Nowa znajomość - prośba o opinię - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Nowa znajomość - prośba o opinię

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 24 ]

1

Temat: Nowa znajomość - prośba o opinię

Dwa tygodnie temu poznałem na jednym z portali randkowych dziewczynę. Po kilku dniach pisania intensywnego spotkaliśmy się na żywo. Spotkanie wg mnie przebiegło pomyślnie, trwało ono 4 godziny i przez cały czas rozmawialiśmy. Żadne z nas nie było spięte i atmosfera była luźna. Odniosłem wrażenie, że jest kobietą bardzo ostrożną i  powiedziała, że powoli chce rozwijać znajomość. Po spotkaniu pozwoliła żebym odwiózł ją do domu, chociaż od samego początku mówiła, że wróci komunikacją miejską. Chociaż, gdy wsiadła do samochodu,  to jej nastrój zdecydowanie się zmienił. Pytałem, czy wszystko ok, odpowiedziała że tak, ale widać było, że się obawia czegoś. Następnego dnia, gdy o to zapytałem, przyznała, że nie zna mnie i wsiadając do auta miała obawy, że będąc w aucie mam przewagę, nie jest to miejsce publiczne, a prawie mnie nie zna. Na szczęście w trakcie podróży załagodziłem sytuację rozmową i bezpiecznie podwiozłem ją pod dom.

Po spotkaniu kontakt nie zanikł. Dalej pisaliśmy codziennie po kilka godzin do późnych godzin nocnych, przykładowo do 3 rano, kiedy o 6 wstawaliśmy do pracy. Przeszliśmy z portalu na inny komunikator, dzięki czemu zaczęliśmy wysyłać do siebie zdjęcia, filmiki itp. Rozmowy cały czas były na tym samym poziomie zaangażowania. Planowaliśmy drugie spotkanie jednak okazało się, że nie zaliczyła jednego egzaminu i będzie musiała napisać poprawę w weekend kiedy mieliśmy się spotkać. Ustaliliśmy, że ona będzie się uczyć, więc ja przez ten czas będę milczał. Oczywiście nie daliśmy rady milczeć i w dniu egzaminu pisaliśmy znowu przed i po jej egzaminie. Planowaliśmy spotkanie w tym tygodniu, jednak okazało się, że zachorowała i dostała L4. Spotkanie w takich warunkach raczej nie wchodzi w grę, tym bardziej, że znamy się raptem dwa tygodnie. Te dwa przełożone spotkania trochę mnie zastanowiły, jednak nie mam powodów żeby jej nie wierzyć, ponieważ takie sytuacje się zgadzają, chociaż to był taki lekki znak zapytania. Nie szukam dziury w całym, ponieważ rozmawialiśmy na różne tematy i odniosłem wrażenie, że nie prowadzi gry. Były mniej poważne zabawne, ale również te bardziej poważne jak np. to że chcąc zbudować jej zaufanie opowiadałem jej, o tym jakie błędy popełniłem w życiu, nawet raz myślałem, że z powodu jednego który miał miejsce gdy miałem 18 lat zakończy znajomość, jednak ja wolałem jej to powiedzieć i od początku budować coś będąc w 100% szczerym (nie chodzi o dziecko, czy żonę). Były również tematy  potencjalnej poważniejszej relacji, o tym jak planujemy przyszłość i życie. Moje wrażenie jest takie, że wszystko idzie w dobrym kierunku, ona też była zainteresowana, jej zachowanie o tym świadczyło. Oczywiście na początku zaznaczyłem, że interesuje mnie jako potencjalna partnerka i relacja poważniejsza niż zwykłe koleżeństwo. Przez ostatnie dni odniosłem też wrażenie jakby dynamika trochę się zwiększyła, ona to potwierdziła wczoraj i napisała, że nie lubi takiego czegoś i zaraz szybko się wycofa. Jednak potem rozmawialiśmy już standardowo.  Jednym z tematów na które rozmawialiśmy były jej włosy. Te włosy też będą pośrednim powodem mojego pytania, ale do rzeczy. Jest szczęśliwą posiadaczką długich blond włosów, a ja mam słabość do blondynek, nie będę kłamał tak mam i mózgu nie oszukam

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nowa znajomość - prośba o opinię

No i co z tymi włosami ?

3

Misinx napisał/a:

No i co z tymi włosami ?

Farbowane? wink

4

Misinx napisał/a:

No i co z tymi włosami ?

pewnie ucięty wątek przez portal. Zauważyłam że ucinane są wątki, błąd techniczny czy coś?

5

kochanie123 napisał/a:
Misinx napisał/a:

No i co z tymi włosami ?

pewnie ucięty wątek przez portal. Zauważyłam że ucinane są wątki, błąd techniczny czy coś?

