Mąż nie chce przyznać że ma kochankę - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Mąż nie chce przyznać że ma kochankę

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 28 ]

Temat: Mąż nie chce przyznać że ma kochankę

Jestem w bardzo trudnej sytuacji i chciałabym prosić o wsparcie, pomoc, poradę.
Jesteśmy małżeństwem od 10 lat, mamy 2 dzieci, kredyt na mieszkanie. Od kilku tygodni mąż znacznie zmienił swoje zachowanie. Oddalił się ode mnie, skupia się głównie na sobie, zmienił styl ubierania, wychodzi nie mówiąc gdzie. Nie będzie mi się tłumaczył, nie chce być przeze mnie kontrolowany. Ja poszłam w odstawkę, dzieci też. Kilka razy pytałam co się dzieje, zapewniał, że chce więcej swobody i mnie kontroli. Mówił, że nic się nie dzieje, że musi sobie pewne rzeczy przemyśleć.
Dwa tygodnie temu oswiadcz, że musi się zastanowić czy chce ze mną w ogóle być, że właściwie to w dniu ślubu się zastanawiał ale nie chciał mnie zostawić w ciąży.
Podejrzewam, że kogoś ma, cały czas pilnuje telefonu i wychodzi rozmawiać.
Teraz jest bardzo dla mnie nie miły, nie stara się niczego naprawić, założył sobie swoje konto i będzie przelewał pieniądze wg swojego uznania.
Proszę poradzicie co mam robić. Najchętniej zakończyłaby chora relacje ale on czeka żebym podjęła taką decyzję i chce obarczyć mnie winą za rozpad małżeństwa.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Mąż nie chce przyznać że ma kochankę

Ale co ma naprawiać jeżeli nie pisze Pani co się przez te 10 lat psuło w waszym związku.

3

Mała0383 napisał/a:

(...) Nie będzie mi się tłumaczył, nie chce być przeze mnie kontrolowany. (...)

Krótkie, acz bardzo treściwe zdanie.

4 Ostatnio edytowany przez paslawek (2021-05-30 11:00:13)

Przede wszystkim idź do prawnika ,poznasz swoje prawa ,kwestie majątkowe,sprawy dotyczące alimentów i kontaktów męża z dziećmi.
Pracujesz ?
Czy mąż ma dokąd odejść wkrótce się okaże ,sprawa mieszkania i kredytu bywa skomplikowana.
Raczej ci chyba się nie przyzna dobrowolnie że ma kochankę,jeżeli ją ma ,wygląda że ma jakiś plan.Jak już ciebie nie kocha nie naprawi sie tego .W jego interesie jest widocznie zataić do rozwodu istnienie kochanki ,jeżeli faktycznie zdradza.
Nie masz dowodów zdrady żadnych ,tylko przeczucia,domysły ,jego zachowanie może wskazywać na to że Ciebie zdradza ma romans ,jeżeli chcesz rozwodu z orzeczeniem o jego winie musisz mieć dowody.Będziesz obwiniana przez niego o wiele i prowokowana ,prawdopodobnie.
Twój opis krótki waszych relacji i tego co robi mąż daje powody przypuszczać że jednak on chce odejść ,tak na zimno bez żadnych strat dla siebie ,ma jednak obowiązki dotyczące dzieci.
Schładza i oddala się ,nie proś go ,nie błagaj metoda 34 kroków może Ci się przydać choć niektóre punkty wydawać ci się mogą dziwne.Nie jest to metoda doskonała ,ale wielu pomogła przejść taki okres jak u ciebie.
Dla siebie idź po wsparcie bo bardzo trudny czas emocjonalnie może być przed Tobą.

