Moje problemy ze zdrowiem zaczęły się jak trafiłam do szpitala psychiatrycznego.Nie wiem co się stało z moim organizmem ale po wyjściu ze szpitala psychiatrycznego mój organizm przestał reagować na leki i mam problem z rzuceniem wagi.Od tego jak się zaczęło.Trafiłam do szpitala psychiatrycznego po tym jak uzależniłam się od leków nasennych a konkretnie od leku clonazepam,jadłam go garściami ponieważ inaczej nie mogłam zasnąć.W pewnym momencie moi rodzice wezwali pogotowie,które zabrało mnie na odział psychiatryczny.Spędziłam tam 7 tygodni.Nie wiem co mi podawali,ale przez pierwszy tydzień dostawałam coś w zastrzykach i leki,straciłam mowę po tym i spałam bardzo długo ,po tych problemach,lekarze odstawili lek i zostałam na samych tabletkach.Leki starłam się wypluwać ,jednak na noc brałam aby móc spać,po pewnym czasie (około 5 tygodnia) leki przestały działać i spałam około 2 godziny dziennie.Podczas pobytu w szpitalu przez depresje bardzo dużo jadłam i przytyłam 12 kg.Po pewnym czasie (około 5 tygodniu ) odczuwałam mega przesycenie i zapchanie przestałam jeść niemal całkowicie,przez kolejne 3 tygodnie nic nie schudłam.Po wyjściu ze szpitala myślałam że schudnę bez problemu i będę spać normalnie,jednak myliłam się.Dostałam do domu podobne leki,niestety po tych lekach też nie mogłam spać.Jadłam około 1000 kalorii dziennie i spałam przez około 2h dziennie.Po miesiącu nic się nie zmieniło waga wciąż była ta sama a ja spałam 2 godziny.Postanowiłam pójść do lekarza psychiatry,ponieważ nie mogłam spać wyprosiłam ponownie clonazepam.Niestety nic to nie dało dalej spałam 2 godziny dziennie,próbowałam różnych dawek.Nie wiem co się dzieje z moim organizmem,wygląda na to że przestał reagować na leki i na dietę,podejrzewam że przez te leki które mi podawali mogło to się stać.Nie wiem do jakiego lekarza mam się udać bo nie wiem jaka to choroba.Nie mogę schudnąć ani spać,proszę o waszą pomoc w czym może być problem.
Nie czuję się kompetentna aby wiele doradzać, ale jeśli jesteś pod opieką psychiatry, to z nim bym konsultowała sytuację. Jeśli leki nie działają, to chyba zadaniem lekarza jest znaleźć takie, które będą działały oraz udzielenie pacjentowi informacji. Po niektórych lekach się faktycznie tyje. Nie porzucałabym leczenia, żebyś nie została sama z tym wszystkim.
Zadbaj o higieniczny tryb życia: ruch,zdrowe odżywianie, godziny snu..
3 2021-05-07 22:57:41 Ostatnio edytowany przez Lady Loka (2021-05-07 23:01:18)
Nie potrafię się wypowiedzieć co do snu, doradziłabum tutaj terapię uzależnień i konsultację z psychiatrą.
Natomiast co do chudnięcia, to nie da się schudnąć jedząc dziennie 1000 kcal. Dla przeciętnej kobiety 1600 to jest minimum, żeby organizm funkcjonował normalnie. Tak naprawdę najlepiej dla Ciebie byłoby to skonsultiwać z dietetykiem.
Niestety problemy ze snem i waga bardzo ze sobą korelują. Zmęczony organizm nie będzie bardzo redukował, bo jest w ciągłym obciążeniu. Ciągłe obciążenie nie wpływa dobrze na sen.
Ja spróbowałabym czy przy normalnym jedzeniu tak z 1700-1800kcal dziennie organizm nie zacznie normalnieć. Bo Ty teraz jesteś skrajnie wykończona. Zamiast brać leki, od których jesteś uzależniona, skupiłabum się na wejściu w odpowiedni rytm dla organizmu.
Inną sprawą jest to, że łykasz te leki jak tabletki bez żadnej kontroli. Tam nie chcialaś i brałaś mniej niż powinnaś, teraz sama sobie próbujesz różne dawki i dziwisz się, że to nie działa. Jak nie zaufasz lekarzowi i nie zaczniesz brać takich dawek, jakie lekarz zaleca, konsultując każdorazowo to, czy dawkowanie działa czy nie, to ja nie wróżę sukcesów. W ten sposób tylko rozwalasz sobie organizm jeszcze bardziej, co zresztą sama widzisz, bo kasz tego konsekwencje. Pytanie też, czy brak snu nie jest odpowiedzią organizmu na uzależnienie. Może potrzebujesz detoksu?
Koniecznie skonsultuj się z psychiatrą i powiedz o wszystkich problemach, w tym ze snem i wagą. Źle robiłaś wypluwając leki. Musisz, dla własnego dobra, zaufać psychiatrom. Mózg to normalny organ, który też czasem choruje.
Brak snu może w szybkim czasie doprowadzić do psychozy, wtedy konieczne będzie znowu leczenie szpitalne. Leki mogą powodować zwiększoną wagę, ale odpowiednio dobrane plus odpowiednia dieta spowoduje, że stracisz zbędne kilogramy.
Brak snu to nie odpowiedź na uzależnienie od leku, tylko objaw choroby. Wiem, bo sama przez to przechodziłam.
Myśle aby wykonać badania toksykologiczne co ma na celu wykrycie zatrucia ,które prawdopodobnie wystąpiło w szpitalu podczas odtruwania.Czy macie jescze jakieś pomysły?
Myśle aby wykonać badania toksykologiczne co ma na celu wykrycie zatrucia ,które prawdopodobnie wystąpiło w szpitalu podczas odtruwania.Czy macie jescze jakieś pomysły?
Dostalas juz tutaj pomysly i rady! Skorzystalas z nich?