Może włosy ucięte ?

6

Ucięło wątek.

Ona o tym wie, dlatego też wysyła mi zdjęcia czy filmiki na których widać te włosy. Wczoraj podczas takiej jednej rozmowy wysłała mi taki filmik, ja bez zastanowienia zrobiłem screen w telefonie. Następnie narysowałem serca na tych włosach i strzałki  i chciałem jej to wysłać. Miało być słodko i uroczo  a wyszło jak wyszło. Ona zauważyła, że zrobiłem screen i bardzo się zdenerwowała. Zapytała dlaczego to zrobiłem, napisała żebym tego nie robił, zrzut ekranu gdzie widać, że takie zrzut zrobiłem i napisała że nic mi więcej nie wyśle. Ja oczywiście wyjaśniłem po co, zaraz skasowałem te zdjęcia, wysłałem jej potwierdzenie, że skasowałem i przeprosiłem, ponieważ nie pomyślałem że może ją to zdenerwować. Od tamtej pory milczy, napisałem dwie wiadomości wczoraj jednak odczytuje i milczy. Zapytałem wprost ponieważ taki jestem, że bezpośrednio mówię, czy mam z jej życia zniknąć. Wyświetliła i nie odpowiedziała. Jako typowy ISTJ, chociaż ciężką pracą doszedłem do momentu, że nie widać tego, że jestem introwertykiem, zacząłem wszystko rozmyślać. Czy takie coś mogło być powodem, żeby przerwać tak znajomość? Zastanawiam się, czy odczekać i znowu napisać, czy odpuścić. Żeby była jasność, jak nie chce odpuścić, bo mi zależy na rozwoju tej znajomości, tym bardziej że chwilę wcześniej zanim wydarzyła się ta opisywana sytuacja, sama napisała mi, że lubi ze mną rozmawiać. Zdaję sobie natomiast sprawę z tego, że nie mam wpływu na to co ona czuje i myśli. Życie mnie nauczyło, że rzeczy na które nie ma się wpływu trzeba znieść choćby nie wiadomo co to by było. Dodatkowo wiem, że jest chora, mieszka sama, chciałbym napisać żeby dowiedzieć się czy nie potrzebuje pomocy, może to dziwne, bo znam ją raptem dwa tygodnie, ale martwię się o nią, jednak nie chce żeby odebrała to jako narzucanie się. Będę wdzięczny za każdą odpowiedź.

7 Ostatnio edytowany przez kochanie123 (2021-04-21 14:09:04)

Nie za szybko się zaangażowałeś? Jak będziesz jej nadskakiwał to ona wejdzie ci na głowę.A jeśli można wiedzieć, na co ona choruje?

8

kochanie123 napisał/a:

Nie za szybko się zaangażowałeś? Jak będziesz jej nadskakiwał to ona wejdzie ci na głowę.A jeśli można wiedzieć, na co ona choruje?

To że się zaangażowałem to racja, widzę po tym jak reaguje na to. Ale to nie jest tak, że ja nadskakuje, żyje jak wcześniej z niczego dla niej nie zrezygnowałem, ona o tym wie. Jedyne co się zmieniło to, że piszemy ze sobą. Dodatkowo sama wykazywała inicjatywę, ponieważ dorabiam jako wykładowca i pisała mi o studentkach, że pewnie tam są blondynki, że ja mam słabość, a ona nie lubi się dzielić. Zakładam, że nie była to z jej strony gra, choć jeżeli gra to może być i tak, ale nie wydaje mi się.  Co do choroby to pisała, że zatoki, gorączka i ból głowy, infekcja jakaś, ale nie chciałem być wścibski i pytać dokładniej.

9

kch87 napisał/a:

(...) Zapytała dlaczego to zrobiłem, napisała żebym tego nie robił, zrzut ekranu gdzie widać, że takie zrzut zrobiłem i napisała że nic mi więcej nie wyśle. Ja oczywiście wyjaśniłem po co, zaraz skasowałem te zdjęcia, wysłałem jej potwierdzenie, że skasowałem i przeprosiłem, ponieważ nie pomyślałem że może ją to zdenerwować. Od tamtej pory milczy, napisałem dwie wiadomości wczoraj jednak odczytuje i milczy.

Znasz historie jej relacji damsko-męskich? Bo może pomyślała, że rozsyłasz screeny np. kumplom i sobie jej kosztem używacie, śmiejecie czy coś? Może została kiedyś ośmieszona, wykorzystana, oszukana i stąd taka reakcja na te screeny. A, że nieufna, ostrożna a i chyba niezbyt pewna siebie (ostatni Twój post) to nie potrafi w inny sposób tego załatwić, niż ucieczką i schowaniem się w sobie zamiast skonfrontować to z Tobą? Jest jakaś opcja na taki scenariusz?