5

Nie wiem jak Wasze relacje wcześniej wyglądały ale tak na pewno nie powinno być!!! Proponuję podesłać komuś dzieciaki i odbyć z nim szczerą rozmowę - czas nielimitowany, niech powie co mu na duszy leży. (Jak go dobrze znasz, będziesz wiedziała kiedy kręci i kłamie)

10 lat małżeństwa, dwójka dzieci i on teraz zastanawia się czy w ogóle chce z Tobą być - bardzo ciekawe... (szkoda, że wcześniej tego nie powiedział, zanim się pobrał i na świat przyszły dzieci)

A jak wcześniej było ???

6

Wcześniej bywało różnie. Obydwoje mamy bardzo mocne charaktery i często nie mogliśmy dojść do porozumienia. Kłótnie się zdarzały ale bez przesady. Jeszcze miesiąc temu normalnie rozmawialiśmy i mówił że kocha, że nic się nie dzieje.
Trzy lata temu była podobna sytuacja ale wtedy bardzo szybko dostałam sygnał że mąż ma romans, on zapewniał że to tylko koleżanka z pracy i chce jej pomóc bo ma męża sadystę. Tamto trwało kilka tygodni i szybko się skończyło.
Teraz jest dużo gorzej bo nie znam przeciwniczki i nie wiem na co ją stać, i nie wiem co obydwoje planują. Wiem też że mój mąż teraz to nie ten sam człowiek co przez całe nasze małżeństwo.
Jest pod wielkim jej wpływem i wiem, że nastawia go przeciwko mnie. Domyślam się kto to jest, kolejna pokrzywdzona żona, która mąż bił (mają 3 dzieci).
Muszę jakoś przejść przez to mądrze, nie chce robić nic emocjonalnie. Nie chce dać się wykiwać.

7 Ostatnio edytowany przez paslawek (2021-05-30 13:12:25)

https://www.netkobiety.pl/t124708.html prawie taka sama sytuacja tylko Twój mąż to recydywa na to wygląda ,albo z tą samą kombinuje co 3 lata temu albo z inną trudno powiedzieć ,niektóre kobiety "po przejściach",lub sprawiające tylko takie  wrażenie - biedulek "ofiar złych mężów" bardzo.bardzo łatwo uwieść ponieważ są na to gotowe i chętne, zdesperowane, ale to tak zwany temat rzeka.Mąż odkrył pewne mechanizmy i korzysta z nich.Zależy w co chce się wierzyć i w co uciec,mąż "ratownik" kiepska sprawa zachwycony może być swoją fałszywą postawą niestety.

8

No to zmienia postać rzeczy - kolejny jego wyskok!!!
Nie ważne kto by to nie był - on też w to wszedł...
Za pierwszym razem zapewne przepraszał i błagał na kolanach o wybaczenie, a teraz jest twardy i oziębły czyż nie tak ???
Pamiętaj, że on już raz zrobił coś podobnego i wchodząc w to drugi raz z pewnością lepiej się zabezpieczył, abyś go nie zdemaskowała!!!

Bardzo ciężki okres przed Tobą - zastanów się czy jest o co walczyć ??? Masz męża, który z dużym prawdopodobieństwem kolejny raz Cię zdradził, do ilu razy sztuka ???

Nie szkoda życia, zdrowia i nerwów na takiego osobnika ??

Jeżeli podejmiesz walkę to cierpliwość i terapia - z tym, że trzeba liczyć się również z porażką bo np. sprawy poszły już za daleko. A jak kończysz tą sielankę to przede wszystkim zabezpieczyć się, najlepiej ograniczyć z nim kontakt do minimum i zacząć zbierać na niego dowody.

I nie wierz mu w ani jedno słowo, które będzie mówił do Ciebie, bo mogą być to ataki, wyswiska, obrażanie Ciebie itd. oni tak właśnie zagłuszają  swoje zdradzieckie sumienie!!!

Powodzenia!

9

Dziewczyno oszarpiesz się z nim jeszcze nie raz, nawet jak mu ten romans nie wyjdzie.
To 10 lat ale dopiero 10..
Chcesz tak przez kolejne 20?
Zbieraj dowody jak się da. I rozwiedź   się bo Cię nie szanuje i otwarcie olewa jako żonę.

