Co myślicie o kosmetykach koreańskich do twarzy? Lubicie? Używacie? Macie jakies pozycje godne polecenia? :-)
Zdecydowanie bardziej wolę polskie naturalne kosmetyki, są zdecydowanie lepsze z moich obserwacji i doświadczeń
Co myślicie o kosmetykach koreańskich do twarzy? Lubicie? Używacie? Macie jakies pozycje godne polecenia? :-)
Jakaś kryptoreklama? Używałam już naprawdę kosmetyków z różnych stron świata i powiem tylko, że w Polsce mamy bardzo dobre kosmetyki, naturalne, nie faszerowane utrwalaczami itd. Kiedy jestem w Polsce kupuję ich całe mnóstwo i bardzo mi żal, gdy nie mogę uszczuplonych zapasów w porę uzupełnić.
tajemnicza_zosia napisał/a:Co myślicie o kosmetykach koreańskich do twarzy? Lubicie? Używacie? Macie jakies pozycje godne polecenia? :-)
Jakaś kryptoreklama?
Używałam już naprawdę kosmetyków z różnych stron świata i powiem tylko, że w Polsce mamy bardzo dobre kosmetyki, naturalne, nie faszerowane utrwalaczami itd. Kiedy jestem w Polsce kupuję ich całe mnóstwo i bardzo mi żal, gdy nie mogę uszczuplonych zapasów w porę uzupełnić.
Dokładnie
Zawsze możesz zamówić sobie przez internet, strony producentów
Namówiła mnie koleżanka i zaczęłam używać. Mam bardzo dobre doświadczenia. Jeszcze nie mam ulubionych, stosuję dopiero od niedawna, a wybór jest przeogromny i na razie sobie testuję i szukamy tych najbardziej odpowiednich.
Namówiła mnie koleżanka i zaczęłam używać. Mam bardzo dobre doświadczenia. Jeszcze nie mam ulubionych, stosuję dopiero od niedawna, a wybór jest przeogromny i na razie sobie testuję i szukamy tych najbardziej odpowiednich.
Przeogromny? Tzn., wybór ogólnie może tak, tylko gdzie? W Rossmanie ich za dużo nie widzę
Wydaje mi się, że całkiem duży wybór jest w Hebe, natomiast zawsze też jest internet
Pigment. Mają wszystko, co trzeba. Ale też jestem fanką polskich marek.
Moja przygoda zaczyna i kończy się na Skin79 bardzo znany nam wszystkim, maseczki jak maseczki cudów nie zdziałają ale poprawiaja samopoczucie.
Od paru lat stosuję praktycznie tylko kosmetyki koreańskie do twarzy. Znalazły się takie, które są może niezbyt wybitne, ale wiele z nich jest świetna i przynosi dobre efekty! Na pewno szybko z nich nie zrezygnuję
Uważam, że kosmetyki koreańskie są jak najbardziej dobrym dodatkiem do polskich produktów. Mimo wszystko to często inne substancje, do których skóra nie jest jeszcze przyzwyczajona i zwyczajnie lepiej działają Przynajmniej ja tak uważam. Najlepiej jest sprawdzić na własnej skórze jak wygląda ich skuteczność, szczególnie że są łatwo dostępne.
Co do moich ulubionych koreańskich kosmetyków to:
-żel aloesowy
-maseczki miodowe (koreańskie marki nie bez powodu z nich słyną )
-hydrożelowe płatki pod oczy
Ale jak wiadomo, trzeba je wypróbować, żeby sprawdzić jak działają Mam nadzieję, że zdołałam nieco pomóc moim wpisem.
Niektóre polubiłam, niektóre mniej. Koreańska pielęgnacja, konkretnie jej filozofia jest super. Jednak polecam podchodzić do kosmetyków świadomie, bo to , ze kosmetyk jest koreański, nie znaczy od razu, że ma super skład. Dobrze jest nauczyc się czytać składy kosmetyków, nie jest to takie proste a bardzo przydatne bo dzięki temu można zaczać podchodzić do pielęgnacji w sposób bardziej świadomy.
