Czy to coś złego że miewam dwóch partnerów? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Czy to coś złego że miewam dwóch partnerów?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 21 ]

Temat: Czy to coś złego że miewam dwóch partnerów?

Jeżeli oni wiedzą o sobie i akceptują taką sytuację? Jesteśmy wszyscy szczęśliwi pomimo tego że odbiegamy od normy społecznej. To lepiej być w normalnym związku ale nie być w nim szczęśliwym? Napisałam o tym ponieważ niektóre znajome i koleżanki krytykują mnie za to pomimo tego że same ciągle narzekają na swoich partnerów, więc raczej nie można powiedzieć aby były specjalnie szczęśliwe. Czy nieszczęśliwi w związkach mają prawo pouczać i krytykować szczęśliwych jeżeli sami w tej kwestii nie odnieśli sukcesu?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez paslawek (2021-02-09 19:02:46)

Odp: Czy to coś złego że miewam dwóch partnerów?

Pouczać i krytykować to sobie mogą ,ludzie mają prawo mieć jakieś poglądy ,a Ty masz prawo mieć swoje i nie masz obowiązku podzielać cudzych, obruszać się na nie.Jawność i to że jesteście wobec siebie uczciwi potraficie akceptować sytuację nie krzywdząc się przy tym jest w porządku jak najbardziej moim zdaniem,w przeciwieństwie do udawania szczęścia i cichego przyzwolenia na zdradę. Odwaga dla mnie jest zawsze lepsza niż jej brak ,choć to też bywa czasem skomplikowane i ma swoje konsekwencje - takie życie.
Myślisz że tylko ludzie nieszczęśliwi w swoich związkach ,krytykują otwarte związki ?
Mało tego spotkasz być może jeszcze w życiu nawet ludzi po przejściach i nieudanych związkach takich którzy nic nie mają na przeciwko takim relacjom jak Twoja .

3

Jeżeli nie krzywdzisz nikogo i nie oszukujesz możesz mieć partnerów ile Ci się podoba.

4

Pani przyszła zareklamować swą stronę, a wy - wygi forumowe - daliście się sprowokować.

5

Wielokropek napisał/a:

Pani przyszła zareklamować swą stronę, a wy - wygi forumowe - daliście się sprowokować.

Hahaha w punkt wink

6 Ostatnio edytowany przez paslawek (2021-02-09 20:09:12)

Wielokropek napisał/a:

Jak powiedział  Gamp - Forest Gamp  "shit happens"  zdarza się big_smile nawet starym wygom forumowym  teraz dopiero zobaczyłem reklamę smile A taki piękny post  sfabrykowałem smile
Czyli zamykamy nasz teatrzyk smile

7

Hmm..Może można mieć  i stronę  i dwóch partnerów. ..:)

Napisałam to ponieważ w związku z moimi byłymi historiami, kiedy spotykałam się z dwoma facetami znowu wkurzyła mnie jedna znajoma. Taka wiecie, prawie radio maryja więc przepaść między nami jest ogromna. Chyba chce swoje dziewictwo oraz neurotyczną problematyczność zabrać do grobu bo wtedy na pewno pójdzie do nieba. Więc miałam ochotę to z siebie wyrzucić. I tak już od jakiegoś czasu myślałam aby założyć tu sobie profil. A poza tym jestem zdania że to dobrze jeżeli ktoś ma jako sygnaturkę coś co najwięcej o nim mówi. Przynajmniej lepiej się wie z kim się rozmawia i czy przypadkiem można na coś z drugiej strony liczyć wink

9 Ostatnio edytowany przez prego (2021-02-10 10:40:06)

Każdy ma prawo żyć jak chce, byle nikogo nie krzywdzić. Masz do tego prawo Ty i ma do tego prawo ta pani prawie radiomaryjna.
Jaki jest problem? Niestety, albo stety żyjemy w kręgu kulturowym chrześcijańskim, który okazał się najbardziej efektywnym społecznie. Czyli mamy rodzinę, rodzina produkuje i wychowuje kolejne pokolenie. Wszelkie układy typu: jeden pan 2 panie, czy 1 pani 2 panów - jakoś w innych kulturach, nie wychodzą zbyt efektywnie dla społeczeństwa.

10 Ostatnio edytowany przez R_ita (2021-02-10 11:01:53)

Każdy ma prawo żyć jak chce autorko, ale skoro oczekujesz zrozumienia i akceptacji do obranego przez Ciebie stylu życia mimo faktu, iż odbiega społecznie od normy, to dziwi mnie Twoja protekcjonalna postawa w stosunku do osoby, która obrała inny. Ma do tego takie samo prawo jak ty do swojego, więc?