10

Pytanie, czy ten mąż kochankę ma? Ma albo i nie ma.
Jest milion postów jak brak seksu w związku wpływa na jedną czy drugą osobę.

11

Jak najbardziej rozumiem, że między małżonkami może się wypalić, wygasnąć lub nigdy nawet się nie tliło i przyszedł ten moment aby przyznać się do tego.
Lecz to, że ojciec z tego powodu, że nie kocha żony odsuwa się od dzieci to jest skurxxsyństwo.

12 Ostatnio edytowany przez paslawek (2021-05-30 22:44:03)

Roxann napisał/a:

Pytanie, czy ten mąż kochankę ma? Ma albo i nie ma.
Jest milion postów jak brak seksu w związku wpływa na jedną czy drugą osobę.

Myślisz Rox że faceta nagle, cudownie olśniło, ma czegoś dość, dość bo czegoś za mało i mu brak (a czegoś ma za dużo na przykład kontroli jak wyżej)  , lub jest pod wpływem "czarnych pigułek" i różnych ich mieszanek ? być może bardzo opatrznie źle zrozumianych technik/filozofii  wpływania wymuszaniem ,przez radykalną zmianę postawy zachowania, nastawienia itp,teraz na pokaz inwestuje niby w siebie ,chce być samodzielny i niezależny,asertywny ,zmienia styl ubierania się ,bardziej dba o siebie, wzbudza zazdrość żony, udając romans z i w domyśle powodu jej oziębłości,oschłości ,przy takiej ilości informacji to właściwie wszystko możliwe i faktycznie na forum jest sporo tematów załamanych ludzi brakiem seksu,bliskości czułości,gdzie padają porady tego typu
których skutkiem ma być zmiana zachowania partnera partnerki,przyznam Ci się że przeszło mi coś takiego przez myśl czytając Autorkę powiało chłodem jakby ,ale to że facet miał wcześniej epizod z koleżanką jako jej wybawca i ratownik,raczej pozwala mi przypuszczać że powtórka jest bardziej prawdopodobna.No i ta nasilona niechęć, odcinanie się w awersji pretensjach, wyrzutach wypominanie przeszłości sugestia o tym że pomylił się zostając z kobietą w ciąży "honorowo" i z łaski - niedobrze oj niedobrze...

13

Kleoma napisał/a:

Jak najbardziej rozumiem, że między małżonkami może się wypalić, wygasnąć lub nigdy nawet się nie tliło i przyszedł ten moment aby przyznać się do t
Lecz to, że ojciec z tego powodu, że nie kocha żony odsuwa się od dzieci to jest skurxxsyństwo.

Ja nie będę w tej kwestii wypowiadać bo to sprawa pomiędzy dwojgiem ludzi - rodzicami. Ja mam to "szczęście", że związałam z facetem, który ma już dziecko dorosłe. Niemiej i tak dalej on swoich teściów traktuje jak rodzinę a oni go jak "syna". Mo to nie przeszkadza.
Nie chcę źle wypowiadać o 'zostawionych' żonach/matkach ale one często mają zły wpływ na dziecko i nastawiają przeciwko ojcu.

14

Dorośli ludzie, którzy przecież kiedyś tam kochali się i nie potrafią siąść i pogadać w 4 oczy, co im na sercu leży, tylko kombinowanie pod górkę - nigdy nie zrozumiem takiego postępowania!!! (To świadczy tylko o człowieku jaki z niego degenerat)

Olanie dzieci w tym wszystkim - nawet tego nie skomentuje, ale atak na swoją ofiarę, pastwienie się aby tylko uciszyć swoje sumienie to jest dopiero podłość!!!!

