Afery mailowa wsparcie rosji w parlamencie UE i lex TVN - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Afery mailowa wsparcie rosji w parlamencie UE i lex TVN

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

1 Ostatnio edytowany przez Socjallibertarianin (2021-07-11 18:22:16)

Temat: Afery mailowa wsparcie rosji w parlamencie UE i lex TVN

Jeśli chodzi o europejską frakcję do której przyłączyła się polska to widzę 3 możliwości z czego jedna moim zdaniem odpada. Ta co odpada oznacza że to forma radykalizacji odpada ponieważ premierem nadal jest Morawiecki a frakcja ta ma mało do gadania. Radykalizacja następuje gdy PIS mocno traci poparcie a to oznacza że boi się tego co jest na taśmach. Jak na razie poparcie tak nie spada. Wiec nie ma to nic wspólnego z wyciekiem e-mailów. Druga możliwość jest taka że PIS był zawsze prorosyjski prowokując działając na zysk Rosji rozłam w UE, bzdurne teorie smoleńskie odwracające uwagę od odszkodowań za Katyń a zrzuty udostępnione przez telegram zostały udostępnione przez wroga wewnątrz PIS. Np Ziobrę który najchętniej rozdarł by Morawieckiego na strzępy dla odmiany Tusk olał Ziobrę gdy mógł go przed TS. Co ku temu tez świadczy ? Mianowicie fakt że metadane zostały osobno zmodyfikowane służby rosyjskie by wstawiły cyrylicę ? I w ogóle to udostępniały zamiast szantażować rząd jak robiły to w Niemczech. Ostatnia możliwość byli to Rosjanie a  PIS boi się tego co ujawnią więc jest już na ich smyczy stąd wstąpienie do antyunijnej prorosyjskiej frakcji Le Pean w UE oraz próba likwidacji TVN24 i będzie jeszcze gorzej. Jeśli macie inne wnioski  piszcie.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Afery mailowa wsparcie rosji w parlamencie UE i lex TVN

Moje wnioski: znowu masa błędów ortograficznych i interpunkcyjnych. wink

3

To że zrzuty ukazały się na Telegramie nie świadczy o powiązaniach z Rosją. Od jakiegoś czasu część ludzi przechodzi na wymieniony komunikator z powodów niechęci do Fb i powiązanych z nim komunikatorów. Fb mocno ingeruje w zamieszczane treści jak i może inwigilować w priv wiadomościach. A to, że akurat Dworczyk miał włam, to myślę że chodzi tu raczej o inną wiedzę. Zresztą włamy miał też Fauczi jak i też EMA. Wspominano o naciskach przy dopuszczaniu szczepionek. Kto za tym stoi, nie chcę sugerować, wolę przyklasnąć, mimo wszystko. Z e mail Dworczyka, jeśli to wszystko jest prawdą, a raczej treść na to wskazuje , wynika jasno, jak często próbowano działać bezprawnie.
Dziś około południa była jakaś debata na TVN, wzburzeni politycy, myślę sobie, a gdzie byliście jak było głosowanie za ustawą Covidową, po jakiej stronie. To już była zakrawa na ludzką wolność. Po drodze przejęcie grupy Press przez Orlen, myśleli, że ich to nie dotknie? Ta władza ma jeden problem, tęskni za PRL, 2 słuszne programy, i zebrania kolektywu smile

4

assassin napisał/a:

I pite chyba było...

5

Snake napisał/a:
assassin napisał/a:

I pite chyba było...

W moich stronach jeszcze jest powiedzenie,, powiedz co brałeś,
niezłego ma kopa "
A jak mam być krytyczny to ktoś może i do mojego wpisu tak się odnieść smile

6 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-07-12 21:26:50)

Przez myśl by mi nie przyszło przepuszczac przez prywatną  pocztę  jakiekolwiek dane z pracy.
Po prostu nie chciałabym za to odpowiadać, a w firmie ktoś inny odpowiada za zabezpieczenie firmowej poczty.
A gość pracuje jako wysoki urzędnik państwowy i mu to uchodzi na sucho.
Nawet mu nie jest wstyd. Ja bym go na ciecia nie przyjęła.