10

Trudno powiedzieć z boku, o co dokładnie tej dziewczynie chodzi i dlaczego się zdenerwowała. W samym screenie nie ma nic złego czy niestosownego, chyba że ona przesłała ci filmik nie dlatego by pokazać siebie tylko jakąś sytuację, a Ty od razy zacząłeś od screenu jej włosów. Tak jakby zawartość filmiku nie miała znaczenia. Wiedząc, że masz na tym punkcie bzika mogła poczuć potraktowana przedmiotowo, a nawet zniesmaczona.

11

Za dużo myślisz człowieku - to tylko 2 tygodnie! Olej to i zajmij się czymś innym, jak będzie chciała to się odezwie. Jeżeli za takie pierdoły panna ma się obrażać, lepiej od razu skończyć wątpliwą znajomość. Chociaż na moje niekoniecznie jesteś jedyną opcją dla niej;)

12

Zgadzam się z Rita. Też pomyślałam, że dziewczyna napewno nie raz mogła zostać zraniona, stąd nadmierna ostrożność. Wiem po sobie, dlatego nawet rozumiem jej zachowania. Dlatego należy z taką osobą postępować ostrożnie, bo z racji złych doświadczeń pewne zachowania mogą jej się np.zle skojarzyć, stąd ucieczka, strach przed kolejnym rozczarowaniem. Być może ona nawet nie chce się przyznać że została zraniona. Nie załamuj się, przejdzie jej. Jeśli poczuła do siebie coś silnego, to w końcu jej przejdzie. Tylko bądź taktowny następnym razem smile

13

kochanie123 napisał/a:

Zgadzam się z Rita. Też pomyślałam, że dziewczyna napewno nie raz mogła zostać zraniona, stąd nadmierna ostrożność. Wiem po sobie, dlatego nawet rozumiem jej zachowania. Dlatego należy z taką osobą postępować ostrożnie, bo z racji złych doświadczeń pewne zachowania mogą jej się np.zle skojarzyć, stąd ucieczka, strach przed kolejnym rozczarowaniem. Być może ona nawet nie chce się przyznać że została zraniona. Nie załamuj się, przejdzie jej. Jeśli poczuła do siebie coś silnego, to w końcu jej przejdzie. Tylko bądź taktowny następnym razem smile

Nawet niekoniecznie zraniona, dziewczyna może być naturalnie nieufna względem obcych i może zakładać że obcy facet chce ją wykorzystać. Typ nieufny, trudno oswajalny. Swego czasu (opisywałem to w innym wątku) spotykałem się z taką i któregoś razu zrobiłem jej zdjęcie; efektem była od razu zacięta mina i słowa: "mówiłam ci wyraźnie, że nie życzę sobie żebyś mi robił zdjęcia" i mimo takiej reakcji relacja zaszła później na etap łóżkowy. Po prostu są takie które mają pie...olca na punkcie robienia masy zdjęć i umieszczania ich beztrosko gdziekolwiek i są nieufne, dbające mocno o prywatność, które facet musi długo przekonywać że ma wobec nich szczere zamiary.

14

O, to ja bym sobie mogła przybić z Twoją byłą piąteczkę.

15

Szczerze ja też bym nie chciała żeby (co jak co nadal) obcy facet robił mi zdjęcia albo je screenował. Nie rozumiem natomiast dlaczego wywołało to aż taką lawinę, pokazałeś jej że usunąłeś i chyba powiedziałeś że więcej tak nie zrobisz. Dziwne.

Inna sprawa to wydajesz się baaardzo wkręcony jak na 2 tyg. Jest szansa że ją to wystraszy.

16

Bardzo dziękuje wszystkim za odpowiedzi. Temat do zamknięcia. Dostałem wiadomość, że mi nie ufa i nie chce kontynuować znajomosci. Odczekam tydzień i napisze ponownie, a wtedy jak nic z tego odpuszczę całkowicie. Mam jeszcze drugi pomysł, ale myślę, że wtedy wyjdę na desperata, chce kupić kosz kwiatów na przenosiny, a potem zniknąć z jej życia, tak jak tego chce.

17

Ten pomysł jest bardzo dobry, ale pomiń kosz kwiatów.
W takiej sytuacji byłoby to bardzo niestosowne.

18

Odpuść. Z tego nic nie będzie.