11

boginimiłości napisał/a:

Napisałam to ponieważ w związku z moimi byłymi historiami, kiedy spotykałam się z dwoma facetami znowu wkurzyła mnie jedna znajoma.

A skąd ta Twoja znajoma zna tak dokładnie Twoje życie seksualne i to ilu partnerów masz jednocześnie? Chodzisz i opowiadając swoją historię zbierasz opinię? I co na to ci Twoi partnerzy?

12

No właśnie ja się nie mieszam do jej życia tylko ona chce nawracać mnie. Staram się jej unikać ale pracujemy w jednym miejscu więc nie da się tak zrobić .Kiedy po jakimś czasie zaczyna mnie w końcu męczyć to jej nawracanie to wskazuje jej że jak również będzie miała udane życie seksualne to nie będzie musiała z nikim rozmawiać w sposób pouczający i udawać że ma związek a w zasadzie udawać że ma udany związek. Wtedy ona się wkurza i tak po cichu rąbie mi du.. po ludziach w pracy. Ktoś komuś u mnie w pracy powiedział że miałam dwóch facetów i zrobiła się z tego sensacyjka. Teraz chwilowo lub nie chwilowo mam jednego ale poglądów nie zmieniłam. Wszyscy potraktowali to jako ciekawostkę a ona jako powód do nawracania. Ja o tym nikomu nie opowiadam z wyjątkiem jakiś bardzo bliskich osób tylko że jak to w życiu, tajemnica jest tajemnicą tylko wtedy kiedy wie o czymś jedna osoba .Partnerzy byli wyluzowani i pytali często co nawracaczka znowu powiedziała bo lubili się śmiać z jej stwierdzeń i podchodów. Tyle tylko że ja niestety muszę z nią codziennie przebywać i słuchać takich różnych więc po roku mam już tego powoli dosyć.

13

Na spokojnie da się zachować pewne obszary życia dla siebie. Masz nauczkę na przyszłość, żeby nauczyć się to robić.

Mam znajomych, którzy dowiedzieli się, że jestem w związku, kiedy okazało się, że będzie z tego ślub. A też nie chowam faceta w szafie.

Po prostu naucz się w pracy rozmawiać o pracy i pierdołach.

14

boginimiłości napisał/a:

Ktoś komuś u mnie w pracy powiedział że miałam dwóch facetów i zrobiła się z tego sensacyjka. Teraz chwilowo lub nie chwilowo mam jednego ale poglądów nie zmieniłam. Wszyscy potraktowali to jako ciekawostkę a ona jako powód do nawracania. Ja o tym nikomu nie opowiadam z wyjątkiem jakiś bardzo bliskich osób tylko że jak to w życiu, tajemnica jest tajemnicą tylko wtedy kiedy wie o czymś jedna osoba.

To masz nauczkę, że po pierwsze- zawierzyłaś ludziom, którzy wyjawili Twoje "tajemnice" a po drugie, że strefa seksualna powinna zostać zachowana raczej tylko dla siebie i to nie przepis na niedzielny obiad by chodzić i obwieszczać co jak i z kim, by potem nie mieć takich sytuacji jak Twoja. Przecież jak homoseksualiści biegają po ulicach to się ludzie oburzają, że nie muszą demonstrować swojej seksualności. No... też nie musisz.

15

Sory za szczerość ale dla mnie to obrzydliwe smile. Ale jak wszyscy są szczęśliwi, nic mi do tego.

16

wolnoć Tomku w swoim domu = jeżeli obaj wiedzą że uczestniczą w takim układzie i nikogo nie kłamiesz o swoich preferencjach ani ich nie narzucasz to o co innym chodzi. W koncu sama się krzywdzisz , tak osobiście uważam gdyż żaden z nich nie będzie z tobą w stałym takim prawdziwym związku. Jesteś dla nich chwilówką, takim eksperymentem bez zobowiązań. Tracisz czas a młoda nie jesteś (sory za prawdę bo nie masz 20 lat pewnie). Dodatkowo w przeciwieństwie do kobiet mężczyzni to chwalipięty (może dlatego tyle ich zdrad się wydaje w przeciwieństwie do kobiet). Poczytaj na forach , każdy chłop chętnie by się pozabawiał ale za żone szuka porządnej kobiety i nawet to że byłaby wspaniałą żoną dyskwalifikuje w obawie o ewentualne skoki w bok. Wiem (nawet kto) o przypadku że 2 braci jedną dziewczynę mieli wspólnie przez dłuższy czas ale żaden z nich nie wziął za ślubną. Tzw. koleżanką się nie przejmuj ale szanuj bo chociaż jej zasady nie odpowiadają Ci to jednak ma tak jak ty swoje tylko nie powinna Cię umoralniać ewentualnie raz powiedzieć co o tym sądzi. Życie jest jedno, czasu nie cofniesz i błędów życiowych nie naprawisz. Żyj i nie krzywdz innych.

