Chłopak wypomina mi dziwna kwestię... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Chłopak wypomina mi dziwna kwestię...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

Temat: Chłopak wypomina mi dziwna kwestię...

Ok, zdaje sobie sprawe, że to będzie trochę dziwny temat, ale zarzekam się, że pytanie jest na poważnie. Mój chłopak zwrócił mi niedawno uwagę, że...strasznie widać po mnie, gdy muszę siku i powinnam bardziej to ukrywać, bo jego zdaniem moje zachowanie bywa troszkę niezręczne.

Jako przykład podał mi sytuację (wtedy to zauważył), gdzie na imprezie u znajomego po kilku piwach gadaliśmy w parę osób przed jego domem. Wiadomo, jak piwo działa na pęcherz, biegasz co 2 minuty, więc po chwili gadania poczułam, że znowu muszę. Nie chciałam wracać do domu, żeby mnie nie ominęła rozmowa, więc stanęłam sobie tak, żeby łatwiej było mi wstrzymywać - z nogami na krzyż i ściskając się ręką. Pewnie luźno rzuciłam też coś w stylu, że przez to piwo znowu będę zaraz biec do łazienki.

Sama nie widze w tym nic niestosownego, robię tak od...zawsze. W kolejkach do toalety skacze, stoję na jednej nodze, ściskam się ręką przez sukienkę, przykucam, staję na krzyż i...nigdy nikt mi nie zwrócił na to uwagi. I nie rozumiem, dlaczego miałby - no ok, dziewczyna musi do łazienki, ludzka rzecz. Staje w ten sposób wręcz odruchowo, podświadomie, bo to bardzo pomaga.

Jego zdaniem powinnam albo iść od razu, albo wstrzymywać stojąc w normalnej pozycji, bo przecież "on tak robi i się da". Próbowałam mu powiedzieć, że jako dziewczyna jestem nieco inaczej zbudowana i okropnie trudno mi się tak trzyma, zwłaszcza na stojąco, więc chyba lepiej tak niż żebym przy wszystkich popuściła. Według niego przesadzam i przecież jestem w stanie się kontrolować mając 23 lata. Jestem, ale próbowałam trzymać stojąc "normalnie" po tym, jak zwrócił mi uwagę i jak długo trzymam to czasem parę kropelek mi poleci, zwłaszcza jak dużo się śmieje...no ale przede wszystkim dużo bardziej się tak męczę.

Długa wiadomość strasznie wyszła, ale chciałam dokładnie opisać o co chodzi.

Uważacie, że to faktycznie jest taki powód to wstydu i powinnam robić to bardziej dyskretnie? Czy nie przejmować się, skoro to dla mnie nie problem? Jak Wy sobie radzicie w takich sytuacjach, staracie się to ukrywać?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Chłopak wypomina mi dziwna kwestię...

Jakby ktoś z moich znajomych by tak robił często to bym się zastanowiła czy nie ma jakiś problemów zdrowotnych. Ogólnie przytrzymywanie przez dłuższy czas pełnego pęcherza nie służy zdrowiu i powinnyśmy się starać nie dopuszczać do takich sytuacji. W publicznym miejscu czy też w obecności innych osób raczej starałabym się nie przyciskać ręką łona, kucać czy krzyżowac nóg, tylko skorzystałabym z najbliższej toalety. Są pewne zachowania, które ogólnie nie przystoją w towarzystwie, tak jak np poprawianie sobie bielizny, drapanie się w miejsca intymne, czy wytrzepywanie na stół łupieżu ;-)))
Przynajmniej dla mnie ale może są osoby którym to nie przeszkadza ...

3

A nie prościej iść do toalety?

Rozumiem, gdyby nie było żadnej w pobliżu, ale jak jest to dlaczego zachowujesz się jak 3letnie dziecko?

4

może warto skonsultować się z urofizjoterapeutką, czy MDM dobrze działają i jest ok? Ogólnie ja też jestem osobą, która często sika, ale staram się nie trzymać pełnego pęcherza zbyt długo.

5

Johna napisał/a:

Jakby ktoś z moich znajomych by tak robił często to bym się zastanowiła czy nie ma jakiś problemów zdrowotnych.

To raczej nie kwestia tego, mam tak odkąd pamiętam. Miałam parę razy przeziębiony pęcherz i wtedy jest duuużo gorzej i inaczej to czuję, wtedy bardzo często nie zdążam do łazienki sucha.

Johna napisał/a:

W publicznym miejscu czy też w obecności innych osób raczej starałabym się nie przyciskać ręką łona, kucać czy krzyżowac nóg, tylko skorzystałabym z najbliższej toalety.

A nie prościej iść do toalety?

