Czy powinnam się martwić? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Czy powinnam się martwić?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Czy powinnam się martwić?

Hej wszystkim, potrzebuję małej rady.
Jestem w związku od jakichś 2 lat i wiadomo na przestrzeni tego czasu zdarzały się małe kłótnie, ale zwykle szybko się kończyły i na ogół było bardzo dobrze i też świetnie dogadywałam się z chłopakiem.
Chciałabym jednak wspomnieć o jedej sytuacji, która do dziś nie daje mi spokoju. Już jakiś czas temu mój partner wpadł na pomysł zażartować z byłej dziewczyny i na fb napisał do niej z jakiegoś innego konta i tam z nią flirtował. No dowiedziałam się o tym od niego i chciałam zobaczyć tą konwersję (na ile on sobie pozwolił pisząc z nią) jednak on nie chciał pokazać mi tych wiadomości, a kiedy chciałam jakoś o tym porozmawiać od razu mówił, że to był tylko żart na ex i żebym się nie przejmowała.
Ostatnio też zdarzyła się dziwna sytuacja, kiedy on pokazywał mi coś w telefonie i zobaczyłam w galerii zdjęcia dziewczyny, która kiedyś mu się podobała. Nie ukrywam trochę mnie to zmartwiło. Naprawdę nigdy nie byłam zazdrosna i zawsze ufałam chłopakowi, ale teraz poczułam taki wewnętrzny niespokój spowodowany tymi sytuacjami. Nie chcę zwierzać się przyjaciołom, bo chciałabym bardziej obiektywną opinię: czy to ja za bardzo wariuję w tym momencie i nie powinnam się martwić czy coś rzeczywiście jest na rzeczy? sad Wiem, że to może wydawać się głupie ale ja już sama nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy powinnam się martwić?

Czy coś jest na rzeczy, to wie tylko Twój chłopak. Dla mnie ta sytuacja wygląda dziwnie. Albo chłopak faktycznie próbował trollować swoją byłą, co moim zdaniem jest objawem skrajnej niedojrzałości i nie wiem czego... Nudy w życiu? Albo wymyślił najbardziej absurdalną wymówkę do tego, żeby na boku z kimś pokręcić. Ani jedna, ani druga opcja nie wydaje się być fajna i mówiąc szczerze, nie wiem, która byłaby bardziej zniechęcająca. O ile w samym kontakcie z ex dla mnie nie ma nic zdrożnego (pod warunkiem, że partner zachowuje transparentność i nie ukrywa się z tym po kątach), o tyle w tej sytuacji wygląda to dziwnie. Ile wy macie lat?

3

A on utrzymuje kontakt z tą byłą dziewczyną?

4

Chciałabym jednak wspomnieć o jedej sytuacji, która do dziś nie daje mi spokoju. Już jakiś czas temu mój partner wpadł na pomysł zażartować z byłej dziewczyny i na fb napisał do niej z jakiegoś innego konta i tam z nią flirtował.

Ile Twój luby ma lat? Zachowuje się jak gimnazjalista, który ma siano w głowie.

5

Intuicja dobrze Ci podpowiada, jego zachowanie z tego co piszesz daje podstawy do niepokoju, wg mnie trollowanie dla jaj byłej ex jest poniżej poziomu.
Zachowuje się jak idiota i wszystko wskazuje na to, że raczej lojalny nie jest. Przykro mi.

6 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2021-03-05 14:32:21)

No cóż, oboje mamy po 22 lata a jego zachowanie faktycznie czasem jest bardzo niedojrzałe. Szkoda mi tylko tego straconego czasu i faktu, że poza tymi sytuacjami naprawdę dobrze się dogadywaliśmy

maku2 napisał/a:

A on utrzymuje kontakt z tą byłą dziewczyną?

Z tego co mi wiadomo poza tym jednym epizodem nie mają ze sobą kontaktu

7

Masz prawo do niepokoju, bo nawet jeśli żadna z tych sytuacji nie niesie za sobą realnego zagrożenia dla Waszej relacji, to pokazuje wspomnianą już niedojrzałość, także do poważnego związku. To z kolei determinuje szereg zachowań, które mogą wywoływać konflikty, choćby te na tle niepewności, która się u Ciebie pojawia.

8

Wiktoria 074 napisał/a:

Hej wszystkim, potrzebuję małej rady.
Jestem w związku od jakichś 2 lat i wiadomo na przestrzeni tego czasu zdarzały się małe kłótnie, ale zwykle szybko się kończyły i na ogół było bardzo dobrze i też świetnie dogadywałam się z chłopakiem.
Chciałabym jednak wspomnieć o jedej sytuacji, która do dziś nie daje mi spokoju. Już jakiś czas temu mój partner wpadł na pomysł zażartować z byłej dziewczyny i na fb napisał do niej z jakiegoś innego konta i tam z nią flirtował. No dowiedziałam się o tym od niego i chciałam zobaczyć tą konwersję (na ile on sobie pozwolił pisząc z nią) jednak on nie chciał pokazać mi tych wiadomości, a kiedy chciałam jakoś o tym porozmawiać od razu mówił, że to był tylko żart na ex i żebym się nie przejmowała.
Ostatnio też zdarzyła się dziwna sytuacja, kiedy on pokazywał mi coś w telefonie i zobaczyłam w galerii zdjęcia dziewczyny, która kiedyś mu się podobała. Nie ukrywam trochę mnie to zmartwiło. Naprawdę nigdy nie byłam zazdrosna i zawsze ufałam chłopakowi, ale teraz poczułam taki wewnętrzny niespokój spowodowany tymi sytuacjami. Nie chcę zwierzać się przyjaciołom, bo chciałabym bardziej obiektywną opinię: czy to ja za bardzo wariuję w tym momencie i nie powinnam się martwić czy coś rzeczywiście jest na rzeczy? sad Wiem, że to może wydawać się głupie ale ja już sama nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć

To jakiś niedojrzały czlowiek. Nie wiązałabym z nim przyszłosci.

9

Wiktoria 074 napisał/a:

No cóż, oboje mamy po 22 lata a jego zachowanie faktycznie czasem jest bardzo niedojrzałe. Szkoda mi tylko tego straconego czasu i faktu, że poza tymi sytuacjami naprawdę dobrze się dogadywaliśmy

Zamiast ubolewać nad straconym czasem to pomyśl ile zaoszczędzisz.
Poza tym czemu stracony? Wyciągnij naukę- o sobie, o relacji z drugim człowiekiem, różnicach między chłopakiem a mężczyzną, o stosunku do własnych potrzeb, w ogóle o własnych potrzebach, o świecie... i wielu, wielu innych.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Czy powinnam się martwić?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024