Zostawił mnie i dziecko ot tak... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Zostawił mnie i dziecko ot tak...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: Zostawił mnie i dziecko ot tak...

Cześć ,miałam poukładane życie, 8 lat związku ,piękny synek 8 miesięcy,zero kłótni, zaraz chrzest i ślub - wszystkie formalności gotowe. Sielanka... Jedynie chyba w moim mniemaniu tak było rewelacyjnie ,ponieważ mój narzeczony około 3 tygodnie temu nie odzywał się do mnie ,unikał mnie i dziecka...tłumaczyłam to zmęczeniem gdyż pracował na noce w tamtym czasie ,miałam dość już i też byłam zła że nie angażuje się w nasze życie tylko wysypia się po nocy i resztę dnia spędzał w sypialni zamiast z nami był opryskliwy w stosunku do mnie. Któregoś popołudnia postanowił jechać do kolegi ,później przyjechał i pojechał z powrotem ,wrócił i mówię do niego o co chodzi.. co się z nim dzieje i tu strzał w serce....NIE CHCĘ Z TOBĄ MIEĆ ŚLUBU ,postanowił wyprowadzić się ode mnie i za tydzień miał dać odpowiedź i wyjaśnić ostatecznie co się stało i co on czuje. Przyjechał za tydzień i oznajmia mi że TO KONIEC,masakra nie wiedziałam co ja robię nie tak ? Teraz już mija około 2 tygodnie jak się nie widzieliśmy, odzywaliśmy się z dwa razy w sprawach formalnych przez telefon. Jakieś trzy dni temu dowiedziałam się że wynajął mieszkanie i mieszka tam z nową dziewczyną ( nie przyznał się że kogoś poznał a pytałam kilka razy) I nie mogę pojąć jakim trzeba być człowiekiem aby wybrać jakąś babę niż swoje własne dziecko i nie powalczyć o nasz związek . Jestem nadal w szoku ale jednocześnie gardzę nim. Nic nie wskazywało na takie zachowanie ,rozmawialiśmy normalnie oprócz tych jego cichych dni nie wynikających z żadnej kłótni..Jestem ciekawa waszych wypowiedzi.. Jestem ciekawa czy będzie chciał wrócić chociaż to bezcelowe bo ja już go nie przyjmę.Pozdrawiam ślicznie.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zostawił mnie i dziecko ot tak...

Zapraszam do mojego wątku!!! sad U nas też było wszystko super, mój mąż namawiał mnie na dziecko, a jak zaszłam w ciążę i przyszło mu się zmierzyć z rzeczywistością to z początkiem 7 miesiąca się wyprowadził. Na moją prośbę, bo nie wyobrażam sobie być już z tym człowiekiem. Dużo siły Diamentowa!

3

Też mi trudno pojąć jak człowiek może tyle lat być w związku, zrobić dziecko, a później ot tak obrócić się na pięcie i odejść, bez komunikowania się i próby naprawy.
Życzę dużo siły.

4

Witam. Już teraz wiem że ci co zostawiają mogą to zrobić bez oglądania się za siebie.

5 Ostatnio edytowany przez paslawek (2021-03-02 20:45:57)

Współczuje Autorko .Porzuconą zostać tak bez ostrzeżenia znienacka z małym dzieckiem.
Nowej to on nie poznał 3 dni temu,romans ukrywał od pewnie coś koło roku na moje oko ,może krócej albo nie - nie ważne w sumie.Chyba że go piorun walnął ,strzała amora w jednej sekundzie dopadła,mało to jednak prawdopodobne.
Wcześniej odpłynął pewnikiem z obawy o odpowiedzialność za związek,nie sprawdził się jako partner pozorował działania bo niepewny był co do sytuacji z nową,  łatwo się poddał skoro milczał i nie zgłaszał z czym mu źle i ma problem,potem już sprawdzał możliwości,planował,kalkulował,uzasadniał,układał się gdzie mu będzie lepiej i wygodniej,zakochał się dlatego nie walczył miał alternatywę ,ukrywał się i udawał skutecznie jak widać ,skoro nie odebrałaś żadnych sygnałów,nie widziałaś zmiany w partnerze,dopiero jak się upewnił co do nowej to dopiero zdecydował o odejściu.
Trzymaj się nie czekaj na niego nie warto ,załatw sprawy alimentów i kontaktów .