17

normalnyjestem napisał/a:

wolnoć Tomku w swoim domu = jeżeli obaj wiedzą że uczestniczą w takim układzie i nikogo nie kłamiesz o swoich preferencjach ani ich nie narzucasz to o co innym chodzi. W koncu sama się krzywdzisz , tak osobiście uważam gdyż żaden z nich nie będzie z tobą w stałym takim prawdziwym związku. Jesteś dla nich chwilówką, takim eksperymentem bez zobowiązań. Tracisz czas a młoda nie jesteś (sory za prawdę bo nie masz 20 lat pewnie). Dodatkowo w przeciwieństwie do kobiet mężczyzni to chwalipięty (może dlatego tyle ich zdrad się wydaje w przeciwieństwie do kobiet). Poczytaj na forach , każdy chłop chętnie by się pozabawiał ale za żone szuka porządnej kobiety i nawet to że byłaby wspaniałą żoną dyskwalifikuje w obawie o ewentualne skoki w bok. Wiem (nawet kto) o przypadku że 2 braci jedną dziewczynę mieli wspólnie przez dłuższy czas ale żaden z nich nie wziął za ślubną. Tzw. koleżanką się nie przejmuj ale szanuj bo chociaż jej zasady nie odpowiadają Ci to jednak ma tak jak ty swoje tylko nie powinna Cię umoralniać ewentualnie raz powiedzieć co o tym sądzi. Życie jest jedno, czasu nie cofniesz i błędów życiowych nie naprawisz. Żyj i nie krzywdz innych.

No ale zakładasz, że każdego faceta interesuje "porządna" kobieta na żonę, a Autorkę interesuje małżeństwo.
A może jej nie interesuje?
Kojarzysz taki termin jak poliamoria? Całkowicie normalna sprawa i nie ma w niej nic wielkiego i krzywdzącego.
Zakładasz przede wszystkim, że to jest tylko zabawa, a ludzie w takich związkach normalnie żyją i dają radę. Nie każdy związek kończy się ślubem smile nie każdy ślubu chce.
A koleżanka nie ma prawa nawet raz mówić, co o tym sądzi, bo to jej sprawa. Błędem życiowym tutaj było powiedzenie jej o tym, a nie sposób życia Autorki.

18

Marcel85 napisał/a:

Sory za szczerość ale dla mnie to obrzydliwe smile. Ale jak wszyscy są szczęśliwi, nic mi do tego.

True smile

19

czy to cos zlego?- tak
czy nieszczesliwi maja prawo pouczac?- w tym przypadku to chyba iluzja szczescia.

20

A co w tym złego jest?

21

Pamiętaj, że nie żyjesz już w szkolnej, nastoletniej społeczności, nie jesteś nastolatką, oraz nie żyjesz w średniowieczu, gdzie i kiedy podobne upodobania, akty były demonizowane, piętnowane. Pamiętaj, aby to Tobie było w życiu, czy sypialni dobrze, a komuś innemu nie musi być z tym dobrze. Bądź pewna swojej seksualności, zaufaj instynktom, nie wpuszczaj do swojej sypialni kogoś z kim nie czujesz się komfortowo i bezpiecznie, ciesz się seksem w sposób jaki Ci się tylko podoba. Nikt nie będzie za Ciebie umierał. Pamiętaj, że ludzie to ciemnota i zazdrośnicy i lepiej takie rzeczy trzymać dla samej siebie, bądź jak musisz dziel się anonimowo jak tutaj. Pamiętaj także, że w miejscach gdzie jest dużo ludzi, będzie także dużo różnych, także skrajnych opinii, często negatywnych, zniechęcających. Od lat spotykam się na seks w trójkącie z dwoma partnerami, a gdy mieszkałam w Londynie bawiłam się w spotkaniach gang, bang i było cudownie, bo sama dobierałam sobie partnerów. Jeśli nie czujesz się z czymś komfortowo, nie rób tego. Słuchaj siebie, nie zamykaj na konstruktywne opinie, nie ulegaj czyjejś woli, aby spełnić oczekiwania osób do których niczego nie czujesz. Tyle ode mnie

Posty [ 21 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Czy to coś złego że miewam dwóch partnerów?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024