jak udowodnić oszustwo szefa - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: jak udowodnić oszustwo szefa

Cześć,
Ogólnie sytuacja wygląda tak, pracuje w żłobku który działa na dofinansowaniach UE, pracowałam na pół etatu oficjalnie (nieoficjalnie na 3/4 a, ogólnie pracowałam cały etat... tyle ze szef płacił tylko 3/4) dzisaj szef mi zaproponował mi oficjalnie pełen etat(bo Unia wymaga 2 pracowników zatrudnionych na cały etat, a wcześniejszy pracownik poszeł na Macierzyńskie) Tyle że kończy mi się umowa pod koniec kwietnia i planuje uciec z tego mordoru, podpisaliśmy umowę na cały etat niby wszystko okej, ale szef przyszedł do mnie po 1h i powiedział, ze mi tylko zależy na kasie, że on tu stara się jak najlepiej dla mnie poswieca się i tak dalej (ja mu zbieam faktury żeby mógł sobie odliczyć z podatku lub jeżdę na zakupy o których on zapomniał, ale nie ważne...) i wymyslił sobie, żę skoro za 22 dni kończę współpracę (a mogłam mu nie mówić, ) to mam mu oddać z wypłaty połowe kasy... inaczej opisze mnie źle na świadectwie pracy... gdzie mam to zgłosić jak udowownić? inspekcja pracy i sanepid ochodzi bo on ma znajomośći i jak przychodza to wypiją kawę i odchodzą...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: jak udowodnić oszustwo szefa

https://www.netkobiety.pl/t125415.html

moze Twoja dziewczyna sobie zalozy wlasne konto? big_smile

ale co on ma wpisac na to swiadectwo pracy? Bo ja niezbyt rozumiem. Swiadectwo pracy to nie rekomendacja. To wykaz dni wolnych wybranych i inne tego typu rzeczy. Nie przejmowalabym sie jakos za bardzo. I teraz nie rozumiem czemu masz oddawac kase i nie rozumiem po co podpisana umowa, skoro chcesz stamtad odejsc.

3

Lady Loka napisał/a:

ale co on ma wpisac na to swiadectwo pracy? Bo ja niezbyt rozumiem. Swiadectwo pracy to nie rekomendacja. To wykaz dni wolnych wybranych i inne tego typu rzeczy. Nie przejmowalabym sie jakos za bardzo. I teraz nie rozumiem czemu masz oddawac kase i nie rozumiem po co podpisana umowa, skoro chcesz stamtad odejsc.

Heh będę już pisał w moim imieniu...

hmm no też tak mówię, a Ona się uparła na to świadectwo, co chwilę jest z nim udręka... Bo moja dzwiewczyna chciała ukończyć tam staż i mieć na swiadectwie pracy jakieś doświadczenie, żeby łatwiej znaleźc inną pracę, a ten robi jej pranie mózgu i zawsze wychodzi na tą gorszą, po prostu miesza ją z błotem... i nie tylko ją...  chciałbym zgłosić to gdzieś wyżej, bo żłobek też jest zrobiony tak, że jak skończy się umowa z UE to ten żłobek zamieni się w dom mieszkalny (kostka brukowa przed mieszkaniem, marmurowe schody płytki zamist wykładziy itd ... czyli całkiem nie przystosowany dla dzieci). Podpisała umowę bo jej kazał (umawialiśmy się z nią wcześniej aby wzięla umowę do domu) ale ten zrobił jej takie pranie mózgu że pod presją podpisała, oczywiśćie na umowie jest tylko zmiana ilośći godzin pracy, reszta czyli koniec umowy zostaje taka sama czyli do końca kwietnia

4

nobody4b napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Heh będę już pisał w moim imieniu...

hmm no też tak mówię, a Ona się uparła na to świadectwo, co chwilę jest z nim udręka... Bo moja dzwiewczyna chciała ukończyć tam staż i mieć na swiadectwie pracy jakieś doświadczenie, żeby łatwiej znaleźc inną pracę, a ten robi jej pranie mózgu i zawsze wychodzi na tą gorszą, po prostu miesza ją z błotem... i nie tylko ją...  chciałbym zgłosić to gdzieś wyżej, bo żłobek też jest zrobiony tak, że jak skończy się umowa z UE to ten żłobek zamieni się w dom mieszkalny (kostka brukowa przed mieszkaniem, marmurowe schody płytki zamist wykładziy itd ... czyli całkiem nie przystosowany dla dzieci). Podpisała umowę bo jej kazał (umawialiśmy się z nią wcześniej aby wzięla umowę do domu) ale ten zrobił jej takie pranie mózgu że pod presją podpisała, oczywiśćie na umowie jest tylko zmiana ilośći godzin pracy, reszta czyli koniec umowy zostaje taka sama czyli do końca kwietnia

Ja bym nie zgłaszała. Natomiast jeżeli coś faktycznie pojawi się na świadectwie pracy, to wtedy bym reagowała.

5

Jeden problem = jeden wątek. Mówi o tym wyraźnie nasz regulamin.
Kontynuuj dyskusję w poprzednim temacie i zapoznaj się ponownie z naszymi zasadami.
Wszystkie sprawy związane z szefem Twojej dziewczyny możemy omawiać w jednym wątku, nie potrzebujemy co tydzień nowego.
Moderator IsaBella77

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024