Kazirodztwo - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Kazirodztwo

Może dla niektórych to obrzydliwe ale tak się w życiu zdarza.  Bronie się przed tym uczuciem ale jest coraz trudniej. Czy jeśli moja babcia i matka mojej miłości były siostrami , to nasz związek jest kazirodczy ?
Przejrzałam już chyba wszystkie możliwe wpisy na różnych forach i nie znalazłam konkretnej odpowiedzi .

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Kazirodztwo

Kazirodztwo to aż nie, bo nie jesteście wstępnymi, zstępnymi ani powinowatymi.
Teoretycznie prawnie też nie ma przeszkód.

Natomiast pytanie, czy to jest racjonalne, bo jesteście raczej dosyć bliskimi kuzynami.

3

Nie są zbyt bliskimi kuzynami. smile

4

szeptem napisał/a:

Nie są zbyt bliskimi kuzynami. smile

No jak nie? Bardziej bliższymi byliby tylko, gdyby tam nie było przeskoku matka-babcia. Ale to i tak jedt dosyć blisko.

5

Prawie najbliższe możliwe pokrewieństwo. Kazirodztwo oczywiście de facto i de jure.

6

Zwrotka napisał/a:

Prawie najbliższe możliwe pokrewieństwo. Kazirodztwo oczywiście de facto i de jure.

Kazirodztwo jest jezeli osoby sa wstepnymi, zstepnymi lub powinowatymi.
Oni nie sa.
Oni nawet prawnie moga wziac slub.

7 Ostatnio edytowany przez 123qwerty123 (2021-04-22 08:23:34)

Ślub kościelny - W Kodeksie Prawa Kanonicznego istnieje zakaz zawierania małżeństw pomiędzy krewnymi w linii prostej oraz pomiędzy krewnymi do czwartego stopnia w linii bocznej włącznie.

Babcia wybranka autorki i prababcia autorki to ta sama osoba, więc jest pokrewieństwo w linii bocznej. Tylko nie wiem teraz jak te stopnie liczyć, babcia to trzeci stopień a prababcia czwarty? Jeśli Ci zależy na ,ślubie kościelnym to zapytaj jakiegoś księdza.

Ślub cywilny - W świetle Kodeksu Rodzinnego i Opiekuńczego, nie mogą zawrzeć ze sobą małżeństwa krewni w linii prostej (czyli tak samo jak w prawie kanonicznym) oraz rodzeństwo, czyli krewni w II stopniu linii bocznej.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024