Paslawku masz rację facet potrafi, zamiast powiedzieć to woli zmieniać wygląd, dbać o siebie i wywoływać przy tym zazdrość swojej partnerki - typu ja ci pokażę big_smile
Bardzo częste niestety zjawisko...
Pozdrawiam

15 Ostatnio edytowany przez paslawek (2021-05-30 20:02:28)

Artiii napisał/a:

Dorośli ludzie, którzy przecież kiedyś tam kochali się i nie potrafią siąść i pogadać w 4 oczy, co im na sercu leży, tylko kombinowanie pod górkę - nigdy nie zrozumiem takiego postępowania!!! (To świadczy tylko o człowieku jaki z niego degenerat)

Olanie dzieci w tym wszystkim - nawet tego nie skomentuje, ale atak na swoją ofiarę, pastwienie się aby tylko uciszyć swoje sumienie to jest dopiero podłość!!!!

Paslawku masz rację facet potrafi, zamiast powiedzieć to woli zmieniać wygląd, dbać o siebie i wywoływać przy tym zazdrość swojej partnerki - typu ja ci pokażę :D
Bardzo częste niestety zjawisko...
Pozdrawiam

Pozdrawiam również .

Pytanie na które trudno będzie odpowiedzieć jest takie na ile zmiana męża jest dla niego samego,na ile dla kogoś,na pokaz na pozór a na ile przeciwko komuś .
Ludzie faceci i kobiety a przynajmniej niektóre osobniki ,mają albo ciągoty do ratowania ,a chcą żeby ich ratować,Świat romansów to czasem przypomina takie "pogotowie ratunkowe" SOR gdzie są wygłodzone,spragnione dawki emocji osobniki i każdy żeby być obsłużony na pierwszym miejscu symuluje udaje wyolbrzymia swoje dolegliwości - jest taka część romansów. Są też ratownicy zachwyceni tym jaka wdzięczność ich spotyka i jacy są bohaterscy w poświęcaniu się sprawie,a bywa tak że gdzie padlina tam sępy ,padlina zaś wabi sępy.
W tym wszystkim jest też codzienność i tkanka uczuć, marzeń, oczekiwań wiary  kompletnie niebinarna i nie biało czarna.

16

A z tym nowym kontem to o co chodzi?
Nie dokłada się do domowego budżetu? daje mniej i zaczyna ci brakować kasy na dom i dzieci?

17

Z nowym kontem chodzi o to żebym nie wiedziała na co wydaje pieniądze. Ma się dołożyć do wspólnego budżetu ale zobaczymy co z tego wyjdzie.
Tak na prawdę nie wiem w co on gra ze mną, teraz od kilku dni pisze smsy, że wróci o której tam godzinie albo że przyjedzie później z pracy bo coś się stało.
Ja generalnie nie reaguje teraz no to.
Dzięki że wsparcie, wiem, że jeszcze jakiś czas musze uzbroić się w cierpliwość.
Problem głównie polega na tym, że mój mąż jest młodszy o 6 lat i tutaj wychodzi jego niedojrzałość.
Teraz musli, że przyszedł czas na zabawę, a jak mu się znudzi to co mam go przyjąć z otwartymi ramionami? Bez sensu. Ja rozmawiałam z nim nie raz ale to był głównie monolog z mojej strony. Gdyby miał odwagę i choć trochę honoru po prostu powiedziałby, że odchodzi. Ale on czeka jak ja podejmę tą decyzję za niego. Taki oto tchórz.

