Jeżeli miałbyś wskazać jedną rzecz, która najbardziej przeszkadza ci w twoim rozwoju osobistym, to co by to było?
2 2021-03-27 13:01:58 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2021-03-27 13:02:18)
Tzw. prokrastynacja, a dawniej zbytnie przejmowanie się opinią innych, słuchanie gadania pt. "To nie dla ciebie, ty się do tego nie nadajesz".
Zawsze mówię synowi, żeby szukał, sprawdzał, próbował i sam się przekonywał, co mu w życiu odpowiada.
Jeżeli miałbyś wskazać jedną rzecz, która najbardziej przeszkadza ci w twoim rozwoju osobistym, to co by to było?
Za bardzo się w niektóre rzeczy angażuję i przez to szybko się wypalam. Nie potrafię sama sobie powiedzieć, kiedy jest dość, kiedy powinnam ustąpić i odejść, a potem jest źle, bo ja źle się czuję, jestem wypalona, smutna i napełniona toksycznymi emocjami.
Widzę to po sobie w pracy, widzę na forum i widziałam w różnych działaniach, w które angażowałam się prywatnie.
Ciągle się tego uczę, ale to potwornie trudne, bo ja z natury jestem bardzo energiczna, najchętniej angażowałabym się we wszystko, ale też krytykę tego co robię odbieram bardzo personalnie.
U mnie to brak czasu.
W życiu ważne są jeszcze inne rzeczy i trzeba ten czas rozdzielać ;-)
"muszę wypaść idealnie" oraz przejmowanie się, czy ktoś źle mnie nie odebrał, nie tak jakbym chciała i tu mam na myśli odbiór moich słów.