7

Ela210 napisał/a:

Przez myśl by mi nie przyszło przepuszczac przez prywatną  pocztę  jakiekolwiek dane z pracy.
Po prostu nie chciałabym za to odpowiadać, a w firmie ktoś inny odpowiada za zabezpieczenie firmowej poczty.

A ja tam puszczam wink Firmowej nie bardzo lubię, bo ma słabe blokowanie spamu, a informatyk twierdzi, że aby go nie było musiałby nam zablokować pół internetu. Tymczasem prywatna poczta podstawowa bardzo sprawnie wyłapuje spam i odpowiednio traktuje. Oczywiście ta moja podstawowa, bo inne to już nie. Człowiek zresztą już się gubi ile tych adresów pocztowych ma lol Z jednym adresem mam taki kłopot, że nie pamiętam do niego hasła, a jest to adres przypisany do kilku for. Matko, wszystko wypróbowałem z haseł jakie mogłem wpisać. A najlepsze jest pytanie pomocnicze: jak nazywało się twoje ulubione zwierzątko. Wpisywałem wszystkie imiona zwierząt jakie posiadałem ja, rodzice, z bajek, filmów i NIC. Na szczęście na starym komputerze mam zapamiętane hasło więc mogę się tam zalogować, co też zrobiłem i zmieniłem dostępy na nowy adres.

8

Myślę podobnie jak Ela, do firmowych ważnych spraw używam tylko firmowej dedykowanej poczty, która zresztą sprawdza się bardzo dobrze. Informatyk zadbał o to aby nie było żadnego spamu i nie odczuwam żadnych uciążliwości w jej dzialaniu. Na firmowym laptopie mam Firefoxa z ad blockiem i też jest ok. A Dworczyk z tym włamem ośmieszył się, wystarczy przecież znać adres e mail, jak pamiętam już dawno istniał pragram Brutus, pewnie są nowsze i lepsze, do tego tęczowe tablice. Jak ktoś miał trochę wiedzy i czasu to zrobił mu niespodziankę.

9

Morfeusz1 napisał/a:

Myślę podobnie jak Ela, do firmowych ważnych spraw używam tylko firmowej dedykowanej poczty, która zresztą sprawdza się bardzo dobrze. Informatyk zadbał o to aby nie było żadnego spamu i nie odczuwam żadnych uciążliwości w jej dzialaniu. Na firmowym laptopie mam Firefoxa z ad blockiem i też jest ok. A Dworczyk z tym włamem ośmieszył się, wystarczy przecież znać adres e mail, jak pamiętam już dawno istniał pragram Brutus, pewnie są nowsze i lepsze, do tego tęczowe tablice. Jak ktoś miał trochę wiedzy i czasu to zrobił mu niespodziankę.

Ale jemu to zrobili phishing z tego co czytałam, a nie atak brute force. To może udało mu się wymyślić lepsze hasło niż JarekKochamCie. Chociaż kto wie? big_smile

10 Ostatnio edytowany przez Morfeusz1 (2021-07-13 00:16:38)

Może musiał użyć znaków dodatkowych więc hasło brzmialo JarekKochamCie!!!  smile
A co dodatkowo mu zrobili nie wnikam, jakiś zmieszany był, a ja nie nie lubię takich klimatów smile smile

11

Socjallibertarianin napisał/a:

w UE oraz próba likwidacji TVN24 i będzie jeszcze gorzej. Jeśli macie inne wnioski  piszcie.

Ja bym się tu z Ziemkiewiczem zgodził. Szczególnie w kontekście np.; ostatnich wyborów w USA.

Oskarżenia kogoś o pro rosyjskość, wspólne z Putinem rozwalanie Europy, to w ogóle komedia. big_smile Nasza banda czworga jest na to za mała.
Szczególnie, że w konkury stają takie postacie jak Angela Merkel czy Biden. Nordtream2 + proekologiczna likwidacja wydobycia gazu w USA, co przełoży się na lepszą pozycje Putina - brak amerykańskiej konkurencji.
Zapewne Europa świetnie wyjdzie na Niemiecko-Rosyjskim monopolu.

cool

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Afery mailowa wsparcie rosji w parlamencie UE i lex TVN

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024