18 Ostatnio edytowany przez PainIsFinite (2021-05-31 09:32:26)

No gosc ma na 100% kochanke. Zdewaluowal Cie juz. Nie wierzę, ze to sie da naprawic. Bylam w takim miejscu, widzialam dziesiątki tego. Zbieraj dowody na wine by móc wystapic z orzeczeniem plus podziel finanse na pół juz teraz, przelej polowe na konto gdzie on nie ma dostępu. Nie wierz w co mówi, licza sie TYLKO czyny. Trzymaj sie. Tacy goscie nie powinni rodziny zakładać
Doczytałam, ze chce miec osobne konto bys nie wiedziala ze wydaje WASZE wspolne pieniadze na prezenty dla niuni.
Na co Ty czekasz? On po Tobie jak po wycieraczce sie przechadza...Dopoki nie pokazesz mu sily on coraz bardziej bedzie Cie ponizal bo wie, ze może. Musisz postawić wyraźną granice typu poprosic o jego wyprowadzke. Inaczej jestes dla niego tylko ofiara, ktora on ma głęboko gdzies...Walcz o siebie i dzieci dziewczyno. Meza.juz nie masz

19

Mała, wszystko zależy, czy dalej chcesz z nim być. Musisz w głowie ułożyć sobie scenariusze wydarzeń i podjąć decyzję, czy dalej pozwalasz mu na kawalerkę w małżeństwie, czy kończysz związek. Czy jesteś gotowa na zmiany? Bo one nadejdą, czy zostanie, czy odejdzie, ale od Twojej siły zależy, jak to wszystko przetrwasz i ile jesteś w stanie udźwignąć. To nie jest proste wybaczyć i żyć dalej ze zdrajcą, bo zapomnieć nie sposób. Zrób bilans zysków i strat. Policz i zobacz, co Ci wyjdzie, bo to że zdradza już wiesz.
Życzę Ci dużo sił i zdrowia, bo teraz waży się Wasze życie.

20

Joohanna dzięki. Jeszcze pewnie trochę wytrzymam ze względu na dzieci. Nie chce robić nic pochopnie i w emocjach. Ale na pewno nie chce takiego życia, z drugiej strony nie sądzę żeby on wykazał skruchę i chciał rzeczywiście zrobić rachunek sumienia. Z trzeciej strony wyremontowaliśmy dom i nie widzę że będzie chciał z niego zrezygnować. Ciężki orzech do zgryzienia.

21

Pamiętaj, że on już raz Cię zdradził, a to o jeden raz za dużo!!!! Teraz wszystko wskazuje na to, że powrócił do swoich dawnych praktyk...
Obserwuj i nie angażuj się, nawet jakby mu przeszła fascynacja daną osobą, to warto zastanowić sie nad sobą czy dalej brnąć w to!!!!
Na Forum jest masa historii o kolejnych zdradach jak większość dała szansę, a potem była powtórka z rozrywki, a już o podwójnej zdradzie nie wspomnę...
Szanuj siebie !!!!
Gość ewidentnie ma problem ze sobą - stabilnością emocjonalną... czy warto na takiego kogoś marnować swoje dalsze życie ???

22

Mała0383 napisał/a:

Joohanna dzięki. Jeszcze pewnie trochę wytrzymam ze względu na dzieci. Nie chce robić nic pochopnie i w emocjach. Ale na pewno nie chce takiego życia, z drugiej strony nie sądzę żeby on wykazał skruchę i chciał rzeczywiście zrobić rachunek sumienia. Z trzeciej strony wyremontowaliśmy dom i nie widzę że będzie chciał z niego zrezygnować. Ciężki orzech do zgryzienia.

Ale co albo ile znaczy trochę?
Musisz sobie w głowie zrobić plan działania, bo tak to możecie ganiać się do śmierci, tylko po co? Gdy ja poczułam zdradę, to zbierałam dowody. Masę zdrowia mnie to kosztowało, ale nie działałam pochopnie, ponadto miałam sojusznika w dorosłej, a w zasadzie pelnoletniej córce. Kalkulowalam jak Ty, bo nie łatwo rzucić wszystko i iść w świat, trzeba mieć z czym i dokąd.
Weź wszystko sobie podlicz, tym zajmiesz głowę i zbieraj dowody. Bądź krok przed nim, a będzie Ci łatwiej.