Tylko, że ja właśnie bardzo często robię tak żeby nie popuścić w długiej kolejce...przeciez te wszystkie osoby czekają tam w tym samym celu, dlaczego miałoby to być dla nich niezręczne? A znacznie łatwiej mi się wtedy powstrzymać... smile

6

To może pora zmienić nawyki? Nie znam zadnej kobiety która skacze na jednej nodze w kolejce do toalety.

7

Co znaczy "ściskając się ręką"?

8 Ostatnio edytowany przez GabrielaKlym (2020-12-18 17:24:19)

Chłopak ma rację. Zacznij chodzić do łazienki częściej, gdy jeszcze aż tak ci się nie chce.

Zielony_Domek napisał/a:

Co znaczy "ściskając się ręką"?

Nie wiem... mam nadzieję, że jednak to nie oznacza, że się tam dotyka...

9 Ostatnio edytowany przez Lady Loka (2020-12-18 17:52:20)

Kurcze obrazek mi się nie wkleił big_smile
ale ja to normalnie widzę jak w tych wszystkich bajkach, ręce międz nogi i na jednej nodze xD
ale tak to robią dzieci, a nie dorośli ludzie. Ja naprawdę jestem zdziwiona, że nikt Ci na to wcześniej nie zwrócił uwagi, przecież robienie tak publicznie jest dziwne.

10 Ostatnio edytowany przez jjbp (2020-12-18 18:49:30)

Tez właśnie zastanawiałam się gdzie ona się tą ręką ściska. Poza tym serio czekasz aż tyle z pojsciem do łazienki że boisz się że popuscisz w kolejce? Albo chodzisz za rzadko albo jest to jakiś lekki problem z pecherzem.

Natomiast szczerze mówiąc zgadzam się trochę z Twoim chłopakiem, w sensie nie jest to jakąś tragedia ale nie wyobrażam sobie tak robić w miejscu publicznym. To tak samo z dłubaniem w uchu czy tam nosie - każdy czasem to musi zrobić ale raczej zamknięty solo w łazience a nie przy ludziach

11 Ostatnio edytowany przez Monoceros (2020-12-19 18:20:25)

To chyba dobrze, że Ci zwrócił uwagę, teraz wiesz, co ludzie mogą myśleć (mogą, nie muszą) gdy na Ciebie patrzą. Szczerze, nie wydaje mi się to normą, nie widziałam nigdy dorosłej osoby zachowującej się tak przy toalecie. Wiesz, rób co chcesz, jestem ostatnią osobą, żeby Cię przekonywać, żeby dostosowywać się do norm społecznych, walić je big_smile

Ale zastanowiłabym się, czy jeśli to nie jest norma, to może coś jest nie tak fizjologicznie. Zbadać się nie zaszkodzi, mogą być różne przyczyny, krótka cewka, mały pęcherz, różne stany zapalne, problemy mięśniowe, a nawet kwestie psychologiczne. Jeśli się dowiesz, możesz temu przeciwdziałać, a wszystko, co da Ci więcej komfortu, jest dobre, nie? W końcu fajniej jest nie musieć przeżywać takich mąk w kolejce albo nietrzymać moczu.

12

yikite6597 napisał/a:

Uważacie, że to faktycznie jest taki powód to wstydu i powinnam robić to bardziej dyskretnie? Czy nie przejmować się, skoro to dla mnie nie problem? Jak Wy sobie radzicie w takich sytuacjach, staracie się to ukrywać?

No cóż, nie jest to zachowanie właściwe do wieku, powiedziałabym nawet, że dosyć infantylne. Być może chłopaka razi to na tyle, że w końcu postanowił zwrócić Ci uwagę, jednak to przecież do Ciebie należy decyzja co z tym zrobisz - czy nadal chcesz narażać się na śmieszność, także w jego oczach, a przy tym szkodzić swojemu pęcherzowi, czy jednak podejdziesz do tematu nieco poważniej. Nie bądź jednak zaskoczona, kiedy on w podobnych okolicznościach będzie czuł się zażenowany i zacznie unikać przebywania w Twoim towarzystwie.

13

Zawsze możesz stać pod drzwiami do ubikacji i udawać, że nie chce Ci się sikać smile

14

może przez takie zachowanie masz własnie problem powstzrymujesz i dostajesz zapalenia pęcherza. i tak w kółko.
dorosła kobieta nie zachowuje się tak jak mała dziewczynka, tylko idzie do toalety.

15

Lady Loka napisał/a:

To może pora zmienić nawyki? Nie znam zadnej kobiety która skacze na jednej nodze w kolejce do toalety.

ja też nie widziałam, ale jak sobie wyobraziłam te podskoki to sorki, ale dostałam napadu śmiechu lol

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Chłopak wypomina mi dziwna kwestię...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024