Trafiłeś na dziewczynę, która bardzo łatwo się zraża do innych osób i chyba szuka ideału. Niestety, ten typ tak ma tzn. jedno źle wypowiedziane zdanie na początku znajomości, jeden niewłaściwy gest, czar pryska i następuje blokada. To jest przykre bo widać, że się starałeś i bardzo Ci zależało, ale niestety rzeczywistość jest jaka jest. Poza tym chyba jest też tak jak wskazywali przedmówcy tzn. ona prawdopodobnie pisze również z innymi potencjalnymi kandydatami do związku więc wygląda na to, że odpadłeś z rywalizacji i chyba rzeczywiście nic z tego nie będzie.

20

Bardzo dziwne zachowanie. Gdyby faktycznie była taka ostrożna, to by nie wsiadła do samochodu po pierwszym spotkaniu. Nie wysyłałaby Tobie filmów i zdjęć. Gdybyś był jedną z opcji, to nie miałaby czasu na pisanie do 3. nad ranem.
Nie mam pojęcia, co to za typ.
Przeprosiny i kwiaty ? Nie mam przekonania. Nie chciałabym być z kimś, obok kogo trzeba chodzić na paluszkach.

21

Co do tego, że mogła pisać z kimś innym, to jestem pewny, że pisała ponieważ skoro ma profil randkowy to az tak naiwny nie jestem, żeby uwierzyć w to ze nagle przestała z niego korzystać. Ja owszem przestałem, ale nie dlatego, że chciała tego, a zwyczajnie nie potrafię się skupić na pisaniu z więcej niż jedną osobą. Wolę się skupić na jednej rozmowie. Ale wczoraj wieczorem zostałem zdezorientowany, stwierdziłem że nie będę myślał tylko z kimś bym porozmawiał. Mam trochę par wiec stwierdziłem ze do kogoś napisze. Wchodzę na profil informacja, że dostałem polubienie, patrzę a to jej profil, zdziwiłem się. Pomyślałem, że pewnie dała plusa żeby sprawdzić co zrobię. Wiec napisałem do niej ze widzę ze polubiła mój profil odwzajemnienie to, a jak chce niech skasuje parę. Nie odpisała, wtedy. Para jest do chwili obecnej. Odpisała kilka godzin później, do tego się nie odniosła, ale napisała, wiadomość w której napisała coś w stylu ze jak przypadkiem się spotkamy to „żebym ją szanował tak jak ona mnie” lekko mówiąc zdenerwowałem się, ponieważ poczułem się obrażony. Odebrałem to tak jakby myślała, że grałem przed nią i teraz nagle zacznę zachowywać inaczej i nie będę jej szanował. Grzecznie dałem jej do zrozumienia, że nie wiem kogo wcześniej spotkała na swojej drodze, że mogła tak o mnie pomyśleć, ale tutaj się pomyliła, ja taki nie jestem. Dziwne to wszytko, ale wrzuciłem na luz. Odczekam tydzień. Napisze do niej wiadomość, nie zmieni zdania dam sobie definitywnie spokój.

22

Dziwne to wszystko. Jak dorosły cżłowiek wysyła swój wizerunek do internetu, to musi mieć świadomość, że ktoś może to pobrać, nagrać, zmienić, zrobić zdjęcie, gdzieś zamieścić. Ale widać dziewczyna ma jakiś problem z zaufaniem, czegoś się boi - i z tym już nic nie zrobisz. Nie wiem, jak musiałbyś być nieskazitelny, żeby zdobyć jej zaufanie, podejrzewam, że jest to niemożliwe w jej stanie psychicznym.

23

Tak jak pisałem tak zrobiłem. Tylko nie wytrzymałem do wtorku, a napisałem do niej w ubiegły piatek. Odpisała zdawkowo, jedna dwie wiadomości. W sobotę wysłałem jej wiadomość, a wtedy coś pękło. Sama zaczęła nowe tematy i tak pisaliśmy cały dzień. W niedzielę to samo. Pod wieczór miała pojawił się problem w którym mogłem jej pomóc, więc ustalilismy że się spotkamy. Rozmawialiśmy potem do 3 rano. Rozmawialiśmy wtedy o tej sytuacji i okazało się, że kiedyś miała nieprzyjemną sytuację dlatego tak zareagowała. Wymieniliśy się telefonami. Od tamtej pory praktycznie codziennie ze sobą rozmawiamy przez 4-5 h. Ja wrzuciłem na luz, ponieważ wcześniej było zbyt szybko. Co bedzie dalej zobaczymy. Czasami sam nie wiem co mam myśleć, ponieważ dostaję subtelne znaki zainteresowania czymś więcej z jej strony, jednak cały czas widzę, jest bardzo ostrożna. Czas pokaże czy coś z tego wyjdzie, bądź nie.

24

Czyli tak jak wraz z kochanie123 myślałyśmy smile Fajnie, że udało się sprawę wyjaśnić. Powodzenia w takim razie.

Posty [ 24 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Nowa znajomość - prośba o opinię

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024