23

wyglada na to, ze on juz podjal decyzje. wg niego sie rozstaniecie, stad te drugie konto, olewanie cie. to, ze olal i dzieci tez sie u panow czesto gesto zdarza, gdy znajda nowa spodniczke. niestety pewnie mu tak zostanie juz na stale, nawet po rozwodzie.
teraz musisz sie dowiedziec jak mozesz sie i dzieci zabezpieczyc.

24

Wracam po kilku tygodniach nieobecności. Sytuacja znacznie się rozwinęła. Mąż wyprowadził się do swoich rodziców na początku czerwca. Później bardzo szybko zaczęło się wszystko toczyć. Nie napisałam wcześniej że byłam taka głupia i rok temu zanim wzielismy kredyt na remont domu na 25 lat, przepisałam na niego połowę mojego domu. Od tego momentu bośmy współwłaścicielami  (teraz wiem jaka byłam głupia, ale zaufałam).
Za raz po wyprowadzce zaczął się temat rozmowy, kredytu, alimentów. Jemu bardzo zależy na szybkim rozwodzie i postawił mi warunki. Daje 1000 zł alimentów na 2 dzieci, płaci połowę kredytu i przepisze swoją połowę domu na dzieci. On złoży pozew, nawet go opłaci i będzie po sprawie.
Ja się nie zgodziłam na jego warunki, wtedy się zaczęło. Straszy, że sprzeda swoją połowę domu, że mam go spłacić. Ja się nie daje i złożyłam pozew z orzeczeniem o jego winie. Wspomnę że w tym miesiącu przelał połowę na kredyt a na dzieci 600 zł. Obiecał, że będzie to 1000zl. Żenada.
Już nie daje rady, jestem totalnie zdołowana ta sytuacja.

25 Ostatnio edytowany przez PainIsFinite (2021-07-23 15:35:04)

Prawnik.

26

Jeśli to gardłowa sprawa, to możesz wynająć prywatnego detektywa. Przy sprawach rozwodowych bywa bardzo przydatny.

27

Mała 38 napisał/a:

Wracam po kilku tygodniach nieobecności. Sytuacja znacznie się rozwinęła. Mąż wyprowadził się do swoich rodziców na początku czerwca. Później bardzo szybko zaczęło się wszystko toczyć. Nie napisałam wcześniej że byłam taka głupia i rok temu zanim wzielismy kredyt na remont domu na 25 lat, przepisałam na niego połowę mojego domu. Od tego momentu bośmy współwłaścicielami  (teraz wiem jaka byłam głupia, ale zaufałam).
Za raz po wyprowadzce zaczął się temat rozmowy, kredytu, alimentów. Jemu bardzo zależy na szybkim rozwodzie i postawił mi warunki. Daje 1000 zł alimentów na 2 dzieci, płaci połowę kredytu i przepisze swoją połowę domu na dzieci. On złoży pozew, nawet go opłaci i będzie po sprawie.
Ja się nie zgodziłam na jego warunki, wtedy się zaczęło. Straszy, że sprzeda swoją połowę domu, że mam go spłacić. Ja się nie daje i złożyłam pozew z orzeczeniem o jego winie. Wspomnę że w tym miesiącu przelał połowę na kredyt a na dzieci 600 zł. Obiecał, że będzie to 1000zl. Żenada.
Już nie daje rady, jestem totalnie zdołowana ta sytuacja.

A po co Ci ta walka? Rozwodzisz się, oprócz satysfakcji niczego więcej tym nie osiągniesz.

28

Mira Żmijewska napisał/a:

Jeśli to gardłowa sprawa, to możesz wynająć prywatnego detektywa. Przy sprawach rozwodowych bywa bardzo przydatny.

Popieram. Plus znajdź sobie prawnika. " Gra " się toczy o duże pieniądze i przyszłość dzieci. Na pewno warto zainwestować.

Posty [ 28 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Mąż nie chce przyznać że ma kochankę

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024