Mnie zawsze zadziwiało gdzie ci panowie znajdują te naiwne laski, które myślą że facet co porzuca partnerkę z małym dzieckiem jest kandydatem na partnera w czym kolwiek.

7 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2021-03-02 18:44:25)

krolowachlodu87 napisał/a:

Mnie zawsze zadziwiało gdzie ci panowie znajdują te naiwne laski, które myślą że facet co porzuca partnerkę z małym dzieckiem jest kandydatem na partnera w czym kolwiek.

bo tej lasce to on opowiadal, jaka matka jego dziecka jest zla i niedobra, a moze nawet, ze to ona jego zostawila.

Problem lezy w tym, ze kiedys najpierw sie bralo slub, a  dopiero robilo dzieci. Dzis ludzie robia na odwrot, a potem sa problemy.
Panu wygodnickiemu dziecko to zbyt duze zobowiazanie i sam klopot. Nie walczyl, bo po co, skoro przygruchal inna dxxe.

Ale moge podniesc cie na duchu, juz nigdy nie bedziesz sama. Na poczatku bedzie ci mega ciezko samej z dzieckiem (masz kogos doo pomocy? np swoja mame? czy mozesz liczyc tylko na siebie?), ale dzieci rosna i wiecznie male nie beda. TJakis czas poboli, a potem dojdziesz do wniosku, ze lepiej ci bez niego.

8

Diamentowa1111 napisał/a:

Cześć ,miałam poukładane życie, 8 lat związku ,piękny synek 8 miesięcy,zero kłótni, zaraz chrzest i ślub - wszystkie formalności gotowe. Sielanka... Jedynie chyba w moim mniemaniu tak było rewelacyjnie ,ponieważ mój narzeczony około 3 tygodnie temu nie odzywał się do mnie ,unikał mnie i dziecka...tłumaczyłam to zmęczeniem gdyż pracował na noce w tamtym czasie ,miałam dość już i też byłam zła że nie angażuje się w nasze życie tylko wysypia się po nocy i resztę dnia spędzał w sypialni zamiast z nami był opryskliwy w stosunku do mnie. Któregoś popołudnia postanowił jechać do kolegi ,później przyjechał i pojechał z powrotem ,wrócił i mówię do niego o co chodzi.. co się z nim dzieje i tu strzał w serce....NIE CHCĘ Z TOBĄ MIEĆ ŚLUBU ,postanowił wyprowadzić się ode mnie i za tydzień miał dać odpowiedź i wyjaśnić ostatecznie co się stało i co on czuje. Przyjechał za tydzień i oznajmia mi że TO KONIEC,masakra nie wiedziałam co ja robię nie tak ? Teraz już mija około 2 tygodnie jak się nie widzieliśmy, odzywaliśmy się z dwa razy w sprawach formalnych przez telefon. Jakieś trzy dni temu dowiedziałam się że wynajął mieszkanie i mieszka tam z nową dziewczyną ( nie przyznał się że kogoś poznał a pytałam kilka razy) I nie mogę pojąć jakim trzeba być człowiekiem aby wybrać jakąś babę niż swoje własne dziecko i nie powalczyć o nasz związek . Jestem nadal w szoku ale jednocześnie gardzę nim. Nic nie wskazywało na takie zachowanie ,rozmawialiśmy normalnie oprócz tych jego cichych dni nie wynikających z żadnej kłótni..Jestem ciekawa waszych wypowiedzi.. Jestem ciekawa czy będzie chciał wrócić chociaż to bezcelowe bo ja już go nie przyjmę.Pozdrawiam ślicznie.

