta nieznanych dziewczyn

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: konta nieznanych dziewczyn

Cześć wszystkim,
jestem w związku, w którym nie czuje się doceniona. Mój facet lubi skrytykować mój ubiór, chce żebym bardziej o siebie dbała.
Mój facet obserwuje profile dziewczyn, których nie zna. Wiem o tym, bo okazało się, że obserwuje moje dwie znajome. Powiedziałam mu, że się czuje niezręcznie i jest mi smutno, że je obserwuje, mimo że jest ze mną w związku. Na co on odpowiedział, że na instagramie obserwuje się nie tylko osoby, które się zna i obserwuje je, bo są ładne.

Czy przesadzam w tej kwestii? Bardzo mnie te słowa zabolały, bo sama rzadko słyszę jakieś pozytywne słowa od swojego chłopaka odnośnie mojego wyglądu.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: konta nieznanych dziewczyn

Nie powinnaś widzieć, że on te dziewczyny obserwuje, bo dla Waszego związku to nie ma znaczenia. Tymczasem się denerwujesz i obniża to twoje poczucie wartości. On powinien dbać o to, aby Cię tym nie niepokoić.

Wyobraź sobie, że śledzisz jakiś milionerów co pływają na jachtach. I twój chłopak wpada w takie uczucia jak Ty masz. I co powiesz? Pewnie powiesz że to nie szkodzi... i faktycznie nie szkodzi... tylko chłopak tego nie zrozumie, bo wpłynie to na jego poczucie wartości.

Najlepiej skupić się na tym co się dzieje wewnątrz związku, jaka jest wasza relacja, a nie patrzeć kogo on obserwuje na portalu.

Krytyka ubioru -- taka niedelikatna, obniżająca twoją pewność siebie jest szkodzeniem Tobie. Nieempatyczne, atak na Ciebie.

3

Dla mnie większym problem jest to, że to są dziewczyny w jego guście, zawsze ładnie wymalowane, odważnie ubrane. Do tego są to dziewczyny, które mieszkają w okolicy. Dla mnie trochę pokazuje w ten sposób swoje zainteresowanie i ja się czuję jak jakaś nagroda pocieszenia brutalnie pisząc.

4

wiktooriaa napisał/a:

Dla mnie większym problem jest to, że to są dziewczyny w jego guście, zawsze ładnie wymalowane, odważnie ubrane.

DZiewczyny z ekranu takie są...

Do tego są to dziewczyny, które mieszkają w okolicy.

Czyli są bardziej realne niż tylko z ekranu...

Dla mnie trochę pokazuje w ten sposób swoje zainteresowanie i ja się czuję jak jakaś nagroda pocieszenia brutalnie pisząc.

Każdy facet ogląda się za kobietami, każdy widzi kobiety w sieci, w reklamach TV... i jest trudne, aby jego kobieta widząc jak on je ogląda pozostawała całkiem obojętna. Dlatego najlepiej abyś tego nie widziała, bo się tylko niepotrzebnie denerwujesz. Jak z tymi milionerami powyżej.

Przyjaciółka mówiła "Nie jestem zazdrosna, bo każdy ma coś czego nie ma inny człowiek".

Ale może dla Ciebie to tylko takie pocieszenie mało znaczące.

wiktooriaa napisał/a:

Dla mnie większym problem jest to, że to są dziewczyny w jego guście, zawsze ładnie wymalowane, odważnie ubrane. Do tego są to dziewczyny, które mieszkają w okolicy. Dla mnie trochę pokazuje w ten sposób swoje zainteresowanie i ja się czuję jak jakaś nagroda pocieszenia brutalnie pisząc.

To, że oglądamy jakieś osoby z powodów, powiedzmy, estetycznych, nie musi oznaczać, że bylibyśmy zainteresowani tymi osobami jako osobami właśnie. Moim zdaniem, większym problemem tutaj jest to, jak on się do ciebie odnosi.

6

wiktooriaa napisał/a:

A nie myślałaś o tym, żeby faktycznie ładnie się ubrać i lekko pomalować jak się widzicie?
Może on chce, żebyś się postarała na randkę zamiast dżinsów albo dresu?

Albo go rzuć skoro Ci nie pasuje.

7

wiktooriaa napisał/a:

Wiktoria, pomyśl, że to nie jest ważne czy on się ogląda za innymi czy nie, ważne, że tobie to nie pasuje i tym się kieruj.
Trzymać się kogoś, kto cię często krytykuje, to masochizm. On ma inny gust, to niech chwyta te dziewczyny, które mu przypadły do gustu. Miej swoją godność.

8 Ostatnio edytowany przez jjbp (2021-09-04 10:33:42)

Lajkowanie jakichś profili to nie aż taka tragedia, ja sama nawet nie ogarniam co mam polajkowane. Problem w tym że jemu nie pasuje jak Ty wyglądasz. Bez sensu Ci robi te przytyki. Mi też kiedyś facet robił przytyki że mogłabym trochę poćwiczyć itd. Byłam i jestem szczupła, bez nadwagi, no ale jemu podobał się bardziej typ bardzo drobnej i lekko umieśnionej fitnesiary. Wtedy się tym przejmowałam. Z perspektywy czasu dalej nie czaje po co spotykał się z kimś kto nie do końca wstrzelal się w jego gust. Cieszę się za to, że nie zmieniałam tego jak wyglądam dla niego bo nic z moim wyglądem nie było nie tak.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » konta nieznanych dziewczyn

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024