Blogi i video blogi kobiet na różne tematy zarabianie na tym - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Blogi i video blogi kobiet na różne tematy zarabianie na tym

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: Blogi i video blogi kobiet na różne tematy zarabianie na tym

Cześć dziewczyny,
Gdy uruchomi się wyszukiwarkę czy video wyszukiwarkę .
Zastanawia mnie, jaka jest motywacja oglądających (nie ma pod filmami krytycznych komentarzy), aby to oglądać, słuchać i identyfikować się z prezentowanymi treściami. Chodzi tu o takie video-blogi, gdzie bohaterka siedzi u siebie w pokoju i opowiada o swoich przemyśleniach i przeżyciach na temat nowej pracy, książek, psychoterapii, przeżyć psychicznych codziennych, albo raczej cotygodniowych. Oglądalność jest duża. Kilkanaście, kilkadziesiąt tysięcy wyświetleń, a jeszcze co mnie dziwi, to że za pośrednictwem popularnego portalu zbiera blogerka pieniądze, na sprzęt, lepszą kamerę, oświetlenie, pokrycie kosztów wyjazdu w plener. Niektóre video blogi są w plenerze. Z portalu patronów widać liczby, że są tacy, którzy przekazują pieniądze. Treści psychologiczne są całkowicie amatorskie. Blogerka, przyznaje się, że są to jej wyłącznie własne przemyślenia i wynurzenia, nie ma żadnego wykształcenia w tym kierunku. Może ktoś wie, kim mogą być osoby które płacą blogerce, za to, aby ona wstawiała na portal nowe przemyślenia i wynurzenia ? Czy to badacze ? Naukowcy ? Hobbyści ?

Mogę zrozumieć videoblogi na temat zamieszkiwania i pobytu za granicą, gdzie przedstawiane są warunki życia, obyczaje.
Video-blogi podróżnicze, gdzie blogerka za te pieniądze wyrusza w świat i kręci blogi podróżnicze. Jedni za to płacą, a inni oglądają to za darmo
Video blogi para dokumentalne, reportażowe, bloger przygotowuje treści ze źródeł prasy i literatury historycznej, jeździ w miejsca historyczne i opowiada o nich

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Blogi i video blogi kobiet na różne tematy zarabianie na tym

Ja trochę nie rozumiem Twojego problemu z tym.
Widocznie ludzie chcą jej słuchać i chcą ją wspierać finansiwo.

3

Ja nie uważam, żeby autor miał z tym jakiś wielki problem co po prostu nie rozumie tego fenomenu.
Ogólnie uważam, że niech każdy robi co chce- jeśli znajduje "bliskich swojej duszy" odbiorców, którym chce się tego słuchać- no to super i powodzenia...
Ale sama z siebie też tego nie rozumiem. Nie mówiąc o tym ile krzywdy mogą wyrządzić takie pseudo-naukowe treści jeśli gada o psychologii a nie ma w tym kierunku wykształcenia. Ale takie czasy, że każdy jest ekspertem od wszystkiego.

4

Też nie rozumiem. Osobiście jeśli korzystam z jakichś blogów, to dlatego, że szukam odpowiedzi na jakiś problem. Zwracam uwagę na jakość treści i nie czytam wszystkiego jak leci.. Jeśli kiedykolwiek wsparłabym blog to tylko gdyby to były wartościowe treści z których regularnie korzystałabym

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Blogi i video blogi kobiet na różne tematy zarabianie na tym

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024