Witaj, bardzo ci współczuję, przeszłam to samo mąż po 15 latach (10 lat ślubu) zostawił mnie dla innej z 7 miesięcznym dzieckiem. Polecam do poczytania mój wątek wiele pomocnych słów tam usłyszałam...
Przypuszczam, że jeśli kiedykolwiek będzie chciał wrócić to dopiero jak tamten związek mu się rozpadnie. Pewnie, że go nie przyjmiesz, bo najgorsze co można zrobić kobiecie to porzucić ją w ciąży lub tuż po porodzie..... ciężko coś takiego wybaczyć.
Trzymaj się ciepło. Będzie bardzo ciężko na początku. W miarę możliwości wykorzystuj go do pomocy przy dziecku. Potem będziesz miała więcej czasu dla siebie a i dziecko najmniej ucierpi jak będzie miało kontakt z obojgiem rodziców. Mam nadzieję, że masz też wsparcie innych osób (rodziny, przyjaciółek, nasze) bo bardzo będzie ci potrzebne.

krolowachlodu87 napisał/a:

Niestety takie są. Najczęściej są to dziewczyny mające problem same ze sobą. Na szczęście (dla porzuconych), dziewczyny te dostają za swoje, ponieważ ciągle żyją w niepewności, gdzieś z tyłu głowy zawsze mają niepewność, czy nie powtórzy takiego numeru i nie odejdzie do kolejnej tej jedynej.

blueangel napisał/a:

...Problem lezy w tym, ze kiedys najpierw sie bralo slub, a  dopiero robilo dzieci. Dzis ludzie robia na odwrot, a potem sa problemy...

Nie ma to znaczenia. My doczekaliśmy się dziecka po 10 latach małżeństwa, dziecko było planowane a skończyłam tak samo jak Autorka.

9 Ostatnio edytowany przez assassin (2021-03-02 21:15:34)

Walcz o jak najwyższe alimenty na dziecko, tylko tyle Ci Autorko pozostaje.

10

blueangel napisał/a:

...Problem lezy w tym, ze kiedys najpierw sie bralo slub, a  dopiero robilo dzieci. Dzis ludzie robia na odwrot, a potem sa problemy...

Ślub wcale nie chroni przed takimi rzeczami.
Jedyną gwarancją wierności jest charakter partnera. Jego moralność, kręgosłup, miłość i szacunek, a nie ślub.
Ślub nie ma żadnego znaczenia w takich sytuacjach. Nie zgadzam się z tym, że problemem w przypadku zdrady i porzucenia partnerki z własnym, maleńkim dzieckiem - jest brak ślubu.

11 Ostatnio edytowany przez Salomonka (2021-03-03 00:06:00)

To nie brak ślubu był problemem, tylko to że nie poznałaś swojego partnera na tyle, żeby mu zaufać. Jak się okazuje, nawet 8 lat związku nie gwarantuje, że można poczuć się bezpiecznie. Teraz jesteś mamą, masz ślicznego synka i o tym tylko myśl. Wiem, że to trudne, ale nie jesteś pierwsza ani ostatnia a potem jest tylko lepiej smile
I wcale nieprawda, że on musiał mieć kochankę od dłuższego czasu. Są tacy niedojrzali faceci, że właśnie przyjście na świat ich dziecka burzy im ich styropianowy  świat, a wtedy każda "okazja" jest dobra, aby tylko się wykręcić od nowego życia i obowiązków. Może znał ją dłużej, a może poznał w zeszłym tygodniu.. Dla niego najważniejsze że jest inna niż ty, nie jest w ciąży, nie urodzi w najbliższym czasie dziecka i można znowu balować bez zobowiązań.
Trzymaj się.

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Zostawił mnie i dziecko ot tak...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024