Czy stosujecie zimą kremy z filtrem lub podkłady/kremy BB z filtrem? Czy tylko latem? A może nie stosujecie w ogóle?
Czy stosujecie zimą kremy z filtrem lub podkłady/kremy BB z filtrem? Czy tylko latem? A może nie stosujecie w ogóle?
Stosuję cały rok, tego wymaga niestety moja cera i każdy dermatolog mnie na to bardzo uczulał. Słońce zimą potrafi być bardzo zdradliwe... Dlatego zawsze noszę przy sobie krem z filtrem, cały rok. Czasem taki zwykły, jak do opalania, jak mi zostanie z lata, a czasem taki specjalny, przeznaczony do mojego typu cery. No i też używam wysokich filtrów - 50.
ja filtrów w ogóle nie stosuję. Latem też.
maly_rabbitek napisał/a:Czy stosujecie zimą kremy z filtrem lub podkłady/kremy BB z filtrem? Czy tylko latem? A może nie stosujecie w ogóle?
Stosuję cały rok, tego wymaga niestety moja cera i każdy dermatolog mnie na to bardzo uczulał. Słońce zimą potrafi być bardzo zdradliwe... Dlatego zawsze noszę przy sobie krem z filtrem, cały rok. Czasem taki zwykły, jak do opalania, jak mi zostanie z lata, a czasem taki specjalny, przeznaczony do mojego typu cery. No i też używam wysokich filtrów - 50.
Ja nie konsultowałam tego z dermatologiem... Ale po prostu mam bardzo jasną karnację, wrażliwą na słońce. Jeszcze mieszkam w regionie, gdzie zimy jako tako miewamy i śnieg spada - a słońce + śnieg potrafi czasami mocniej przypiec niż opalanie latem na plaży...
A zdradziłabyś jaki krem stosujesz i do jakiego typu cery? Ja się właśnie zastanawiam jaki kupić, czy może spróbować od razu podkład z filtrem? Widziałam w Internecie, że Bioderma ma jakiś podkład matujący z filtrem 50 właśnie, pytanie czy to się sprawdza tak samo jak "samodzielny" krem...
Kochane co pierw nakładać - filtr czy krem?
Kochane co pierw nakładać - filtr czy krem?
Jeśli już chcesz używać 2 rzeczy to chyba najpierw krem (w końcu filtr tworzy jakąś tam "barierę" ochronną na skórze) i na pewno nie zaraz 1 po drugim tylko chwilę odczekać.
Ja zazwyczaj staram się szukać czegoś 2w1, czyli kremu z filtrem, do tej pory mi wystarczyło. Zastanawiam się teraz nad kupieniem kremu "SVR Sebiaclear", bo niby jest matujący i ma SPF 50 (czyli niby mix idealny dla mnie). Na Notino widziałam też dużo więcej takich produktów 2w1, ale spora część z nich do tanich nie należy heh... może kiedyś...
Zimą też używam, mam wrażliwą skórę więc muszę, a słońce zimą potrafi być bardzo zdradliwe. Często zostaje mi krem z filtrem z lata więc go jeszcze kończę przez zimę, ale mam również krem dla swojej wrażliwej cery z odpowiednio wysokim filtrem (używam 50).
Stosuję cały rok krem z filtrem 50 + zazwyczaj na to i tak jeszcze idzie BB z jakimś filtrem. Nie ma znaczenia, czy jest lato, czy zima.
ja mam bb z filtrem na zimę
latem krem, na zimę bb z filtrem
Cały rok stosuję krem z filtrem i do tego krem BB, który również zawiera dodatkowy filtr.
cały rok filtr