Stosuję na co dzień wieloetapową pielęgnację skóry. Aktualnie moja skóra wyglada bardzo dobrze, o wiele lepiej niż te 5 lat temu, kiedy koreańskiej filozofii piękna nie znałam. Moja kolejność
Mycie twarzy olejkiem - stosuję ten z Biochemii urody
Mycie twarzy pianką - mam Tołpę
Tonik - albo hydrolat lawendowy albo tonik z kwasem glikolowym 5%, stosuję 2-3 razy w tygodniu. Mam tonik od Olivia Plum Halo. Dzieki temu mogłam wyeliminować stosowanie peelingow do twarzy, udało mi sie dzięki niemu z czasem zredukować wszystkie przebarwienia na skórze, moja cera również lepiej przyjmuje kosmetyki.
Serum do twarzy, aktualnie lubię lekkie serum nawilżające od Olivia Plum Drip - świetnie nadaje się pod krem z filtrem
Krem z filtrem na dzień, mam od Biodermy
Na noc zwykle nakładam jakiś delikatny krem nawilżający, aktualnie mam lekki krem z Betuliną od Sylveco. Mocniejsze kremy, te bardziej treściwsze zostawiam sobie na zimę
Niektóre polubiłam, niektóre mniej. Koreańska pielęgnacja, konkretnie jej filozofia jest super. Jednak polecam podchodzić do kosmetyków świadomie, bo to , ze kosmetyk jest koreański, nie znaczy od razu, że ma super skład. Dobrze jest nauczyc się czytać składy kosmetyków, nie jest to takie proste a bardzo przydatne bo dzięki temu można zaczać podchodzić do pielęgnacji w sposób bardziej świadomy.
Stosuję na co dzień wieloetapową pielęgnację skóry. Aktualnie moja skóra wyglada bardzo dobrze, o wiele lepiej niż te 5 lat temu, kiedy koreańskiej filozofii piękna nie znałam. Moja kolejnośćMycie twarzy olejkiem - stosuję ten z Biochemii urody
Mycie twarzy pianką - mam Tołpę
Tonik - albo hydrolat lawendowy albo tonik z kwasem glikolowym 5%, stosuję 2-3 razy w tygodniu. )
Na dzień też? Teraz jest duża ekspozycja słoneczna, czy słońce lubi się z kwasami? Co prawda tylko 5 procent, ale zawsze.
Slonce z kwasem Tak ale jak stosujesz SPF. Ja osobiscie uwielbiam niektore koreanskie. Szczegolnie te nawilzajace. Jest tego sporo na amazonie.
Slonce z kwasem Tak ale jak stosujesz SPF. Ja osobiscie uwielbiam niektore koreanskie. Szczegolnie te nawilzajace. Jest tego sporo na amazonie.
Zawsze byłam sceptyczna wobec koreańskiej kosmetologii, ale po użyciu produktów Skin79 jestem pod wrażeniem. Ktoś jeszcze ma podobne odczucia?
koreańska pielęgnację jest idealna dla mojej trądzikowej skóry, moje ulubione kosmetyki to:
krem - illiyoon ato soothing GEL, purito oat gel
tonik - anua 77 hearleaf, 1025 dokdo toner, haruharu black rice toner bez alkoholu
serum - centella unscented serum
spf - cały życie chyba będę oddana numbuzin no.1 clear filter sun essence
Od siebie polecam jeszcze ten portal - znajdziesz tutaj wiecej informacji na temat dobrych nawyków pielęgnacyjnych.
Ja uwielbiam SKIN79. Nigdy nie zawiodłam się na żadnym kosmetyku od nich! Mają super działanie na cerę <3
Szczerze.... jak już widzę, po raz enty kosmetyki koreańskie, to mnie trafia.... mamy swoje polskie kosmetyki albo tutaj na terenie Europy