Ok, zdaje sobie sprawe, że to będzie trochę dziwny temat, ale zarzekam się, że pytanie jest na poważnie. Mój chłopak zwrócił mi niedawno uwagę, że...strasznie widać po mnie, gdy muszę siku i powinnam bardziej to ukrywać, bo jego zdaniem moje zachowanie bywa troszkę niezręczne.
Jako przykład podał mi sytuację (wtedy to zauważył), gdzie na imprezie u znajomego po kilku piwach gadaliśmy w parę osób przed jego domem. Wiadomo, jak piwo działa na pęcherz, biegasz co 2 minuty, więc po chwili gadania poczułam, że znowu muszę. Nie chciałam wracać do domu, żeby mnie nie ominęła rozmowa, więc stanęłam sobie tak, żeby łatwiej było mi wstrzymywać - z nogami na krzyż i ściskając się ręką. Pewnie luźno rzuciłam też coś w stylu, że przez to piwo znowu będę zaraz biec do łazienki.
Sama nie widze w tym nic niestosownego, robię tak od...zawsze. W kolejkach do toalety skacze, stoję na jednej nodze, ściskam się ręką przez sukienkę, przykucam, staję na krzyż i...nigdy nikt mi nie zwrócił na to uwagi. I nie rozumiem, dlaczego miałby - no ok, dziewczyna musi do łazienki, ludzka rzecz. Staje w ten sposób wręcz odruchowo, podświadomie, bo to bardzo pomaga.
Jego zdaniem powinnam albo iść od razu, albo wstrzymywać stojąc w normalnej pozycji, bo przecież "on tak robi i się da". Próbowałam mu powiedzieć, że jako dziewczyna jestem nieco inaczej zbudowana i okropnie trudno mi się tak trzyma, zwłaszcza na stojąco, więc chyba lepiej tak niż żebym przy wszystkich popuściła. Według niego przesadzam i przecież jestem w stanie się kontrolować mając 23 lata. Jestem, ale próbowałam trzymać stojąc "normalnie" po tym, jak zwrócił mi uwagę i jak długo trzymam to czasem parę kropelek mi poleci, zwłaszcza jak dużo się śmieje...no ale przede wszystkim dużo bardziej się tak męczę.
Długa wiadomość strasznie wyszła, ale chciałam dokładnie opisać o co chodzi.
Uważacie, że to faktycznie jest taki powód to wstydu i powinnam robić to bardziej dyskretnie? Czy nie przejmować się, skoro to dla mnie nie problem? Jak Wy sobie radzicie w takich sytuacjach, staracie się to ukrywać?