Mam pytanie,mój zakład pracy organizuje wyjazd za granice,ale nie mam ochoty jechac po prostu,ale próbują zmusić na siłe i też tymi metodami "nie pojedziesz to będziemy zwalniać itd"wiec chciałem się zapytać jakie mam prawo w takim razie itd???
Mam pytanie,mój zakład pracy organizuje wyjazd za granice,ale nie mam ochoty jechac po prostu,ale próbują zmusić na siłe i też tymi metodami "nie pojedziesz to będziemy zwalniać itd"wiec chciałem się zapytać jakie mam prawo w takim razie itd???
Ale to jest delegacja albo podroz sluzbowa? Wyjazd na dluzej? Czemu nie chcesz tam jechac?
Pracownik jest obowiązany wykonywać pracę sumiennie i starannie oraz stosować się do poleceń przełożonych, które dotyczą pracy, jeżeli nie są one sprzeczne z przepisami prawa lub umową o pracę.
art. 100 § 1 Kodeksu pracy
Warto zapytac pracodawcy czy jest to polecenie sluzbowe.
Bardziej wygląda mi to na wyjazd integracyjny?
Jak to wygląda Ci? Nie wiesz o jakiego rodzaju to jest wyjazd?
Bardziej wygląda mi to na wyjazd integracyjny?
No ale jak to, to nie wiesz, po co masz jechać?
no wycieczka z firma za granice tzn urlop,bo też jak wyjeżdzamy to podpisujemy wnioski.
no wycieczka z firma za granice tzn urlop,bo też jak wyjeżdzamy to podpisujemy wnioski.
Ale nie dopytałeś, o co chodzi? Do wykorzystania urlopu na taki wyjazd nikt nie moze Cie zmusic. Zaproponuj inną formę integracji po prostu.
A czemu nie chcesz jechać? Nie chcesz się integrować z zespołem czy coś innego?
Jak bym nie miała jakiegoś poważnego problemu z tym to bym pojechała, chociaż nie jestem pewna czy jest w porządku, że trzeba przeznaczyć na to urlop.
Tylko raz byłam na wyjeździe integracyjnym, fajnie było. Może nietypowo bo byl to wyjazd z osobami towarzyszącymi.